אדום מטלי כתב:
אופטימי,
מעצר מנהלי מעוגן בחוק בכל מיני מדינות דמוקרטיות. המשמעות היא מעצר בתנאי כלא ללא משפט, לתקופה ארוכה יותר מהצורך כדי לתשאל או לתחקר.
הבעיה עם ההליך שקל מאד לנצל אותו לרעה שלא לצורך.
עכשיו, מעבר לעובדה שאני לא בטוח שהמעצרים שבוצעו הם מנהליים (סומך על הכתב של טמקא?), בוא נראה כמה זמן הם ימשכו, ואיך ישתמשו הצרפתים בזכות לבצע מעצר מנהלי.
בנפרד, אני רוצה להזכיר שצרפת כבר לא שולטת באלג'יריה, או באף מדינה אחרת. אין תחת ידיה מליוני אנשים שאין להם זכויות אזרח בסיסיות, שאין להם כל מעמד כבר 50 שנה. זו תופעה ייחודית לישראל בכל העולם הדמוקרטי.
כאשר הורגים לה 130 אזרחים, הזכות המוסרית שלה לפעול נגד אותם אנשים, שאת בני עמם היא לא מדכאת, קצת יותר ברורה, לי לפחות.
ידידי,
לא אתייחס לנושא אלג'ריה כדי לא להיגרר לדיון על יו"ש. כמו שכתבתי לך בתגובה אחרת דיון חשוב זה יכול להיתבצע באשכול יעודי או אפילו בזה של הפיגועים.
איך היו לדעתך התגובות כאן בפורום אם היו עוצרים למעצרים מנהליים ראשי קהילות הארץ (יעני אזרחים ישראלים) שמסיתים לטרור בירושליים וממנים משלחות של נשים וגם גסרים שעולים לעיר הקודש (של כל הדתות) כדי להתפרע ולייצר פרובוקציות ??
עושה רושם שזה לא היה עובר כך לסדר היום.
ולמען הסר ספק , ואני בטוח שהבנת את זה עוד קודם, אין לי שום טענה לממשלה הצרפתית לא על המאסרים המנהליים וגם לא אם יסגרו כמה מסגדים שבהן יש הסתה נגד העם הצרפתי.
מבטיח לך שאני לפחות לא אפנה לבית הדין באהג על פגיעה בחופש הפולחן של הצרפתיים או על גזענות.