אדום אופטימי כתב:
teknoboy כתב:
אדום אופטימי כתב:
ציטוט:
כמובן שמגילת העצמאות לא הכריזה על ישראל כעל מדינה ציונית (מומלץ להכיר את הטקסט).
1. מדוייק !!!
2. אבל גונב הדעת שונא ישראל שכתב זאת, לא שכח ולא במקרה, שמגילת העצמאת מדברת על בית לעם היהודי. כן מגילת העצמאות מדברת גם על המיעוטים וטוב שכך.
3. מה משמעותו של "ביתו של העם היהודי" ? כמו שכל אחד קובע מה יעשה בביתו ואיך הוא יארח את אורחיו הרצויים כך העם היהודי על פי מגילת העצמאות צריך לארח ובאהבה את אורחיו הרצויים ולתת להם הרגשה של בית מבלי לפגוע בהרגשת הביטחות של בעל הבית במדינה שהוקמה "לכבודו".
1. תודה (חבל שנשמט המשך הציטוט).
2. לא רק שלא שכחתי, אני יודע יותר טוב ממך מה כתוב במגילת העצמאות, כפי שתגלה מייד.
3. אם היית מכיר את מגילת העצמאות היית יודע שהלא-יהודים לא מוגדרים בה כ"אורחים" אלא כאזרחים שווי זכויות.
1. ראשית בכל דבר אתה מבין יותר ממני. ואני אחזור על כך בשנית כמו שנוהגים לעשות מנהיגי אחיך בעזה וגם בניימין נתניהו , בכל דבר אתה מבין יותר ממני.
שנית, מה שכתבת במקרה זה בסעיף 3 מדוייק. בהחלט המיעוטים הם שווי זכויות אבל זה לא סותר את העובדה שבמגילת העצמאות ניכתב שמדינת ישראל היא מדינתו של העם היהודי.
לא במקרה במגילת העצמאות נכתבה ההתייחסות לכך שמדינת ישראל היא מדינתו של העם היהודי לפני המשפטים המתייחסים למיעוטים. ולכן המיעוטים הם שווי זכויות אולם הם עדיין אורחים במדינה היהודית.
2. שלישית, מה איכפת לך ממגילת העצמאות של מדינת ישראל. הרי אתה כל כך שונא אותה ומת שהמגילה כבר לא תהיה בכלל רלוונטית.
סליחה בעצם שכחתי אתה כל כך דואג לחבריך ולכמה קרובי משפחה שעדיין לא מאסו מישראל ועדיין חיים כאן.
1. הפרשנות שלך מעניינת, אבל לא עולה בקנה אחד עם אופי המדינה כפי שפורט במגילת העצמאות עצמה:
ציטוט:
מדינת ישראל תהא פתוחה לעליה יהודית ולקיבוץ גלויות; תשקוד על פיתוח הארץ לטובת כל תושביה; תהא מושתתה על יסודות החירות, הצדק והשלום לאור חזונם של נביאי ישראל; תקיים שויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין; תבטיח חופש דת, מצפון, לשון, חינוך ותרבות; תשמור על המקומות הקדושים של כל הדתות; ותהיה נאמנה לעקרונותיה של מגילת האומות המאוחדות.
חיפשתי וחיפשתי, ולא מצאתי שום העדפה ליהודים\יהדות (מלבד ההבטחה שיהודים תמיד יוכלו להתאזרח בארץ, מה שאכן התגשם ומכונה חוק השבות).
2. אז למה אתה חושב שאני משתתף בדיונים האלה? רק כדי להרגיז אותך?