סומך כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
טוב לראות שאפשר גם לקיים כאן דיונים מהותיים מבלי לרדת על המשתמש עצמו.
לעניינו, אין לי מוסר כפול. אני חושב שהמשטרה וצה"ל צריכים לנהל את החקירות שלהם מתוקף היותם גופי ציבור (ועוד כאלה שאמונים על שמירת החוק) במדינה דמוקרטית ולא בגלל שהם נגררים אחרי לחץ ציבורי שנגרם מסרטון כזה או אחר. אני חושב שאתה מיתמם כשאתה מזלזל בהשפעה של סרטון כזה על פלשתינאים. אין לי ספק שזה יכול לשמש כלי הסתה משמעותי, במיוחד כשזה מחזק את טענת הפלשיתינאים (והעולם, למרות שבמקרה הזה אני לא מתייחס לעולם) שאנחנו מוציאים חפים מפשע להורג. יכול להיות שבמקרה הזה אכן לא היה צריך להשתמש באש חיה (אם זה נעשה במזיד זה כאמור הריגה לכל הפחות), אבל אני חושב שאפילו אתה תסכים איתי שזה לא הכלל ושברוב המקרים שבהם כוחות הביטחון יורים אש חיה והורגים פלשתנאים, זה בצדק (שוב, לא אמרתי שזה קורה בכל פעם, אבל לדעתי ביותר מ-80% מהמקרים זה ירי מוצדק). אם המשטרה תעשה את העבודה שלה ותעמיד לדין את המאבטחים על סמך עדויות והסרטון המדובר, שחרור הסרטון ישמש כלי להסתה ויגרום לסיכון חיי אדם. אם המשטרה תחליט שלא להעמיד, אחרי שהיא הגיעה למסקנה שלא נעשה כאן דבר שלא כדין, זה יהיה מתבקש לשחרר את הסרטון (ואם ימצאו שהמאבטחים נהגו נכון, יהיה מאוד קשה להשתמש בסרטון הזה ככלי להסתה).
אופיסר, יש לי תחושה שהפלסטינים קצת יותר מתרגשים ממאות ההרוגים השנתיים שלהם מאשר מהסרטונים האלה.
בנוסף, אמור להיות די ברור שחשיפה מסודרת של השלטון על ידי הרשויות (כולל הודעה בטעות, אם נעשתה) דווקא תרגיע את הרוחות, וקשה לי להבין איך הסתרת הסרטון עושה דבר דומה (מה גם שהמציאות מלמדת שבסופו של דבר הסרטון ייחשף, ואז יהיה ברור, כביכול "בדיעבד" אבל בעצם כבר עכשיו, שההסתרה רק הוסיפה מידה לא מבוטלת של נזק לסיטואציה).
אני מאוד אשמח אם הסרטונים ממצלמות האבטחה יחשפו
1-עם זאת, אם יש בסרטונים את מה שאני חושב שיש, לא צריך להיתמם וברור שמדובר בחומר נפץ שיכול ללבות את השטח ולפגוע קשות במאמצי ה-HASBARA
בניגוד אליך, אני ממש לא מאמין שהסרטונים יחשפו מתישהו - כמו שהצילומים ממצלמות האבטחה בגשר אלנבי, אחרי שחיילינו חיסלו את השופט הירדני לא צצו פתאום סתם כך עד עצם היום הזה.
וגם אם הסרטונים יחשפו, אני לא חושב שזה ישפיע יותר מדי על דעת הקהל בארץ.
2-הרי בזמנו נחשפו צילומים של שני נערים מחוסלים מרחוק ע"י חייל שהחליט להתאמן בירי בברווזים.
כל הדיון הציבורי התנקז ל"האם כשמישהו חוטף כדור מרחוק הוא נופל קדימה או אחורה" וכו'...
1-אם מקבלים את המסרים של הHASBARA, ואם באמת יש כוונה למצות דין צודק על מה שהיה שם, אז יש לה רק מה להרוויח מפרסום הסרטון:
-אם לא היה שם שום דבר לא תקין, אז הסרטון יראה את זה.
-אם מדובר ברצח, ויש כוונה למצות את הדין עם הרוצחים, אז עצם הפרסום יראה ש"אנחנו לא מנסים להסתיר שום דבר, פשוט דברים כאלה הם חריגים, נדירים, וכשהם קורים הם מזעזעים אותנו לא פחות מאף אחד אחד ואנחנו מענישים את האנשים שעושים את זה במלוא חומרת הדין"-הדרך הכי טובה שהHASBARA יכולה לצאת מהסיפור הזה במקרה הזה.
-אם אכן מדובר בניסיון לפיגוע אבל מצד שני גם היתה התנהגות לא תקינה של כוחות הבטחון, ובסוף יתנו לחיילים/מאבטחים עונש בהתאם להתנהגות לא תקינה ולא בהתאם לרצח, ללא פרסום הסרטון זה יהיה בגדר חתול ששומר על השמנת.
מנגד, הדרך היחידה שזה באמת יפגע בHASBARA או ילהיט את השטח תהיה אם בסרטון ברור שמדובר ברצח, אבל העונש יהיה מקביל לחייל שהסתובב בלי כומתה ונעליים לא מצוחצחות.
2-והוא גם שיפצר מראש מחסנית של כדורי גומי על מנת להכניס לתוכה אש חיה, כדי שיוכל לטעון שירה כדורי גומי כפי שכל הציבור קנה גם כשהוציאו מתוך הגופות כדורי עופרת, במקום להבין שזה בעצם הופך את זה לרצח בדם קר.