המשך עלילות משטרת ישראל - מתקשרים למפגינים הביתה ומאיימים עליהם.
למי שלא היה ברור עדיין במחאת טביב שהדמוקרטיה והחוק לא מעניינים אותם, אלא רק איך לעבוד פחות.
ציטוט:
מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, הורה לערוך בירור במשטרת מחוז ירושלים כדי לבדוק מדוע ניסה שוטר ממשטרת המחוז להניא פעילים למען הדיור הציבורי מלקיים הפגנה לפני חודש וחצי. זאת לאחר שקיבל פנייה בנושא מח"כ אילן גילאון (מרצ), שאליו הגיעה הקלטה של השיחה.
השוטר, שהציג עצמו בתור "יוני ממשטרת ירושלים", טען בשיחה כי על הפעילים לבקש אישור להפגנה מן המשטרה, זאת בשעה שלמעשה לא היה שום צורך בכך. רק כאשר עימתה אותו הפעילה, ספיר סלוצקר, עם לשון החוק שהיה מונח בפניה באותה עת, האיש נרתע והשיחה נותקה. סלוצקר אף הקליטה את השיחה. לדברי הפעילים חברתיים, הם מורגלים בשיחות מעין אלו מצד גורמים משטרתיים.
"אני רואה שאתם מארגנים הפגנה בירושלים ואין לכם אישור להפגנה הזאת", נשמע השוטר יוני אומר לסלוצקר בזעם. "אין לי זמן למשחקים. תקשיבי לי טוב-טוב. יש חוקים במדינה...להפגנה הזאת מחר אין אישור". את הדברים אמר למרות שבפרסומים השונים לקראת ההפגנה נכתב במפורש כי לא יינשאו בה נאומים ולא תתקיים תהלוכה, תנאים ששוללים את ההכרח החוקי לאישור משטרתי לקיומה. "אני לא מתכוון להתווכח אני רק אומר לך, את רוצה לעשות הפגנה? אין בעיה...אין שלטים ואתם תבואו ותשבו שם בשקט...אתם צועקים כנגד מעצרי שווא, כנגד אי עמידה בחוקים, כשאתם בעצמכם על פניו נראה לי שאתם מתכוונים להפר איזשהו חוק. אני מאוד מקווה שזה יהיה כמו שאת אומרת...מה את מתלהבת?".
הקלטת השיחה הגיעה, כאמור, לידיו של ח"כ גילאון (מרצ), ששיגר בעקבות כך מכתב חריף למפכ"ל המשטרה דנינו בדרישה כי יבדוק את האירוע. "אין זו הפעם הראשונה ששוטרים מתקשרים אל פעילי מחאה בעלי פרופיל ציבורי גבוה ומשתמשים בשיטות של הפעלת לחץ ואיומים מרומזים לשימוש ברעה בסמכויותיהם בכדי לכפות עליהם לקבל רישיון להפגנה", כתב גילאון במכתבו.
באחד הרגעים בשיחה, מעבירה סלוצקר את הטלפון לפעילה אחרת שעמדה לצדה מבלי למסור את שם האחרונה. השוטר מעברו השני של הקו שואל עם מי הוא משוחח כעת, וכשהיא מוסרת את שמה הפרטי בלבד, ליטל, הוא לפתע משלים בעצמו את שם משפחתה באופן מדויק - בר. "אני תמה מדוע עוסקת כלל המשטרה בבילוש ואיסוף מודיעין על אזרחים שומרי חוק", כתב ח"כ גילאון למפכ"ל דנינו, והוסיף: "אני תקווה שחומרת התופעה- בה שוטרים מהלכים אימים על אזרחים ומנסים למנוע מהם לממש זכותם הדמוקרטית להפגין- ברורה לך".
בתשובה ששוגרה אליו מלשכת המפכ"ל הובהר כי הוא רואה את הדברים בחומרה. "ככל שמי משוטרי משטרת ישראל עשה שימוש בהליך זה על מנת להניא את מבקשי המחאה מלממש את זכותם הדמוקרטית להפגין כדין", נכתב בתשובה. "וחמור מכך- נקט בלשון מאיימת ובהפעלת לחץ פסול לצורך זה, הרי שפעל שלא כדין ויהא צפוי, למצער, לעמוד לדין משמעתי המתחייב בנסיבות העניין". באשר לשיחת הטלפון שקיבלה סלוצקר מהשוטר 'יוני', אמר דנינו כי הוא "הנחה לקיים בירור בנושא מול הגורמים הנוגעים במחוז ירושלים ולקבל התייחסותם לפשר השיחה הטלפונית ותכניה". אם יתברר כי הוא אכן חרג מתפקידו, כתב דנינו, "יינקטו הצעדים הנדרשים".