its-sick כתב:
ברור שיש ברירה. אפשר הרי להיכנע ולא לעשות כלום עד שמגרשים אותך או הורגים אותך (זו הבחירה שבוחר הרוב הפלסטיני שלא נלחם). אפשר גם להתאבד, אבל גם זו פעולה נגד אזרחים.
יש ברירות, אבל בכלל לא בטוח שמי שמעדיף לפעול נגד אזרחים הוא זה שטועה מוסרית.
אני לא דיברתי על הפסקת כלל הפעולות הפלסטינאיות, אלא רק האלו שמטרתן היא פגיעה באזרחים חפים מפשע, גם נתתי רשימה של דרכי פעולה שאינן טרור:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אין לי שום התנגדות למחאות לא אלימות, להפגנות, לקריאה לחרם כלל עולמי על ישראל, אתה יודע מה, גם מחאות אלימות אני מבין.
its-sick כתב:
חוץ מזה, אני לא בטוח שמתנחלים עומדים בהגדרה של אזרחים שאינם עוסקים בלחימה. הם כח ששולחת המדינה, שמסכן את עצמו למען הכיבוש ולמען השתלטות על שטחים.
הם כח תקיפה נגד הפלסטינים, והתקפה נגדם אינה כהתקפה נגדי או נגדך (למרות שאני בטוח שגם אנחנו מטרות לגיטימיות בעיני חלק מהפלסטינים).
לא דיברתי עליהם כאזרחים שאינם חלק מהלחימה, אלא על "חפים מפשע", כמובן שזה לא אומר שהם לא פשעו מעולם, זה גם לא אומר שהם לא משמשים ככלי לחימה (אגב, בתמיכת המדינה, לצערי.), כל מה שזה אומר זה שהם לא ראויים לחטיפה/רצח על ידי גורם עוין (בתחום הזה לטעמי נופלים בעיקר חיילים בזמן מלחמה).
its-sick כתב:
היות וגם כמעט כל אוכלוסיית ישראל משרתת בצבא מתישהו, אז אני לא בטוח מי מאיתנו ראוי להיחשב "אזרח". הרי שירתתי בשטחים ופעלתי נגד פלסטינים, הם לא באמת צריכים להתחשב בזה שאני פושט מדים בסוף המילואים.
ישראל לא נותנת פטור ל"טרוריסט" בחודשים שבהם אינו עוסק ב"טרור". אם היא תתפוס אותו היא תעניש אותו גם שנים אחרי, כולל תקיפה אווירית על כל משפחתו אם הוא שם. למה לי מגיע פטור כשנגמרים לי המילואים?
ההבדל הוא כמו שאמרתי, שלצבא בישראל חובה להתגייס, לזרוע הצבאית של החמאס רוצים להתגייס. ככה שהרבה יותר קשה למצוא אדם שמטרתו רצח אזרחים מאשר בזרוע הצבאית של חמאס (לכן אי אפשר להשתמש בהכללה של כל אדם ששירת בצבא - טרוריסט, אגב, אני מקווה שגם ישראל לא הולכת לפי ההכללה שכל פעיל חמאס - טרוריסט, ומנסה למצוא את חלקו בפעולות טרור.)
דרך אגב, הרצח האחרון, מראה שאם האדם שירת בצבא זה לא בדיוק קריטיריון לחטיפה בטרור הפלסטינאי.