וולטון היה שם את זה כתב:
אני חושב שאנשים צריכים להשפט על פי מי שהם ולא על פי מה שהם.
אם זה היה יהודי יוצא מרוקו, או יהודי יוצא פולין, אני לא חושב שהיית מאשים את המוצא שלו בזה שהוא אנס.
אני לא חושב שיש מקום לעשות את זה גם כאן.
אתחיל ואגיד שמהמעט שקראתי בנושא, לא התרשמתי שיש איזושהי פשיעה יוצאת דופן אצל המהגרים/מסתננים ממדינות אפריקה. אני גם די נוטה להתרשם שיש אלמנטים של שנאת זרים בחלק מהדיווחים.
אבל מנגד, אין ספק שהגישה הזאת של "מה זה משנה אם זה אפריקאי או יהודי - אנשים צריכים להשפט על פי מי שהם" וכו' היא טמינת הראש בחול בצורה הקשה ביותר. יש תופעה של "פשיעה דמוגרפית" וזו תופעה שהמדינה חייבת להתייחס אליה. באירופה, למשל, יש גלי אונס אדירים של מהגרים מוסלמים. בשבדיה שיעור מקרי האונס באוכלוסיה המוסלמית גדול באלפי אחוזים משיעור מקרי האונס באוכלוסיה הלא-מוסלמית, וברור שזו לא תופעה שאפשר לפטור בתירוצים "סוציו-אקונומיים" (המוסלמים שם מקבלים Welfare יוצא דופן וחיים טוב מאוד) אלא בעיה תרבותית אינהרנטית קשה מאוד בחברה המוסלמית, שהיחס לנשים בה הוא לא פחות ממחפיר.
אז שוב, אני אמנם ממש לא התרשמתי שזה המצב עם המהגרים האפריקאים בארץ - אבל ברור שזה עניין שצריך להתייחס אליו, וטוב עושה המדינה שהיא עוקבת אחר הנושא.
לגבי המהגרים האפריקאים יש תופעה שאני יותר נתקל בה בתחום שלי וזה עניין הזיהומים שהם הביאו לארץ, שרבים מאותם זיהומים הם כאלה שמערכת הבריאות עשתה מאמצים אדירים (מכספי המיסים שלכם) במשך עשרות שנים כדי למגר. גם כאן אני בטוח שרבים משקשקים את ראשם באימה נוכח "הגזענות" (איך הוא אומר על המהגרים שהם "מביאים מחלות") ויצקצקו כי "אני לא מבדיל בין יהודי עם שחפת/איידס/עגבת/חצבת לבין מהגר אפריקאי עם המחלות האלה", אבל ברור שאם במשרד הבריאות יגיבו בצורה כזאת אז כולנו בבעיה. כלומר, לאחר כל הצקצוקים יש גם מציאות שהיא לעתים דמוגרפית, וברור שהתעלמות ממנה זה לא פיתרון.