אני לא מאמין שאני צריך להסביר דברים כאילו שאני גננת.
אני כתבתי:
ציטוט:
אבל בכל מקרה, השקרים והבורות שלך הן לא הנושא אלא חוסר היושרה הקיצוני. כאילו, כשהלכתי לשרת בקרבי אף אחד לא ממש שאל אותי מה דעתי על הרעיון שישלחו אותי למות במלחמה מטומטמת
אתה הגבת:
ציטוט:
כי זה די נגזר מעצם זה שהתגייסת לקרבי כאילו?
אני כתבתי:
ציטוט:
אתה חושב שאנשים מתנדבים לקרבי? כאילו, נראה לך שיש שלב מסוים שבו הצבא שואל אותך "אחי, אתה סבבה עם זה שנשלח אותך לעשות מחסומים ולצאת למלחמה פעם בשנתיים?" או משהו? כי אם כן, אז דחוף לרדת לקרקע.
ומשום מה זה מה שהיה לך לומר:
ציטוט:
אולי בחוגים שאתה מסתובב בהם, זה הלך הרוח. בסביבה שלי אנשים סופרים את הימים עד שיתחילו כבר לשרת בקרבי. יותר מזה, אני נתקל ברבים שנלחמים כדי להעלות פרופיל כדי שיוכלו לשרת בקרבי. לא אחד לא צריך לשאול על מחסומים או על מלחמה, זה חלק בלתי נפרד מהמערכה ומבין את זה כל אחד
אפס קשר בין טיעון ד' לטיעונים א'-ג'.
הטענה היא מאוד פשוטה - שירות קרבי הוא לא שירות התנדבותי. בשום שלב לא טענתי שאנשים לא רוצים לשרת בקרבי, או שכולם מנסים לברוח מקרבי, אלא היא טענה מאוד בסיסית - השירות הקרבי, כמו השירות בצה"ל בכלל, הוא לא שירות התנדבותי.
ברגע שישאלו חיילים במעמד הגיוס אם הם מעוניינים לשרת בקרבי או לא, עם הבחירה הזאת בהחלט מגיעה גם אחריות.
במציאות, בניגוד לעולם שמתקיים בתוך הראש שלך, המצב רחוק מאוד מלהיות כזה - וזה כמובן משליך מיידית גם על שאר השטויות שכתבת בנושא.