bigi37 כתב:
el dudernio כתב:
ביגי, כתור התחלה פלשתינאים זה לא גזע =), הם אפילו לא קבוצה אתנטית מוגדרת במיוחד, אלא לאום מתהווה.
כאשר סיבת ההתהוות של אותו לאום נוגדת לקיומיות של המדינה בה אתה חיי (לפחות ככה הימין יגיד) השנאה
כליפהם יכולה להיות לא על בסיס הלאום, מעצם קיומו, אלא כתלות בדעת השייכים לו ובאני מאמין של הפרט בו.
אם ניקח את זה להתפלספות מוכרת לנו בהרבה, והיא סוגיית האלו שלובשים צהוב ומשחקים מזרחית לאילון בהיכל
הנושא את שמה של יצרנית טלפונים סלולרים, להלן מקבי (מלשון מקבת - הכינוי שהיוונים הצמידו ליהודה).
ההבדל בין אמירה גזענית לאמירה לגיטימית, לפי דעתי, הוא כמו ההבדל שבין "אני שונא ישראלים" לבין "אני שונא את ישראל".
גם הישראלים הם לא גזע, להגדרתך, אבל לשיטתי שנאת ישראלים זו עדיין גזענות
אני מסכים איתך לחלוטין, אבל לא מסכים עם האנלוגיה. ואסביר:
אפשר (ולגיטימי) לשנוא את ישראל (=ממשלת ישראל, מדיניות ישראל וכו'). זה לא בהכרח מצביע על גזענות (=שונא את הישראלים. למרות שלצערי דווקא בהרבה מקרים יש חפיפה כזאת).
קשה, מאידך, לומר "אני שונא את פלסטין", פשוט כי אין ממש דבר כזה. את מי הדובר שונא בדיוק? את ממשלת פלסטין? את מדיניותה? מאחר והמאבק הפלסטיני איננו נושא אופי ממוסד (כשל מדינה), אלא עממי יותר - התקוממות עממית, ארגונים עממיים - להבדיל מהמאבק/ההתגוננות הישראלית שנושאת אופי ממוסד לחלוטין (הממשלה, הצבא וכו').
לכן קל יותר לשנוא את "ישראל" כממסד, כגוף פוליטי בעל מדיניות מוגדרת, אבל קשה יותר לשנוא את "פלסטין" (להבדיל נניח מ"סוריה" או "איראן") - לכן השנאה למאבק העממי הפלסטיני מוסטת לשנאה לעם עצמו.
אני מניח שאם היינו מצויים בעימות עם מדינה מוגדרת, בעלת ממשלה מוגדרת, צבא ממוסד וכו' (שוב, כמו סוריה או איראן) - השנאה היתה מתמצה יותר במדינה ופחות בעם.
אני משוכנע (ולא, לא עשיתי סקר) שרוב הישראלים שונאים את סוריה או את איראן, אבל מיעוטם שונאים ממש את הסורים או את האיראנים.