תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 07 יולי 2025, 15:00

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 268 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: לא להתחתן בארץ, רוצים לזיין אותנו מאחורה - צהר נסגר
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
its-sick כתב:
הלואי.
למה צריך להרחיק? מי מכריח אותך להתחבר? פשוט תפסיק לכתוב וזהו.

איציק
בהצלחה עם המעבר דירה.

מעבר הדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 00:37 
החתול של שרדינגר כתב:
romario כתב:
its-sick כתב:
הלואי.
למה צריך להרחיק? מי מכריח אותך להתחבר? פשוט תפסיק לכתוב וזהו.

איציק
בהצלחה עם המעבר דירה.

מעבר הדירה.

רומאריו לא מתעסק בשטויות של עברית. הוא מדבר אלוהית!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 00:38 
:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 00:39 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
זה הניתוק הסופי שלי מהפועל.

אם הקשר האחרון שלך להפועל היה שכתבת הודעות מיסיונריות בפורום של אוהדי הפועל, אני לא בטוח שהיה לך מקום פה מלכתחילה.

zink כתב:
r200 כתב:
רון קעקועים כתב:
שוהם יפת כתב:
חבל ..
הפסד גדול לפורום .
הזרם השמלאני כנראה רוצה להישאר לבד בפורום הזה

רומאריו
תודה על הכל ! :HEART2:

אגב -
ציטוט:
נתראה בבית המקדש.

:ROSE:

אי אפשר להיות חילוני בלי להיות שמאלני או א-פוליטי רחמנא ליצלן? אחרי זה אתם בוכים פה על הכללות.

לפני כמה שנים הפכתי מבן-אדם מאמין לאתאיסט מוחלט. איך זה קרה? בואו נאמר שפשוט הפסקתי עם האמונה העיוורת, התחלתי לשמוע, לקרוא ולהתעניין והבנתי שהכל שטיפת מוח והכל שטויות. אני מרגיש כמו בן-אדם חדש ומשוחרר, וכשאני רואה את ההודעות של רומאריו Day in & day out, אני רק שלם עם ההחלטה שלי עוד יותר. אין לי שום דבר אישי נגד רומאריו הבן-אדם, יש לי המון נגד רומאריו המשתמש. אני שמח שבחרת לעזוב את הפורום (שוב), אני מקווה שהפעם גם תעמוד במילה שלך. לך דחוף את הכפייה הדתית שלך.

שלום להתגלות, ולא להתראות!

לגבי הנושא,
גם אני באופן אישי לא מבין למה צריך לעשות טקס מכל הסיפור של חתונה. אני מבין את אלו שרוצים לעשות את זה מטעמי מסורת, התחייבות למשפחות, טקסיות וכד', אבל אני באמת מאמין שלא צריך טקס, אירוע וחתימה על פיסת נייר כדי לחיות עם הבן-אדם שאתה אוהב. למעשה, אם אמצא אי פעם את אהבת חיי, אני ממש לא בטוח שאני ארצה לעשות את זה כ"כ רשמי ואם אני כבר אעשה את זה רשמי בגלל אי אילו אילוצים, זה בטח לא יהיה פה בארץ תחת הדת והרבנות המיותרת הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 01:28 
Fez כתב:
נועם שחם כתב:
עוד דוגמא מובהקת לנזקים שגורם הממסד הדתי ותרומתו להתרחקות מן הדת היהודית ומן המסורת.

למה צריך את החרדים כדי להתרחק מהדת היהודית?
צריך להתרחק מהדת היהודית מכיוון שהיא אוסף של קשקושים חסרי בסיס (כמו כל דת) ושהיא בלתי מוסרית בעליל.

עם כמה שרומאריו בן אדם הוזה, הזוי, ובור מוחלט, בעניין הזה הוא צודק. מה זה כל הסיפורים על "דרגות חילוניות" ועל "מסורת" ועל כל האנשים האלה שלא יודעים להגדיר את עצמם? או שאתה מאמין שיש איזה יהווה כזה שנורא מעניין אותו מה אתה אוכל ומה אתה עושה בשבת, או שאתה לא מאמין. או שאתה מאמין בקודש של איזה ספר שמספר שהעולם נברא לפני 5,500 שנה בערך כפי שהוא היום, או שאתה לא מאמין. שאנשים יתחילו לקחת אחריות על עצמם ויחליטו במה הם מאמינים (או לא מאמינים) במקום ללכת כמו עיוורים אחרי המשפחה או החברה. באמת שבתור אתאיסט אני מכבד את רומאריו הרבה יותר מכל "חילוני שרק צם ביום כיפור" או "מסורתי" כזה שאין לו מושג למה הוא עושה את מה שהוא עושה, וכנראה גם לא עצר לחשוב על זה.

תמיד מצחיק אותי הטיעון החילוני הזה "אתם מרחיקים אנשים מהיהדות". הרי כאן רומאריו צודק לחלוטין. היהדות לא צריכה להתחבב על אף אחד. ומי שנהיה "יותר חילוני" בגלל איזה מיסיונר פה בפורום (במקום פשוט לפתוח את העיניים, לפתח מחשבה ביקורתית ולהשכיל) אז האמת היא שזה די עצוב.

אתם באמת צריכים להסתכל על ההתנהגות של החרדים כדי להחליט במה אתם מאמינים? מה רלבנטית ההתנהגות שלהם לקיומו של היהווה הזה (או במקרה הזה אי-קיומו) ולנכונות הקשקושים בתנ"ך? פשוט מגוחך. הדבר היחיד שאתם צריכים כדי להחליט זה לצבור ידע ולחשוב קצת.

למה אתה לא עושה את ההפרדה בין מסורת לדת?

גם אם בן אדם חילוני לגמרי (ולדעתי יש "דרגרות" של חילוניות, אבל לא נכנס לזה), למה זה בהכרח אומר שהוא צריך לזנוח את כל מה שקשור למסורת של אבותיו?
פעם הייתי בדעה שלך, אבל היום אני לא רואה שום פסול בזה שבן אדם בעל אורח חיים חילוני מתחתן בחתונה יהודית, צם פעם בשנה ביום כיפור, לא אוכל אולי חזיר או בשר וחלב או שניהם, ומחליט לעשות לבנו בר מצווה. במה זה שונה מחתונות וטקסים מסורתיים של עמים בכל העולם? בן אדם בעל אורח חיים מערבי מפינלנד יעשה כנראה טקס חתונה אחר מאחד ביוון או ברוסיה. וזה בדיוק בגלל הכבוד למסורת למשפחה, לעם אולי ולמקום בו הם חיים.
ברגע שטקנובוי אמר הרחיק מהיהדות אני מהין את זה כהרחיק מהמסורת היהודית - אנשים בעלי אורח חיים מערבי\חילוני שלא הייתה להם בעיה עקרונית עם סממנים יהודיים, נרתעים ונדחים כשהם באים במגע עם אנשים שחושבים שיש להם בעלות על היהדות (כדת ומסורת) ואומרים לך מה לעשות ואיך, ואם זה לא זה, זה לא שווה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 01:40 
Fez כתב:
נועם שחם כתב:
עוד דוגמא מובהקת לנזקים שגורם הממסד הדתי ותרומתו להתרחקות מן הדת היהודית ומן המסורת.

למה צריך את החרדים כדי להתרחק מהדת היהודית?
צריך להתרחק מהדת היהודית מכיוון שהיא אוסף של קשקושים חסרי בסיס (כמו כל דת) ושהיא בלתי מוסרית בעליל.

עם כמה שרומאריו בן אדם הוזה, הזוי, ובור מוחלט, בעניין הזה הוא צודק. מה זה כל הסיפורים על "דרגות חילוניות" ועל "מסורת" ועל כל האנשים האלה שלא יודעים להגדיר את עצמם? או שאתה מאמין שיש איזה יהווה כזה שנורא מעניין אותו מה אתה אוכל ומה אתה עושה בשבת, או שאתה לא מאמין. או שאתה מאמין בקודש של איזה ספר שמספר שהעולם נברא לפני 5,500 שנה בערך כפי שהוא היום, או שאתה לא מאמין. שאנשים יתחילו לקחת אחריות על עצמם ויחליטו במה הם מאמינים (או לא מאמינים) במקום ללכת כמו עיוורים אחרי המשפחה או החברה. באמת שבתור אתאיסט אני מכבד את רומאריו הרבה יותר מכל "חילוני שרק צם ביום כיפור" או "מסורתי" כזה שאין לו מושג למה הוא עושה את מה שהוא עושה, וכנראה גם לא עצר לחשוב על זה.

תמיד מצחיק אותי הטיעון החילוני הזה "אתם מרחיקים אנשים מהיהדות". הרי כאן רומאריו צודק לחלוטין. היהדות לא צריכה להתחבב על אף אחד. ומי שנהיה "יותר חילוני" בגלל איזה מיסיונר פה בפורום (במקום פשוט לפתוח את העיניים, לפתח מחשבה ביקורתית ולהשכיל) אז האמת היא שזה די עצוב.

אתם באמת צריכים להסתכל על ההתנהגות של החרדים כדי להחליט במה אתם מאמינים? מה רלבנטית ההתנהגות שלהם לקיומו של היהווה הזה (או במקרה הזה אי-קיומו) ולנכונות הקשקושים בתנ"ך? פשוט מגוחך. הדבר היחיד שאתם צריכים כדי להחליט זה לצבור ידע ולחשוב קצת.

גם אתה וגם רומאריו לוקחים נושא שלהרבה מאוד אנשים הוא מורכב ואמביוולנטי ומחלקים אותו לשחור ולבן.

יש הרבה אנשים משכילים, חילונים שעדיין האמונה באלוהים ומצוות היהדות יוצרות איזשהו קונפליקט אצלהם שלא תמיד פשוט ליישב.

ובתור אחר שהרבה זמן היה לו אישית גם קונפליקט כזה, אני יכול להגיד לך שהיחשפות להודעות כמו אלו של רומאריו בהחלט מעלות אצלי את ה"אנטי" ליהדות יותר משהיה לי קודם. זה לא אומר שהכוונות שלו לא טובות - אבל זו המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 02:37 
skadiv ואוגמק - אתם נכנסים למלכודת של לדבר על דת בתור אורח חיים נטו. או שאתה דתי/חרדי ואז אתה שומר מצוות, או שאתה חילוני שאינו שומר מצוות, וכמובן שכאן באמת יש מיליון אפשרויות באמצע. אבל זוהי מלכודת כי היא מובילה אותנו למסקנה של רומאריו: שההבדל בין דתי לחילוני זה שהדתי לוקח על עצמו אחריות לפעול לפי מה שהוא מאמין בו והחילוני מתחמק כי הוא רוצה ״להנות מתאוות העולם״ (הגדרות רומאריו).
בעיני אורח החיים הוא בכלל לא רלבנטי. מה שרלבנטי זה אם אתה מאמין, ועניין האמונה הוא דיכוטומי בעיקרו. או שאתה מאמין ביהווה של היהדות וחושב שהתורה משקפת את דבריו ורצונו. או שאתה לא מאמין.
לקיים טקסים וכל זה - זה כבר סיפור אחר שכפי שאתם בעצמכם הצגתם, לא קשור בהכרח לאמונה דתית. גם אני מקיים חלק מהטקסים האלה, בעיקר כאלה שיש להם חשיבות ערכית עבורי (חגים ולילות שישי חשובים עבורי כי אני מאמין גדול במשפחתיות, לקטע הדתי אין כאן שום חשיבות).

מה שאני לא מבין זה את כל אותם ״חילוניים״ (מישהו יודע מה זה אומר בכלל?) או מסורתיים שכל כך עסוקים בבחירת אורח החיים (איזו מצווה אני אקיים ואיזו לא) עד שהם מעולם לא הקדישו מחשבה לשאלה במה הם מאמינים, שהיא כל כך הרבה יותר עקרונית. שלא בדקו את הטיעונים של שני הצדדים. שפועלים מכוח האינרציה ועושים דברים כי ההורים עושים או כי החברה הקרובה אמרה, בלי לגבש עמדה אמיתית בנושא.
עמדה של ״אני מאמין באלוהי היהדות ומאמין בתורה ומאמין שהמצוות חשובות אבל אני מסורתי/חילוני ולא חי את חיי לפיהן״ היא עמדה הרבה יותר בעייתית (מבחינת הגיון פנימי) בעיני מאשר העמדה של רומאריו.

אגב, ״מסורת״ זו מילה שהיא מאוד אוברייטד. זה תמיד מזכיר לי דיבורים כמו ״חכמה סינית עתיקה״ או ״דבר ששימש את אבות אבותינו״ בהקשר הרפואי. הרבה אנשים חושבים שזה שמשהו עתיק, אומר שהוא טוב. בפועל, לאבותינו היה ידע רפואי, טכנולוגי ומדעי כמעט אפסי. גם בפילוסופיה ומוסר הם לא היו גאונים גדולים (עבדות למשל היתה עניין של מה בכך, ועל זכויות נשים אני לא מדבר בכלל). להתבסס על ״החכמה העתיקה״ (ancient wisdom) שלהם תהיה טעות קשה בכל התחומים האלה ועוד רבים אחרים. אז למה אנשים רואים כזו חשיבות בלעשות משהו משום שעשו אותו אבות אבותינו? הרי אבות אבותינו לא ידעו כמעט דבר על העולם. אבל אנחנו כאנשים יצורים מאוד שבטיים שמחפשים כל הזמן את השייכות וההזדהות, גם כשהבסיס שלהן כל כך רעוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 03:24 
לקחת את זה מאוד רחוק. לשמור על "מסורת אבותנו" זה גם יכול להיות מנהג שנוצר מלפני 200 שנה באזור מסויים, ושאין לו שום משמעות חינוכית\דתית. והשמירה על המנהג הזה נובע אך ורק מתוך כבוד למשפחה ולסובבים אותך. ולא כדי למצוא איזשהם חוכמות עתיקות וסודות נסתרים מתקופת הברונזה.

בעיקרון (תאורטית) אין שום קשר בין מסורת לדת. אתה אמרת וזה גם בדיוק מה שאני טוען. ולא מדובר רק על היהדות פה. אבל, אותם טקסים שאתה לדוגמה מקיים, אתה מקיים אותם פחות או יותר בצורה מסויימת ולא אחרת. ולמה? כי בתקופה בה מנהג זה התגבש הייתה תקופה שבה אנשים היו רובם מאמינים. לכן זה עוצב בחסות הדת, וכאן נוצר הבלבול.

אתה נשמע מאוד מזלזל באנשים "שלא הקדישו מחשבה, או פועלים מכוח האינרציה ועושים דברים כי ההורים עושים או החברה הקרובה". אבל אנשים עושים את הדברים האלה אינטואיטיבית גם בלי ששקלו טיעונים הקישו היקשים והסיקו מסקנות (אגב, אבולוציונית זו אחת התכונות החשובות ביותר מבחינת חיוניות להשרדות - חיקוי הפרטים הבוגרים יותר) וזה גם בדיוק מה שאתה עושה כשאמרת שאתה מקיים חלק מהטקסים מתוך כבוד למשפחתיות (אני לא יודע לאלו טקסים בדיוק התכוונת, אני משאר שאתם עושים מעין ליל סדר בפסח, בונים לילדים סוכה בסוכות, וכו'..), לא?

אתה אולי יכול להצדיק את זה לוגית. אבל אדם פשוט יותר כשתשאל אותו יסתבך ויברח לטיעונים דתיים. זה לא אומר שזה מה שהוא מאמין בו.

נערך לאחרונה על ידי skadiv בתאריך 09 נובמבר 2011, 03:25, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 03:24 
סמל אישי של המשתמש
אני מבסוט מעצמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 08:59 
פרשת השבוע פרשת וירא

ידוע שההפטרה שקוראים והפרשה קשורות בקשר מסוים אחת לשניה.
בהפטרה מדובר על תחיית המתים וכתוב שם הפסוק "ויעל וישכב על הילד וישם פיו על פיו ועיניו על עיניו וכפיו על כפיו
ויגהר עליו ויחם בשר הילד"

מדובר כאן על אלישע הנביא אשר החייה את הבן של אבישג השונמית.

כתוב בפרקי אבות שתחיית המתים היא הדרגה העשירית והעליונה והציטוט הוא כזה
"זריזות מביאה לידי נקיות ונקיות מביאה לידי טהרה וטהרה מביאה לידי פרישות ופרישות מביאה לידי קדושה
וקדושה מביאה לידי ענווה וענווה מביאה לידי יראת חטא ויראת חטא מביאה לידי חסידות וחסידות מביאה לידי רוח הקודש
ורוח הקודש מביאה לידי תחיית המתים ותחיית המתים באה על ידי אליהו זכור לטוב"

איך זה קשור לפרשה?
כאמור תחיית המתים היא הדרגה העשירית והיא קשורה לניסיון העשירי שה' העמיד את אברהם שהוא ניסיון העקדה.
וזה אומר שיש קשר עמוק בין תחיית המתים לפרשת העקדה.

עניינה של תחיית המתים הוא שלא רק הנשמה תחזה בקב"ה בעולם הבא שידוע שלאחר המוות הנשמה זוכה לגילוי שכינה
אך זאת לא תכלית הבריאה ,התכלית היא שדווקא כאן בעולם הזה הגשמי נזכה לראות גילוי אלוקות ממש והשאיפה הגדולה היא שהגוף יזדכך וכך נוכל לחזות בגילוי שיהיה בבחינת "וראו כל בשר כי פי ה' דיבר"

ותכלית כל העולמות היא "שיתאחדו כל העולמות להיות ה' אחד ושמו אחד"

וכשנגיע למדריגה הזו כבר לא יהיה צורך במוות כי כאשר אדם יהנה בעולם הזה מגילוי השכינה אז המחיצה שחוצצת בין העולם הזה לעולם הבא תוסר(המחיצה היא המוות) ויתקן חטא אדם הראשון שגרם למוות וממילא נחיה כאן חיי נצח.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:09 
זה היה מהיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:13 
סמל אישי של המשתמש
אדמדם כתב:
אני מבסוט מעצמי.

איזה נאחס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:16 
סמל אישי של המשתמש
רומאריו :ROSE:

גם אם אינני מסכים להמון דברים שהוא כותב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: לא להתחתן בארץ, רוצים לזיין אותנו מאחורה - צהר נסגר
הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:16 
סמל אישי של המשתמש
Fez כתב:

מה שאני לא מבין זה את כל אותם ״חילוניים״ (מישהו יודע מה זה אומר בכלל?) או מסורתיים שכל כך עסוקים בבחירת אורח החיים (איזו מצווה אני אקיים ואיזו לא) עד שהם מעולם לא הקדישו מחשבה לשאלה במה הם מאמינים, שהיא כל כך הרבה יותר עקרונית. שלא בדקו את הטיעונים של שני הצדדים. שפועלים מכוח האינרציה ועושים דברים כי ההורים עושים או כי החברה הקרובה אמרה, בלי לגבש עמדה אמיתית בנושא.
עמדה של ״אני מאמין באלוהי היהדות ומאמין בתורה ומאמין שהמצוות חשובות אבל אני מסורתי/חילוני ולא חי את חיי לפיהן״ היא עמדה הרבה יותר בעייתית (מבחינת הגיון פנימי) בעיני מאשר העמדה של רומאריו.

תמונה

הפסקה הזאת כל כך מדוייקת(בכלל, אני מסכים על כל מילה בתגובה הזאת ובזאת שאחריה), ולא רק בנושא של אמונה, אלא כל דבר שהיה אפשר לצפות מאנשים אינטיליגנטים לגבש עליו דיעה ודיאלוג בריא.
הפחד מ"פגיעה ברגשות" של מישהו(ע"י, נניח, הוכחה בצורה לוגית ובלתי מתלהמת, במהלך דיאלוג, שהוא טועה) הפכה את רוב האנשים לרובוטים של פוליטיקלי קורקט, שיכולים לדבר רק על מזג האוויר ועל איפה יש פלאפל יותר מוצלח(וגם שם לא בצורה החלטית מדי, שלא יקרה מצב שמישהו יתחיל לתהות אם הפלאפל שלו זה אולי לא הפלאפל הכי טוב בעולם). זה נהיה כל כך אובסורדי שאפילו במערות נטיפים, שהן "פלא" מדעי, המדריכים לא מסבירים באמת איך הם נוצרו(שהתהליך נמשך מאות מיליוני/מיליארדי שנים) כדי "לא לפגוע ברגשות" של דתיים שבאו לראות את "הנס האלוהי הזה".
http://www.youtube.com/watch?v=rWou4k44Ijs

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:17 
הדבר תורה מוקדש למשתמשים:הרע,אדום אופטימי,מקורמן 1,שוהם יפת ולקומניסים המורחק.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:23 
קודם כל ברוכים השבים לרומריו כי חשוב מאד לשמוע גם דעות אחרות
מונוליטיות סופה התאבנות
דבר שני , מה שfez כתב זה נכון וממצה את כל הענין
השאלה שעל כל אחד לשאול את עצמו היא אחת ויחידה
האם את/ה מאמין/ה או לא
כל היתר הרבה פחות חשוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:35 
כותב ספר התניא:

ונפש השנית בישראל היא חלק אלוקה ממעל ממש כמו שכתוב בזוהר "מאן דנפח מתוכיה נפח" פירוש מתוכיותו ופנימיותו
כמו בן אדם שלמשל מנפח בלון האדם שם חלק מעצמו בתוך הבלון ומחייה אותו לעומת דרגת דיבור שזה הרבה יותר חלש מדרגת נשיפה.

כך על דרך משל נשמות ישראל עלו במחשבה כדכתיב בני בכורי ישראל בנים אתם לה' אלוקיכם
פירוש:כמו שהבן נמשך ממוח האב כך כביכול נשמת כל איש ישראל נמשכה ממחשבתו וחכמתו יתברך דאיהו חכים ולא בחכמה ידיעה.

אלא הוא וחכמתו זה אחד.

נשאלת השאלה:

אם נשמות ישראל חוצבו ממקור כל כך גבוה כמו מחשבתו של ה' שזה הדרגה הכי פנימית וקרובה לה'.
איך יכול להיות שיש כאלה הבדלים בין כל הנשמות
למשל
מעלת נשמת האבות ומשה רבנו על נשמות דורותנו דור עקבתא דמשיחא שהוא בחינת עקב לעומת הדורות הראשונים שהם הראש.

אז אפשר להסביר את זה דרך המשל
כמו שהבן מגיע מטיפה שהגיעה ממוח האב ואחרי 9 חודשים התפתח אצלו איבר חשוב כמו הראש ואיברים נחותים כמו הציפורניים למשל ועדיים כולם הגיעו ממקור אחד.

ככה גם בנשמות שהגיעו ממקור אחד ואחרי שהתשלשלו למטה ממדרגה למדרגה ולמרות הירידה עדיין מאוחדות בקשר
נפלא עם המקור שממנו הם הגיעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:35 
mkorman1 כתב:
קודם כל ברוכים השבים לרומריו כי חשוב מאד לשמוע גם דעות אחרות
מונוליטיות סופה התאבנות
דבר שני , מה שfez כתב זה נכון וממצה את כל הענין
השאלה שעל כל אחד לשאול את עצמו היא אחת ויחידה
האם את/ה מאמין/ה או לא
כל היתר הרבה פחות חשוב

לא חזרתי
אני מחכה לתגובת האדמין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 09:58 
למרות שהוא לא הקדיש לי את דברי התורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 10:01 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:

גם אם אינני מסכים להמון דברים שהוא כותב
וגם בגלל שהוא לא הקדיש לי את דברי התורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
לא חזרתי
אני מחכה לתגובת האדמין.

אם אתה עד כדי כך חסר כוח רצון שאפילו לא להתחבר לפורום אתה לא מסוגל, אני מתחיל להבין למה אתה מוותר על החירות הטבעית שלך לטובת אוסף חוקים, כללים ותקנות כזה או אחר.
זה עצוב, אבל בסך הכול אתה די צעיר ויש תקווה שיום אחד עוד יהיה לך די כוח כדי להתמוד עם העולם האמיתי ועם המציאות כפי שהיא.
בכל מקרה, בהצלחה באשר תפנה (בפורום ו\או מחוצה לו).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 11:24 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
למרות שהוא לא הקדיש לי את דברי התורה.

אע"ב :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 12:02 
teknoboy כתב:
romario כתב:
לא חזרתי
אני מחכה לתגובת האדמין.

אם אתה עד כדי כך חסר כוח רצון שאפילו לא להתחבר לפורום אתה לא מסוגל, אני מתחיל להבין למה אתה מוותר על החירות הטבעית שלך לטובת אוסף חוקים, כללים ותקנות כזה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 12:38 
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4145945,00.html

לא יודע מי כתב אתזה ואין לי דיעה בנושא בגלל שאני לא מבין בזה מספיק. רק מביא כתבה שראיתי הרגע בYNET וקשורה לנושא.

בכל מקרה שאלה: הבנתי שגם אם מתחתנים דרך צהר עדיין צריך לשלם לרבנות, זה נכון? (אגרה או משהו אנערף)

כי שאלתי את חבר שלי עכשיו והוא אמר לי שאותו חיתן הרב שלו מהישיבה שעושה חתונות גם דרך צוהר אבל אותה חתונה היתה דרך הרבנות (הרב אם אתם שואלים לא הסכים לקחת כסף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:40 
romario כתב:
וואלה? הפועל לא הייתה בשבילך יותר מכתיבה בפורום?
כנראה שאתה באמת לא שייך לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:43 
הפועל זה השיגעון כתב:
romario כתב:

מיץ גזר כבר שתית היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 13:48 
romario כתב:
הפועל זה השיגעון כתב:
romario כתב:

מיץ גזר כבר שתית היום?

תגיד רומאריו מה יש לך מכל המיצים האלה? (לא בקטוע הרע, אני באמת שואל)
מה אתה עושה בחיים? ותוכל לפרט לי קצת על כל נושא המיצים? (אני קצת נכנסתי לקטע של בריאות לאחרונה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:08 
סמל אישי של המשתמש
chaiel49 כתב:
romario כתב:
הפועל זה השיגעון כתב:
romario כתב:

מיץ גזר כבר שתית היום?

מה אתה עושה בחיים? ותוכל לפרט לי קצת על כל נושא המיצים? (אני קצת נכנסתי לקטע של בריאות לאחרונה)

מיצים זו שיטה קלה וזולה (כלומר היא מתאימה לעצלנים ולקמצנים :SMOKE: ) לשמירה על נקיון הגוף.
כמו כל קיצור דרך, היא לא ממש עושה את העבודה לבד, אבל אם לא נסחפים זה בטח לא מזיק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:13 
teknoboy כתב:
chaiel49 כתב:
romario כתב:
הפועל זה השיגעון כתב:
romario כתב:

מיץ גזר כבר שתית היום?

מיצים זו שיטה קלה וזולה (כלומר היא מתאימה לעצלנים ולקמצנים :SMOKE: ) לשמירה על נקיון הגוף.
כמו כל קיצור דרך, היא לא ממש עושה את העבודה לבד, אבל אם לא נסחפים זה בטח לא מזיק.

מה השיטה הקשה? וזולה מתאים לי כרגע חחח:-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2011, 14:15 
סמל אישי של המשתמש
chaiel49 כתב:
teknoboy כתב:

מה השיטה הקשה? וזולה מתאים לי כרגע חחח:-)

נראה לי שלאכול בריא.

(לא שאני יודע. סתם מנחש)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 268 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: