mkorman1 כתב:
קובי היקר
דב חנין הוא ממפלגה לא ציונית זאת עובדה ולא נראה לי שזה עלבון עבורו או עבור מפלגתו
אלא ההיפך
לטעמי מפלגתו והוא הם אנטי ישראליים אבל זה נתון לוויכוח לגיטימי
לא חושב שמישהו כאן הביע עמדה שלפיה אסור לחדש להתמודד אלא נכתב שבמקרה של העלאת אחוז החסימה
יהיה עליה להתאחד עם מפלגות אחרות כדי לשרוד
באשר ליאיר לפיד אני תמה
הרי אתה עצמך נהגת לקרוא לו יהיר וחדלת מכך לבקשתי
ולא צריך ללכת הרבה אחורה
רק באשכול זה שופכים את דמו בכל שתי שורות בערך
(גילוי נאות: לא הצבעתי בשבילו ובכל זאת אני מאד שבע רצון מהתנהלותו עד עכשיו)
אני לא מסכים עם מה שרשמת לגבי חנין אבל נעזוב כי זה ראוי לדיון יותר מעמיק בנושא הזהות של ערביי ישראל והמפלגות הערביות.
לגבי לפיד,
אוגוסטוס היה הראשון לדעתי לפרגן להתנהלות של לפיד במהלך המו"מ הקואליציוני כך שלהאשים דווקא אותו בצביעות זה לא נכון.
אני עדיין חושב שיש חוסר הלימה בין ההתלהבות מלפיד למה שהוא השיג בפועל. אני חושב שהוא בסופו של דבר נכנע לספין שהליכוד הוציא עליו (הוא שואל איפה הכסף - באוצר). לדעתי זה שהוא הסכים לוותר על תיק החוץ והסכים לשמירה של התיק הזה לליברמן זו שערוריה ומשהו שהוא רחוק מאוד מפוליטיקה חדשה.
לטעמי הנקודה הקריטית במסלול של הכסף שיוצא מקופת האוצר החוצה הוא לאו דווקא בתפקיד שר האוצר אלא בראשות ועדת הכספים. היו מספר מקרים בכנסת האחרונה בהם גפני העביר מתחת לרדאר כל מיני החלטות שנבעו מאינטרס אישי ומפלגתי, כמו גם אי ישום החלטות של משרד האוצר.
נראה לי שכל בר דעת מבין מה הולך לצאת מהשילוב של תיק השיכון ביחד עם ראשות ועדת הכספים, שניהם בידי הבית היהודי ולפיד היה צריך להתעקש דווקא על התפקיד הזה.
גם הקטנת הממשלה (שנתפסת כהישג של לפיד) היא אחיזת עיניים כי בקואליציה של 68 ח"כים יש 22 שרים ו-8 סגני שרים - אחד של יש עתיד, 2 של הבית היהודי ו-5 של הליכוד ביתנו. בגדול, במקום שרים בלי תיק הגדילו את מספר סגני השרים.
מגיע ללפיד כל הכבוד על ההישג שלו בבחירות ויאמר לזכותו שהוא התנהל בצורה טובה מאוד כמעט לאורך כל המו"מ הקואליציוני. הלוואי ויצליח במטרות שסימן כי זה בסופו של דבר ההצלחה של כולנו.
מבטיח לך שאני אהיה הראשון לפרגן לו על כל הישג אמיתי.