קומוניסים כתב:
בר קולמוסא כתב:
קומוניסים כתב:
א. סורוס בדיוק כמו אדלסון. זה נכון. סורוס לא "פסול". לאדם יש אינטרסים ואמרתי שגם את זה צריך לבחון בכל מקרה לגופו. אבל לא לאסור איסור גורף כמו במקרה של מדינה.
ב. באמת בני12? באמת כתבת את זה כרגע? אין הבדל?
אם מה שהאיחוד האירופי היה עושה באמצעות ארגוניו כאן זה רק לדאוג לתדמיתו כאן, לא היינו צריכים לנהל את הדיון הזה כרגע. כשהכסף הזה הולך לטובת פגיעה בישראל, הכפשת ישראל ועד לקידום החרם עליה - יש פה בעיה
תהיה אמיתי עם עצמך. ברור שיש הבדל.
אתה יודע שהאיחוד האירופי משקיע עוד המון כספים בישראל. למשל בשיתופי פעולה מחקריים מדעיים או בפעילות מסחרית.
אם האיחוד כל כך רוצה להשמיד את ישראל (אלוהים יודע למה), למה הוא לא מחרים אותנו? או לכל הפחות לא משקיע פה תקציבי עתק (למשל) במחקר ומדע?
א. חייב להודות שהצגת השאלה שלך כאילו מאיפה הפלצתי את עצם המחשבה שבאירופה מישהו ינסה להשמיד אותנו - מצחיקה אותי. כאילו מה?
ב. נראה לי שהיום די ברור לעולם שמדינת היהודים כאן כדי להישאר. אני לא חושב שמישהו באמת חושב שניתן להכחיד אותנו כמו שבאירופה נעשה לפני פחות ממאה שנים. מה שכן ניתן לעשות, בהדרגה, זה לשנות את צביון המדינה, את זהות המדינה, לבטל את קיומה כ
מדינה יהודית . ברגע שהמדינה תאבד את זהותה, היא כאילו תחדל מלהתקיים. לצערי רבים מהפרויקטים שהאיחוד האירופי תומך בהם מוכוונים לשם.
ג. כתבת "למה הוא לא מחרים אותנו"? הוא תומך בארגונים המקדמים את החרם הבינלאומי עלינו. אני חושב שזה די עונה להגדרה של "מחרים אותנו". בנוסף, הוא מחרים מוצרים של יהודים המתגוררים בחלק מחבלי ארץ ישראל. מוזמן לקרוא בעניין זה מכתב שכתבתי לשגריר האיחוד האירופי בישראל ואת מחאתי עם חברים מול ביתו
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/309769 א. כן, האירופאים לא מנסים להשמיד אותנו, כזכור כשהם ניסו הם הצליחו יחסית לא רע, ואם הם ינסו באמת להשמיד אותנו הם אולי גם יצליחו לא רע.
ב. אני חלקית מסכים עם הסעיף הזה, רק לא עם הדגשים שלך. אני פשוט חושב שהאיחוד ליברלי (או פרוגרסיבי או וואטאבר) ומשקיע כספים בלהטות מדינות לכיוון הזה. באמת בלי לדעת, אני אתפלא לגלות שבטורקיה למשלל האיחוד לא משקיע כספים דרך עמותות במטרות העולות בקנה אחד עם ההשקפה הליבראלית. בעיני זה הסיפור.
ג. פחחחחחחחחחחחחחחחחח אחד ענק. עלאק מחרים. כשיהיה פה חרם, חברות יצאו וימשכו השקעות ויצוא ויבוא יעצר, אז באמת תדבר איתי על קידום חרם. בנתיים האיחוד האירופי כמדיניות מתנגד לחרם על ישראל ואף מקיים סחר והשקעות ענפות בישראל. לך תמציא עובדות לאנשים אחרים.
(ולגבי ההתנחלויות: 1. לא מכיר מדיניות החרמה רשמית 2. זה יחשב החרמה של ישראל מיד אחרי שישראל תחליט שהשטחים שלה באופן רשמי. עד אז פעולות כנגד ההתנחלויות הן *בהגדרה* לא פעולות כנגד ישראל)