dr.avi כתב:
פאביו, השמות שרשמת הם שמות של אנשים בזויים ואין לי ויכוח אתך לגביהם.
אבל לא על זה אנחנו מדברים פה. מדוע להסיט את הדיון לעניין אחר ?
אני מדבר על מחבלים ערבים, כאלו שבתי הסוהר מלאים בהם.
גם אם אני אזרום אתך ונסכים לכאורה שהם מחבלים, האם אתה יכול להשוות בין כמות "המחבלים" היהודים לכמות המחבלים הערבים ?
אצלם זה דרך חיים, אצלנו זה מיעוט שבמיעוט.
אצלם זה מתחיל מ-70 בתולות, ממשיך במעמד השהיד בציבור הערבי וכלה באם הערבייה שנכספת לכך שבנה יהיה שהיד.
גם אם נצא מנקודת הנחה מסויימת(שאגב אני לא אגיד שהיא כזאת בזויה) שהתרבות הערבית והגישה שלהם הרבה יותר תוקפנית ומהללת הרג חפים מפשע, מעודדת מחבלים ויש שם ערך פחות גדול לחיי אדם. מה שגורם להם להבין בעיקר כוח ולנהוג בדרכים אלימות יותר(לפחות למראית עין) מהתרבות המערבית.
אז בהנחה וזה נכון. אתה ודומיך באשכול הזה לא מבינים שיציאה מהשטחים טובה לנו?. כן לציבור שלנו, היהודים בארץ ישראל. תבין שהרעיון שעומד מיציאה מהשטחים הוא הרבה מעבר לתקווה לשלום. ברגע שאתה כובש עם אחר אתה משקיע משאבים בלשמור על הסדר, כסף להחזיק אותם, כסף להציג את עצמך בסדר, כסף לשמור על התנחלים ששם והכי גרוע אתה נושא באחריות כלפי אותו עם. וכאשר הוא מתמרד נגדך אין לך שום לגיטימציה להכות אותו כי וואלה הם עם תחת כיבוש.. ואתה נכנס לתסבוכת הזאת שאנחנו נמצאים בה כבר כל כך הרבה שנים. תצא מהשטחים, תיתן להם את הליגיטימציה לקחת אחריות על המעשים והמדינה שלהם. ואם הם אז ירימו את הראש יהיה לך את הרשות המלאה לפרק להם את הצורה.