תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 22:06

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: למה לא מספחים את השטחים?
הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 14:37 
אני קורא את הכתבה הזו http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/522/765.html

"הגיע הזמן שהשמאל יתרגל - יו"ש חלק מישראל"
"יהודה ושומרון הם חלק בלתי נפרד ממדינת ישראל"

אני באמת לא מבין. כבר 35 שנה שהימין בשלטון די ברציפות. למה הוא לא החליט אף פעם לספח את השטחים?
יאללה, נספח, נתן להם זכויות מלאות, נקבור את רעיון המדינה הפלסטינית, נגמור עם הפארסה הזו.

(נ.ב. הדעה הזו לא משקפת את דעתי אבל אני מבין את ההגיון הפנימי שלה. מה שאני לא מבין זה את המשך המצב הקיים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: למה לא מספחים את השטחים?
הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
אולי כי ישראל לא מסוגלת לעמוד כלכלית באמברגו?
הימין מעדיף להמשיך לשקר לעולם שאולי הוא יאפשר מדינה פלסטינית, כי זה מה שהעולם רוצה לשמוע.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 14:51 
המפה הזאת אכן מייצגת את השטחים שהחוק הישראלי חל עליהם. לכן רמת הגולן שם.
הסיבה המרכזית שבגללה לא מספחים את השטחים זה שמתן זכות בחירה לכ2 מיליון פלסטינאים פרושה שביבי לא יהיה יותר ראש ממשלה.
לא שמישהו בימין רוצה את האינתיפאדה שתבוא בעקבות זה ו/או את התגובה הבין לאומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 16:10 
אל דאגה, בסוף תהיה מדינה אחת בין הים לירדן.
אבל לא בתנאים שלנו, כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
\

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 07 פברואר 2014, 16:25, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 17:55 
למה הימין לא מספח?

כי מאז 77,השנה בה שיקר (לשמחתי) מנחם בגין את בוחריו הרבים והחזיר את כל סיני לאחר שרבע שעה לפני הבחירות עוד הצהיר "אף שעל", מאז הימין ברשות הליכוד כבר אינו באמת ימין אמיתי (ושוב,טוב שכך) . שמיר,זאבי ז"ל ובגין הבן היו אחרוני אנשי הימין האחרונים האמיתים והם הוזזו הצידה באלגנטיות בשם הפרגמטיות המזויפת.

*** העיקר שהמצביעים ימשיכו להצביע וביבי ימשיך להיות ראש ממשלה כל עוד ירצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 18:35 
סמל אישי של המשתמש
לא מספחים כי אף אחד בימין לא חולם לתת לפלשתינאים זכויות הצבעה, ואחרי סיפוח יהיה הרבה יותר קשה להסביר לעולם איך אתה לא אפרטהייד.
אני מבין (אבל כמובן לא מקבל) טרנספר.
אני מבין (אבל כמובן לא מקבל) את גישת ה - "1-2-3-4 הנה המשיח בא, הוא יביא לנו הניצחון" שאומרת שמבזבזים זמן מדיני על דגל הקרן עד שאלוהים שורק והמשיח מגיע.
אני לא מבין את גישת מה שקוראים לו לפעמים בצחוק "הימין השפוי". יש לביבי בכלל תכנית מעבר ללהיות ראש ממשלה כמה שהוא יכול ואח"כ נראה?

ירמי קדושי כתב:
ב"הבית היהודי" מדברים בפיתרון הסכסוך על הקמת מדינה אחת ולתת אזרחות לפלסטינים הכבושים ולהקים עבורם קווי אוטובוסים אל תוך המדינה.

הבית היהודי מדברים על בנטוסטנים.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 20 נובמבר 2013, 18:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 20:22 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אני מבין (אבל כמובן לא מקבל) את גישת ה - "1-2-3-4 הנה המשיח בא, הוא יביא לנו הניצחון" שאומרת שמבזבזים זמן מדיני על דגל הקרן עד שאלוהים שורק והמשיח מגיע.

גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 נובמבר 2013, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
בגלל שסיפור הרשות הפלסטינית יביא לאחת מ3 תוצאות:
-מדינה דו לאומית
-מדינת אפרטהייד
-טיהור אתני
מדינת ישראל לא מסוגלת להתמודד עם התוצאות של אף אחת משלושת האפשרויות הללו. בו זמנית, היא לא מוכנה להכיר במדינה פלשתינית, אז בינתיים מדינת ישראל לא עושה כלום, כשמדינת המתנחלים מושכת לכיוון האפשרות השנייה עם אופצייה לשלישית.

KingAlpaca כתב:
אמיר כתב:

גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 00:58 
לשיטת מי שחושב שהפלשטינים 'משתוללים' רק בגלל שאין להם מדינה, למה שמדינת ישראל לא תוכל להתמודד עם מדינ דו לאומית ?
מאיזה בחינה בכלל היא לא תוכל להתמודד ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:12 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
לשיטת מי שחושב שהפלשטינים 'משתוללים' רק בגלל שאין להם מדינה, למה שמדינת ישראל לא תוכל להתמודד עם מדינ דו לאומית ?

השאלה היא מה הסטטוס של הערבים במדינה דו לאומית.
אם אתה נותן להם אזרחות וזכויות מלאות לדעתי לא תהיה בעיה למדינה להתמודד עם זה, אם כי אני מנחש שזה יהיה טיפה קשה לאנשים שרוצים לשמר את זכויות היתר שיש ליהודים (כי זה לא משהו שתוכל להמשיך).
אם התכנית שלך זה להחזיק אותם בלי זכות הצבעה, אז לא, אני לא חושב שמדינת ישראל תהיה מסוגלת להתמודד עם הסנקציות שזה יגרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:16 
MANDALA כתב:

מה הקשר בין החלק הראשון של ההודעה שלך להמשך.
ישראל (לפחות אזרחי ישראל של היום) לא יכולה להתמודד עם מדינה דו לאומית כי היא לא רוצה כנסת עם 40 ח"כים ערבים, כשהמספר הזה עולה עם השנים.

ואגב, לשם ההגינות עם זרם השמיריזם (אליו כנראה משתייך נתניהו), אני חושב שאנשי הזרם הזה (לפחות אלו שיש להם משהו בין האזניים) מאמינים שהזמן פועל לטובתנו. אפשר להסביר את הגישה הזאת (בקושי) בהרבה מישורים אבל כולם מתבססים על הגישה שבעתיד מצבנו יהיה טוב יותר מאשר הוא היום. בימי שמיר למשל הגישה הזאת בעיקר התבססה על האמונה שמליוני עולים מברה"מ זצ"ל ישנו את המאזן הדמוגרפי בשטחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:26 
עזבו רגע מה רוב העם חושבים (אתם צודקים בקטע הזה).
-אתם- תוכלו להתמודד עם מציאות כזו ?
אמיר, מדובר במדינה דו לאומית עם זכויות שוות לכולם ולא מדינת ארפטהייד(שהייתה אפשרות שונה מכלל האפשרויות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:31 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

קודם כל-רוב הממשלה ותומכיה לא ירצו לתת שוויון זכויות ל2 מליון פלסטינים, ובפרט-לא לתת להם זכות הצבעה(כשחלקם גם רוצים לשלול את זכות ההצבעה מהישראלים הלא יהודים).
מעבר לזה, זה אומר שיש סיכוי לא רע שבעוד כמה שנים היהודים יהפכו למיעוט. באופן אישי, אני לא רואה עם זה בעיה(זה לא שמתייחסים לא טוב לבני מיעוטים בישראל או משהו), אבל שוב, לאותם אנשים שמאוד חשוב ששטחי הרשות הפלסטינית יהיו חלק מישראל זה מאוד מפריע.
מעבר לכך, לא בטוח שכלכלית ישראל יכולה להתמודד עם שיקום הנזקים של הזנחה מכוונת של אותם שטחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:31 
MANDALA כתב:
אמיר, מדובר במדינה דו לאומית עם זכויות שוות לכולם ולא מדינת ארפטהייד(שהייתה אפשרות שונה מכלל האפשרויות).

אני חושב שזאת אופציה איומה. היא עדיפה על מדינת אפרטהייד אבל יש אופציה טובה משתיהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:36 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

מדינה אחת שבה לכולם יש שוויון זכויות ושומרים על חופש הפרט של כולם נשמע לי אידאלי. אני כנראה סוג של היפי, אבל אם זה היה תלוי בי הפתרון הזה היה מייושם לא רק בישראל-פלסטין אלא בכל העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:38 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

בטח, אני חייתי במדינה שבה היהודים לא מקבלים זכויות יתר, ואני חושב שזה עובד מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:44 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
אל דאגה, בסוף תהיה מדינה אחת בין הים לירדן.
אבל לא בתנאים שלנו, כמובן.

למרבה הצער כמובן. וחבל

אבל היום לא מעניין שטחים לא מעניין מדינה אחת שלום מלחמה לא מעניין.......... נקמה אחים נקמה נקמה במחלה הצהובה בשמון הרשע. נקמה! שישים ושש. זה היום אותנו נזכור ננצור ונשמור. וזוהי רק ההתחלה אחים אדומים

יועמדו לדין פושעי אושסקין או לפחות שימותו כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:46 
המסקנה שלי מהדיון הזה הוא שהימין, אביר הבטחון, צה"ל, ו"לפרק להם את הצורה", הוא בעצם
פחדן, חסר ביצים, בלי טיפת אומץ, לא גבר.

חוטובלי ואקוניס חושבים שהשטחים הם חלק בלתי אינטגרלי מישראל? קדימה, שיספחו אותם. עלאק ימין אידיאולוגי. שפנים קטנים בלי עמוד שדרה.

ביבי, תהיה גבר, תספח את השטחים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 נובמבר 2013, 01:54 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
המסקנה שלי מהדיון הזה הוא שהימין, אביר הבטחון, צה"ל, ו"לפרק להם את הצורה", הוא בעצם

חוטובלי ואקוניס חושבים שהשטחים הם חלק בלתי אינטגרלי מישראל? קדימה, שיספחו אותם. עלאק ימין אידיאולוגי. שפנים קטנים בלי עמוד שדרה.

בגדול, מבחינת הימין הקיצוני המשיחי הפסיכופטי, לספח מחר את שטחי הרשות, ולגרש את הפלסטינים/להחזיק אותם בתור אזרחים סוג ז/להרוג אותם, ושיזדיין העולם ואפשר לצאת למלחמת גוג ומגוג.
הימין ה"מתון" בעיקר רוצה לשמור על המצב הקיים שבו הוא בשלטון, מעשיר את הטייקונים שבתורם מעשירים אותו, ולאזרחים לא אכפת להדפק מהשלטון כל עוד השלטון דופק את הערבים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 18:17 
20 כתב:

בעיקרון, כבר כמה פעמים הושמעה הדיעה הזאת (צריך לספח את השטחים עם זכויות לערבים שגרים שם) מקרב דמויות שמשתייכות לימין המתון.
וד"א, זה שאתה אידיאולוגי לא אומר שאתה לא צריך להיות מודע לבעיות שקיימות בשטח ככה שאני לא מבין מה הסתירה.
החתול של שרדינגר כתב:
20 כתב:

בגדול, מבחינת הימין הקיצוני המשיחי הפסיכופטי, לספח מחר את שטחי הרשות, ולגרש את הפלסטינים/להחזיק אותם בתור אזרחים סוג ז/להרוג אותם, ושיזדיין העולם ואפשר לצאת למלחמת גוג ומגוג.
הימין ה"מתון" בעיקר רוצה לשמור על המצב הקיים שבו הוא בשלטון, מעשיר את הטייקונים שבתורם מעשירים אותו, ולאזרחים לא אכפת להדפק מהשלטון כל עוד השלטון דופק את הערבים יותר.

לפי איך שאני מבין, הימין הקיצוני היה נותן בכיף זכויות לפלסטינים אם לא הבעיה הבטחונית שהייתה נוצרת. (על זה שהם היו מעדיפים להרוג אותם, אני לא רוצה לדבר בכלל, זה כ"כ הזוי הדיעות שאתה משליך עליהם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 19:04 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
מי ישתתף במשאל העם? בשאלה האם כל אזרחי ישראל ללא הבדל, יהודים וערבים, צריכים לקבל זכות הצבעה במשאל, הדעות בקרב היהודים חצויות בין התומכים במתן זכות הצבעה לכולם (46%) לבין שיעור גבוה מעט יותר הסבורים שרק לאזרחים היהודים צריכה להיות זכות זו (49%).

http://news.walla.co.il/?w=%2F9%2F2667059
ופה מדובר רק על ערבים-ישראלים, אבל אני בטוח שהם ישמחו לתת שוויון זכויות לעוד ערבים...
לגבי להרוג-מרבית הימנים לא רוצים לעשות את זה כנראה, אבל בכל "מפגן כח" ימני יש להיטים כמו "מוות לערבים" ו"כל עזה בית קברות", וכל פעם שמישהו מנסה לבצע משהו ברוח הסיסמאות האלה(כמו להצית בית בזמן שכל בני המשפחה ישנים בפנים, או לבצע לינצ' בערבים) כמות האנשים שתומכים בזה מפחידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 20:12 
החתול של שרדינגר כתב:
ציטוט:
מי ישתתף במשאל העם? בשאלה האם כל אזרחי ישראל ללא הבדל, יהודים וערבים, צריכים לקבל זכות הצבעה במשאל, הדעות בקרב היהודים חצויות בין התומכים במתן זכות הצבעה לכולם (46%) לבין שיעור גבוה מעט יותר הסבורים שרק לאזרחים היהודים צריכה להיות זכות זו (49%).

ופה מדובר רק על ערבים-ישראלים, אבל אני בטוח שהם ישמחו לתת שוויון זכויות לעוד ערבים...
לגבי להרוג-מרבית הימנים לא רוצים לעשות את זה כנראה, אבל בכל "מפגן כח" ימני יש להיטים כמו "מוות לערבים" ו"כל עזה בית קברות", וכל פעם שמישהו מנסה לבצע משהו ברוח הסיסמאות האלה(כמו להצית בית בזמן שכל בני המשפחה ישנים בפנים, או לבצע לינצ' בערבים) כמות האנשים שתומכים בזה מפחידה.

לא נראלי מופרך שההחלטה לגבי השאלה אם מדינת ישראל צריכה להיות מדינה יהודית או מדינה דו לאומית ( נראלי שבשורש, זו השאלה במשאל עם ) צריכה להתקבל ע"י יהודים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 20:16 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

בעיקרון, כבר כמה פעמים הושמעה הדיעה הזאת (צריך לספח את השטחים עם זכויות לערבים שגרים שם) מקרב דמויות שמשתייכות לימין המתון.
מי בדיוק בימין המתון (או בכל מקום חוץ ממה שאנשים לרוב קוראים לו השמאל הרדיקלי) מציע לספח את השטחים תוך מתן אזרחות ללא יהודים שגרים שם?

MANDALA כתב:
לפי איך שאני מבין, הימין הקיצוני היה נותן בכיף זכויות לפלסטינים אם לא הבעיה הבטחונית שהייתה נוצרת.

אפשר לחשוב שלתת שליהודים להצביע לא יוצר לך בעיות בטחוניות.
ופחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח, הימין הקיצוני, המתון, המרכז ורוב השמאל לא חולם לתת לפלשתינאים זכות הצבעה לא בגלל בעיות בטחוניות, אלא בגלל שמהלך כזה יגמור את הקטע של "יהודית ודמוקרטית" (שכמו שאני מבין אותו, זה בסה"כ זכויות יתר של יהודים במדינת ישראל, אבל תקן אותי אם אני טועה, המונח הזה תמיד היה נשמע לי מעורפל) מהר מאד.
MANDALA כתב:

לא נראלי מופרך שההחלטה לגבי השאלה אם מדינת ישראל צריכה להיות מדינה יהודית או מדינה דו לאומית ( נראלי שבשורש, זו השאלה במשאל עם ) צריכה להתקבל ע"י יהודים
לא יודע מה זה מופרך בהקשר הזה, אבל לחסום השתתפות בהחלטה כל כך חשובה על עתיד המדינה מאזרחים ממוצע אתני ו\או דת מסויימת זה הרבה דברים, אבל דמוקרטיה זה לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 נובמבר 2013, 23:27 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
ציטוט:

השאלה במשאל העם המדובר הוא על הסכם שלום.
ותקרא את זה איך שאתה רוצה ותטה את זה איך שאתה רוצה, בכל צורה שהיא, להתנות השתתפות במשאל עם בלאום/דת זה דבר גזעני מהיסוד, ואי אפשר לומר שלאלה שלאזרחים שנמנעת מהם האפשרות להצביע בו יש שוויון זכויות.
ככה שלא משנה איך אתה מנסח את זה, 49% מהישראלים מתנגדים לשוויון זכויות של הערבים שהם כן אזרחי ישראל. אז לדבר על כך שהם לא מתנגדים להעניק שוויון זכויות לפלסטינים זה בכלל מגוכך.
וכמובן, כל מילה של אמיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2013, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי שמדובר על 49% מהיהודים בישראל, לא מהישראלים בכלל. לא ככה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2013, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
נראה לי שמדובר על 49% מהיהודים בישראל, לא מהישראלים בכלל. לא ככה?
:BOW:

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2013, 22:34 
עוד תומך נלהב לשעבר ברעיון סיפוח השטחים
http://www.nytimes.com/2009/01/22/opini ... .html?_r=0

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2013, 15:21 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
עוד תומך נלהב לשעבר ברעיון סיפוח השטחים
http://www.nytimes.com/2009/01/22/opini ... .html?_r=0

לא ידעתי שהמנוח עדין מתכתב עם מעריציו. מועמר קדאפי היה משוגע אבל היו לו רעייונות מאד מעניינים וישראתיין שלו היא רעיון ששווה מחשבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2013, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
ישראתין זה רעיון שיקרה, בין אם הוא טוב ובין אם לא, כי כל עוד נותנים לאינרציה לפעול לשם היא גוררת.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: