תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 00:18

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 41  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 08:48 
mkorman1 כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
http://news.walla.co.il/?w=/9/2627735

אני נאלץ לשבח את יכולת הניבוי שלי. זה מתחיל להיות קצת מגוחך...

ממש ירמיהו המודרני
וגם צנוע ונחבא אל הכלים

(המשאית עם המדליות כבר בדרך)

אתה מוזמן לקפוץ לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
בהקשר לשר האוצר החדש, שכהרגלו מדבר בביטחון רב,
ראוי לקרוא את דבריו של יוסי יונה
לפיד לומד מהר את התפקיד

ציטוט:
1. מי שפקפק ביכולתו של יאיר לפיד ללמוד את הכישורים הדרושים להיות שר האוצר בממשלתו של נתניהו צריך לאכול את הכובע. האיש לומד מהר, ואפילו מהר מאוד. לא חלף שבוע והוא כבר החל לדקלם במיומנויות ראויה לציון קלישאות מוכרות שניסחו עבורו פקידי האוצר. הוא נשמע מיניסטריאלי; הוא נשמע ממלכתי, אבל הוא סקטוריאלי. לפיד טוב למאיון העליון, אבל, כמו קודמו, רע לרובם של אזרחי ישראל.

2. הנה כל התורה של לפיד על רגל אחת: "המשק גרוע יותר מכפי ששיערתי, יהיו קיצוצים קשים וכואבים".

3. ולמה המשק גרוע? ובכן, לטענתו של לפיד, "לקחו הלוואות ענק ועשו מסיבה". מי לקח? מי נתן? זה נשמע כאילו הוא מדבר על הטייקונים, אלה שפוקדים זה אחר זה את המספרה המציעה תספורות בחצי מחיר.

4. אבל לפיד הוא שר האוצר, אז הוא בטח לא מדבר עליהם אלא על המשק, על המדינה, על הממשלה. ואם הוא מדבר עליהם שכן טעות גדולה בידיו. אחת הסיבות המרכזיות להיווצרותו של גירעון התקציבי שאליו מתייחס לפיד היא ניהול בלתי-אחראי ומופקר בצד ההכנסות. העקשנות ארוכת השנים של נתניהו, בניגוד לדעתם של כלכלנים רבים, שיש לבטל את תוואי הורדת מס ההכנסה, שממנו נהנו בעיקר תאגידי הענק ועשירי הארץ, היא שתרמה תרומה מכרעת לגירעון הגדול שנפער בתקציב המדינה.

5. אבל לפיד, בנט ונתניהו קורצו מאותו חומר; הם התגבשו באותו בית היוצר; הם השתלמו באותה ישיבה רעיונית – הם חזרו והבהירו שהם מתנגדים להעלאת מס החברות והם לא יעלו את שיעורי המס על שועי הארץ.

6. לכן, מי שהולך לשלם את המחיר עבור מדיניות המס המופקרת שהתקיימה פה שנים ארוכות הוא מעמד הביניים, שראה בלפיד המושיע והגואל שלו, וגם השכבות החלשות, שאינן בראש מעייניו.

7. לפיד מבקש להרגיע את החשש של בוחריו. "מי שירגיש בשנה הקרובה שהמצב שלו הורע", הוא אומר, "צריך לדעת שזה יהיה זמני, ככל שהפעולות שלנו יהיו נחרצות עכשיו, נוכל בשנה הבאה לעשות יותר".

8. נשמע מוכר? נכון, לא טעיתם. זו מנטרה מוכרת שבה משתמשים חסידיה של הכלכלה הניאו-ליברלית. הם אומרים שאמנם שתוצאותיה החיוביות של המדיניות הכלכלית שבה הם דוגלים מסייעת בינתיים למאיון העליון אבל בסופו של דבר יחלחלו אל כלל האוכלוסייה, בסופו של דבר, אם לא בשנה הבאה, אז בעוד שנתיים, ואם לא בעשור הבא אז בעוד עשוריים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 22:22 
סמל אישי של המשתמש
להאמין שלפיד ידאג למעמד הביניים זה כמו להאמין שליצמן ידאג לחילונים, טיבי ליהודים או ביבי למצביעים שלו. זה אפילו גובל בהפרעה נפשית.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 08:21 
Officer Barbrady כתב:
להאמין שלפיד ידאג למעמד הביניים זה כמו להאמין שליצמן ידאג לחילונים, טיבי ליהודים או ביבי למצביעים שלו. זה אפילו גובל בהפרעה נפשית.

הכותרות של היום דווקא סותרות את מה שכתבת: לפיד ונתניהו סיכמו על קיצוץ בתקציב הבטחון ובקיצבאות הילדים. בדיוק מה שמעמד הביניים צריך.
יופי יאיר :ROSE:

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/455/ ... =402&loc=2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 08:28 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:

הכותרות של היום דווקא סותרות את מה שכתבת: לפיד ונתניהו סיכמו על קיצוץ בתקציב הבטחון ובקיצבאות הילדים. בדיוק מה שמעמד הביניים צריך.

אתה ציני או רציני? כי מבחינתי אכן כל הכבוד. אני מקווה כמובן שהוא יקדם רפורמות לשוק חופשי, פיתוח וקידום התחרות, רפורמה בפקודת מס הכנסה(ושבח, מע''מ וחוק עידוד השקעות הון),
ומניעת בזבוזים רבים בתקציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 08:42 
אני מזהה כאן מגמה נפסדת לשינוי אופי האשכול
שנושאו כידוע הוא ״אנטי יהיר״
לכן אבקש לערוך כל תגובה שממנה משתמעת הבעת תמיכה או רחמנא ליצלן אהדה ליהיר
רשימת האנשים שבהם ניתן לתמוך היא מוגבלת והינכם מתבקשים לא לחרוג ממנה בעתיד
תודה על תשומת הלב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 08:46 
סתם כי בא לי אדום כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:

אתה ציני או רציני? כי מבחינתי אכן כל הכבוד. אני מקווה כמובן שהוא יקדם רפורמות לשוק חופשי, פיתוח וקידום התחרות, רפורמה בפקודת מס הכנסה(ושבח, מע''מ וחוק עידוד השקעות הון),
ומניעת בזבוזים רבים בתקציב.

רציני לחלוטין.
צריך לקצץ, והמקומות הראשונים שצריך לקצץ מהם הם הביטחון וקיצבאות הילדים.
יהיה צורך לקצץ גם בעוד מקומות, מחוסר ברירה, אבל את זה אני לא מצפה מגאוני הפורום להבין. מבחינתם, שנגיע למצב של יוון וקפריסין, העיקר שלא תיפגע ההוצאה הציבורית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 08:53 
סמל אישי של המשתמש
צריך לקצץ בראש ובראשונה בהתנחלויות. אחר כך ביטחון. עניין קיצבאות הילדים הוא יותר מורכב. האם אתה רוצה לעשות את העניים ליותר עניים? האם אתה מקריב על המזבח את השכבות החלשות במסגרת המלחמה בחרדים והערבים?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 08:56 
Officer Barbrady כתב:
צריך לקצץ בראש ובראשונה בהתנחלויות. אחר כך ביטחון. עניין קיצבאות הילדים הוא יותר מורכב. האם אתה רוצה לעשות את העניים ליוצר עניים? האם אתה מקריב על המזבח את השכבות החלשות במסגרת המלחמה בחרדים והערבים?

זה בדיוק העניין, שהשכבות החלשות = החרדים והערבים. בקרב משפחות ששני בני הזוג עובדים, ויש להם 2 ילדים - העוני שואף לאפס. העוני הוא בעיקר במשפחות שלא עובדות (או שרק אחד מבני הזוג עובד), ויש להן 8 ילדים. זו מתמטיקה מאוד פשוטה.
ולגבי ההתנחלויות אתה צודק שצריך לקצץ, אבל אי אפשר להשיג 100% מההישגים עם 19 מנדטים. כשיהיו ליאיר 61 מנדטים - אז הוא יוכל לקצץ גם בהתנחלויות. בינתיים, היה צריך להתפשר על משהו, והוא התפשר על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 09:13 
סמל אישי של המשתמש
העניין הוא שצריך לדאוג גם למגזר החרדי והערבי. זה לא שאתה דואג למי שנראה וחושב כמוך ולא התמזל מזלו אז הוא עני, אתה דואג למי שנמצא באוכולוסייה שלך גם אם אתה מתנגד לו. צריך לדאוג גם למיעוט, דמוקרטיה זה לא עריצות הרוב. בסופו של דבר אם תקצץ בקצבאות הילדים, יהיה לילדים האלה פחות אוכל. נכון, לרובם יקראו מוחמד ואיסמעיל או שתיהיה להם כיפה שחורה על הראש, אבל הם עדיין יהיו יותר רעבים. מציע להקשיב להרצאה של ירון זליכה שהייתה פופולארית בזמן המחאה החברתית, הוא מסביר שם שהכמה מיליארדים שהולכים לחרדים זה אפילו לא אחוז מהבעיות הכלכליות של ישראל. ואי אפשר לחשוד בו בחרדיות, ימניות או שמאלניות יתר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 09:24 
סמל אישי של המשתמש
לגבי הקיצוץ בביטחון, מבורך והיה צריך להיות ראשון. כל הכבוד ליהיר. אני מקווה שבפועל לא יקרה מה שקרה כל השנים האחרונות שבסוף הכסף עובר לביטחון למפרע
לגבי קיצבאות ילדים, אני חלוק עם עצמי על העינין. קיצבאות ילדים מעודד ילודה מצד אחד ומהצד השני איך אפשר להשאיר ילדים לחיות על פת לחם
בכל שאר הדברים פותחים לנו את התחת, כרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 09:27 
Officer Barbrady כתב:
העניין הוא שצריך לדאוג גם למגזר החרדי והערבי. זה לא שאתה דואג למי שנראה וחושב כמוך ולא התמזל מזלו אז הוא עני, אתה דואג למי שנמצא באוכולוסייה שלך גם אם אתה מתנגד לו. צריך לדאוג גם למיעוט, דמוקרטיה זה לא עריצות הרוב. בסופו של דבר אם תקצץ בקצבאות הילדים, יהיה לילדים האלה פחות אוכל. נכון, לרובם יקראו מוחמד ואיסמעיל או שתיהיה להם כיפה שחורה על הראש, אבל הם עדיין יהיו יותר רעבים. מציע להקשיב להרצאה של ירון זליכה שהייתה פופולארית בזמן המחאה החברתית, הוא מסביר שם שהכמה מיליארדים שהולכים לחרדים זה אפילו לא אחוז מהבעיות הכלכליות של ישראל. ואי אפשר לחשוד בו בחרדיות, ימניות או שמאלניות יתר.

עניי עירך קודמים
המגזרים שציינת מתאפיינים ברצון עז לינוק מעטיניה של המדינה אבל לא לתת כלום בתמורה
אני סבור שהגיעה העת לאזן קצת בין הדברים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 09:39 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:
צריך לקצץ בראש ובראשונה בהתנחלויות. אחר כך ביטחון. עניין קיצבאות הילדים הוא יותר מורכב. האם אתה רוצה לעשות את העניים ליוצר עניים? האם אתה מקריב על המזבח את השכבות החלשות במסגרת המלחמה בחרדים והערבים?

זה בדיוק העניין, שהשכבות החלשות = החרדים והערבים. בקרב משפחות ששני בני הזוג עובדים, ויש להם 2 ילדים - העוני שואף לאפס. העוני הוא בעיקר במשפחות שלא עובדות (או שרק אחד מבני הזוג עובד), ויש להן 8 ילדים. זו מתמטיקה מאוד פשוטה.
ולגבי ההתנחלויות אתה צודק שצריך לקצץ, אבל אי אפשר להשיג 100% מההישגים עם 19 מנדטים. כשיהיו ליאיר 61 מנדטים - אז הוא יוכל לקצץ גם בהתנחלויות. בינתיים, היה צריך להתפשר על משהו, והוא התפשר על זה.

הגדרת העוני היא ממש לא רלוונטית. ואם משפחה מרוויחה 60% מהחציון, זה הופך אותה ללא עניה?
אחת הבעיות הכי קשות אצלנו היא שעבודה לא מוציאה ממעגל העוני. לא העוני הסטטיסטי...
ומה שאופיסר אמר גם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 09:43 
Officer Barbrady כתב:

מי שצריך לדאוג למגזר החרדי והערבי, זה קודם כל המגזר החרדי והערבי.
לא יעלה על הדעת שמשפחות שההכנסה החודשית שלהן היא 4,000 שקל, יעשו 8 ילדים. זה פשוט לא יכול לקרות. שום קיצבת ילדים לא תוציא משפחות כאלה ממעגל העוני, ושום קיצבת ילדים לא תוציא את הילדים הללו ממעגל העוני.

אתם כל הזמן משווים את ישראל למדינות כמו אוסטרליה, קנדה ושוודיה. במדינות האלה, מי שמרוויח מעט - עושה מקסימום שני ילדים (ובגלל הפוליטיקלי קורקט אני לא כותב שהוא לא עושה ילדים בכלל). למה פה זה חייב להיות אחרת? כשנוח לכם, ישראל צריכה להיות כמו אוסטרליה, קנדה ושוודיה. כשלא נוח לכם, ישראל צריכה להיות כמו מצרים וסוריה. מה נסגר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 10:30 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
אני מזהה כאן מגמה נפסדת לשינוי אופי האשכול
שנושאו כידוע הוא ״אנטי יהיר״
לכן אבקש לערוך כל תגובה שממנה משתמעת הבעת תמיכה או רחמנא ליצלן אהדה ליהיר
רשימת האנשים שבהם ניתן לתמוך היא מוגבלת והינכם מתבקשים לא לחרוג ממנה בעתיד
תודה על תשומת הלב

בשם כל מי שאכזב אותך ולא התנהג כמו שדמיינת - כולנו מבקשים את סליחתך (אני עוד לא כתבתי כלום בעד לפיד, אבל אני מכסה את עצמי לעתיד).

זה יהיה במקום להעיר שוב על שדים פנימיים? :WHOME:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 11:12 
סמל אישי של המשתמש
מהלך מבורך שאני מקווה שילווה במהלכים נוספים, בעיקר כלפי החברות הגדולות והמיסוי שלהן.
בכתבה מצוין שתהיה דחיה של פיתוח תשתיות כבישים, גם כאן אני מקווה שבסדר העדיפות יצמצמו את פיתוח התשתיות מעבר לקו הירוק לפני שיפגעו בפרויקטים פנים ארציים.
שיהיה ללפיד בהצלחה, יש לו חתיכת אתגר להתמודד איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא יעלה על הדעת שמשפחות שההכנסה החודשית שלהן היא 4,000 שקל, יעשו 8 ילדים. זה פשוט לא יכול לקרות . שום קיצבת ילדים לא תוציא משפחות כאלה ממעגל העוני, ושום קיצבת ילדים לא תוציא את הילדים הללו ממעגל העוני.

אתם כל הזמן משווים את ישראל למדינות כמו אוסטרליה, קנדה ושוודיה. במדינות האלה, מי שמרוויח מעט - עושה מקסימום שני ילדים (ובגלל הפוליטיקלי קורקט אני לא כותב שהוא לא עושה ילדים בכלל). למה פה זה חייב להיות אחרת? כשנוח לכם, ישראל צריכה להיות כמו אוסטרליה, קנדה ושוודיה. כשלא נוח לכם, ישראל צריכה להיות כמו מצרים וסוריה. מה נסגר?

החרדים זו לא אוכלוסייה רגילה, הם לא יילדו פחות אם קיצבאות הילדים ירדו, זה מצווה אצלם, זה לא שהיום (רובם) חיים בתנאים מצויינים בגלל הקיצבאות, גם היום המצב שם קטסטרופאלי, וזה לא מונע ילודה מרובה, כי זה מצווה שחייבים לעשות.
ואני מסכים שזה לא יכול לקרות, אבל הקטנת קצבאות הילדים זו לא הדרך לעשות את זה, אלא עידוד תעסוקה חרדית, הקטנת הקצבאות אמנם תחסוך כסף למדינה, אבל עם זאת היא תדרדר עוד יותר את המצב של האוכלוסייה החרדית.
לאוכלוסייה הערבית אני מעדיף לא להתייחס, כי כמו שמראים נתוני הלמ"ס, שיעור הילודה הערבית יורדת בלי קשר לעובדה שקצבאות הילדים נשארות גבוהות.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 12:22 
אין שום היגיון בקצבה ילדים בכלל לרבות במדינתנו שהאוכלוסייה גודלת. מי שרוצה לעשות ילד, זה צריך להיות על חשבונו.
כיוון שאין כאן היגיון זה בהכרח לא יכול להיות מוסרי, ולכן אני אישית בעד לבטל את הקצבה המיותרת הזאת כמה שיותר מהר.
על הדרך אפשר לקצץ בשטויות שהכנסת מבזבזת כמו טקסים, שיווק ופרסום(אני מניח שיקצצו שם, אבל מצחיק איך שזה לא עולה), משרדי ממשלה מיותרים(זה לא יקרה), חברות ממשלתיות מיותרות
כמו רשות השידור ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:11 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא יעלה על הדעת שמשפחות שההכנסה החודשית שלהן היא 4,000 שקל, יעשו 8 ילדים. זה פשוט לא יכול לקרות . שום קיצבת ילדים לא תוציא משפחות כאלה ממעגל העוני, ושום קיצבת ילדים לא תוציא את הילדים הללו ממעגל העוני.

החרדים זו לא אוכלוסייה רגילה, הם לא יילדו פחות אם קיצבאות הילדים ירדו, זה מצווה אצלם, זה לא שהיום (רובם) חיים בתנאים מצויינים בגלל הקיצבאות, גם היום המצב שם קטסטרופאלי, וזה לא מונע ילודה מרובה, כי זה מצווה שחייבים לעשות.
ואני מסכים שזה לא יכול לקרות, אבל הקטנת קצבאות הילדים זו לא הדרך לעשות את זה, אלא עידוד תעסוקה חרדית, הקטנת הקצבאות אמנם תחסוך כסף למדינה, אבל עם זאת היא תדרדר עוד יותר את המצב של האוכלוסייה החרדית.
לאוכלוסייה הערבית אני מעדיף לא להתייחס, כי כמו שמראים נתוני הלמ"ס , שיעור הילודה הערבית יורדת בלי קשר לעובדה שקצבאות הילדים נשארות גבוהות.

מספיק לעשות מהחרדים חיות. החרדים (לפחות כיום בעידן המודרני) מודעים למצב הכלכלי שלהם, וקובעים החלטות לפי זה.
נכון שזה לא תמיד במודע, אבל אם יירד להם מהקצבאות, אז אתה תראה שתוך כמה זמן תירד היילודה.
וכל הקטע הזה של "להוליד ילד=מצווה, ולכן הם יולידו ילדים בלי סוף" זה בכלל בעייתי.
גם אם הולכים לחומרא, אין שום צורך להוליד מעל שני ילדים ובת.
מעבר לזה, אני מניח שזה או בשביל להגדיל את אחוז היהודים ו\או החרדים, או פשוט בגלל שהם לא משתשמשים באמצעי מניעה (שכיום יש היתרים הלכתיים להשתמש בהם בתנאים מסויימים, פשוט זה עדיין לא הגיע כ"כ לציבור החרדי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:18 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
אין שום היגיון בקצבה ילדים בכלל לרבות במדינתנו שהאוכלוסייה גודלת. מי שרוצה לעשות ילד, זה צריך להיות על חשבונו.
כיוון שאין כאן היגיון זה בהכרח לא יכול להיות מוסרי, ולכן אני אישית בעד לבטל את הקצבה המיותרת הזאת כמה שיותר מהר.
על הדרך אפשר לקצץ בשטויות שהכנסת מבזבזת כמו טקסים, שיווק ופרסום(אני מניח שיקצצו שם, אבל מצחיק איך שזה לא עולה), משרדי ממשלה מיותרים(זה לא יקרה), חברות ממשלתיות מיותרות
כמו רשות השידור ועוד.

שוב, זה עקרונית נכון (למרות שבמדינות בהן האוכלוסייה קְטֵנה זה דווקא יכול להיות שימושי), אבל מה שקורה עם החרדים זה לא מצב נורמאלי, הקצבאות הללו משאירים משפחות שלמות בחיים.
אז אתה יכול להגיד להם ללכת לעזאזל, ושזו בעיה שלהם (וזה מאוד תואם את הגישה הקפיטליסטית), אבל אם חושבים כמה שנים קדימה, במידה שירצו לשלב את החרדים בחברה, זה יהיה הרבה יותר קשה לעשות את זה עם אוכלוסייה מוחלשת, שרוב רובה הגדול הרבה מתחת לקו העוני (זה המצב גם היום, אם תבטל להם את הקצבאות המצב עוד יחמיר).
אני אישית באופן עקרוני יותר בעד הגדלת הכנסות מאשר הקטנת הוצאות, אבל גם אני מאמין שיש הרבה מאוד מקומות שצריך ואפשר לקצץ (אחד מהם זה הביטחון, אבל את זה ביבי בחיים לא יאשר), לא יודע לגבי מה שרשמת, למרות שזה נשמע הגיוני (בעיקר רשות השידור שמזמן אל מספקת כלום).

*אגב, היגיון זה דבר סובייקטיבי, לחרדים זה מאוד הגיוני שמשפחה מרובת ילדים זה עובדה, ושהלימודי תורה שלהם שומרים על זה שמטוסים לא יתרסקו.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:23 
סמל אישי של המשתמש
מנדלה, לא עשיתי מהם חיות, רק אמרתי שיש כמה מצוות שהחרדים לא עוברים עליהם, אחת מהן זה פרו ורבו.
ויש גם היתר הילכתי להתגלח, רק לא בעזרת תער, ועדיין חרדים לא מתגלחים.
זה לא חלק מהפרקטיקה של האדם החרדי (למיטב ידיעתי), יש מקומות שהם סוגרים חניות עם 4 קירות גבס בשביל לחיות (שוב, לא חיות, אלא צורך לגיטימי לגמרי), וחיים בתוכן עם 8 ילדים.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:30 
עובדה שכשקיצצו בקיצבאות כשנתניהו היה שר אוצר
ירד גם שיעור הילודה אצל החרדים
ועכשיו כשמתוכננים קיצוצים עוד יותר גדולים ניתן לשער ששיעור הילודה יקטן שוב
שלא לדבר על מגזרים אחרים שאף הם מתפרנסים היטב באמצעות הרחם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:35 
סמל אישי של המשתמש
קיצוץ קצבאות ועידוד היציאה לעבודה הם צעדים הכרחיים.
הבעיה היא שלפיד כמו ביביסט טיפוסי מסתכל (ממה שאני רואה בינתיים לפחות) רק על הצד הזה של המשוואה, ובניגוד למגמה שמסתמנת בעולם - שמתחיל להבין שקיצוץ וגזירות בלבד זה לא מספיק - מתכנן גידול בצד ההכנסות רק ע"י גזירות נוספות ולא הוגנות על מי שממילא "נושא בנטל". בין אם במע"מ, מס על סיגריות, מע"מ על ירקות וכו'.
בקיצור כרגיל מי שאין לו, או שאין לו הרבה, מהדק את החגורה ומי שיש לו לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:38 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
מנדלה, לא עשיתי מהם חיות, רק אמרתי שיש כמה מצוות שהחרדים לא עוברים עליהם, אחת מהן זה פרו ורבו.
ויש גם היתר הילכתי להתגלח, רק לא בעזרת תער, ועדיין חרדים לא מתגלחים.
זה לא חלק מהפרקטיקה של האדם החרדי (למיטב ידיעתי), יש מקומות שהם סוגרים חניות עם 4 קירות גבס בשביל לחיות (שוב, לא חיות, אלא צורך לגיטימי לגמרי), וחיים בתוכן עם 8 ילדים.

אוקיי מצטער על ההאשמה.
בכל מקרה, אמרתי כבר.. יכול להיות שזה לא יהיה בדיוק מודע, אבל בסופו של דבר אם יקטינו את הקצבאות אז תרד גם היילודה.
ואם כבר הזכרת את העניין של התער, לפני 100 (ואולי אפילו 40, לא יודע) שנה לא היו הרבה חרדים(לא 'המזרחי') שלא התגלחו.
כיום חלק גדול מהחרדים הצעירים מתגלחים. וזה אפילו בלי להזכיר כסף או משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
עובדה שכשקיצצו בקיצבאות כשנתניהו היה שר אוצר
ירד גם שיעור הילודה אצל החרדים
ועכשיו כשמתוכננים קיצוצים עוד יותר גדולים ניתן לשער ששיעור הילודה יקטן שוב
שלא לדבר על מגזרים אחרים שאף הם מתפרנסים היטב באמצעות הרחם

מודה שהייתי קטן כשנתניהו היה שר אוצר, אתה יכול להביא לי הוכחה? דווקא לפי הנתונים שהבאתי קודם, בשנים 2000-2004, ו2005-2009 הייתה עליה בשיעורי הפיריון באוכלוסיה היהודית.
ואתה מוכן להפסיק לדבר באוויר ולהגיד איזה מגזרים?

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 13:43 
הפועל, זה הידוק חגורה של הציבור שאשכרה מזרים כסף לכלכלה הישראלית דרך קניות, עסקים קטנים ותשלום מיסים. כלומר יהיה לאותו ציבור פחות כסף להכניס למשק.
נשמע עוד מאותו דבר כשהאותו דבר הזה היה חלק ממה שהוביל אותנו לגרעון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 14:32 
הפועל כתב:
קיצוץ קצבאות ועידוד היציאה לעבודה הם צעדים הכרחיים.
הבעיה היא שלפיד כמו ביביסט טיפוסי מסתכל (ממה שאני רואה בינתיים לפחות) רק על הצד הזה של המשוואה, ובניגוד למגמה שמסתמנת בעולם - שמתחיל להבין שקיצוץ וגזירות בלבד זה לא מספיק - מתכנן גידול בצד ההכנסות רק ע"י גזירות נוספות ולא הוגנות על מי שממילא "נושא בנטל". בין אם במע"מ, מס על סיגריות, מע"מ על ירקות וכו'.
בקיצור כרגיל מי שאין לו, או שאין לו הרבה, מהדק את החגורה ומי שיש לו לא.

בדיוק ההיפך. הדרך היחידה להטיל מס על החרדים היא ע"י הגדלת המע"מ, מס על סיגריות ומע"מ על ירקות.
אחרת איך רצית שיגדילו את המס עליהם? הרי מס הכנסה הם לא משלמים.

רק אתמול פורסם שמשפחה חרדית מקבלת 6,000 שקל בחודש מהקופה של כולנו:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... SearchPage
ביזיון!!!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 14:46 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Officer Barbrady כתב:

אל תיתן לדמגוגיה להשתלט עליך,לפיד הוא שר האוצר הגרוע (והשקרן) ביותר מתולדות המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 14:57 
סמל אישי של המשתמש
ככל שאני זוכר יאיר לפיד לא צמח בחד"ש במר"צ או בעבודה. המשנה שלו אינה סוציאליסטית ובוודאי לא קומוניסטית.
לא יודע למה אנשים מצפים שהוא יעשה מעשים של סוציאליסט או קומוניסט.
אם בכל התהליך ידאג למעמד הביניים על חשבון פרזיטים זה יהיה נפלא.
הוא לא ידאג למעמד הביניים ע"ח בעלי ההון.
אם לא ירחיב את הפטורים מהם נהנים בעלי ההון ומצד שני ידאג שפרזיטים לא יחיו ע"ח המדינה זה יהיה שינוי מרענן.
אין לי ציפיה שיפגע בבעלי ההון שהעלו אותו לשלטון. מצד שני הסיכוי היחידי לשמור על כוחו ואולי להגדילו הוא בכך שמעמד הביניים יפסיק להרגיש שהוא מעמד הפריירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2013, 15:11 
אדום אופטימי כתב:
אין לי ציפיה שיפגע בבעלי ההון שהעלו אותו לשלטון. מצד שני הסיכוי היחידי לשמור על כוחו ואולי להגדילו הוא בכך שמעמד הביניים יפסיק להרגיש שהוא מעמד הפריירים.

בעלי ההון הם אלה שהלכו לקלפי, שמו פתק של לפיד, והביאו לו 19 מנדטים?
טוב לדעת שיש פה כל כך הרבה בעלי הון. כנראה שאנחנו המדינה הכי עשירה בעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 41  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: