teknoboy כתב:
צ'רלי, אתה לא איש מפלגת העבודה? משום מה זכור לי ככה.
כי אם כן זה מעניין מאוד שאת ההתייחסות שלך לשכנינו אתה לוקח דווקא מז'בוטינסקי (לא שזה גרוע יותר מלהתבסס על בן גוריון, אבל זה מעניין בכל זאת).
אתה זוכר נכון, בערך.
אני לא מגדיר את עצמי כאיש מפלגת העבודה, וזאת בשל החינוך שקיבלתי והרקע שלי של ה"משפחה הלוחמת". אני רואה את עצמי כ"חרותניק" הגם שאין מפלגה כזו היום (הליכוד של היום לא דומה ולו ברמז לחירות ההיסטורית, לא בערכים ובוודאי שלא ברמת הפוליטיקאים).
כשבגרתי וסיימתי את התארים שלי באוניברסיטה התחילו אצלי "הרהורי כפירה" בנוגע לאידיאולוגיה שעל ברכיה גדלתי - שלמות הארץ וכלכלה ניאו-ליברלית.
בעוד שאת הסתירה המדינית ניסיתי לפתור באמצעות התפיסה הנוכחית שלי הדוגלת בהקמת יישות פלסטינית שתהיה "יותר מאוטונומיה ופחות ממדינה" כפי שהסברתי כאן (וזכיתי משום מה להשוואה לדרוא"פ הגם ששאבתי את הרעיון מהאוטונומיה של בגין שהוא האחרון שאפשר להגידרו כגזען), הרי שכלכלית מצאתי את עצמי נע יותר לכיוון הסוציאל דמוקרטיה.
בפריימריז האחרונים בעבודה ראיתי לנכון להתפקד למפלגה כדי לסייע למועמד שלי. סברתי שיש להחליף את נתניהו ולאור קריסתה המבורכת של קדימה, ברור שהאלטרנטיבה היחידה לשלטונו של ביבי תבוא מכיוון העבודה. חשבתי שמועמדים כמו פרץ או מצנע ראויים אך לדאבוני דווקא יחימוביץ' זכתה. מיותר לציין שאת הקול שלי היא לא קיבלה בבחירות האחרונות.
זהו. ככה סיימתי את פלירטוט שלי עם תנועת העבודה - שאני מכבד ומוקיר את פועלה עוד מתקופת היישוב העברי בפלשתינה - אולם אני גדלתי ב"סביבה פוליטית אחרת" ותמיד אראה את עצמי שייך למצודה ולא לעבודה, הגם שכיום הדעות שלי רחוקות מחוטובלי, אלקין, לוין ושות'.
אז כן, הייתי חבר בעבודה. וכן, את ההתייחסות שלי למדינת ישראל, לארץ ישראל, לעם ישראל ולערביי ארץ ישראל אני שואב מתורת ז'בוטינסקי ומפרשנות מאוחרת שלה ע"י מנחם בגין (וכיום ע"י דן מרידור).