ציטוט:
הטענה שלך היא שעליות הדיור הן בגלל כחלון? זה משהו שנראה לי צריך טיפה יותר תימוכין.
לא. אבל התוכניות שלו עולות הרבה כסף ולא עוזרות למחירי הדיור, הן סתם הגרלה של מתנות.
ציטוט:
ושמע, אתה אומר התפרעויות ואתה עדיין לא יכול לתת לי מספרים פה, ובאמת, אני מסתכל על כל הדברים שהוא עשה וברמת המאקרו זה דברים די קטנים, חלקם עבדו טוב, חלקם לא, אבל אני לא מצליח לראות מה השינוי הגדול שהוא עשה שאתה חושב ש"כולנו נשלם עליו" ואיך בדיוק אתה חושב שזה יקרה. אולי תביא דוגמאות?
קח את מחיר למשתכן שזה כמה מיליארדים, תוסיף את השכר ופנסיה לשוטרים שזה יותר מ20 מיליארד ממה שאני זוכר, עוד 4 מיליארד ל"נטו משפחה" (קמפיין בחירות מדהים) - זה דברים שמצטברים.
ציטוט:
ואגב, אתה מבין שערבות ממשלתית למשכנתא זה מתנה לבנקים ורק לבנקים, כן?
אתה מבין שזה בדיוק מה שכתבתי באחת ההודעות הקודמות, כן?
ציטוט:
אני חייב להודות, לא ממש הבנתי מה אתה מציע פה. כאילו באופן קונקרטי, מה אתה רוצה לעשות? לבטל את זכות השביתה?
אני בעד זכות השביתה וזכות גמישות ההעסקה של מקומות עבודה. אם אתה לא מוכן לעבוד עבור שכר X אבל מישהו אחר כן מוכן, ואתם מייצרים אותו ערך למקום העבודה - למה שיקחו אותך? זה הפך כבר לבדיחה כשלמשל עובדי תאגיד השידור עבדו עד עכשיו בתל אביב בזמן שבונים את המשרדים החדשים בירושלים, כשבחוזה צוין שבסוף הבניה הם יעברו לירושלים. אבל פתאום לא נח להם המעבר הזה, והם דורשים תוספת שכר בשביל לעבוד בירושלים, אז יאללה איומי שביתה ועיצומים.
בנמלים רצו לתת אישור לפתיחת נמל פרטי (בנוסף לקיימים), כמובן שלעובדי הנמל זה לא התאים - יאללה שביתה. ומה הבעיה? אי אפשר להעיף את כל אוכלי החינם שם שיושבים על משכורות עתק ומקמבנים ג'ובים שווים בעוד משכורות עתק לבני המשפחה שלהם. כל זה על חשבון משלמי המיסים.
אז סבבה שמישהו רוצה לשבות, אבל גם זכות המעסיק לפטר. רק שצריך לעבור פה מדורי גיהנום בבית דין לעבודה בשביל זה.
אגב, כדאי שתצא מהמשוואה של עוד מיסים = עוד כסף. זה נכון עד גבול מסוים. במס חברות שכולם נהנים להתלונן עליו זה בולט עוד יותר - תעלה מס חברות, ואז לא יהיו לך כאן כל כך הרבה מפעלים של אינטל וחברות דומות. גם תפסיד את המיסים שלהן וגם את כל התעסוקה שהם מספיק למשק.
ציטוט:
זה ממש לא מבהיר את הנקודה.
זה עולה "לנו" יותר כי זה מעלה את יוקר המחייה? כי אנחנו משלמים יותר מסים? כי הכסף הזה מקוצץ ממקום אחר?
למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה אומר "עולה לנו"?
שאלתי מי זה "אנחנו" במשפט "זה עולה לנו בהעלאת מסים", כי הוא לא היה ברור בקונטקסט של הדיון.
פתאום שמתי לב שהתשובה שלך לא הרבה יותר ברורה, ועדיין לא לגמרי ברור לי אם היא מתייחסת בכלל לשאלה שלי.
בשביל לממן תוכניות של מיליארדים צריך להעלות מיסים. זה גם היה על הפרק, אבל כחלון חיכה עם זה כי יש בחירות ושר האוצר הבא כבר יעלה את המיסים. אם מעלים מיסים אז הנטו קטן יותר, ואכן יוקר המחייה עולה. כמו כן, ייתכן וימצאו איזון וכדי למממן תוכניות מסוימות לא תספיק העלאת מיסים (כי לא תמיד העלאת מיסים גם מעלה את ההכנסות, או שסתם זה לא יצטייר טוב לשר אוצר הבא) אז יקצצו ממקום אחר. באופן כללי אגב אפשר מלכתחילה להשקיע את הכסף הזה בדברים הכרחיים כמו בבריאות, ולא לחלק בהגרלה כסף לאנשים כדי שיקנו בתים.