תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 22:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 26 נובמבר 2013, 20:18 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
teknoboy כתב:
מטלי, אני מקבל את התיקון שלך.
יש למה שאני מתכוון אליו (תפיסה כאילו יש הבדלים בין אנשים, וכאילו אלה המשתייכים לקבוצה כלשהי שווים יותר מאחרים). בלע"ז זה נקרא "שוביניזם". גזענות היא מקרה פרטי של שוביניזם.
הבעיה עם המילה הזו היא שבעברית היא משמשת בהוראה אחרת, מה שנקרא בלע"ז "סקסיזם" או אפילו חלילה "מיזוגניה".
על כן אני הולך בעקבות טאהר בן ג'להון, שבספרו הנפלא "הגזענות כפי שהסברתי לבתי" מבטל את המעמד המיוחס שיש לגזענות לעומת שאר סוגי השוביניזם, וכורך את כל האבחנות והאפליות למיניהן יחד, בלי קשר לשאלת הבסיס עליו מושתת אותו שוביניזם פרטיקולרי.

עכשיו תסכים איתי שלכתוב את המגילה הזאת בכל פעם שאני כותב את המילה "גזענות" זה קצת מוגזם. אני מסתפק בלתת את ההסבר הזה פעם בחצי שנה בערך.
=]
אגב, כבר המלצתי בעבר על הספר. כדאי מאוד לקרוא, גם לגזענים מוצהרים וגם למי שחושב שהוא עצמו אינו גזען. האמת שמי שחושב על עצמו כעל לא-גזען פשוט חייב את זה לעצמו.

חיפשתי את הספר הזה בספריה והספרנית אמרה שהוציאו אותו.
:WHOME:
לא יודע מה זה אומר על הספר (או על בית שמש)

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=11597

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2013, 02:35 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
teknoboy כתב:
מטלי, אני מקבל את התיקון שלך.
יש למה שאני מתכוון אליו (תפיסה כאילו יש הבדלים בין אנשים, וכאילו אלה המשתייכים לקבוצה כלשהי שווים יותר מאחרים). בלע"ז זה נקרא "שוביניזם". גזענות היא מקרה פרטי של שוביניזם.
הבעיה עם המילה הזו היא שבעברית היא משמשת בהוראה אחרת, מה שנקרא בלע"ז "סקסיזם" או אפילו חלילה "מיזוגניה".
על כן אני הולך בעקבות טאהר בן ג'להון, שבספרו הנפלא "הגזענות כפי שהסברתי לבתי" מבטל את המעמד המיוחס שיש לגזענות לעומת שאר סוגי השוביניזם, וכורך את כל האבחנות והאפליות למיניהן יחד, בלי קשר לשאלת הבסיס עליו מושתת אותו שוביניזם פרטיקולרי.

עכשיו תסכים איתי שלכתוב את המגילה הזאת בכל פעם שאני כותב את המילה "גזענות" זה קצת מוגזם. אני מסתפק בלתת את ההסבר הזה פעם בחצי שנה בערך.
=]
אגב, כבר המלצתי בעבר על הספר. כדאי מאוד לקרוא, גם לגזענים מוצהרים וגם למי שחושב שהוא עצמו אינו גזען. האמת שמי שחושב על עצמו כעל לא-גזען פשוט חייב את זה לעצמו.

חיפשתי את הספר הזה בספריה והספרנית אמרה שהוציאו אותו.
:WHOME:
לא יודע מה זה אומר על הספר (או על בית שמש)

האמת שזה כנראה אומר דברים קשים מאוד על הספרייה הזאת ועל מי שמקבל בה החלטות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: יהדות, ישראל וגזענות
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2013, 02:36 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
20 כתב:
Officer Barbrady כתב:
19, אני אגלה לך סוד. הרבנים טוענים שחוקי נירנברג הם כמעט זהים במהותם לחוקי התורה.

אחרי ההצלחה של מסכת שבת, אני אשמח לציטוט. עד אז זו סתם השמצה

האמת שהפעם אין לי ציטוט, אבל זאת סברה ששמעתי מהרבה רבנים. אם תחשוב רגע על מהות החוקים, שהיא הפרדת היהודים מהגויים, תבין שאת מה שהיהודים היו צריכים לעשות ולא עשו בעצמם, הנאצים עשו בישבילם. איסור על נישואי תערובת(התבוללות), סמן חיצוני שמזכיר להם שהם יהודים(תלאי צהוב, ציצית), אי קבלת המרת דת של יהודים(יהודי שהתנצר הוא יהודי), איסור על כניסת גויים לבתי יהודים, קבלת שמות עבריים(ישראל ושרה). יתרה מכך, החרם הכללי שהוכרז על היהודים היה בשבת. הנאצים לא היו טיפשים, הם ידעו שהיהודים הדתיים לא עובדים בשבת. למה להכריז חרם בשבת שייפגע רק בחלק מסויים של היהודים ולא בכולם?

נחמד לראות סוף סוף גזען שהולך עם האמת שלו עד הסוף ומחבק בחום את החוקים של הנאצים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: יהדות, ישראל וגזענות
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2013, 07:28 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
red in blood כתב:
אחד עם כיפה כתב:
red in blood כתב:
אחד עם כיפה כתב:

הדת היהודית, בניגוד לדת הנוצרית נניח, היא דת של ציבור ושל לאום - ובגלל זה ההגדרה הציבורית כאן היא כ"כ חשובה, בגלל זה זה לא נכון להשוות את הלגטימיות של תנועות מסוימות ללגיטימיות של יחידים יהודים. זה שונה.
ואם אני לוקח ברצינות את הציבוריות הדתית הזאת (ואני כן) - אני רוצה לדעת איזו תנועות יש כאן בכלל ומי משתתף במשחק.

אני לא מסכים איתך כאן, אבל בוא לצורך הדיון נגיד שאתה כן, שוב אני שואל - מי אתה בכלל שאנשים יהיו חייבים להסביר לך מה זה להיות יהודי בשבילם?
רוב יהודי העולם לא מגדירים עצמם אורתודוקסים. טכנית, אם הטענה שלך נכונה, אתה זה שחייב הסברים מה זה להיות יהודי בשבילך, ולקוות שהציבור היהודי בעולם יקבל את זה.

בשמחה גדולה.
הלוואי שיהיה כנס גדול או מפגש משמעותי בין הזרמים השונים ביהדות.
הלוואי שיכריעו בפסיקות ציבוריות.
בנתיים החזקה כאן בארץ היא של הציבור האורתודוכסי, עד שלא יוכח אחרת, החזקה נשארת שלו.

אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אתה מדבר על הציבוריות של היהדות ושחובה שהזרמים הקטנים יותר יסבירו את עצמם לשאר היהודים על מנת להתקבל כנורמה ולקבל זכויות, סמכויות והכרה מהמדינה כתנועה וזרם יהודי,
אז אתה צריך גם לוותר מראש על המונופול שיש לך על היהדות בארץ עד שזה יקרה.

אני לא מבין אותך, בכלל - אני לא אוהב את הביטוי של "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה", אני אף פעם לא בטוח שאני מבין מה זה אומר. זה כאילו אומר שאתה רוצה לאפשר את קיומם של שני דברים סותרים?
כי אם כן, אני לא מבין איפה הבעייתיות כאן.

ההפך, זה אומר שאתה כרגע מקיים דברים סותרים, ואתה לא יכול לעשות את זה.
אם אכן ערך הציבוריות של כל היהדות חשוב לאורתודוכסיה, ובעינהם זרמים קטנים חייבים להסביר את עצמם לפני שהם יהיו יכולים מבחינה ערכית להיכנס לקונצנזוס של היהדות ולקבל זכויות בתור תנועה יהודית או זרם ביהדות, אזי האורתודוכסיה חייבת לעזוב מיידית את כל האחיזה שלה על מוסדות היהדות הרשמיים בישראל עד אשר הסבריה יתקבלו בעיני שאר הזרמים ביהדות.
כל דבר אחר הינו צביעות משעוות.

אגב, אני לא מסכים עם התפישה הזאת שהצגת, ובעיני לא אמור להיות ערך ציבוריות כזה, וכל אחד רשאי להגדיר אם ואיך הוא יהודי ככל שירצה מבלי להיות חייב הסברים לשום גורם,
אבל אם אתה כבר מציג דעה כזאת, לפחות תעמוד מאחוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: יהדות, ישראל וגזענות
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2013, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
אילו יהודי היה יודע מהי התורה... :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: