תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 22:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 30 אפריל 2016, 18:57 
סמל אישי של המשתמש
ששל

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 אפריל 2016, 19:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:
מישהו מבין מה הוא רוצה, ואיזו נקודה הוא מנסה להוכיח?

כן. הוא מובן לגמרי והוא מעביר את הנקודה היטב.

תסביר נא לי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 06:19 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
״לוחם החופש״ שלמה בן יוסף זרק רימון על אוטובוס עם נוסעים ערבים וניסה לרצוח עשרות מהם. הוא נוטרל. ממשלות ישראל החליטה להפוך אותו לגיבור, ולקרוא רחובות על שמו בערי ישראל. הוחלט שהוא דמות להערצה וייקרא ״הרוג מלכות״ (שאהיד).

http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.2928219
ציטוט:
כה אמר בנימין נתניהו שעות ספורות לאחר הפיצוץ באוטובוס בירושלים: "נאתר את מי שהכין את מטען החבלה, נגיע למי שעומד מאחוריהם, נבוא חשבון עם הטרוריסטים הללו". דברים נחושים ונוקבים. והיכן אמר נתניהו את המלים הנחרצות הללו? באירוע לציון 85 שנה להקמת האצ"ל...

למרבה הצער, נתניהו שכח לפרט ביתר דיוק לאילו "טרוריסטים" הוא מתכוון; לאלה שאת יום הולדתם ה–85 הוא חגג, או לאלה שפוצצו אוטובוס באותו יום?

אבל איך אני מעז להשוות.

לא חלפו ימים רבים, ואל נתניהו הצטרף משה ארנס. במאמר שכתב ב"הארץ" (16.4) הפגין גם הוא מנות גדושות של זיכרון סלקטיבי וצביעות אקטיבית. בבקשו לאלף את חבר הכנסת זוהיר בהלול מעט בינה, הוא הסביר לח"כ ולקוראיו מהו ההבדל המהותי בין "מחתרות יהודיות" לבין "ארגוני החבלה הפלסטיניים". לוחמי החירות היהודים — מִתְנָאֶה מי שהיה עצמו איש אצ"ל — לחמו בחיילי המנדט הבריטי, ולא באזרחים. לעומתם, הטרוריסטים הפלסטינים תוקפים בעיקר אזרחים. "זו תמצית הטרור", כותב ארנס, "רצח אזרחים".

צודק. באמת אי אפשר להשוות.

ורק כדי לרענן קמעה את זיכרונו, ואת הזיכרון של שאר מוכי האמנזיה הוולונטרית, להלן דגימה מזערית, רק טיפה קטנטנה אחת מתוך חבית ענקית של מעשי מופת שביצעו גיבורי האצ"ל והלח"י. והכל ממקורות רוויזיוניסטיים למהדרין:

14.11.37 — אנשי האצ"ל בירושלים מבצעים "פיגוע ירי" והורגים שני עוברי אורח ערבים ברחביה. אחר כך צליפה מן המארב אל תוך אוטובוס ערבי, הריגת שלושה מנוסעיו ופציעת שמונה. בראבו, אצ"ל.

17.4.38 — האצ"ל משליך לראשונה (אך לא לאחרונה) פצצה לתוך בית קפה ערבי. ההצלחה לא משהו; רק הרוג אחד ושישה פצועים.

5.7.38 — סדרת התקפות טרור על עוברי אורח ערבים בתל אביב, יפו וירושלים. פצצות וירי על אוטובוסים. התוצאות משתפרות; 11 ערבים הרוגים, 22 פצועים.

6.7.38 — מטען חבלה ("על רקע לאומני") מוטמן בידי האצ"ל בשוק בחיפה. כמה כדי חלב גדושים חומר נפץ ומסמרים. 18 ערבים הרוגים, 38 פצועים.

16.7.38 — מטען כנ"ל בשוק הערבי בירושלים. 10 הרוגים, 31 פצועים.

26.7.38 — שוב חיפה. לוחמי האצ"ל מניחים עוד מטען. 27 ערבים נהרגו. 46 נפצעו.

26.8.38 — הגיע תור השוק ביפו. "מטען רב עוצמה", כמו שאומרים. האצ"ל נטל אחריות. 24 ערבים מתים ו–35 פצועים.

29.5.39 — האצ"ל מפוצץ בית קולנוע בירושלים. חמישה צופים הרוגים ו–18 פצועים.

20.6.39 — פעולת שוק מוצלחת במיוחד; 78 ערבים (וחמור אחד) נרצחים בפצצה בשוק של חיפה. החמור היה ממולכד.

ביוני וביולי 1939 הורג האצ"ל עשרות אנשים בכל רחבי הארץ. כל חטאם היה שהם היו ערבים. אפילו האצ"ל לא טוען אחרת.

כמה שנים חולפות ברגיעה יחסית, אך לקראת סוף המנדט הבריטי שבות פעולות הלחימה הנשגבות להשתולל.

4.12.47 — פצצות בבתי קפה, פצצת־חבית בתחנת אוטובוס, רימונים, ירי. עשרות הרוגים ערבים ביום אחד.

29.12.47 — פצצה של האצ"ל על שער שכם. 17 הרוגים.

30.12.47 — אנשי האצ"ל מתנפלים על קבוצת פועלים ערבים במפרץ חיפה, רוצחים שישה ופוצעים 40.

4.1.48 — מכונית תופת של הלח"י ביפו. 70 הרוגים ערבים.

7.1.48 — האצ"ל לא מפגר אחרי אחיו הקטן; פצצה בשער יפו בירושלים. רק 24 הרוגים.

18.2.48 — פצצה בשוק ברמלה. 37 ערבים מתים.

ולקינוח: 9.4.48 — האצ"ל נכנס לדיר־יאסין וטובח 245 מיושביו. כעבור שישה ימים מתנפל המון ערבי על שיירת הרופאים להר הצופים וטובח 36 מתוכם (מי שמסיק מסקנות חפוזות מסמיכות הפרשיות הזאת הוא פוסט־ציוני מנוול).

יתר מעשי הטבח והזוועה כבר נרשמו על שמו של צבא המדינה הצעירה, ולא על שמן של המחתרות טהורות הנשק.

(וחובה נעימה היא לשוב ולדבר בשבחו של מנחם בגין ז"ל, שלאחר קבלו את הפיקוד על האצ"ל עשה כל שביכולתו כדי לשים קץ לטרור המשולח. מ–1944 עד שלהי 1947 לחם האצ"ל רק בכובש הבריטי, כיאה וכראוי).

עד כאן קמצוץ התזכורות. יש עוד ועוד ועוד מעשים הומניים שכאלה, ומאות רבות של אזרחים חפים שנרצחו בהם.

ואם, חלילה, ישוב מאן דהו ויבקש לגזור גזירה שווה בין תועבות הרוצחים הערבים לגבורות הלוחמים היהודים (רק מחמת העובדה שאלה ואלה עשו מעשים זהים לחלוטין), נשוב ונסביר לו שההבדל בין טרוריסט ישמעאלי ללוחם חירות עברי, כמוהו כהבדל בין פיאות של יהודי לצמה של סיני. שהרי כל ילד יודע כי הפיאות של היהודי הן שיא הטוהר והיופי, בעוד הצמה של הסיני היא סתם גועל נפש.

ואין בכלל מה להשוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 06:48 
סמל אישי של המשתמש
בגדול אני איתך הפועל, אבל כדאי לזכור שפגיעה בחייל בריטי בשטחי ארץ ישראל דומה יותר לפגיעה בחייל צהל בתוך רצועת עזה ולא פגיעה באזרחים חפים מפשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 08:52 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:
בגדול אני איתך הפועל, אבל כדאי לזכור שפגיעה בחייל בריטי בשטחי ארץ ישראל דומה יותר לפגיעה בחייל צהל בתוך רצועת עזה ולא פגיעה באזרחים חפים מפשע.

בגדול לא דומה כלל לפגיעה בספורטאים באולימפיאדה במינכן .
"בגדול"

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 09:10 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:

הטור של ב. מיכאל מדבר על פגיעה באזרחים חפים מפשע, לא בחיילים בריטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 10:06 
דיבורים לקיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 14:48 
סמל אישי של המשתמש
צריך רק להזכיר שאחרי 29.11.1947 כבר נפתחה באופן לא ממוסד מלחמת העצמאות ושני הצדדים ביצעו פעולות כאלה אחד נגד השני.
בגלל שלא היו אז צבאות לא באמת הייתה הגבלה במי לפגוע ובמי לא.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 14:48 
תתאבד כבר כתב:

אחת התגובות הכי עצובות בתולדות הפורום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 14:51 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
תתאבד כבר כתב:

אחת התגובות הכי עצובות בתולדות הפורום

בסך הכל תגובה סטנדרטית ומאוד נפוצה של מישהו שמגיב על משהו בלי לקרוא בכלל על מה הוא מגיב.
היו בתולדות הפורום מאות תגובות הרבה יותר עצובות.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 14:59 
סמל אישי של המשתמש
חבר'ה רגישים פה.
אפשר לחשוב
קראתי את הדוגמאות (חלקן, לא את כולן) וראיתי שמדובר בפגיעה בערבים, וסך הכל היה נראה לי לגיטימי היסטורית להזכיר את ההבדל בין פגיעה בבריטים לבין בחפים מפשע, שאפיינה את הארגונים המדוברים, ובבקשה אל תגרמו לי להתחיל לסנגר על האצלחי.

ולדוקטור חשמלולוגיה,
אני לא אשכח את ההודעה הגזענית המטונפת שלך נגד ילידי ישראל שהוריהם ממוצא אתיופי (מה שהופך אותם לישראלים כמוני ואולי יותר ממך. לא יודע איפה נולדת) בנושא אתלטיקה.
מבלי לברר במי מדובר ובהסתמך אך ורק על צבע עורם של אותם ספורטאים ציינת ש"מפעל ייבוא הספורטאים משגשג".

אז שלא תעז להעיר לי על שאני זה שלא קורא על מה אני מגיב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 15:23 
סמל אישי של המשתמש
אגב הנושא שעלה פה בעבר, של פיגועים\נטרולים\הוצאות להורג שצולמו על ידי מערכת הביטחון אך טרם הותרו לפרסום: אולי האדונים הנכבדים, שסיפרו לנו בעבר סיפורים שונים ומשונים על זה שתקריות החיסולים וההוצאות להורג למיניהן לא מצולמות ולכן צה"ל לא משחרר סרטונים, יכולים להסביר לנו איך לא שוחררו סרטוני התקרית במחסום קלנדיה? (לטובת מי שמתעלם מהנעשה מאחורי הקו הירוק - אם לשניים בת 23, שהיו בידיה את כל האישורים, ואחיה בן ה-16 נורו למוות ונמנע מהם טיפול רפואי אחרי שלטענת החיילים שאיישו את המחסום היא ניסתה להרוג אותם ביידוי סכין [!!!] ממרחק של כמה עשרות מטרים[!!!]).
הרי מדובר בסרטונים שאמורים לזכות את חיילי צה"ל מחשדות כבדים מאוד, ולהציג את האמת המדהימה על מיומנותה יוצאת הדופן של האם הצעירה בשימוש בנשק קר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
המפכ"ל כותב פה? תפנה את השאלה אליו. הבנתי שחקירה מתנהלת בנושא וזה אך טבעי שלא ישחררו ראיות קריטיות בזמן חקירה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 15:37 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל אני לא יודע אם המפכ"ל כותב פה.
שנית, כתבתי במפורש למי אני מפנה את השאלה. אם אתה לא מבין למה, אני מציע שתשב ותחשוב על זה חמש שניות, אני בטוח שתבין לאן אני חותר.
ולנושא - אם כך הכול טוב ויפה ונשאר רק לראות מה תעלה החקירה בדבר התקרית שהביאה למותם של וונדר-וומן ואחיה הקטן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 17:39 
סמל אישי של המשתמש
אז למה שיחררו תמונות של הסכינים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
ובנתיים מתברר שהשוטרים במחסום ירו באויר, אבל מאבטחים פרטיים החליטו לחורר את הגופות בכדורים.

מקרה עצוב מאוד, אבל לא מפתיע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 21:15 
teknoboy כתב:
אגב הנושא שעלה פה בעבר, של פיגועים\נטרולים\הוצאות להורג שצולמו על ידי מערכת הביטחון אך טרם הותרו לפרסום: אולי האדונים הנכבדים, שסיפרו לנו בעבר סיפורים שונים ומשונים על זה שתקריות החיסולים וההוצאות להורג למיניהן לא מצולמות ולכן צה"ל לא משחרר סרטונים, יכולים להסביר לנו איך לא שוחררו סרטוני התקרית במחסום קלנדיה? (לטובת מי שמתעלם מהנעשה מאחורי הקו הירוק - אם לשניים בת 23, שהיו בידיה את כל האישורים, ואחיה בן ה-16 נורו למוות ונמנע מהם טיפול רפואי אחרי שלטענת החיילים שאיישו את המחסום היא ניסתה להרוג אותם ביידוי סכין [!!!] ממרחק של כמה עשרות מטרים[!!!] ).
הרי מדובר בסרטונים שאמורים לזכות את חיילי צה"ל מחשדות כבדים מאוד, ולהציג את האמת המדהימה על מיומנותה יוצאת הדופן של האם הצעירה בשימוש בנשק קר.

האמת שאין לי מושג למה לא שיחררו סרטון של האירוע
שוב בהנחה סבירה שאכן יש מצלמה שראתה את האירוע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
שאלה היפותטית: אם מח״ש פותחים בחקירה ומעמידים את השוטרים לדין, האם עדיין צריך לשחרר את הקלטת?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מאי 2016, 22:36 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
שאלה היפותטית: אם מח״ש פותחים בחקירה ומעמידים את השוטרים לדין, האם עדיין צריך לשחרר את הקלטת?

אם ירשיעו את מי שאשם, אם יש אשם, אין לנו צורך בסרטון.. מן הסתם..
אם עדיין יש אנשים שירצו הוכחות מוחשיות לזוועות הכיבוש, זכותם לדרוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 01:26 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

החשיבה שלך הפוכה.
נגיד ויש חשיבות לא לפרסם את הקלטות עכשיו, כי זה עלול איכשהו לפגוע בחקירה.
אז אם מעמידים את השוטרים לדין, האם עדיין יש סיבה למנוע את שיחרור הקלטות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 08:31 
סמל אישי של המשתמש
אני מאמין שהסיבה העיקרית לאי שחרור הקלטות היא רצון לא לגרום להתססה בקרב הפלשתינאים ולא לתת חומר למסיתים. אם ימצו את הדין עם המאבטחים/שוטרים, איזה ערך יהיה לוידאו?
אגב, במקרה הזה אני דווקא נוטה להאמין שיש טיוח של המשטרה וחברת האבטחה ובאם לא יועמידו לדין, יש לעתור לבג״צ שישחרר את הקלטות. אני רוצה להאמין שמח״ש(במקרה שהיורים הם שוטרים) או המשטרה(במקרה שהם מאבטחים) יחקרו את האירוע ביסודיות ואובייקטיביות. אנחנו בכל זאת מדינה דמוקרטית וצריך להעמיד לדין גם אם אין צלם של בצלם שישחרר וידאו ויצור לחץ ציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 09:42 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
1. אני מאמין שהסיבה העיקרית לאי שחרור הקלטות היא רצון לא לגרום להתססה בקרב הפלשתינאים ולא לתת חומר למסיתים.
2. אם ימצו את הדין עם המאבטחים/שוטרים, איזה ערך יהיה לוידאו?
3. אגב, במקרה הזה אני דווקא נוטה להאמין שיש טיוח של המשטרה וחברת האבטחה ובאם לא יועמידו לדין, יש לעתור לבג״צ שישחרר את הקלטות. אני רוצה להאמין שמח״ש(במקרה שהיורים הם שוטרים) או המשטרה(במקרה שהם מאבטחים) יחקרו את האירוע ביסודיות ואובייקטיביות.
4. אנחנו בכל זאת מדינה דמוקרטית וצריך להעמיד לדין גם אם אין צלם של בצלם שישחרר וידאו ויצור לחץ ציבורי.

1. ודאי, הפסלטינים בשטחים חיים כל כך טוב שהם כולם רגועים, שלווים ועולצים, ואם יש שם איזה בלגן זה רק בגלל המסיתים למיניהם, שאיכשהו מצליחים כל פעם לפברק סרטונים ותקריות שבהם חיילים\שוטרים\מאבטחים הורגים פלסטינים על פארש.
2. אני מבין שלא מעניין אותך לדעת באיזה מין מדינה אתה חי, איזה מין אנשים שומרים בשמך ובשבילך על החוק והסדר, איך המדינה וגופי הבטחון שלה שומרים עליך ועל האינטרסים שלך וכו' וכו'.
3. אהההההה אז למרות שאתה לא בעד סחרור סרטונים באופן כללי אתה כן בעד שחרור הסרטון הזה? מעניין מאוד. יש לך הסבר למוסר הכפול הזה שאתה אוחז בו? מה ההבדל בין הסרטון הזה לשאר הסרטונים?
דרך אגב, גם אם הרוצחים הם המאבטחים, הרי שכל שוטר שהיה שם אמור להיחקר ברגעים אלה על עבירה פלילית של אי מניעת פשע ועל עבירה "פנימית\משטרתית\משמעתית" של מעילה בתפקידו (שהרי תפקידו הוא בדיוק למנוע פשעים).
4. פששש מי היה מאמין. אני שומר צילומסך.
בכל מקרה מעניין אותי לשמוע, אולי יש לך השערה למה: א. לא מעמידים לדין כשאין סרטונים, ב. אלה שמצלמים ומפיצים את הסרטונים נחשבים לבוגדים? (אני שואל, כי לא זכור לי שהתרעמת בעבר על משהו משני אלה)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
1. אני מאמין שהסיבה העיקרית לאי שחרור הקלטות היא רצון לא לגרום להתססה בקרב הפלשתינאים ולא לתת חומר למסיתים.
2. אם ימצו את הדין עם המאבטחים/שוטרים, איזה ערך יהיה לוידאו?
3. אגב, במקרה הזה אני דווקא נוטה להאמין שיש טיוח של המשטרה וחברת האבטחה ובאם לא יועמידו לדין, יש לעתור לבג״צ שישחרר את הקלטות. אני רוצה להאמין שמח״ש(במקרה שהיורים הם שוטרים) או המשטרה(במקרה שהם מאבטחים) יחקרו את האירוע ביסודיות ואובייקטיביות.
4. אנחנו בכל זאת מדינה דמוקרטית וצריך להעמיד לדין גם אם אין צלם של בצלם שישחרר וידאו ויצור לחץ ציבורי.

1. ודאי, הפסלטינים בשטחים חיים כל כך טוב שהם כולם רגועים, שלווים ועולצים, ואם יש שם איזה בלגן זה רק בגלל המסיתים למיניהם, שאיכשהו מצליחים כל פעם לפברק סרטונים ותקריות שבהם חיילים\שוטרים\מאבטחים הורגים פלסטינים על פארש.
2. אני מבין שלא מעניין אותך לדעת באיזה מין מדינה אתה חי, איזה מין אנשים שומרים בשמך ובשבילך על החוק והסדר, איך המדינה וגופי הבטחון שלה שומרים עליך ועל האינטרסים שלך וכו' וכו'.
3. אהההההה אז למרות שאתה לא בעד סחרור סרטונים באופן כללי אתה כן בעד שחרור הסרטון הזה? מעניין מאוד. יש לך הסבר למוסר הכפול הזה שאתה אוחז בו? מה ההבדל בין הסרטון הזה לשאר הסרטונים?
דרך אגב, גם אם הרוצחים הם המאבטחים, הרי שכל שוטר שהיה שם אמור להיחקר ברגעים אלה על עבירה פלילית של אי מניעת פשע ועל עבירה "פנימית\משטרתית\משמעתית" של מעילה בתפקידו (שהרי תפקידו הוא בדיוק למנוע פשעים).
4. פששש מי היה מאמין. אני שומר צילומסך.
בכל מקרה מעניין אותי לשמוע, אולי יש לך השערה למה: א. לא מעמידים לדין כשאין סרטונים, ב. אלה שמצלמים ומפיצים את הסרטונים נחשבים לבוגדים? (אני שואל, כי לא זכור לי שהתרעמת בעבר על משהו משני אלה)

אני חושב שאופיסר, בין השורות, מפגין פה דעות די ליברליות שמנוגדות למיינסטרים הימני דתי וחבל שבמקום למצא את המכנה המשותף ולנסות להרחיב אותו, אתה מגיב לו בסרקאזם ותוקפנות מסויימת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
למה חבל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 10:52 
לגבי המשפט האחרון שכתבת (ובעצם גם כל אלה שלפניו), אני בד"כ לא נוטה להיות סנגור של אנשים, אבל אופיסר כמה פעמים כתב על "בצלם" שהם עושים עבודה טובה וחשובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
אוקיי, מקבל את התיקון שלכם.
אני מודה שאני לא זוכר טוב כמוכם מה כל אחד כותב פה על כל נושא.
סליחה, אופיסר, שזלזלתי במה שכתבת על בצלם ודומיהם. חטאתי בחטא שכולנו צריכים להישמר ממנו והנחתי לגביך כל מיני הנחות על סמת דעות קדומות שיש לי.
בכל מקרה, מעניין אותי לשמוע את התשובות על השאלות ששאלתי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 14:19 
סמל אישי של המשתמש
טוב לראות שאפשר גם לקיים כאן דיונים מהותיים מבלי לרדת על המשתמש עצמו.
לעניינו, אין לי מוסר כפול. אני חושב שהמשטרה וצה"ל צריכים לנהל את החקירות שלהם מתוקף היותם גופי ציבור (ועוד כאלה שאמונים על שמירת החוק) במדינה דמוקרטית ולא בגלל שהם נגררים אחרי לחץ ציבורי שנגרם מסרטון כזה או אחר. אני חושב שאתה מיתמם כשאתה מזלזל בהשפעה של סרטון כזה על פלשתינאים. אין לי ספק שזה יכול לשמש כלי הסתה משמעותי, במיוחד כשזה מחזק את טענת הפלשיתינאים (והעולם, למרות שבמקרה הזה אני לא מתייחס לעולם) שאנחנו מוציאים חפים מפשע להורג. יכול להיות שבמקרה הזה אכן לא היה צריך להשתמש באש חיה (אם זה נעשה במזיד זה כאמור הריגה לכל הפחות), אבל אני חושב שאפילו אתה תסכים איתי שזה לא הכלל ושברוב המקרים שבהם כוחות הביטחון יורים אש חיה והורגים פלשתנאים, זה בצדק (שוב, לא אמרתי שזה קורה בכל פעם, אבל לדעתי ביותר מ-80% מהמקרים זה ירי מוצדק). אם המשטרה תעשה את העבודה שלה ותעמיד לדין את המאבטחים על סמך עדויות והסרטון המדובר, שחרור הסרטון ישמש כלי להסתה ויגרום לסיכון חיי אדם. אם המשטרה תחליט שלא להעמיד, אחרי שהיא הגיעה למסקנה שלא נעשה כאן דבר שלא כדין, זה יהיה מתבקש לשחרר את הסרטון (ואם ימצאו שהמאבטחים נהגו נכון, יהיה מאוד קשה להשתמש בסרטון הזה ככלי להסתה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 16:39 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר, אני מסכים איתך שלסרטון כזה יש כח להשפיע על המציאות. לא יודע אם בהכרח על הזעם ברחוב הפלסטיני, שנתקל בדיכוי הישראלי 24/7 ולא צריך תזכורת כגון סרטון כזה או אחר, אבל בטח השפעה כלשהי.
אבל
1. האם לא מגיע לפלסטינים לראות את זה? לא מגיע לנו לראות על בעיניים שלנו גילויי אנטישמיות? האם צריך להצניע מקרים כאלו בשביל לא להחריף את השנאה של ישראל למדינות בהן יש גילויי אנטישמיות?
2. מה שצריך להטריד אותך זה מה שנראה בסרטון, ולא האם צריך לפרסם אותו או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 16:44 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
לעניינו, אין לי מוסר כפול. אני חושב שהמשטרה וצה"ל צריכים לנהל את החקירות שלהם מתוקף היותם גופי ציבור (ועוד כאלה שאמונים על שמירת החוק) במדינה דמוקרטית ולא בגלל שהם נגררים אחרי לחץ ציבורי שנגרם מסרטון כזה או אחר. אני חושב שאתה מיתמם כשאתה מזלזל בהשפעה של סרטון כזה על פלשתינאים. אין לי ספק שזה יכול לשמש כלי הסתה משמעותי, במיוחד כשזה מחזק את טענת הפלשיתינאים (והעולם, למרות שבמקרה הזה אני לא מתייחס לעולם) שאנחנו מוציאים חפים מפשע להורג. יכול להיות שבמקרה הזה אכן לא היה צריך להשתמש באש חיה (אם זה נעשה במזיד זה כאמור הריגה לכל הפחות), אבל אני חושב שאפילו אתה תסכים איתי שזה לא הכלל ושברוב המקרים שבהם כוחות הביטחון יורים אש חיה והורגים פלשתנאים, זה בצדק (שוב, לא אמרתי שזה קורה בכל פעם, אבל לדעתי ביותר מ-80% מהמקרים זה ירי מוצדק). אם המשטרה תעשה את העבודה שלה ותעמיד לדין את המאבטחים על סמך עדויות והסרטון המדובר, שחרור הסרטון ישמש כלי להסתה ויגרום לסיכון חיי אדם. אם המשטרה תחליט שלא להעמיד, אחרי שהיא הגיעה למסקנה שלא נעשה כאן דבר שלא כדין, זה יהיה מתבקש לשחרר את הסרטון (ואם ימצאו שהמאבטחים נהגו נכון, יהיה מאוד קשה להשתמש בסרטון הזה ככלי להסתה).

אופיסר, יש לי תחושה שהפלסטינים קצת יותר מתרגשים ממאות ההרוגים השנתיים שלהם מאשר מהסרטונים האלה.
בנוסף, אמור להיות די ברור שחשיפה מסודרת של השלטון על ידי הרשויות (כולל הודעה בטעות, אם נעשתה) דווקא תרגיע את הרוחות, וקשה לי להבין איך הסתרת הסרטון עושה דבר דומה (מה גם שהמציאות מלמדת שבסופו של דבר הסרטון ייחשף, ואז יהיה ברור, כביכול "בדיעבד" אבל בעצם כבר עכשיו, שההסתרה רק הוסיפה מידה לא מבוטלת של נזק לסיטואציה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מאי 2016, 17:03 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:

אופיסר, יש לי תחושה שהפלסטינים קצת יותר מתרגשים ממאות ההרוגים השנתיים שלהם מאשר מהסרטונים האלה.
בנוסף, אמור להיות די ברור שחשיפה מסודרת של השלטון על ידי הרשויות (כולל הודעה בטעות, אם נעשתה) דווקא תרגיע את הרוחות, וקשה לי להבין איך הסתרת הסרטון עושה דבר דומה (מה גם שהמציאות מלמדת שבסופו של דבר הסרטון ייחשף, ואז יהיה ברור, כביכול "בדיעבד" אבל בעצם כבר עכשיו, שההסתרה רק הוסיפה מידה לא מבוטלת של נזק לסיטואציה).

אני מאוד אשמח אם הסרטונים ממצלמות האבטחה יחשפו
עם זאת, אם יש בסרטונים את מה שאני חושב שיש, לא צריך להיתמם וברור שמדובר בחומר נפץ שיכול ללבות את השטח ולפגוע קשות במאמצי ה-HASBARA

בניגוד אליך, אני ממש לא מאמין שהסרטונים יחשפו מתישהו - כמו שהצילומים ממצלמות האבטחה בגשר אלנבי, אחרי שחיילינו חיסלו את השופט הירדני לא צצו פתאום סתם כך עד עצם היום הזה.

וגם אם הסרטונים יחשפו, אני לא חושב שזה ישפיע יותר מדי על דעת הקהל בארץ.
הרי בזמנו נחשפו צילומים של שני נערים מחוסלים מרחוק ע"י חייל שהחליט להתאמן בירי בברווזים.
כל הדיון הציבורי התנקז ל"האם כשמישהו חוטף כדור מרחוק הוא נופל קדימה או אחורה" וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: