תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:31

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

הבעיה שלך עם הדת היהודית
אידיאולוגית/תיאולוגית- אני אתאיסט ולכן לא מתחבר לדתות באופן כללי. 65%  65%  [ 49 ]
פוליטית- היהדות מזוהה עם הימין הקיצוני והכהניזם. 12%  12%  [ 9 ]
תרבותית- היהדות מזוהה עם קמעות ואמונות תפלות, עם אוכלוסייה נחשלת ונבערת. 8%  8%  [ 6 ]
אני אדם מאמין וקרוב ליהדות, אין לי בעיה עם הדת. 15%  15%  [ 11 ]
סך הכל הצבעות : 75
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הבעיה שלך עם הדת היהודית
הודעהפורסם: 21 מאי 2015, 20:40 
רד אין בלוד נגע בנקודה חשובה.
כל קיום התורה והמצוות נועד לקיים בארץ ישראל.
אין מה להאריך, פשוט לקרוא תנ"ך (ובעיקר את ספר דברים), רק בא"י המהות של המצווה והטכניות שלה מתחברים ביחד.
קיום התורה והמצוות בגלות נועדו בשביל שנזכור לקיים אותם בא"י ('הציבי לך ציונים', וידועה עמדת הרמב"ן בנושא).
התנועה הרפורמית התחילה אחרי 1800 שנה בגלות כשהדת היהודית עסקה בפרטי הלכות ובכל מיני פלפולים בגמרא, אך שכחנו שזה נועד להביא אותנו למהות מסוימת.
מן הסתם האנטיתזה המובהקת לתנועת הרפורמה הוא גישתו של ישעיהו לייבוביץ', שרואה את כל מהות היהדות כדת שכל עניינה זה לציית לאל.

מאידך, התשובה שאליה הגיעה הרפורמה אחרי העלאת השאלה הנוקבת הזאת הייתה מגוחכת.
הרי אם כל רצון ה' היה שנהיה טובים ומוסריים לפי ראות עינינו, למה הוא היה צריך לתת לנו ספר עם כ"כ הוראות ?
וכל זה בלי קשר לעובדות שרואות עינינו- התנועה הרפורמית לא מסוגלת להביא ליהודים את הזהות היהודית הנדרשת שלא יתבוללו וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 21 מאי 2015, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:
ברור שזה הכל דמיון אנושי.
האורתודוכסים מדמיינים שהם עושים את דבר האל היחיד, ואין דרך אחרת.
הרפורמים עשו לעצמם אל אחר, מתירני יותר.
והרבה יותר סביר ששניהם טועים.

בכל מקרה, אי אפשר לצפות מדוס לקבל רפורמי.
המדינה צריכה להתערב ולאפשר חופש דת לכולם.

אבל איזה שטיפת מח עברתי?

לא, יש להם אותו אל. ההבדל הוא בפרשנות.
הרפורמים (והליברלים) מאמינים שהעיקר הוא רצון האל מאחורי המצווה, ולא המצווה עצמה.
הקונסרבטיבים אומרים שההלכה היא הדבר היחיד שקובע. הם מתירים התאמות לתקופה, אבל מתנים את זה במציאות צידוק הלכתי לשינוי.
ההבדל הוא פשוט בפרשנות של אותו אל ורצונותיו. במידה מסויימת, כמו בין זרמים שונים בתוך האורתודוכסיה.

זה לא יכול להיות אותו אל, אם הם לא מסכימים על הרצונות שלו. אך זה לא אדם. אם הוא רוצה דברים שונים, הוא אחד אחר.

גם הרבנות הספרדית והרבנות האשכנזית לא מסכימים על מה אלוהים רוצה בלא מעט מקרים. מה ההבדל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 06:22 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

וכל זה בלי קשר לעובדות שרואות עינינו- התנועה הרפורמית לא מסוגלת להביא ליהודים את הזהות היהודית הנדרשת שלא יתבוללו וכו'.

מה שמדהים זה שאתה (ורבים כמוך) חושבים שזה משהו להתגאות בו שזרם בדת הצליח לשכנע אנשים שלהתחתן עם מישהו ממוצא אתנו-דתי* שונה ממך זה דבר רע.

* כן, אני שונא את ההגדרה הזו, אבל בקטנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 14:08 
סמל אישי של המשתמש
מממש מניפסט החושך של ברבריידי האשכול הזה ותוכנו.
החלק העגום הוא שנראה שפתחת את האשכול במטרה לסנגר על היהדות. עם כמה שהיא דת מחורבנת אין ספק שעשית מאמץ עילאי והצלחת להציג את הוורסיה הכי בזויה שלה. ברכות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 14:30 
סמל אישי של המשתמש
פרימו לוי כתב:
מממש מניפסט החושך של ברבריידי האשכול הזה ותוכנו.
החלק העגום הוא שנראה שפתחת את האשכול במטרה לסנגר על היהדות. עם כמה שהיא דת מחורבנת אין ספק שעשית מאמץ עילאי והצלחת להציג את הוורסיה הכי בזויה שלה. ברכות
הוורסיה הכי בזויה מאיזו בחינה?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 14:32 
סמל אישי של המשתמש
מבחינה שיש ורסיות פחות בזויות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אדום נחמד כתב:
ברור שזה הכל דמיון אנושי.
האורתודוכסים מדמיינים שהם עושים את דבר האל היחיד, ואין דרך אחרת.
הרפורמים עשו לעצמם אל אחר, מתירני יותר.
והרבה יותר סביר ששניהם טועים.

בכל מקרה, אי אפשר לצפות מדוס לקבל רפורמי.
המדינה צריכה להתערב ולאפשר חופש דת לכולם.

אבל איזה שטיפת מח עברתי?

לא, יש להם אותו אל. ההבדל הוא בפרשנות.
הרפורמים (והליברלים) מאמינים שהעיקר הוא רצון האל מאחורי המצווה, ולא המצווה עצמה.
הקונסרבטיבים אומרים שההלכה היא הדבר היחיד שקובע. הם מתירים התאמות לתקופה, אבל מתנים את זה במציאות צידוק הלכתי לשינוי.
ההבדל הוא פשוט בפרשנות של אותו אל ורצונותיו. במידה מסויימת, כמו בין זרמים שונים בתוך האורתודוכסיה.

לא, ההבדל הוא ביחס לאל. ע"פ הרפורמים, רצון האדם חשוב יותר מהאל. חוקי התקופה חשובים יותר מחוקי האל. אצל הרפורמים אין אדיקות, אין מסירות נפש, אין רצון לרצות את האל. יש רצון לרצות את היצר הליברלי ואת הגויים, ולזרוק את חוקי התורה מתחת לאוטובוס. קח את המדד ההיסטורי- מוות למען האל. כמה אחוזים מהרפורמים ימסרו נפש למען האל, וכמה מהחרדים?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 14:40 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

איזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 14:48 
סמל אישי של המשתמש
מה שהוא אמר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 14:50 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אדום נחמד כתב:

איזה?

רובן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 15:01 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
אדום נחמד כתב:

איזה?

רובן.

משהו מהן אורתודוקסי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 15:21 
לנוחיות המשתמשים, מישהו יוכל לסכם את ה'ורסיה' שאופיסר ייצג פה של היהדות ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 15:44 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:

תן לי. הצגתי את הורסיה של היהדות שלא מקבל דעות וזרמים שונים, יהדות עם חוקים בני 2000 שנה. יהדות נבערת וגזענית(למרות שלא הצגתי כאן טיעונים כאלה).
זה לאורך ההיסטוריה היה הוויכוח התמידי בין שומרי התורה ליהודים האחרים. פעם הם התייוונו והטיחו בשומרי התורה שהם הורסים לכולם, אחרי זה התנצרו והתנגחו בשומרי התורה, אחרי זה הם "השתבתאו"(מלשון שבתאי צבי) והיום הם משכילים. נוהים אחרי הליברליזם המערבי ומאשימים את כל השאר בגזענות וחושך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 מאי 2015, 16:57 
סמל אישי של המשתמש
שבתאי צבי :BOW: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מאי 2015, 03:24 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
MANDALA כתב:

תן לי. הצגתי את הורסיה של היהדות שלא מקבל דעות וזרמים שונים, יהדות עם חוקים בני 2000 שנה. יהדות נבערת וגזענית(למרות שלא הצגתי כאן טיעונים כאלה).
זה לאורך ההיסטוריה היה הוויכוח התמידי בין שומרי התורה ליהודים האחרים. פעם הם התייוונו והטיחו בשומרי התורה שהם הורסים לכולם, אחרי זה התנצרו והתנגחו בשומרי התורה, אחרי זה הם "השתבתאו"(מלשון שבתאי צבי) והיום הם משכילים. נוהים אחרי הליברליזם המערבי ומאשימים את כל השאר בגזענות וחושך.

שומרי התורה?
אנחנו מדברים על הקראים, כן?
כי היהדות הרבנית התנצחה והתנגחה ביהדות הקראית הרבה יותר ממה שה"משכילים" עשו ליהדות האורתודוכסית.
וברמה התיאולוגית, העלאת התורה שבעל פה לרמת קדושה ששקולה לתורה זה שינוי הרבה יותר דרסטי ממה שהרפורמים חולמים אפילו לעשות.

אבל זה השקר הגדול של כל הדתות המונותאיסטיות - הטענה שהן לא השתנו והן רק שומרות על המסורת. אני אישית לא חושב שזה רע, אבל היסטורית זה בולשיט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:
MANDALA כתב:

שומרי התורה?
כי היהדות הרבנית התנצחה והתנגחה ביהדות הקראית הרבה יותר ממה שה"משכילים" עשו ליהדות האורתודוכסית.
וברמה התיאולוגית, העלאת התורה שבעל פה לרמת קדושה ששקולה לתורה זה שינוי הרבה יותר דרסטי ממה שהרפורמים חולמים אפילו לעשות.

אבל זה השקר הגדול של כל הדתות המונותאיסטיות - הטענה שהן לא השתנו והן רק שומרות על המסורת. אני אישית לא חושב שזה רע, אבל היסטורית זה בולשיט.
המשכילים הוציאו לפועל את המהפכה הכי גדולה בהיסטוריה היהודית. הם סחפו רוב מוחלט של יהודים והצליחו במה שמיליוני גויים לא הצליחו במהלך ההיסטוריה. הקהילה החרדית הייתה על סף הכחדה לאחר השואה, ורק בנס בלתי מוסבר היא חזרה להיות אטרקטיבית. החילון הצליח הרבה יותר מכל רעיון אחר שניסו להכניס במהלך ההיסטוריה ליהודים, ולו רק בגלל האותות שהוא נותן אפילו בקהילות האורתודוקסיות האדוקות ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 18:52 
Officer Barbrady כתב:
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:
MANDALA כתב:

שומרי התורה?

המשכילים הוציאו לפועל את המהפכה הכי גדולה בהיסטוריה היהודית. הם סחפו רוב מוחלט של יהודים והצליחו במה שמיליוני גויים לא הצליחו במהלך ההיסטוריה. הקהילה החרדית הייתה על סף הכחדה לאחר השואה, ורק בנס בלתי מוסבר היא חזרה להיות אטרקטיבית. החילון הצליח הרבה יותר מכל רעיון אחר שניסו להכניס במהלך ההיסטוריה ליהודים, ולו רק בגלל האותות שהוא נותן אפילו בקהילות האורתודוקסיות האדוקות ביותר.

תפסיק להתחמק ולדבר על חילונים, על השואה ועל מוגרבי ואלטמן, תתייחס למה שכתבו לך על החברה שלך שהחליטו בוקר אחד שתושב"ע זה קדוש, תוך חילול כל הקודשים עד אותה נקודה, ולמה להם מותר ולרפורמים אסור.
כהרגלך אתה מתפתל, לא נותן תשובה ישירה, והצביעות ממשיכה לחגוג. לך מותר מהפכה ושל אחרים זה פויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 19:07 
סמל אישי של המשתמש
אתה יודע שמשה קיבל על הר סיני לא רק את לוחות הברית אלא גם את התורה והמצוות, כן? כלומר התושב"ע (עד שסודרה כמשנה ע"י רבי יהודה הנשיא)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 19:25 
אורנה אוסטפלד כתב:
אתה יודע שמשה קיבל על הר סיני לא רק את לוחות הברית אלא גם את התורה והמצוות, כן? כלומר התושב"ע (עד שסודרה כמשנה ע"י רבי יהודה הנשיא)

ממש נוח שהמוצר מגיע עם ספר הדרכה

נערך לאחרונה על ידי Lion Den בתאריך 28 מאי 2015, 19:29, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 19:29 
סמל אישי של המשתמש
לא רק נוח אלא גם הגיוני
נשמע נורמלי שהקב"ה יצווה למשל לשמור על השבת ולא יסביר מה הכוונה בלשמור אותה?

וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, עֲלֵה אֵלַי הָהָרָה--וֶהְיֵה-שָׁם; וְאֶתְּנָה לְךָ אֶת-לֻחֹת הָאֶבֶן, וְהַתּוֹרָה וְהַמִּצְוָה, אֲשֶׁר כָּתַבְתִּי, לְהוֹרֹתָם

פשוט נתפס בציבור שמשה ירד רק עם לוחות הברית מה שממש לא נכון ע"פ התורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 19:38 
אחלה, עכשיו תנוע על ציר הזמן ותמצא גירסא לפי רפורמטור.
פותח האשכול לא מסכים שיהיו עוד כי רק לזרם שלו מותר, ועל זה הדיון פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 19:46 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
Officer Barbrady כתב:
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:
MANDALA כתב:

שומרי התורה?

תפסיק להתחמק ולדבר על חילונים, על השואה ועל מוגרבי ואלטמן, תתייחס למה שכתבו לך על החברה שלך שהחליטו בוקר אחד שתושב"ע זה קדוש, תוך חילול כל הקודשים עד אותה נקודה, ולמה להם מותר ולרפורמים אסור.
כהרגלך אתה מתפתל, לא נותן תשובה ישירה, והצביעות ממשיכה לחגוג. לך מותר מהפכה ושל אחרים זה פויה.

ההיסטוריה נכתבת ע״י המנצחים. היו הרבה זרמים שטענו טענות שונות, הטענה שלי ניצחה ושרדה 2000 שנות גלות. בתאולוגיה שלי, התורה שבעל פה מלווה אותנו מאז שנוצרנו בהר סיני. לא מהפכה ולא נעליים, אלא מסורת שהועברה מאב לבן עד שהועלתה על הכתוב. מהפכה מסויימת
יצרו החסידים, שהיחס שלי אליהם לא אוהד אבל מקבל אותם כזרם אמיתי ונכון ביהדות הרבנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 20:09 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:

לא הבנתי את בקשתך. בתורה כתוב בפירוש שזו תורת אמת לעולם ואסור להחסיר ממנה. אם אתה מאמין בתורה עליך לבצע את ההוראה. לכן לדעתי זו כפירה מוחלטת
אבל זו דעתי האישית, מבחינתי שיאמינו רק בשופטים פרק י"ג אם זה עושה להם טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 20:55 
רגע, בתורה כתוב גם שהארץ שטוחה, אז לטעון אחרת זו כפירה?
אופיסר, אני מכיר מאה אנשים שחושבים שהיהדות שלך בלאי, אם בכלל אפשר לקרוא לזה יהדות, ולא היו מוכנים לחתן את הבת שלהם איתך. אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:00 
סמל אישי של המשתמש
אם תראה לי דבר כזה תקבל מה שאתה רוצה
היהדות דיברה עוד בזוהר שנכתב לפני 2000 שנה על כדור הארץ שהוא עגול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:04 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
Lion Den כתב:

לא הבנתי את בקשתך. בתורה כתוב בפירוש שזו תורת אמת לעולם ואסור להחסיר ממנה. אם אתה מאמין בתורה עליך לבצע את ההוראה. לכן לדעתי זו כפירה מוחלטת

שאלת תם, בתור אחד שצופה מהצד, ולא מתיימר להכיר את הנושא על בוריו.
נראה לי שעם השנים כל מיני רבנים ופוסקים רק מוסיפים הגבלות, איסורים, פרשנויות ופסקי הליכה.
אז איך זה מתיישב עם - "בתורה כתוב בפירוש שזו תורת אמת לעולם ואסור להחסיר ממנה."
למה להחסיר אסור ולהוסיף מותר? מי החליט שדווקא המחמירים הם נציגי אלוהים חיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:11 
סמל אישי של המשתמש
אתם תרגישו כל כך מטופשים כשתגלו שהכל זה בלוף..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
סומך כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
Lion Den כתב:

שאלת תם, בתור אחד שצופה מהצד, ולא מתיימר להכיר את הנושא על בוריו.
נראה לי שעם השנים כל מיני רבנים ופוסקים רק מוסיפים הגבלות, איסורים, פרשנויות ופסקי הליכה.
אז איך זה מתיישב עם - "בתורה כתוב בפירוש שזו תורת אמת לעולם ואסור להחסיר ממנה."
למה להחסיר אסור ולהוסיף מותר? מי החליט שדווקא המחמירים הם נציגי אלוהים חיים?

אני ממש לא נוהג לקטלג את עצמי עם זרם כלשהו. יש לי ביקורת על חרדים ועל דתיים לאומיים. יחד עם זאת אין שום הלכה חדשה ששונתה או נוספה. כמובן שכשצצים פיתוחים חדשים חייבים לבדוק מה אומרת ההלכה ולכן יש את עניין הפסיקות של גדולי הדור. הם פוסקים ע"פ ההלכה. מובן שגם שם יש מחלוקות, למשל לא כולם מקבלים את עניין מכונת הגילוח. אבל זו ביקורת על נושא חדש ע"פ ההלכה אלא שאז נשאלת השאלה מכונת גילוח זו השחתת זקן או לאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אתם תרגישו כל כך מטופשים כשתגלו שהכל זה בלוף..

כן, אין כלום אחרי המוות. פשוט סיום טוטאלי. כל השטויות האלה על נשמה ויכולת לראות מחוץ לגוף באופן לא הגיוני לאחר המוות זה סתם ממבו ג'מבו של כל מיני דתיים ימנים פרימיטיביים

https://www.youtube.com/watch?v=wTEQg2BSa80

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מאי 2015, 21:17 
אורנה אוסטפלד כתב:
אם תראה לי דבר כזה תקבל מה שאתה רוצה
היהדות דיברה עוד בזוהר שנכתב לפני 2000 שנה על כדור הארץ שהוא עגול.

יש הרבה מקורות שמדברים על כך שלעולם יש קצה, שהוא מוחזק על יסודות פיזיים, והרבה שטויות על "ארבע כנפות" ודברים שדי תומכים במודל הגיאוצנטרי.
ספר הזוהר נכתב לפני 700-800 שנה, כלומר מילניום וחצי אחרי שכבר ידעו שכדור הארץ עגול, אז לא רק שהוא לא רלוונטי, אלא גם מופיעים של דברים הרבה יותר גרועים (עולמות תחתונים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 225 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: