תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 04:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 157 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הרב עובדיה
הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2013, 22:15 
סמל אישי של המשתמש
אל תגרור אותנו לגודווין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2013, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
ירמי קדושי כתב:
הסלע האדום כתב:
גיא האדום כתב:
שומעים את מה שפרס אומר עליו ומתחשק להקיא.

למה להקיא? הרי פרס היה בן בית אצל ש''ס שנים ארוכות, בעיקר זכור הסכם אוסלו, ובכלל השמאל תמיד הלך ביחד עם החרדים מאשר החרדים עם הימין

זה לא העניין. כשאדם שהיה כל חייו, כמעט, איש תנועת העבודה, ושנים רבות מנהיג תנועת עבודה
קורא לרב חרדי "מורי ורבי" - זה מבחיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2013, 22:20 
romario כתב:
800,000 אנשים,כל עולם התורה נעמד על הרגליים......
ידוע בקבלה שיש מעגלים של נשמות אשר מקושרים לפי שורשים וענפים
נשמות רגילות יהיו מקושרים למעגל אנשים מצומצם במהלך חייהם,נשמות יותר גדולות שהם שורשים לנשמות ולמעגלים אחרים מותירים חותם גדול יותר כי הם אחראים על מספר נשמות גדול יותר,אפשר לראות איזה נשמה גדולה היה שר התורה שבהסתלקותו מהעולם הגשמי ובמעבר לעולם הנשמות ,800 אלף נשמות הגיעו ללוות אותו.

מאחר ואינני בקיא בקבלה, זה לא היה ידוע לי. מתוך סקרנות - זה מדד אבסולוטי?
נגיד, אם באו 250 אלף ללווית הרב אלישיב, אז הוא נשמה קטנה יותר מהרב יוסף? או שזה בטווחים - מעל X זה גדולה, מעל Y זה גדולה מאוד וכך הלאה?

למען הסר ספק, בלי שמץ ציניות אני שואל. לא ידעתי שיש קטע של סטטיסטיקות בנושא הזה.
הייתי בטוח שהיו נשמות ענקיות שנקברו בצנעה ובלי קהל רב.
(וגם כי הלובביצ'ר נקבר "רק" עם 150 אלף. אבל אני מניח שזה בגלל שהוא עדיין חי ?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2013, 22:26 
מפלצת 4 כתב:
romario כתב:
נשמות רגילות יהיו מקושרים למעגל אנשים מצומצם במהלך חייהם,נשמות יותר גדולות שהם שורשים לנשמות ולמעגלים אחרים מותירים חותם גדול יותר כי הם אחראים על מספר נשמות גדול יותר,אפשר לראות איזה נשמה גדולה היה שר התורה שבהסתלקותו מהעולם הגשמי ובמעבר לעולם הנשמות ,800 אלף נשמות הגיעו ללוות אותו.

מאחר ואינני בקיא בקבלה, זה לא היה ידוע לי. מתוך סקרנות - זה מדד אבסולוטי?
נגיד, אם באו 250 אלף ללווית הרב אלישיב, אז הוא נשמה קטנה יותר מהרב יוסף? או שזה בטווחים - מעל X זה גדולה, מעל Y זה גדולה מאוד וכך הלאה?

למען הסר ספק, בלי שמץ ציניות אני שואל. לא ידעתי שיש קטע של סטטיסטיקות בנושא הזה.
הייתי בטוח שהיו נשמות ענקיות שנקברו בצנעה ובלי קהל רב.

לא התכוונתי שהמדד הוא כמות האנשים שהגיעו להלוויה,זה בפני עצמו מספר מרשים.אני בטוח שהאר"י הקדוש..נקבר עם הרבה פחות אנשים. אני רק אומר שלפי תורת האילן והענפים שמשתרשים ממנו אז יש נשמות גבוהות שהמעגל נשמות שהם השפיעו עליהם והנשמות שניזונו מהם בקשר רוחני הוא גדול,ונשמת הרב היא אחת מאותן נשמות שורש.(אני גם לא בקיא גדול בתחום,דברים מעטים שקראתי.)

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2013, 22:58 
סמל אישי של המשתמש
אנטיגונה כתב:
כן, הרב עובדיה תמך בפרס בעיקר אחרי התרגיל המסריח, באוסלו ב', ובהצבעה לנשיאות נגד קצב.

אתה וערן מוזמנים לתקן ולהעמיד אותי על טעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 00:00 
הסלע האדום כתב:
ירמי קדושי כתב:
הסלע האדום כתב:
גיא האדום כתב:

למה להקיא? הרי פרס היה בן בית אצל ש''ס שנים ארוכות, בעיקר זכור הסכם אוסלו, ובכלל השמאל תמיד הלך ביחד עם החרדים מאשר החרדים עם הימין

זה לא העניין. כשאדם שהיה כל חייו, כמעט, איש תנועת העבודה, ושנים רבות מנהיג תנועת עבודה

הוא באמת אמר את זה? :PUKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 02:38 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:

800,000? קטן...

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 05:35 
סמל אישי של המשתמש
skadiv כתב:
הסלע האדום כתב:
ירמי קדושי כתב:
הסלע האדום כתב:
גיא האדום כתב:

הוא באמת אמר את זה? :PUKE:

ציטוט:
קודם כל גרוני נחנק מדמעות. לחצתי את ידו והיא הייתה עדיין חמה. נישקתי את מצחו. הערצתי אותו תמיד בגלל הגאוניות הטמונה בו. וחשתי שאני נפרד מתופעה היסטורית המאפיינת של העם היהודי.
הלכתי להיפרד ממורי ורבי. הוא פשוט היה אדם גדול. מורי ורבי שכב בשלום ותישן בשלום עד בוא מנחם משמיע שלום. זכותך תגן עלינו ועל כל ישראל ותהא מליץ אושר לבני משפחתך ולבני ישראל כולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 07:40 
סמל אישי של המשתמש
מה היה השם הפרטי שלו ומה שם המשפחה?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 07:55 
סמל אישי של המשתמש
4 עמודים ואני לא מבין מה אתם רוצים.
הרב עובדיה צדיק לא ?
אז הוא גם הגיע לגן עדן וגם שותה עכשיו קפה עם אלוהים.
כיף חיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 08:29 
סמל אישי של המשתמש
מה קורה עם אלה שויתרו על שנה מחייהם? ניכר שנשאר להם עוד לתרום. איך זה הולך? מקבלים החזר? ניתן לממש את ההטבה כלפי נישהו אחר? מעניין..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 08:51 
סמל אישי של המשתמש
bloodbrother כתב:

עבדאללה יוסף

וסתם כתבה מעניינת
ראיון איתו מלפני 40 שנה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4437688,00.html

אם כל הזילזול כאן, וזה שאנשים תקועים בתקופה האחרונה שלו, כדאי לזכור גם את התקופות לפני שהוא היה איש פוליטי ומרכז עיסוקו היה ההלכה היהודית.
אין ספק שלא קם גדול תורה לעדות המזרח בסדר גודל שלו מאז רבי יוסף קארו. אני בטוח שרוב גדולי ישראל של פעם היו מתבטאים הרבה יותר גרוע ממה שהוא לגבינו.
בעולם שנשלט ע"י חבורות של למדנים אשכנזים, ע"י גזענות גלויה מצדם, מה שהוא עשה זה בלתי נתפס.
וכן, היו לו ביטויים על גדר הטרוף לגבי דברים שלא מצאו חן בעיניו, ביטויים שהוקצנו בשנים האחרונות אבל נראה לי שכשמסתכלים על אדם ופועלו ראוי להסתכל על כל משך חייו ולא רק על השליש האחרון, הפוליטי.

אני מבין כמה קשה לאנשים שלא היו בתוך המגזר הדתי/חרדי להבין על מה מדובר. ובגלל ההשפעה שלו כל פליטת פה הגיעה לעיתונות והגבירה את הניכור ממנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 08:57 
סמל אישי של המשתמש
קטע אדיר שקשור לעניין,
אתמול אשתי באה לקחת את הבן שלנו מהגן (גן דתי) שהוא נמצא בו עד 4 אחה"צ.
אשתי מגיעה ורואה את כל התינוקות בוכים (גילאי חצי שנה עד שנה),מסתכלת מתי ישן הילד לאחרונה ורואה שהוא ישן רק עד
11 וחצי בבוקר בעוד השעה קרוב ל4 אחה"צ.
היא פונה לגננת (אישה דתייה בת קרוב ל60) ושואלת אותה מה קרה ולמה הילד לא ישן ונראה עם עיניים כמו של שימי תבורי,והגננת ענתה לה שמרגע שהודיעו שהרב עובדיה נפטר במשך 3 שעות כל התינוקות בצהרון בכו יחד איתה,ולא הסכימו לישון.... :D
אשתי הבינה את העניין,לקחת את הילד מהר הביתה,השכיבה אותו,והוא נרדם תוך דקה אחרי שסיים את 3 שעות האבל....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 09:30 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 הוא אדום כתב:
קטע אדיר שקשור לעניין,
אשתי מגיעה ורואה את כל התינוקות בוכים (גילאי חצי שנה עד שנה),מסתכלת מתי ישן הילד לאחרונה ורואה שהוא ישן רק עד
היא פונה לגננת (אישה דתייה בת קרוב ל60) ושואלת אותה מה קרה ולמה הילד לא ישן ונראה עם עיניים כמו של שימי תבורי,והגננת ענתה לה שמרגע שהודיעו שהרב עובדיה נפטר במשך 3 שעות כל התינוקות בצהרון בכו יחד איתה,ולא הסכימו לישון.... :D
אשתי הבינה את העניין,לקחת את הילד מהר הביתה,השכיבה אותו,והוא נרדם תוך דקה אחרי שסיים את 3 שעות האבל....

הייתי בטוח שזה הולך לכיוון הזה:
"אשתי הבינה את העניין, לקחה את הילד מהר הביתה ורשמה אותו לגן אחר".

זה ללא ספק מה שאני הייתי עושה. התעללות בתינוקות בני חצי שנה ומניעת שינה מהם רק בגלל שריטה במוח של הגננת הזקנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הרב עובדיה
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 09:33 
שער 7 הוא אדום כתב:
קטע אדיר שקשור לעניין,

לא מבין איך אתה צוחק, זה היה מרתיח אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 09:33 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
bloodbrother כתב:

עבדאללה יוסף

וסתם כתבה מעניינת
ראיון איתו מלפני 40 שנה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4437688,00.html

אם כל הזילזול כאן, וזה שאנשים תקועים בתקופה האחרונה שלו, כדאי לזכור גם את התקופות לפני שהוא היה איש פוליטי ומרכז עיסוקו היה ההלכה היהודית.
אין ספק שלא קם גדול תורה לעדות המזרח בסדר גודל שלו מאז רבי יוסף קארו. אני בטוח שרוב גדולי ישראל של פעם היו מתבטאים הרבה יותר גרוע ממה שהוא לגבינו.
בעולם שנשלט ע"י חבורות של למדנים אשכנזים, ע"י גזענות גלויה מצדם, מה שהוא עשה זה בלתי נתפס.
וכן, היו לו ביטויים על גדר הטרוף לגבי דברים שלא מצאו חן בעיניו, ביטויים שהוקצנו בשנים האחרונות אבל נראה לי שכשמסתכלים על אדם ופועלו ראוי להסתכל על כל משך חייו ולא רק על השליש האחרון, הפוליטי.

אני מבין כמה קשה לאנשים שלא היו בתוך המגזר הדתי/חרדי להבין על מה מדובר. ובגלל ההשפעה שלו כל פליטת פה הגיעה לעיתונות והגבירה את הניכור ממנו.

זהו, שגם לפני פנייתו לעולם הפוליטיקה, העיסוק ה"גאוני" שלו בהלכה לא מרשים אותי יותר מאחד שגדול בתשבצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הרב עובדיה
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 10:00 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
שער 7 הוא אדום כתב:
קטע אדיר שקשור לעניין,

לא מבין איך אתה צוחק, זה היה מרתיח אותי.

אני צוחק כי אני מבין את הבעיה הנקודתית שהייתה אתמול.
אפשר לחשוב כמה מקרים כאלה קורים.....
עוד הבוקר המנהלת של הגן באה לאשתי ואמרה לה תודה על זה שהיא הבינה את המצוקה שהייתה להן אתמול בעקבות המקרה.
ומה שהזוי הוא,שזה לא גן של ש"ס או גן של פרענקים,אלא גן של דתיים לייט,ועדיין הגננות במקום פשוט התאבלו כאילו אין מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
זהו, שגם לפני פנייתו לעולם הפוליטיקה, העיסוק ה"גאוני" שלו בהלכה לא מרשים אותי יותר מאחד שגדול בתשבצים.

כי אתה פשוט לא מכיר את התחום. אבל נניח אגאסי היה מת עכשיו, היית קורא על זה בכל כותרת ראשית בעולם גם אם אתה לא חובב טניס זה היה נוגע בך. כשג'ורג' בסט זצוקלל"א נפטר או כשאיינשטין נפטר אלפים התאבלו. גם אם בעיניך ובעיני הוא התעסק בשטויות עדיין היקף החומר שהוא התעסק בו וההשפעה הישירה שלו על חיים של אנשים היא בלתי נתפסת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 10:49 
סמל אישי של המשתמש
ההשפעה שלו היתה פוליטית. ההלכות שלו לא באמת השפיעו על שום דבר. זה לא באמת משנה אם ה OCD של אנשים כולל פעולה א' או פעולה ב'.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
ההשפעה שלו היתה פוליטית. ההלכות שלו לא באמת השפיעו על שום דבר. זה לא באמת משנה אם ה OCD של אנשים כולל פעולה א' או פעולה ב'.

מה פוליטית מה שייך הפוליטיקה?
יש פה בנאדם שמאות אלפים הלכו אחריו ולא בגלל שהוא אמר לשים ש"ס בקלפי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:44 
סמל אישי של המשתמש
ככה זה סלבס. כולם סביבך אומרים שהם נפלאים, אז גם אתה חושב ככה.
כמעט לכל האנשים האלה אין הרי מושג אמיתי מי מבין שני גדולים בתורה יותר חכם ויותר מבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

ההלכות שלו השפיעו בטווח הרחוק לא פחות מההשפעה הפוליטית שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
תו בבקשה דוגמא למשהו שאינו פוליטי ושמשנה משהו.

נערך לאחרונה על ידי its-sick בתאריך 08 אוקטובר 2013, 12:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:47 
איציק - העמדה ביחס לידע ולגאונות של הרב יוסף הם סוג של אקסיומה גם מצד כאלו שכן בקיאים, ככה שלפחות במובן הזה אני חושב שאתה טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:48 
סמל אישי של המשתמש
אלו שבקיאים זה יופי. האחרים לא באמת מבינים, הם פשוט הולכים אחרי סלב. רק התייחסתי לענין כמות האנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:55 
its-sick כתב:
אלו שבקיאים זה יופי. האחרים לא באמת מבינים, הם פשוט הולכים אחרי סלב. רק התייחסתי לענין כמות האנשים.

נו זה נכון לכל אחד. איינשטיין, לדוגמא. אייקון הגאונות בעידן המודרני, ואנשים הולכים עם חולצות שלו בלי שיש להם מושג ברעיונותיו או בעבודתו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 11:59 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

זה הרעיון של ללכת אחרי מישהו ביהדות. זה ללכת אחרי מישהו שהוא מעלייך לכאורה, שההבנה השכלית שלו היא מעל לממוצע המוכר.
אתם מחפשים הגיון באנשים אחריו וזה לא העניין פה. יש כאן עניין של "קבלת עול", יהודי כדי לקיים אורח חיים דתי (בייחוד בימינו) זקוק לעזרה , להכוונה. זה לא כמו פעם שכולם היו חכמים ולומדי תורה. יש פה מורה שמה שהוא אומר עושים. ועצם העניין שהוא הגיע למעמד כזה מעיד על תכונותיו. הוא הרי לא כישף אף אחד או הלך בדרכים סטייל גואל רצון.

(כולם אומרים את זה בדיון הזה, אך אני חייב גם לציין - אני ממש לא תומך של עובדיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 12:01 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
תו בבקשה דוגמא למשהו שאינו פוליטי ושמשנה משהו.

הפסיקה שמותר להחזיר שטחים לפני ההסכם עם מצרים, התרת העגונות של יום כיפור, הכרה ביהודי אתיופיה כיהודים עפ"י ההלכה, היתר לשמוע שירת נשים, כיסוי ראש לא צריך לכסות לגמרי את הראש וכולי
והנה עוד רשימה מעניינת
http://www.kipa.co.il/jew/53688.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
Maor7 כתב:
זה לא כמו פעם שכולם היו חכמים ולומדי תורה.

אל תאמין למה שאומרים לך, אף פעם רוב עם ישראל לא היה מורכב מתלמידי חכמים. למעשה דווקא בימינו אנו כנראה יש את אחוז תלמידי הישיבות הכי גבוה מכל הדורות. ועובדה שהציווי על עשית רב היא בפרקי אבות מלפני אלפיים שנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2013, 12:10 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
Maor7 כתב:
זה לא כמו פעם שכולם היו חכמים ולומדי תורה.

אל תאמין למה שאומרים לך, אף פעם רוב עם ישראל לא היה מורכב מתלמידי חכמים. למעשה דווקא בימינו אנו כנראה יש את אחוז תלמידי הישיבות הכי גבוה מכל הדורות. ועובדה שהציווי על עשית רב היא בפרקי אבות מלפני אלפיים שנה

הכוונה שלי היא שעם ירידת הדורות יש היום את תופעת המסורתיים לדוגמה. בעבר כולם היו לפחות דתיים גם אם לא חכמים גדולים, וידעו איך לנהוג ביום יום. היום אין את זה. היום חילוני שרוצה להתחזק צריך שידריכו אותו. היום בית מסורתי שלא בקיא בהלכות נידה הולך להתייעץ. והרב עובדיה יוסף הצליח לצבור סביבו קהל עצום שמוכן להקשיב לכל מילה שיוצאת לו מהפה ולקיים. ואת זה צריך לכבד ולהבין שכנראה כן יש משהו באדם הזה שהוא מעבר להתבטאויות שנויות במחלוקת והתנהגות ברברית לעיתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 157 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: