שיקאגו כתב:
אמיר הבאת נתונים מעניינים שמעידים על דפוס פעולה של חמאס, עם זאת מדובר בהצגת נתונים חלקית שמתעלמת מכמה נקודות חשובות.
להלן הנתונים:
חמאס הריבון בעזה מאז 2006.
ב2006 נורו מעזה 1722 טילים. ב2007 נורו 1276 טילים. ב2008 נורו 2048 טילים (200 מתוכם מעופרת יצוקה) . ב2009 נורו 569(407 מתוכם מעופרת יצוקה). ב2010 נורו 152. ב2011 נורו 419. ב2012 נורו 2327 מתוכן 1731 בעמוד ענן. ב2013 נורו 63.
מאז שחמאס עלה לשילטון ועד עופרת יצוקה היה יורה כמויות של ארבע ספרות במונחים שנתיים, לאחר מכן ירד למאות.
זאת אומרת שהחמאס לא בדיוק יורה בשגרה אותן הכמויות "מאז ומתמיד".
צריך לקחת בחשבון שהיכולות הרקטיות של החמאס בקו עליה מתמיד. אם בשנים הראשונות לשליטתו הוא היה פחות או יותר מעיף מה שיש לו בלי לעשות חשבון היום הוא יורה בשגרה בהתאם לטווחים שנקבעו פעם אבל ממש לא בהתאם ליכולות שלו. אתה שוב ושוב מקליד שחמאס יורה בשגרה לדרום אבל מה זה דרום? חמאס יורה לעוטף עזה והסביבה. חמאס לא יורה לאשדוד או ב"ש בשגרה, מדובר בהבדל די רציני, ולמרות שפעם הוא לא היה יכול להרשות לעצמו בגלל יכולת ו/או כמות, היום יש לו טילים כאלה באלפים, אין לו שום בעיה לטפטף אותם, ההסבר "כי ככה היה מאז ומעולם" הוא לא רציני.
אני לא חושב שחמאס הוא איזה אירגון עם תוכנית הפעלה שנקבעה מראש, יש לו הדרכים שלו לפעול, ותגובת ישראל היא בהחלט פקטור במערך השיקולים שלו.
עוד פעם, כשאתה מסתכל על נתונים שנתיים אתה מקבל תמונה מאד לא מדוייקת.
אני רואה שאני לא מצליח לשכנע אותך, בוא נבוא לזה מכיוון טיפה אחר -
כשאתה מסתכל אשכרה בנתונים החודשיים אתה די מהר רואה ש -
א. כל פעם שאתה תוקף את עזה אתה מקבל מטח טילים די פרופורציונלי ל"איכות" התקיפה שלך.
ב. כשאתה לא תוקף, אתה מקבל ירי ברמה די קבועה (בין חד ספרתי גבוה לדו ספרתי נמוך, הכל לדרום).
כמו כן, אם היה איזשהו אפקט מרתיע שדורש רענון זכרון למבצעים הגדולים האלו, היית מצפה שתהיה איזשהי קורלציה בין הזמן שעבר לבין התגובה של החמאס, אבל אין.
קח דוגמא פרטנית, שבועיים אחרי שצרבת להם את האמא של התודעה בעופרת יצוקה נהרג לך חייל ממטען צד, צה"ל בתגובה הפציץ מנהרות והחמאס, בנוהל, הביא 100 טילים על ישראל.
וחשוב להבין מה אני אומר פה, הטענה שלי זה לא מי התחיל (יעקב התחיל שהוא תיכמן את את עשו) מי אשם או מי הטובים ומי הרעים, אני מנסה לבחון את האפקטביות של הטקטיקה והאסטרטגיה הישראלית מול עזה.
כמו שאני מבין את זה, יש מספר מטרות למבצעים הגדולים האלו -
- למוטט את התמיכה בחמאס - הרעיון פה זה שתעשה את החיים ברצועה כל כך נוראים שהפלשתינאים יבינו את טעותם וישימו מנהיגים יותר נחמדים. לא יודע למה מישהו חשב שלהפיץ אותם יגרום להם להיות יותר מתונים, הרי פיגועי התאבדות לא עוזרים לשמאל בארץ. אבל בלי קשר, זה די ברור שזה לא עובד.
- לפגוע ביכולת שלהם לתקוף את ישראל - כמו שאתה רואה עכשיו, זה לא ממש הצליח.
- להרתיע אותם מלתקוף את ישראל - זו הנקודה המרכזית שאני מנסה להראות פה, שגם זה לא עובד.
ואפשר לשאול שאלה?
אני מקווה שאני לא חושד פה בכשרים, אבל שהלכת לחפש מספרים, באת בגישה של "אני יודע שהרתעה עובדת, אני צריך לחפש נתונים שיראו שאני צודק" או בקטע של "בוא נראה מה המספרים באמת אומרים"?
וזה לא קטע פוליטי או משהו, זה שאתה לא מצליח להרתיע אותם זה משהו שמאתגר את השמאל אולי אפילו יותר מהימין. הרעיון שיותר קל להרתיע מדינה מאוכלסיה אזרחית כבושה הוא אחד מעמודי התווך של הפתרונות של השמאל (המתון לפחות).
ואגב, אני די משוכנע שגם הצבא וביבי יודעים שזה לא עובד, אם היית יכול להרתיע אותם, למה לא עושים את זה על ירי לדרום?
כאילו אין לי ספק שדם של ילדים בשדרות יותר זול מדם של ילדים בתל-אביב, אבל אני מנחש שהם היו שמחים מאד להפסיק את זה אם הם היו יכולים.