תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 00:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 17:14 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
טוב לראות שאפשר גם לקיים כאן דיונים מהותיים מבלי לרדת על המשתמש עצמו.
לעניינו, אין לי מוסר כפול. אני חושב שהמשטרה וצה"ל צריכים לנהל את החקירות שלהם מתוקף היותם גופי ציבור (ועוד כאלה שאמונים על שמירת החוק) במדינה דמוקרטית ולא בגלל שהם נגררים אחרי לחץ ציבורי שנגרם מסרטון כזה או אחר. אני חושב שאתה מיתמם כשאתה מזלזל בהשפעה של סרטון כזה על פלשתינאים. אין לי ספק שזה יכול לשמש כלי הסתה משמעותי, במיוחד כשזה מחזק את טענת הפלשיתינאים (והעולם, למרות שבמקרה הזה אני לא מתייחס לעולם) שאנחנו מוציאים חפים מפשע להורג. יכול להיות שבמקרה הזה אכן לא היה צריך להשתמש באש חיה (אם זה נעשה במזיד זה כאמור הריגה לכל הפחות), אבל אני חושב שאפילו אתה תסכים איתי שזה לא הכלל ושברוב המקרים שבהם כוחות הביטחון יורים אש חיה והורגים פלשתנאים, זה בצדק (שוב, לא אמרתי שזה קורה בכל פעם, אבל לדעתי ביותר מ-80% מהמקרים זה ירי מוצדק). אם המשטרה תעשה את העבודה שלה ותעמיד לדין את המאבטחים על סמך עדויות והסרטון המדובר, שחרור הסרטון ישמש כלי להסתה ויגרום לסיכון חיי אדם. אם המשטרה תחליט שלא להעמיד, אחרי שהיא הגיעה למסקנה שלא נעשה כאן דבר שלא כדין, זה יהיה מתבקש לשחרר את הסרטון (ואם ימצאו שהמאבטחים נהגו נכון, יהיה מאוד קשה להשתמש בסרטון הזה ככלי להסתה).

אופיסר, יש לי תחושה שהפלסטינים קצת יותר מתרגשים ממאות ההרוגים השנתיים שלהם מאשר מהסרטונים האלה.
בנוסף, אמור להיות די ברור שחשיפה מסודרת של השלטון על ידי הרשויות (כולל הודעה בטעות, אם נעשתה) דווקא תרגיע את הרוחות, וקשה לי להבין איך הסתרת הסרטון עושה דבר דומה (מה גם שהמציאות מלמדת שבסופו של דבר הסרטון ייחשף, ואז יהיה ברור, כביכול "בדיעבד" אבל בעצם כבר עכשיו, שההסתרה רק הוסיפה מידה לא מבוטלת של נזק לסיטואציה).

1. אני מאוד אשמח אם הסרטונים ממצלמות האבטחה יחשפו
עם זאת, אם יש בסרטונים את מה שאני חושב שיש, לא צריך להיתמם וברור שמדובר בחומר נפץ שיכול ללבות את השטח ולפגוע קשות במאמצי ה-HASBARA

2. בניגוד אליך, אני ממש לא מאמין שהסרטונים יחשפו מתישהו - כמו שהצילומים ממצלמות האבטחה בגשר אלנבי, אחרי שחיילינו חיסלו את השופט הירדני לא צצו פתאום סתם כך עד עצם היום הזה.

3. וגם אם הסרטונים יחשפו, אני לא חושב שזה ישפיע יותר מדי על דעת הקהל בארץ.
הרי בזמנו נחשפו צילומים של שני נערים מחוסלים מרחוק ע"י חייל שהחליט להתאמן בירי בברווזים.
כל הדיון הציבורי התנקז ל"האם כשמישהו חוטף כדור מרחוק הוא נופל קדימה או אחורה" וכו'...

1. אני לא חושב שמאמצי הHASBARA מועילים לבטחון האישי של הישראלים, ואני די בטוח שהסתרת הסרטונים פוגעת בבטחונם.
2. תכלס, צודק. זאת מערכת מספיק מסודרת בשביל שלא כל דבר ידלוף טיק-טק.
3. כנראה שאתה צודק גם פה, אבל עדיין יש לי תקווה (כנראה שזה בגלל שאני מנותק מהעם).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 17:26 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
לעניינו, אין לי מוסר כפול. אני חושב שהמשטרה וצה"ל צריכים לנהל את החקירות שלהם מתוקף היותם גופי ציבור (ועוד כאלה שאמונים על שמירת החוק) במדינה דמוקרטית ולא בגלל שהם נגררים אחרי לחץ ציבורי שנגרם מסרטון כזה או אחר. אני חושב שאתה מיתמם כשאתה מזלזל בהשפעה של סרטון כזה על פלשתינאים. אין לי ספק שזה יכול לשמש כלי הסתה משמעותי, במיוחד כשזה מחזק את טענת הפלשיתינאים (והעולם, למרות שבמקרה הזה אני לא מתייחס לעולם) שאנחנו מוציאים חפים מפשע להורג. יכול להיות שבמקרה הזה אכן לא היה צריך להשתמש באש חיה (אם זה נעשה במזיד זה כאמור הריגה לכל הפחות), אבל אני חושב שאפילו אתה תסכים איתי שזה לא הכלל ושברוב המקרים שבהם כוחות הביטחון יורים אש חיה והורגים פלשתנאים, זה בצדק (שוב, לא אמרתי שזה קורה בכל פעם, אבל לדעתי ביותר מ-80% מהמקרים זה ירי מוצדק). אם המשטרה תעשה את העבודה שלה ותעמיד לדין את המאבטחים על סמך עדויות והסרטון המדובר, שחרור הסרטון ישמש כלי להסתה ויגרום לסיכון חיי אדם. אם המשטרה תחליט שלא להעמיד, אחרי שהיא הגיעה למסקנה שלא נעשה כאן דבר שלא כדין, זה יהיה מתבקש לשחרר את הסרטון (ואם ימצאו שהמאבטחים נהגו נכון, יהיה מאוד קשה להשתמש בסרטון הזה ככלי להסתה).

אופיסר, יש לי תחושה שהפלסטינים קצת יותר מתרגשים ממאות ההרוגים השנתיים שלהם מאשר מהסרטונים האלה.
בנוסף, אמור להיות די ברור שחשיפה מסודרת של השלטון על ידי הרשויות (כולל הודעה בטעות, אם נעשתה) דווקא תרגיע את הרוחות, וקשה לי להבין איך הסתרת הסרטון עושה דבר דומה (מה גם שהמציאות מלמדת שבסופו של דבר הסרטון ייחשף, ואז יהיה ברור, כביכול "בדיעבד" אבל בעצם כבר עכשיו, שההסתרה רק הוסיפה מידה לא מבוטלת של נזק לסיטואציה).

זה כמו לטעון שעלייה של ח"כ מהאופוזיציה להר הבית לא תצית אינתיפאדה כי הפשלתינאים כבר 30 שנה (בזמנו) תחת דיכוי. אנחנו למודי ניסיון ויודעים שלמקרים יחידניים יש השפעה (גם בצד היהודי). הם יכולים להפוך לקדושים מעונים וקרה לא פעם שמחבלים נתפסו והודו שהם באו לנקום על הרג של מישהו (כמו המחבל היהודי שרצח את מוחמד אבו חדיר, וטען שבזמן הרצח הוא צעק שזה למען שלהבת פס ושלושת הנערים החטופים).
אם ימוצה הדין עם המאבטחים (כלומר הגשת כתב אישום, בהנחה שפעלו בניגוד לחוק), לסרטון הזה לא תהיה שום משמעות (פרט לראיה בבית משפט).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

זה כמו לטעון שעלייה של ח"כ מהאופוזיציה להר הבית לא תצית אינתיפאדה כי הפשלתינאים כבר 30 שנה (בזמנו) תחת דיכוי. אנחנו למודי ניסיון ויודעים שלמקרים יחידניים יש השפעה (גם בצד היהודי). הם יכולים להפוך לקדושים מעונים וקרה לא פעם שמחבלים נתפסו והודו שהם באו לנקום על הרג של מישהו (כמו המחבל היהודי שרצח את מוחמד אבו חדיר, וטען שבזמן הרצח הוא צעק שזה למען שלהבת פס ושלושת הנערים החטופים).
אם ימוצה הדין עם המאבטחים (כלומר הגשת כתב אישום, בהנחה שפעלו בניגוד לחוק), לסרטון הזה לא תהיה שום משמעות (פרט לראיה בבית משפט).

שוב, אני מסכים עם הטענה שהמקרה הזה אכן יכול להסעיר את הרוחות בציבור הפלסטיני.
העניין הוא שאני לא חושב שהסתרת הסרטון תעזור להרגיע את הרוחות.
אל תשכח שמדובר באנשים שמראש מניחים עליך את הגרוע מכול, כלומר הם ממילא חושבים שהצעיר והצעירה נרצחו בדם קר ובלי סיבה. אני לא רואה איך זה שהם ימשיכו לחשוב ככה (ואין ספק שהסתרת הסרטון מחזקת את החששות האלה), כלומר ימשיכו לחשוב מה שהם חושבים, יכול לדרדר את המצב.
מצד שני, אם בסרטון רואים משהו אחר - ברור שזה יעזור, וגם אם בסרטון רואים משהו מאוד לא נעים, הרי שחשיפת הסרטון, הודאה בטעות, הענשת האשמים וכו' וכו' דווקא כן יכולים להרגיע את הרוחות.

לעומת זאת, שינוי בסטטוס-קוו בהר הבית זה מקרה "קצת" שונה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
כנראה שנישאר חלוקים בעניין פרסום הסרטון. בכל מקרה, שנינו רוצים שהצדק ייצא לאור וימוצה הדין עם המעורבים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 20:03 
כולכם מתעלמים מהעניין היותר חשוב בחשיפת הסיפור האמיתי כאן, והוא דווקא הציבור הישראלי. מה שרוב מכריע של הציבור יודע על המקרה הזה הוא ששני מחבלים תקפו עמדה של צה״ל במחסום קלנדיה וחוסלו, אח״כ התברר שהם אח ואחות.
כמו בהרבה מקרים, הדיווח בחדשות מספר סיפור שנוח לציבור לשמוע, הרבה פעמים רחוק מתיאור עובדתי, ובודאי מתיאור הנסיבות.
חשוב שהציבור ידע שכשאומרים לו ״פיגוע״ או ״מחבל״ בכלי התקשורת, כדאי מאד להטיל ספק. כדאי שהציבור ידע, שנעשים הרבה דברים ״לא בצלם״ ושמסתירים את זה מהם.
זה מקרה קלאסי להדגים את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 20:17 
אתה מפספס את הנקודה.
מאוד נוח לציבור לשמוע ששני ערבים מתו.
מי הם, מאיפה הם ומה הנסיבות, אלו זוטות שלא מעניינות את הציבור באמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 22:36 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
כולכם מתעלמים מהעניין היותר חשוב בחשיפת הסיפור האמיתי כאן, והוא דווקא הציבור הישראלי. מה שרוב מכריע של הציבור יודע על המקרה הזה הוא ששני מחבלים תקפו עמדה של צה״ל במחסום קלנדיה וחוסלו, אח״כ התברר שהם אח ואחות.
כמו בהרבה מקרים, הדיווח בחדשות מספר סיפור שנוח לציבור לשמוע, הרבה פעמים רחוק מתיאור עובדתי, ובודאי מתיאור הנסיבות.
חשוב שהציבור ידע שכשאומרים לו ״פיגוע״ או ״מחבל״ בכלי התקשורת, כדאי מאד להטיל ספק. כדאי שהציבור ידע, שנעשים הרבה דברים ״לא בצלם״ ושמסתירים את זה מהם.
זה מקרה קלאסי להדגים את זה.

אם הרצח של השופט הירדני, ואת תמונות מצלמות האבטחה לא שיחררו מעולם (שבתחילה תיאר דובר צה"ל כניסיון של פלסטיני לחטוף נשק ואח"כ פורסם שזה פלסטיני שתקף עם מוט...) וההרג של שני הנערים מרחוק (שיצאו צילומי מצלמות אבטחה שגררו שלל תגובות החל מ"זה מבוים" כשברור לכל שהם לא בין החיים, וכמובן "אבל לא מראים מה קרה שם קודם") ואפילו אלאור עזריה הילד של כולנו.
אני לא יודע אם הציבור הישראלי רוצה לדעת או להודות לפחות שיש פה יש קלה על ההדק במקרה הטוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 01:03 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני מאוד אשמח אם הסרטונים ממצלמות האבטחה יחשפו
1-עם זאת, אם יש בסרטונים את מה שאני חושב שיש, לא צריך להיתמם וברור שמדובר בחומר נפץ שיכול ללבות את השטח ולפגוע קשות במאמצי ה-HASBARA

בניגוד אליך, אני ממש לא מאמין שהסרטונים יחשפו מתישהו - כמו שהצילומים ממצלמות האבטחה בגשר אלנבי, אחרי שחיילינו חיסלו את השופט הירדני לא צצו פתאום סתם כך עד עצם היום הזה.

וגם אם הסרטונים יחשפו, אני לא חושב שזה ישפיע יותר מדי על דעת הקהל בארץ.
2-הרי בזמנו נחשפו צילומים של שני נערים מחוסלים מרחוק ע"י חייל שהחליט להתאמן בירי בברווזים.
כל הדיון הציבורי התנקז ל"האם כשמישהו חוטף כדור מרחוק הוא נופל קדימה או אחורה" וכו'...

1-אם מקבלים את המסרים של הHASBARA, ואם באמת יש כוונה למצות דין צודק על מה שהיה שם, אז יש לה רק מה להרוויח מפרסום הסרטון:
-אם לא היה שם שום דבר לא תקין, אז הסרטון יראה את זה.
-אם מדובר ברצח, ויש כוונה למצות את הדין עם הרוצחים, אז עצם הפרסום יראה ש"אנחנו לא מנסים להסתיר שום דבר, פשוט דברים כאלה הם חריגים, נדירים, וכשהם קורים הם מזעזעים אותנו לא פחות מאף אחד אחד ואנחנו מענישים את האנשים שעושים את זה במלוא חומרת הדין"-הדרך הכי טובה שהHASBARA יכולה לצאת מהסיפור הזה במקרה הזה.
-אם אכן מדובר בניסיון לפיגוע אבל מצד שני גם היתה התנהגות לא תקינה של כוחות הבטחון, ובסוף יתנו לחיילים/מאבטחים עונש בהתאם להתנהגות לא תקינה ולא בהתאם לרצח, ללא פרסום הסרטון זה יהיה בגדר חתול ששומר על השמנת.

מנגד, הדרך היחידה שזה באמת יפגע בHASBARA או ילהיט את השטח תהיה אם בסרטון ברור שמדובר ברצח, אבל העונש יהיה מקביל לחייל שהסתובב בלי כומתה ונעליים לא מצוחצחות.

2-והוא גם שיפצר מראש מחסנית של כדורי גומי על מנת להכניס לתוכה אש חיה, כדי שיוכל לטעון שירה כדורי גומי כפי שכל הציבור קנה גם כשהוציאו מתוך הגופות כדורי עופרת, במקום להבין שזה בעצם הופך את זה לרצח בדם קר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 07:20 
סמל אישי של המשתמש
לגבי 2- :SHOCK3:
זה הדבר הכי לא בטיחותי שיש. זה נהוג במחוזותינו?
מוזר לי בכלל שזה אפשרי. מחסנית חק נגיד, אין שום סיכוי "להמיר" אותה או למלא אותה עם אש חיה. מאוד מטריד העניין הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 07:26 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
לגבי 2- :SHOCK3:
זה הדבר הכי לא בטיחותי שיש. זה נהוג במחוזותינו?
מוזר לי בכלל שזה אפשרי. מחסנית חק נגיד, אין שום סיכוי "להמיר" אותה או למלא אותה עם אש חיה. מאוד מטריד העניין הזה

לא יודע מה קורה היום, אבל לפני עשור מילאנו מחסניות רגילות בח"קים.. אין לי מושג מה המצב עם כדורי גומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 09:32 
סמל אישי של המשתמש
מה שהחייל בביתוניא עשה זה לשים את המתקן של הכדורי גומי אבל ריק, ומחסנית של כדורים חיים במקום ח"ק, ואז ירה ירי חי שנראה כאילו הוא יורה גומי.
לא זוכר את הביטוי המשפטי המדויק, אבל זה די מרמז גם על כוונה וגם על תכנון קר רוח מראש (או חלילה על שגרה שהכוחות מיומנים בה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 10:52 
סמל אישי של המשתמש
אגב, הוא טוען שהוא לא ירה כלל והכדור שנמצא, אם אכן נורה מנשקו האישי, נורה בהזדמנות אחרת והדי אנ איי שנמצא עליו לא בהכרח שייך להרוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
מה שהחייל בביתוניא עשה זה לשים את המתקן של הכדורי גומי אבל ריק, ומחסנית של כדורים חיים במקום ח"ק, ואז ירה ירי חי שנראה כאילו הוא יורה גומי.
לא זוכר את הביטוי המשפטי המדויק, אבל זה די מרמז גם על כוונה וגם על תכנון קר רוח מראש (או חלילה על שגרה שהכוחות מיומנים בה).

הוא גם השתמש במחסנית אדומה שמיועדת לח"קים.
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.2493069

בגלל שהמחסניות האלה לא מאפשרות הכנסת קליעים רגילים, זה אומר שהוא לא רק מילא אותה בטעות באש חיה, אלא גם הוציא מראש את החלק שמונע את ההכנסה של כדורים עם קליע.
https://facebook.com/story.php?story_fb ... 8307230212

ולפי היצרן של מתקן של סלילי הגומי, אפשר לירות אש חיה בזמן שהמתקן מורכב על הרובה(אם אין בו סליל)
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 11:56 
ובינתיים העניינים בעזה מתחממים:
אתמול ירי לעבר כלי הנדסה של צה"ל, היום ירי פצמ"ר ועכשיו גם פיצוץ לי כח צה"ל לא נפגעים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אתמול ירי לעבר כלי הנדסה של צה"ל, היום ירי פצמ"ר ועכשיו גם פיצוץ לי כח צה"ל לא נפגעים...

יופי
אם תהיה התדרדרות יהיה את מי להאשים :
"מה צהל עושה ליד הגדר של האדמה הפלשתינית הכבושה?"

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 12:05 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
לירון האדום כתב:

יופי

סליחה?! מה זה משנה בכלל מה צה"ל עושה ואיפה
הרי החמאס אמורים להיות מורתעים עד לשד עצמותיהם
הרי במבצע האחרון עשינו עליהם את ההרתעה הכי חזקה שלנו
זה אמור היה להשיג לנו שקט מה שלא יהיה ומה שלא נעשה.
לא יכול להיות שהם יורים על צה"ל. יש עליהם הרתעה!!!!!!!111אחתאחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 14:04 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
פאביו כתב:
לירון האדום כתב:

יופי

סליחה?! מה זה משנה בכלל מה צה"ל עושה ואיפה
הרי החמאס אמורים להיות מורתעים עד לשד עצמותיהם
הרי במבצע האחרון עשינו עליהם את ההרתעה הכי חזקה שלנו
זה אמור היה להשיג לנו שקט מה שלא יהיה ומה שלא נעשה.
לא יכול להיות שהם יורים על צה"ל. יש עליהם הרתעה!!!!!!!111אחתאחת

זה בדיוק היופי בטיעון העלוב של ה-הרתעההההההההההעאאאההא!!!!111 :
בתקופות שקט, השקט נזקף לזכות ההרתעה
בתקופות מלחמה, אי-השקט נזקף להיעדרה של הרתעהההה ולכן יש להכות בהם באכזריות מוגברת ונפשעת יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 15:58 
סמל אישי של המשתמש
אפשר ללגלג, אבל העובדות הן שמאז צוק איתן נמדדה התקופה הכי שקטה ב-15 שנים האחרונות. גם מאז לבנון השניה הגבול הצפוני שקט להפליא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 16:02 
בינתיים כבר איזה 6 פצמ"רים נורו לעבר כוחות צה"ל באזור נחל עוז...
מעניין מה קורה שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 16:10 
Officer Barbrady כתב:
אפשר ללגלג, אבל העובדות הן שמאז צוק איתן נמדדה התקופה הכי שקטה ב-15 שנים האחרונות. גם מאז לבנון השניה הגבול הצפוני שקט להפליא.

בצפון זה רחוק מלהיות קשור אלינו.
בעזה, יש לך ספק שיהיה עוד סבב?
הם לא יורים לא כי הם מורתעים, הם לא יורים כי הם לא מוכנים עדיין. אם מחר בבוקר מצב הנשק שלהם הוא כמו יום לפני צוק איתן, לדעתך הם לא הולכים לעימות כי יש הרתעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

העובדות שאתה מציג הן לא מדויקות
את השקט בצפון אפשר להסביר במעורבות של חיזבאללה בליחמה בסוריה. זה הסבר הרבה יותר רלוונטי והגיוני מ"הרתעה" בעבר "הרתענו אותם לא פעם וזה לא ממש עזר איך לומר.

ולגבי עזה. אם התוצאה של "להיכנס בהם בכל הכוח" ו"לשטח את עזה בלי חשבון" זה שקט של שנתיים,
אז גם האסטרטגיה הזאת לא ממש מוצלחת.

אתה בעצם אומר שכדי להשיג שקט יחסי של שנתיים אנחנו ניאלץ לשלם מחיר של מלחמה כל קיץ שני והרס מוחלט של עזה כולל מספר תלת ספרתי של הרוגים. זה נראה לך מחיר סביר?
אני הבנתי ששיקום ההרתעה זה משהו הרבה יותר רציני, אבל אולי זה רק אני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
אם חמאס יודע שישטחו לו את הרצועה אם הוא יתקוף, זאת לא הרתעה? אם חמאס בודק שאין נשק למי שהולך להפגין בגדר, זאת לא הרתעה? אם חמאס רודף ועוצר חוליות של ארגונים סוררים שיורים פצמרים, זאת לא הרתעה?

וזה יפה הטיעון של חיזבאללה וסוריה, רק שחיזבאללה נכנס ללחימה לפני משהו כמו שנתיים. מה עם 7-8 שנים של שקט? ישראל מפציצה שיירות של חיזבאללה, מחסלת בכירים ומקבלת מקסימום מטען צד בהר דוב. אם זאת לא הרתעה, אני לא יודע מה כן.

גם המוסלמים וגם היהודים מבינים רק כוח. אחרי סבב לחימה, ישראל מקלה את המצור וחמאס מפסיק לירות פצמרים. פתאום דיבורים על נמל ושדה תעופה נשמעים אפשריים יותר. למזלנו, לנו יש יותר כוח אז יוצא שאנחנו נהנים יותר מהפירות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
הם לא יורים לא כי הם מורתעים, הם לא יורים כי הם לא מוכנים עדיין. אם מחר בבוקר מצב הנשק שלהם הוא כמו יום לפני צוק איתן, לדעתך הם לא הולכים לעימות כי יש הרתעה?

אופיסר, בגדול הוא צודק.
ולכן חובה עלינו לדאוג לכך שזה לא יקרה.
להדק את הסגר כלל שניתן. ולפגוע במפעלי ייצור של משגרים וטילים במידה וידוע היכן הם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 17:07 
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:

להדק את הסגר כלל שניתן.

איש שמאל משכמו ומעלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 17:08 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אם חמאס יודע שישטחו לו את הרצועה אם הוא יתקוף, זאת לא הרתעה?

הימין הוא לא זה שתמיד אומר שלאוייב אין ערך לחיי אדם?
לא, זה לא הרתעה. במציאות, ככל שהרצועה יותר מופצצת, יש לחמאס אחוזי תמיכה יותר גבוהים בעזה. זה הרבה לשחק לידיים שלהם, ולמנוע אופציה של ביקורת פנימית נגד החמאס בחברה הפלסטינית, כי יש איום גדול יותר.

ציטוט:
אם חמאס בודק שאין נשק למי שהולך להפגין בגדר, זאת לא הרתעה? אם חמאס רודף ועוצר חוליות של ארגונים סוררים שיורים פצמרים, זאת לא הרתעה?

לא, זו לא הרתעה, זו התארגנות וסדר.
הם רוצים שהכל יהיה תחת כינור שלהם, בזמן שמתאים להם ובעיתוי שמתאים להם.
גם כשאנחנו הקמנו את המדינה, אחרי מלחמת העצמאות, צה״ל רדף ארגונים סוררים. זה לא קרה בגלל שמדינות ערב הפחידו אותנו יותר מדי, אלא בגלל שרצינו שהכל יהיה תחת צה״ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 18:52 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:

אופיסר, בגדול הוא צודק.
להדק את הסגר כלל שניתן. ולפגוע במפעלי ייצור של משגרים וטילים במידה וידוע היכן הם.

באמת אין בעולם דבר יותר הגיוני מלנסות לעשות מה שעשינו עד עכשיו בלי הצלחה, רק טיפה יותר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 19:05 
teknoboy כתב:
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:

אופיסר, בגדול הוא צודק.

באמת אין בעולם דבר יותר הגיוני מלנסות לעשות מה שעשינו עד עכשיו בלי הצלחה, רק טיפה יותר.

לאיינשטיין יש אמירה על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 19:12 
סמל אישי של המשתמש
הימין גם מצדיק את המדיניות הנוקשה של ישראל בתוקפנות הערבית, וגם חושב שתוקפנות ישראלית תמנע מדיניות פלסטינית נוקשה.
משעשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 19:37 
סמל אישי של המשתמש
אני מניח שכל הכותבים כאן על יש הרתעה/אין הרתעה יודעים למה
התחיל הירי עכשיו, כן? (או שאולי לא?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מאי 2016, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
גילו מנהרה שמתחילה בבית בסג'עייה ומסתיימת ביציאה מהשירותים שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: