Officer Barbrady כתב:
השמאל לא הצליח להרכיב ממשלות כי העם הלך ימינה. בגלל זה גם השמאל הלך ימינה ועכשיו הוא שמאל-מרכז, ובגלל זה הוא הצליח למשוך אליו הרבה מצביעים. הליכה עם המשותפת תחסל את תדמית המרכז שלו ותרחיק ממנו מצביעים (תשאל את עצמך למה מפלגות מרכז כמו יש עתיד וכולנו התרחקו מתדמית השמאל כמו מאש).
מאז שהשמאל-מרכז הלך ימינה, הוא קיבל פחות ופחות קולות. בלי זהות ובלי פלסטינים, השמאל לא יחזור לשלטון.
אני לא מקבל את התבנית הזו של "השמאל חייב להביא אנשים מהימין ומהמרכז, ובשביל זה הוא חייב להיות פחות שמאל". קודם כל כי זה לא שווה את זה אם הוא נחבר על מצע מרכז-ימני, אבל בעיקר כי זה פשוט לא עובד. לא בארץ, לא בארה"ב, לא באירופה. שמאל שמתבייש בהיותו שמאל מפסיד, כי אנשים לא טיפשים ואם הם רוצים ימין הם יצביעו למקור.
Officer Barbrady כתב:
ואגב, בתור מצביע חד"ש שהיא מפלגה דמוקרטית בכל רמ"ח איבריה (כולל עאידה תומא סולימן, שלזכותה ייאמר שהיא אחת הפמיניסטיות האמיתיות בכנסת), אין לך בעיה להצביע למפלגה שאחד הראשים בה תומך בטיפולי המרה ופוליגמיה?
האם מפריע לי שברשימה המשותפת יש הומופובים ומיזוגנים? כן, מאד. אבל הצבעה לפרלמנט היא אף פעם לא מושלמת. לעולם לא תמצא רשימה שאתה תסכים עם כל חבריה וכל מצעה במאה אחוז. הצבעה היא אקט פוליטי שצריך להיות מחושב במידת-מה. והרשימה המשותפת מייצגת את ההליכה המשותפת של הפלסטינים בישראל יחד עם תומכים יהודים. הפלסטינים יודעים שהם כוח פוליטי משמעותי והחליטו סוף סוף להשתמש בכוח הזה. זה לא מושלם, בל"ד עדיין מתעקשים להיות טהורים ולהעדיף "אי-תמיכה בגנרלים" על-פני צבירת כוח פוליטי משמעותי לפלסטינים, והתנועה האיסלאמית הם חרא. אבל אני חושב שהצעד הזה הוא סופר חשוב ומקדם את כל השיח הפוליטי במדינה בכיוון הנכון (ההבנה שאזרחות היא מעל לקבוצה אתנית, ושהפלסטינים הם אזרחים לכל דבר), ומעל לכל זה - חד"שניק אמיתי מוביל את התנועה הזו. איימן עודה בתהליך הפיכה לאחד המנהיגים הגדולים בהיסטוריה של העם הפלסטיני. יש לו פוטנציאל אמיתי להוביל את החברה הפלסטינית שמאלה פוליטית, מרכזה מבחינת כוח וכל זה תחת מסר של שיתוף פעולה יהודי-ערבי. זה לא פחות ממדהים.
שתי הערות קטנות:
1. הרשימה המשותפת היא לא מפלגה, היא רשימה פוליטית וסיעה בכנסת. גם חד"ש, אגב, היא לא מפלגה אלא רשימה ('המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק"י) וגופי ציבור יהודים וערבים' כפי שהיה כתוב על הפתק).
2. לצערי מעולם לא יצא לי להצביע לרשימה המשותפת כי אני לא אזרח ישראלי אי-אילו שנים, אבל אם הייתי עדיין הייתי מצביע לה בלב שלם.