אדום נחמד כתב:
הרוש הודף כתב:
א. רופאים למדו 7 שנים בכדי להעריך מצב רפואי של אנשים ואתה ב7 דקות יכול לראות אם פטור הוא מוצדק או לא, אתה סופרמן.
ב. כמו שעשית ב4 עמודים האחרונים גם פה אתה מנסה להגזים בצורה ליצנית. כן, אם תקום כל בוקר עם כאב ראש ותיקח חופש יפטרו אותך, אם בחורה שנמצאת כבר שבועיים רצוף בבסיס מתלוננת על דבר הגיוני, שלא מאפיין אותה ולא קורה לה הרבה, וגם בצירוף אנמנזה מתאימה, אז כן מתאים לה יום בבית.
ג. אני בעד שחייל שצריך לקבל גימלים יקבל, גם אם זה אומר שעל הדרך מאה חיילים שלא צריכים גם יקבלו.
א. טיעון מגוחך. ממש הם מיצו את כל 7 שנות הלימודים ועשרים שנות הנסיון בשביל לאבחן כאב בטן.
ב. מה זה אומר מתאים לה יום בבית? איך היום בבית הזה ישנה לה? גם אני יכול להחליט שמחר כואב לי הראש ולא לבוא לעבודה, השאלה היא מה יקרה אם בחברה שלי כולם יעשו את זה ובתדירות גבוהה. אז כן, הצבא צריך לבדוק אולי מדוע כל כך הרבה חיילים מחפשים לברוח. ומן הסתם הוא חייב לגרום לשהות בצבא להיות חביבה יותר, אבל זה לא סותר את מה שאמרתי. אגב, השירות בצבא פעם היה הרבה יותר גרוע, וכמות התלונות היתה הרבה יותר נמוכה. אי אפשר להתעלם מהעובדה שאנחנו דור של מפונקים. דור שההורים מתקשרים למפקדים כאילו הם חברים שלהם.
ג. אז כמובן שאני לא מאחל לאף חייל חולה לסבול בגלל מאה חיילים בריאים שמזייפים, אבל זה מה שקורה שאתה חלק מקבוצה שהרוב בה הוא זבל. אתה משלם על החטאים שלהם.
אתה פשוט צריך פעם אחת להיות בצד המנהל, ולא בצד המנוהל. אתה תראה דברים אחרת לגמרי.
א. נכון, נסתמך עליך שתגיד למי מגיע פטור ולמי לא.
ב. לא שווה התייחסות. אתה ממשיך באותו קו הגזמתי-ליצני.
ג. הרוב הוא זבל? אל תגזים..
אנחנו לא דור של מפונקים, אנחנו דור שדורש שקיפות של מערכות, וגם של הצבא.
אנחנו דור שבו ההורים שמכירים את המפקדים בצבא מהשירות שלהם ויודעים כמה אגו יש אצלם, לא יתנו להם להוציא את העצבים ולעשות את העוונטות האלה על הילדים שלהם, ובצדק רב.
אנחנו דור שמנסה להתקדם ומנסה לקדם מערכות פרימיטיביות כמו הצבא למאה ה-21 (ולא, לא מדובר על לרכוש מערכות מתקדמות למטוסים). כנראה שיש הרבה אנשים שלא מתים על הדבר הזה, ומנסים להחזיר אותו אחורה בשני החוקים האלה שראינו כבר באשכול הזה.