תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 15 יוני 2025, 09:53

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: טקס הזכרון המשותף להורים שכולים ישראלים ופלשתינים
הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 12:26 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
כל דבר שאתה כותב הוא טינופת, ואני לא אתן לך להסתיר או להשכיח את זה.
כשתכתוב כמו בנאדם אני אתייחס אליך כמו אל בנאדם. עד אז אתה ערימה של אשפה גזענית.

ואתה יכול להיות מאלה שכועסים על הילד שצעק "המלך עירום", אין לי בעיה עם זה.

הבעיה הגדולה של הפורום הזה , שיש לך ולחבריך חסינות לדבר בצורה מחרידה לאנשים פה,"כנראה" שמר אדמין קרוב אליך בדעות שלך .

הדיבור שלך מזעזע,אתה אדם אלים.

ולמרות שפה אני מסכים לכל מילה של "הצד שלך", אתה אדם אלים.מזעזע.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 12:51 
סמל אישי של המשתמש
אה, אלימות זה רע?
והאלימות שצה"ל מפעיל?
ואלימות כנגד מי שרוצה לשים אותך בתא גזים, זה בסדר?
מעניין לגלות שאתה פציפיסט, אותי לימדו שיש מצבים שבהם מותר אפילו להרים יד, לא כל שכן לדבר לא יפה.

אני מבין שבתמונה הזאת אתה מזדהה יותר עם הנאצי ששוכב ומקבל מכות מאשר עם ה0מולני שמרביץ לו.
תמונה

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
יכול להיות שזה בגלל השמיעה הדפוקה שלי אבל כשקומוניסים צועק "המלך הוא עירום!" אני מצליח לשמוע רק "הללו הנצחון!".

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 13:19 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
הטקס הזה הוא לא פעילות מחאה, בהגדרה. לפחות לא כפי שמארגניו מציגים אותו וכפי שהוא מוצג למשתתפים. להבנתי מה שאתה אומר זו פרשנות אישית שלך שלא עולה בקנה אחד עם רצון המשפחות השכולות שמארגנות את הטקס.

כתבתי:
ציטוט:
ואני לא מסכים עם הפרשנות שלך בנוגע לטקס.
כלומר, הוא אמנם נועד לתת לאנשים מרחב בטוח להביע בו את הרגש שלהם בהקשר הימים האלה של יום הזכרון ויום העצמאות, אבל הוא גם בהחלט פעולת מחאה עם מטרה לגרום לציבור בישראל לראות קולות אחרים. וכשאתה עושה דברים כאלה, אתה בדרך כלל מודע לעובדה שזה עלול לערער חלק מהם. זו בדיוק מטרתה של כל מחאה.

אני לא טוען שהטקס הוא או זה או זה, אלא גם וגם.
וכשהם הפכו את השכול הפרטי שלהם לארוע המוני אליו מוזמנים כולם, זה הופך להיות הפגנה דה פקטו. כמות האנשים שמגיעים לטקס מהווים מפגן כח, שתקוותנו היא שאי אפשר להתעלם ממנו. זה לחלוטין עומד מול הטקס הממלכתי ומציע אלטרנטיבה. זו מחאה אזרחית פר אקסלנס.

קומונעץ, כבר אמרנו לך - ההבנה שלך של דמוקרטיה עקומה לחלוטין. למשל אם אתה חושב שהגיוני למנוע מאנשים להתאסף כי העמדות שלהם "פוגעות ברגשות" של חלק מהציבור.
מעבר לכך, אתה ממשיך להפיץ את השקרים בכל הנוגע לפלסטינים שהורשו להשתתף בטקס, למרות שכבר פירקנו אותם בעבר, כמו שבני12 עשה פה מעלי. הסיבה היחידה היא שבנוסף להבנה העקומה שלך את הדמוקרטיה, אתה גם חלאה שלא בוחל באמצעים בשביל להשיג את מטרתו הבזויה.
והבדיחה עם ההשוואה לנער שצועק שהמלך עירום קורעת מצחוק. באמת. אתה רוצה גם מדליה על אומץ לב או עיטור העוז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 15:35 
קומוניסים כתב:
נועם שחם כתב:
הטקס הזה הוא לא פעילות מחאה, בהגדרה. לפחות לא כפי שמארגניו מציגים אותו וכפי שהוא מוצג למשתתפים. להבנתי מה שאתה אומר זו פרשנות אישית שלך שלא עולה בקנה אחד עם רצון המשפחות השכולות שמארגנות את הטקס.

נועם יקר, מחאה או לא, עובדה היא שמשפחות שכולות רבות נפגעות מהאירוע, ומקיומו דווקא ביום הזיכרון, אני מניח שאותו טקס ביום אחר היה פוגע פחות. מוזמן לקרוא מה שכתב ביום הזיכרון לפני כמה ימים אליחי פוגל, שכמה מבני משפחתו נרצחו באכזריות בטבח באיתמר:

"בית המשפט העליון החליט להורות למדינת ישראל לאשר את כניסתן של משפחות מחבלים ל"טקס הזיכרון המשותף הישראלי-פלסטיני". שופטי העליון שוב החליטו להרחיק ולשלוח את ידם לסיר רותח, אבל אפשר שהפעם הגדישו את הסאה והמים יתחילו לגלוש.

יכול להיות שבית המשפט העליון התרומם מעם עד כדי כך שהוא פספס אותנו, את העם? את החלטתו ניתן לפרש כהשוואה בין חיילי צבא ההגנה לישראל, שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת להגן, לבין המחבלים שתמיד - אבל תמיד - יוצאים על מנת לפגוע במי שיבוא. גברים, נשים וטף. זו החלטה שהתקבלה מחוסר הבחנה בין גבורת חיילינו ואזרחינו, לבין הגדרת הגבורה אצל אויבינו.

משתמע ממנה שניתן להפוך אויב לאוהב ואוהב לאויב. עד איפה הטירוף יגיע? אולי בסוף מלחמת הצפון הבאה (שהלוואי שלא תגיע) יקבע בית המשפט יום זיכרון ישראלי ולבנוני משותף? ואולי בכל הלוויה של חייל צה"ל או נפגע טרור כדאי לציין את השם של מי שפגע בו. ככה, בשביל "להזדהות עם הכאב".

עצוב. עצוב שבית המשפט העליון במדינת ישראל נותן מרחב כל כך רחב לפרשנותם של דברים שנוגעים בעצבים הרגישים ביותר של כולנו.

אמנם יש כמה עשרות משפחות שכולות שמשתתפות בביזיון הזה, אבל תפקידה של מדינה (ובתוכה גם מי שדואג לזכויות המיעוט שבה), הוא לא לאפשר כל שיגעון ושריטת נפש. כן, גם אם הם של משפחות שכולות.

לכם, אחיי בני המשפחות השכולות שבחרו להשתתף בטקס הישראלי-פלסטיני, יש לי רק רחמים ועצב. במעשיכם אתם מנפצים את חלום השלום לתוך השיגעון."

אליחי בן ישי הוא אחיה של רותי פוגל, שנרצחה באיתמר במרץ 2011
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 87,00.html

אבל זה בדיוק מהות הבעיה בתפיסה שלכם של בית המשפט. בית המשפט לא פסק שיש לקיים יום זכרון משותף והוא לא יקבע שיש לקיים יום זכרון ישראלי-לבנוני. זה לא מגיע מבית המשפט, זה מגיע החיים הפרטיים של האזרחים הפרטיים.
בית המשפט שומר על זכותם להתנהל בחייהם הפרטיים כפי שהם רוצים, ובמקרה הזה מנע התעמרות של השלטון ללא סמכות חוקית.
הפעילות גם יכלה להיות הפוכה.
מה לגבי המקרה הזה?
https://www.20il.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%A6%D7%9E%D7%94-%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9C%D7%91%D7%92%D7%A6-%D7%9B%D7%93%D7%99-%D7%9C%D7%94%D7%A4%D7%92%D7%99%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%95/
זו תהלוכת עוצמה לישראל באום אל פאחם - פה אפילו ברור שיש מן הפרובוקציה (המטרה היא לבצע תהלוכה "רועשת" בלב אוכלוסיה נגיד רגישה), ועדיין אותו ימין (שביד אחת מסית נגד בגץ) פונה לבגץ בדיוק כדי להילחם כנגד אותה תופעה, כדי שבגצ ירסן את שרירותיות המשטרה מתוקף החוק (במקרה הזה). וטוב לדעתי עושה בגצ כשהוא מקשה על המשטרה ואפילו אולי יחייב אותה למצוא פתרון גם לתהלוכה, אפילו שבבירור היא פוגעת ברגשות ציבור (במקרה הזה ערבים, נו).
וכנל להפגנות אחרות, בנושאים אחרים. תמיד יש פגיעה מסויימת ברגשות ציבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 16:28 
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אפריל 2018, 18:25 
אני לא בטוח שכל כך הרבה משפחות שכולות באמת נפגעות מהארוע.
כי ממה יש להיפגע כאן? באים אנשים, מהצד השני, הצד האויב. זה לא אבו מאזן, זה לא כל הפלשתנאים, זה מיעוט שכנראה הבין משהו עם השנים. הם באים ואומרים: "אנחנו נלחמים יותר מ-100 שנה. משהו השתנה אצלנו. הבנו שגם בצד השני יש בני אדם, גם להם כואב. אלימות לא תפתור כלום, ושני הצדדים צריכים להפסיק אותה. אנחנו מבינים את הכאב שלכם, תבינו גם את הכאב שלנו" .
איך אפשר להיפגע ממה שמצהיר שהוא מבין את הכאב שלך, מבין שהדרך שפגעה בך לא נכונה, ורוצה להתקדם קדימה בדרך שונה?
הרי ברור שאם אי פעם משהו יתקדם כאן לכוון של שלום, זה יקרה כשהצדדים יבינו את המהות הזאת.

אני חושש שמי שנפגע הוא מי שבוחר בכך, בשם אג'נדה מסוימת, ואז שם על עיניו משקפיים שמעוותות את מה שהוא רואה.
(כל זה כמובן בלי קשר לחוסר הבנה מוחלט של מהות בג"ץ)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: