תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 18:44

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1026 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ולמה אף אחד כאן לא מדבר על גירוש מבקשי המקלט?
הודעהפורסם: 28 פברואר 2018, 21:06 
מטלי - אני מסכים עם הרבה ממה שאתה כותב, זה לא האישיו.
יש פה מספר מצומצם של אנשים (אתה לא אחד מהם) שאוהב להקניט ולנסות להוציא
את הצד השני טיפש/גזען/אלים וכו׳.
אין כאן תרבות שיח מתאימה.
אתה טוען שאין אפור ויש שחור ולבן וגם קומו טוען זאת.
אני דווקא כן חושב שיש אפור.
אני חושב שגם אתה וגם קומו עושים הכללות.
יש כאן לא מעט משתמשים שפרשו בגלל רמת השיח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2018, 21:09 
סומך כתב:
אתה סתם מבזבז את הזמן שלך מטלי, לירון לא פה בשביל להתדיין הוא בא לחלק ציונים
למרות שעם ההשקעה שלך יש סיכוי שתקבל אצלו ציון גבוה אז אולי כן שווה להשקיע...

אני לא מנסה לקבל אצלו ציונים, אני גם לא מנסה לשכנע רובוטים.
כל מה שאני כותב כאן זה כדי שאולי עוד מישהו שמתנדנד ילמד עוד משהו ויבוא להפגנה הבאה.

בניגוד לנושאים אחרים שבהם הציבור הוא דעתן ומכיר את הדברים- גם אם הדעות חלוקות - בנושא מבקשי המקלט יש באמת המון חוסר ידע ומודעות, ולכן אדישות. אני בונה על זה שהרבה אנשים יתעוררו ויצטרפו לצד הנכון. אז אולי יש 6 מליון שיקחו את הצד האוטומטי, אבל אם יש מליון אחד שיהיה בצד האנושי, ו20% ממנו ילחמו על החיים של מבקשי המקלט, אני מאמין שהגזרה יכולה להשתנות.
רבאק, ראיתי בהפגנה הזאת לא מעט אנשים עם כיפות. הרבה יותר מאשר בהפגנות נגד השחיתות.
צריך רק להיות בן אדם, זה הכל.

נערך לאחרונה על ידי אדום מטלי בתאריך 28 פברואר 2018, 21:51, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 פברואר 2018, 21:20 
לירון האדום כתב:

ידידי,

אני לא יודע מה אתה מתכוון במילה הכללות. אין כאן שום אפור, יש כאן טובים ורעים.
אני לוקח יום בשבוע מהזמן שלי והולך לעבוד כדי לעזור לפליטים (דווקא לא משהו בתחום המלחמה הציבורית - אלא עזרה ישירה לאנשים הללו, עזרה שהמדינה מחוייבת להגיש להם על פי האמנה שהיא חתומה עליה, ולא רק שהיא לא מבצעת, היא מקשה עליהם ככל יכולתה במטרה מוצהרת בריש גלי להמאיס עליהם את החיים).
בזמן שאני שם אני נחשף לאמת המצמררת, גם האמת על הפליטים עצמם, וגם האמת על היחס הנוראי והמכוון של המדינה אליהם, ועל מאמצי ההסתה נגדם. האמת מאד ברורה, לכל שאלה שתציג יש לי תשובה, הצד השני אפילו לא ינסה לענות על שאלות שתציג לו.

אתה משחק את האו"ם, כי אתה לא מכיר מספיק ואני לא מאשים אותך (הייתי ככה לפני חצי שנה). אם תקדיש מספיק זמן מצדך לחקור את הדברים באובייקטיביות, לא תראה כאן שום אפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 12:48 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ItaiH6 כתב:
קומוניסים כתב:
אדום מטלי כתב:
בדבר הזה אני דווקא די מסכים עם השקרן החלאה. עדיף לא לערב פוליטיקה עם אהדת הקבוצה.
לא בטוח שתמיכה בהצלת חיי אדם קשורה לפוליטיקה, ועובדה שראיתי לא מעט דתיים בהפגנה במוצ"ש – מה שמראה שהתמיכה חוצה גבולות מפלגתיים. אבל אולי אפילו למראית עין, עדיף להשאיר את אהדת הקבוצה מחוץ לויכוח הזה.
בהזדמנות הזאת - אני נפגש עם יותר ויותר מבקשי מקלט בימים הללו ושומע את מה שעברו עד שהגיעו לכאן. אנצל את ההזדמנות הזו לאחל לכל שרי ממשלת הרשע, ולכל מי שהצביע בעד הגירוש כולל אבי גבאי, ולכל פקידי רשות ההגירה האטומים והרשעים, וגם לאוהדי הפועל שתומכים בגירוש תוך ידיעת האמת, שאם אי פעם תיאלצו לברוח על חייכם, שייתפסו אתכם בדרך בדואים, יאחסנו אתכם במרתפים במשך חודשים, שיאנסו אתכם כל לילה בין 5 ל-8 אנשים, שבזמן שלא אונסים אתכם ידליקו מעליכם צינורת פלסטיק שיטפטפו עליכם פלסטיק מותך, שתרעבו כל הזמן ותנקו את החרא של החברים שלכם שכבר לא שולטים בסוגרים שלהם, ותראו את החברים שלכם מתים לידכם. ואח"כ, כשמישהו כבר יקלוט אתכם – שלא ייתן לכם שום סיוע פסיכולוגי של פוסט טראומה, ושיגידו עליכם שסה"כ באתם להרוויח כסף. הלוואי שיקרה לכולכם, כולל איילת שקד הנאוה. רשעים נתעבים.

עכשיו בלי צחוק, אתה מגזים ממש עם כל איחולי האונס והאלימות הזאת. באמת
לא מוסיף לך כבוד וזה בטח לא מגניב. הלכת רחוק

זה לא אתם ה"יהודים" שמאמינים ב"עין תחת עין שן תחת שן"?

מידה כדי מידה זה לאחל למי שאנס והתעלל לעבור דבר דומה. לא לי ולא לאבי גבאי ואילת שקד.

אתה לא צריך לקחת את זה מילולית מדי.
בהחלט יכול להיות שהוא כתב את זה בעידנא ד'ריתחא ובסך הכל התכוון שיתנו לכם את הברירה בין ללכת לכלא לזמן לא מוגבל ללעבור מ"רצון" למדינה שבה עושים את הדברים האלה למי שלא אזרח בה.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 16:39 
מה הקשר?!?
ברואנדה בדואים אונסים ומתעללים באכזריות במי שלא אזרח בה? בוא תהיה בנאדם ותגנה אמירות אלימות כאלה ואל תנסה ליפות אותן ולהסביר אותם עם הסברים מוזרים..

וכן אני רוצה לקוות שזה נכתב מתוך עצבים. בן אדם שבא לפה על תקן "אוהב אדם" לא הגיוני שיוציא מהמקלדת שלו איחולים איומים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

אבל אתה לא יכול להתווכח שבמקרה הספציפי ההוא המשתמש בצד השני הוא אמנם לא טיפש, יש שיאמרו שהפגנות קולניות מול הורים שכולים ביום הזכרון והשחתת ספרי קודש של דתות אחרות הופכות אותו לאלים, והוא בהחלט גזען.

בנושא הזה האפור הוא לא באמת אפור.
נכון שיש גם מבקשי מקלט פושעים, אז אותם אפשר (כמו בכל מדינה שכן קולטת פליטים בהמוניהם) כן לכלוא ו/או לגרש.
נכון שיש אחוז מסוים של מהגרי עבודה, אז צריך לבדוק מי פליט ומי מהגר עבודה ולפי תוצאת הבדיקה לגרש את מהגרי העבודה למדינות המוצא שלהם. ברגע שאפילו הממשלה מודה שאי אפשר לגרש את המסתננים למדינת המוצא שלהם ולכן מצאה להם מדינה שלישית לגרש אותם אליה, היא בעצם מודה שהם פליטים ולא מהגרי עבודה. לכן גם אם הממשלה ושליחיה בכורי הצורר ממשיכים לשקר לאנשים בפנים שהם מסתננים מהגרי עבודה גם כאן אין אפור ואין שאלה, הם פליטים שלא יכולים להיות מגורשים לארצות המוצא שלהם.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 16:50 
שוב פעם מחזור של השקרים האלה?
לא הפגנתי נגד הורים שכולים אלא נגד ארגון רדיקלי שהחליט לקיים עצרת זיכרון משותפת לחללי מערכות ישראל ולמחבלים בעיצומו של היום הקשה הזה, וכמחאה נגדו. באירוע עצמו כפי שראיתי בעיניי לקח חלק מטעם הארגון מחבל מורשע. מחאתי כנגד העוול הזה שבפעילות הארגון הזה לא הופכת אותי לאלים, בשום אופן ובשום צורה. ולא שזה משנה אבל מאותו גם הפסקתי לארגן את המחאה הזו בשל קריאות לא ראויות שהושמעו על ידי חלק מהמשתתפים בה. בן אדם מאחל לי להיאנס, אתה פוטר אותו בכלום ומוצא לך פיסת היסטוריה לעוות ולהוציא מהקשרה כדי להפוך דווקא אותי לאלים. שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 16:52 
עכשיו גם עוזי דן, מהארץ:

https://www.haaretz.co.il/news/education/.premium-MAGAZINE-1.5865609

ממשלה של שקרנים נתעבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 16:57 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
לירוק על הורים שכולים = מאבק בטרור
לחרבן על מצוות התורה = לשמור על אופייה היהודי של המדינה

אבל איתיה6 מעוות את ההיסטוריה

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 17:16 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

אתה מעוות עוד יותר.
לא ירקתי על אף אחד.
שקר עלוב ופתטי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 17:26 
בקיצור, כל השימוש בקללות ובשקרים בגלל חוסר היכולת שלכם להתמודד עניינית מעיד בעיקר עליכם. פעם אחת תגיבו לגוף העניין. אני לא אמור להיות הנושא לדיון. השאלה היא האם החלטת הממשלה להוציא את המסתננים למדינה שלישית היא החלטה חוקית, מוסרית, ראויה ונדרשת או להיפך. הצגתי את הטיעונים שלי, הערכיים והמשפטיים ורובכם בחרו מנגד לזיין את המוח, לדקלם סיסמאות, להכנס בי אישית ולקינוח: לאחל לי אונס אכזרי. תאמין לי מטלי, עברתי כבר תקיפה מינית, זה לא משהו לאחל לבן אדם גם אם הוא קיבל החלטה שלא מוצאת חן בעיניך או תומך בה. תחזור בך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 17:28 
איתיH6,

שום עידנא דריתחא.
כל מה שאיחלתי כאן הוא דברים שאנשים שאני מטפל בהם ופוגש עברו בדרך לישראל. יש אלפים כאלה, רובם בדרגה כלשהי של PTSD. למי שאפשר עוזרים עובדים סוצאיליים/פסיכולוגים/פסיכאיטרים מתנדבים. מדינת ישראל אמורה להכיר בהם כקורבנות סחר בבני אדם או קרבנות עינויים (בלי קשר לפליטות), וכמובן שרובם לא זוכים לזה או לסעד כלשהו.
את האנשים הללו הולכים לזרוק למקום שבו הם בסכנה לחזור לזוועות הללו. מי שעושה/תומך בזה, אני מאחל לו את כל הרע הזה לעצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
בצדק.

וחלאס עם "מהגרי עבודה"! מה ההבדל מסתם מהגרים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 18:09 
אדום מטלי כתב:
איתיH6,

שום עידנא דריתחא.
כל מה שאיחלתי כאן הוא דברים שאנשים שאני מטפל בהם ופוגש עברו בדרך לישראל. יש אלפים כאלה, רובם בדרגה כלשהי של PTSD. למי שאפשר עוזרים עובדים סוצאיליים/פסיכולוגים/פסיכאיטרים מתנדבים. מדינת ישראל אמורה להכיר בהם כקורבנות סחר בבני אדם או קרבנות עינויים (בלי קשר לפליטות), וכמובן שרובם לא זוכים לזה או לסעד כלשהו.
את האנשים הללו הולכים לזרוק למקום שבו הם בסכנה לחזור לזוועות הללו. מי שעושה/תומך בזה, אני מאחל לו את כל הרע הזה לעצמו.

קשקשן. אף לא אחד מהאנשים שציינת תומך במעשים כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 18:41 
מטלי - בעיתון הארץ פורסמה הכתבה הבאה:
https://www.haaretz.co.il/news/educatio ... -1.5865609
אומנם טרם קראתי אותה, אבל בפוסט של עודי דן הכתב, מישהו שאל אותו:
ציטוט:
עזי - שאלה אמיתית ורצינית: כשהתחיל המאבק נגד הגירוש, הנימוק היה ששולחים אותם למוות ועינויים (ומשם אזכורי השואה וכדומה). לפי מה שאתה כותב, זה לחלוטין לא המצב, אלא מדובר בקשיים של מהגרים (לא מזלזל בזה לרגע כמובן). הם חשופים לנוכלים, קשה להתפרנס ולהתמקם וכן הלאה. זה סוג אחר לגמרי של דיון . אשמח לשמוע התייחסותך

עוזי ענה:
ציטוט:
שאלה במקום. מי שדיבר על שואה וגו' הוא או נוכל או קיצוני במציוחד ובכל מקרה גרם לזילות חמורה של השואה. א ב ל האנשים הללו, שבשאר אירופה מכירים בהם בפליטים, לא קיבלו בישראל אפילו מעמד של מבקשי מקלט. ובאנשים הספצעפעעם הללו הובטח להם מפורשות שיהיה להם מעמד במדינה שלישית ויכולת עבודה וכ', הם לא יכולים לחזור לביתם, הם לא יכולים להיות בישראל אלא בכלא אז זו האופציה המאוד לא מבריקה, אבל גם בה היו אמורים להיות דברים מינינליים לפי החוק הבינלאונמי וסתם המוסר האנושי הפשוט. ישראל הבטיחה אותם ולא קיימה אותם בצורה בוטה, כנראה ששהסכמים הסודיים עם אוגנדה ורואנדה לא סתם סודיים. אין להם מעמד אין להם עבודה, הם במקום שאינו הבית שלהם ולא יהיה. וגם אם אינם בסכנת חיים ממשית שם, סתם כלא לפעמים, חוסר כל, רחוק מהמשפפחה, הרי שמי - וזה הרוב הגדול - מיואש ומתחיל מסע צפונה עומד בפני סכנות חיים כולל טביעה בים, דאע"ש בלוב, עוד חולירות. למה הדבר דומה? נגיד שבהישראל היה קם משטר איום ונורא, נאמר שבל"ד היא המפלגה השלטת, ואתה ואני ומאות אלפים כמונו היו מנסים לברוח לאירופה, שם מסתבר נותנ ים לאנשים כמונו מקלט. אבל לא הצלחנו להגיע אלא רק לאלבניה שהיא פחות מתקדמת מאירופה ונותנים לנו אפשרות - כלא או להיות מגורשים למצרים. שזה באזור והיא כרגע קצת יותר טובה מישראל של בל"ד. אנחנו לא רוצים כלא אלבני אז אומרים כן כי מבטיחים לנו שנהיה בעלי מעמד ונוכל לעבוד במצרים, אבל אז מסתבר שהאלבנים עבדו עלינו בעיניים. ולא סתם עשו עלינו כסף ביד אחת עם המצרים

קצת סותר את דברייך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 19:02 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

אתה מעוות עוד יותר.
לא ירקתי על אף אחד.
שקר עלוב ופתטי

ברור שלא עשית שום דבר בעצמך, הרי אתה לא רק חלאה אלא גם פחדן.
במקום זה היסתת כמה רפי שכל שיעשו את העבודה המלוכלכת בשבילך, כמקובל במחוזות הפחדנים השפלים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 19:24 
:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 20:54 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
ציטוט:
עזי - שאלה אמיתית ורצינית: כשהתחיל המאבק נגד הגירוש, הנימוק היה ששולחים אותם למוות ועינויים (ומשם אזכורי השואה וכדומה). לפי מה שאתה כותב, זה לחלוטין לא המצב, אלא מדובר בקשיים של מהגרים (לא מזלזל בזה לרגע כמובן). הם חשופים לנוכלים, קשה להתפרנס ולהתמקם וכן הלאה. זה סוג אחר לגמרי של דיון . אשמח לשמוע התייחסותך

עוזי ענה:
ציטוט:
שאלה במקום. מי שדיבר על שואה וגו' הוא או נוכל או קיצוני במציוחד ובכל מקרה גרם לזילות חמורה של השואה. א ב ל האנשים הללו, שבשאר אירופה מכירים בהם בפליטים, לא קיבלו בישראל אפילו מעמד של מבקשי מקלט. ובאנשים הספצעפעעם הללו הובטח להם מפורשות שיהיה להם מעמד במדינה שלישית ויכולת עבודה וכ', הם לא יכולים לחזור לביתם, הם לא יכולים להיות בישראל אלא בכלא אז זו האופציה המאוד לא מבריקה, אבל גם בה היו אמורים להיות דברים מינינליים לפי החוק הבינלאונמי וסתם המוסר האנושי הפשוט. ישראל הבטיחה אותם ולא קיימה אותם בצורה בוטה, כנראה ששהסכמים הסודיים עם אוגנדה ורואנדה לא סתם סודיים. אין להם מעמד אין להם עבודה, הם במקום שאינו הבית שלהם ולא יהיה. וגם אם אינם בסכנת חיים ממשית שם, סתם כלא לפעמים, חוסר כל, רחוק מהמשפפחה, הרי שמי - וזה הרוב הגדול - מיואש ומתחיל מסע צפונה עומד בפני סכנות חיים כולל טביעה בים, דאע"ש בלוב, עוד חולירות. למה הדבר דומה? נגיד שבהישראל היה קם משטר איום ונורא, נאמר שבל"ד היא המפלגה השלטת, ואתה ואני ומאות אלפים כמונו היו מנסים לברוח לאירופה, שם מסתבר נותנ ים לאנשים כמונו מקלט. אבל לא הצלחנו להגיע אלא רק לאלבניה שהיא פחות מתקדמת מאירופה ונותנים לנו אפשרות - כלא או להיות מגורשים למצרים. שזה באזור והיא כרגע קצת יותר טובה מישראל של בל"ד. אנחנו לא רוצים כלא אלבני אז אומרים כן כי מבטיחים לנו שנהיה בעלי מעמד ונוכל לעבוד במצרים, אבל אז מסתבר שהאלבנים עבדו עלינו בעיניים. ולא סתם עשו עלינו כסף ביד אחת עם המצרים

קצת סותר את דברייך...

ישראל ישראלי קלאסי

"לא טרחתי לקרא את הכתבה,
אבל עברתי על התגובות לראות לאן נושבת הרוח,
ויש שם תגובה שלא הבנתי,
אבל בתחושה נראה לי שהיא סותרת את דבריך.
עכשיו תורך להזביר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 מרץ 2018, 21:24 
לירון האדום כתב:
ציטוט:

עוזי ענה:
ציטוט:

קצת סותר את דברייך...

או שאתה לא הבנת, או שאני לא הבנתי מה אתה רוצה.
מה בדיוק סותר את דברי?
תסביר בבקשה מה הבנת ממני, מה מעוזי דן, ומה הסתירה, כי לי נראה שאני אומר בדיוק מה שהוא אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 מרץ 2018, 09:41 
מטלי היה זכור לי שציינת שגירושם לרואנה זה דין מוות בשבילם.
אולי טעיתי, כתבת על הזוועות שהם עברו בדרך לישראל, חשבתי שכתבת שאת הזוועות האלו
הם יעברו גם ברואנדה.
ככל ולא כתבת כך (בכל זאת 21 עמודים...) איתך הסליחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 מרץ 2018, 13:08 
לירון האדום כתב:
מטלי היה זכור לי שציינת שגירושם לרואנה זה דין מוות בשבילם.
אולי טעיתי, כתבת על הזוועות שהם עברו בדרך לישראל, חשבתי שכתבת שאת הזוועות האלו
הם יעברו גם ברואנדה.
ככל ולא כתבת כך (בכל זאת 21 עמודים...) איתך הסליחה

מה שאני אומר (וגם עוזי דן) זה כך:
אוגנדה ורואנדה עצמן לא ממש מסוכנות, אבל בניגוד להתחייבות הממשלה (למגורשים, לבג"ץ, לעם ישראל) אף אחד לא מחכה שם למבקשי המקלט, הם לא יכולים להתחיל שם שום חיים נורמליים, ואף אחד בישראל לא שומר איתם על קשר כדי לוודא שזה קורה.
הם מגיעים לארצות הללו, המסמכים נלקחים מהם, והם נזרקים לכלבים: אין להם שום מעמד, הם שקופים, הם לא חוקיים במדינה. ברור שלא יכולים לעבוד. אין להם שום סיכוי. לכן הם נאלצים להתחיל לנדוד, תוך נטילת סיכון עצום, כדי למצוא להם מקום שבו הם יוכלו לחיות. הנדודים הללו, תמיד כתלות באנשים שיעבירו אותך ממקום למקום, מסוכנים מאד. אין להם שום הגנה, סוחרי אדם או אנשי דאעש יכולים לתפוס אותם ולעשות בהם כרצונם. הם נאלצים להגיע לכך, אין להם שום ברירה.

עוזי דן נסע לאוגנדה ונוכח בזה בעצמו, חברי כנסת של מרץ נסעו לרואנדה ונוכחו בזה בעצמם, ואני יכול להפנות אותך לפחות לעוד 3 מקורות רציניים (כולל סוכנות הפליטים של האו"ם) שחקרו את הדברים והגיעו בדיוק לאותן מסקנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 מרץ 2018, 14:46 
כמה מבין המסתננים שיצאו מהארץ ב3 חודשים האחרונים *בחרו* לחזור דווקא למדינות המקור שלהם? תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2018, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
כמה מבין המסתננים שיצאו מהארץ ב3 חודשים האחרונים *בחרו* לחזור דווקא למדינות המקור שלהם? תודה

זאת שאלה מצוינת ולפי הניסוח שלך אתה יודע את התשובה, אז אנא ממך שתף אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2018, 00:46 
ItaiH6 כתב:
קומוניסים כתב:

זאת שאלה מצוינת ולפי הניסוח שלך אתה יודע את התשובה, אז אנא ממך שתף אותנו.

אני לא יודע את התשובה. יודע רק שהמגמה היא לכיוון של *רוב* מבין היוצאים לאחרונה בוחרים לחזור למדינות המקור.
עם זאת, צריך לסייג, שגם אם זה נכון, מכיוון שמדובר על כמה מאות, זה לא דווקא מעיד על המגמה הכללית

עריכה: חיפשתי בגוגל ומצאתי ראיון עם יהונתן יעקובוביץ, מהמרכז למדיניות הגירה ישראלית שדיבר על [b]מחצית מתוך עשרים אלף מסתננים שעזבו מחצית וחזרו לאריתריאה וסודן. זה כבר מדד יותר משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2018, 02:56 
סמל אישי של המשתמש
אין לי מושג מאיפה הנתונים האלו. אבל אם הם נכונים נשמע שהמידע בידי המרכז למדיניות הגירה ישראלית מבהיר גם הוא שרבים ממבקשי המקלט בישראל (50% נשמע הגיוני לאור נתונים גבוהים יותר בעולם לאריתראים) נמצאים בסכנה שאינה מאפשרת להם לחזור לארצם, ומחזק את נתוני המוחים נגד הגירוש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 מרץ 2018, 09:05 
סמל אישי של המשתמש
ממש אי אפשר לדעת משהו מהנתונים.
א. יכולים להיות מהגרי עבודה שהחליטו להמשיך לחפש את נדרך אך העושר במדינה אחרת.
ב. יכולים להיות מבקשי מקלט שבחרו לחזןר למולדתם כי התלאות בבריחה והסיכונים מהווים מסה משווה בכף המאזניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מרץ 2018, 10:10 
אי אפשר לדעת הרבה, רק שלמעלה מ10 אלף מסתננים חזרו למדינות המקור שלהם.
אפשר רק לתהות, איך זה מסתדר עם דרישה כמו שהעלה כאן המשתמש 20, להכיר בכל האריתראים כפליטים, ללא צורך בבדיקה פרטנית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מרץ 2018, 10:11 
סיפור הכיסוי שלי עדיין לא מוכן. יש גם את העניין עם השפה: נכון שאריתריאים רבים דוברים אמהרית – שפה שבה אני שולט היטב – אבל שפת אמם היא תיגרית והיא שונה מאוד. חוץ מזה, כמעט לכל אזור באריתריאה או בסודן יש מעין ניב מקומי משלו. ואם לא די בזה, נושא השיחה המרכזי הוא "איך נכנסתי לארץ‭,"‬ משהו שאין לי בשלב זה שום מושג לגביו.

למזלי אני פוגש את ג'ירמה, שלוש שנים בישראל, במקור גם הוא, "כמוני‭,"‬ מאריתריאה. "מה אני אומר למי ששואל אותי איך הגעתי לישראל‭"?‬ אני שואל אותו.

"תשקר‭,"‬ הוא אומר. "אל תספר את כל הסיפור. הישראלים, בעיקר העמותות שפועלות בקרב המסתננים פה, אוהבים שמשקרים להם‭."‬

הוא בן ‭,38‬ עטור צלקות בכל גופו, סימני הדרך הקשה שעברה עליו עד שהגיע, ואולי גם של כמה מאבקים בישראל עצמה. תלתליו הארוכים הם אות לוותק בארץ.

"תגיד שהגעת ישר מהשלטונות באריתריאה‭,"‬ הוא ממשיך. "ספר גם שהיית חייל, ואם תחזור דינך מוות. תזכור, אתה חייב להיות עקבי עם הסיפור שלך. בתכלס, את מה שאני אומר לך, כולם אומרים וכך עובדים בעיניים על כולם‭."‬

ג'ירמה מחייך. "כמעט אף אחד מהם לא בא ברגל ממצרים לישראל. אף אחד מאיתנו לא חצה שום מדבריות‭...‬ הכל שטויות. לפני שלוש שנים היינו חבורה של 22 אנשים, ואני אספר לך איך זה עובד. ואם אתה תספר את אותו סיפור, אתה מסודר, לא יקרה לך שום דבר.

"כששואלים אותך איך הגעת, תגיד: אני גר בעיר אסמרה, תגיד אפילו בפרוורים של אסמרה, כדי שלא ישאלו אותך סימני היכר, כמו רחובות מסוימים. ואז ישאלו אותך איך הגעת. תזכיר את העיר שנקראת תטסנה, זו עיירה גבולית, בין אריתריאה לסודן. כל מי שהגיע מאריתריאה עבר דרך שם. מאה אחוז מהאנשים, חותם לך על זה. אני עשיתי את זה‭."‬

ישן, אך מעניין:
http://article.yedioth.co.il/default.as ... cleid=5932

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מרץ 2018, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אי אפשר לדעת הרבה, רק שלמעלה מ10 אלף מסתננים חזרו למדינות המקור שלהם.

איפה מוצאים את המספרים האלה?
נשמע מעניין ומאפשר לבדוק כמה דברים. (אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר במקור מידע אמין שאוסף מידע מגוון ללא הטיות ומשוא פנים לגבי מבקשי המקלט וגורלם במקומות השונים)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 מרץ 2018, 12:19 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

הנה עוד משהו מאותו כתב. חדש אך מעניין
http://www.sajr.co.za/opinion/op-eds/20 ... h-morality
ציטוט:

The decision by Prime Minister Benjamin Netanyahu’s government to expel the refugees is based on ridiculous claims. There is no empathy for the suffering of the Jewish residents of southern Tel Aviv, who live a life stricken by poverty among equally desperate Africans immigrants, without any help from the government. There is also no empathy for the suffering of those refugees who chose to immigrate to Israel for their own reasons.
The refugees and the Israeli citizens living in this region are equally neglected. Both are victims of a bleak and complex Israeli reality.
Minister of interior and head of the Shas Party Aryeh Deri has expressed his strong desire to remove the refugees as quickly as possible, and en masse. This smacks of racism.
The Netanyahu government is afraid of the presence of these immigrants specifically because of their race. If this is not the case, it is difficult to explain the abomination behind the calls to uproot them as soon as possible and transfer them to a third country with a financial reward. The “reward” is $3 500 (R42 000) and a plane ticket.
Deri and his party also have a political agenda to remove the refugees. They hope to get the votes of Jewish residents in southern Tel Aviv who are desperate to be rid of the refugees.
The numbers of asylum seekers in 2017 were not huge. For example, 868 refugees from Sudan sought asylum in 2017, and 1 682 from Eritrea. At the same time, with the government turning a blind eye, thousands of illegal immigrants have recently entered Israel from Ukraine, Georgia and some other predominantly white countries.
Figures sourced from the Israel Securities Authority reveal that 7 710 Ukrainians sought asylum, as did 1 350 Georgians. I have not heard a call from any minister to expel these thousands of immigrants. Nor were they labelled a “cancer in the heart of the nation”.
Having said this, I am grateful to be part of a democratic nation that accepts criticism and isn’t afraid of standing up for human rights, just like those El Al pilots who refuse to fly any aircraft expelling refugees.

I lived among the African immigrants as “a refugee” for the purpose of reporting on the subject for Yedioth Aharonoth.
One can argue about the motives of the extreme left, which has exploited many of these refugees and used their plight for political popularity. However, no one can deny that many of the refugees experienced severe suffering on their way to gainings some freedom in their miserable lives.
Netanyahu is proud of having renewed ties with the African continent but is now expelling these asylum seekers. The mass evacuation planned is likely to harm the supreme effort that the State of Israel is making to restore its former glory in Africa.
Israeli society is strong enough to contain them, at least until the situation in their countries is clarified. Israeli society is made up of refugees, asylum seekers and immigrants, who all fled to this incredible country for their own safety.
The Israeli government’s decision to expel them goes against everything the Holy Land has always stood for.
Beyond allaying the groundless fear of some of the government ministers and a large part of the extreme right wing, removing the refugees will not yield anything to the State of Israel. It will only hurt her.
No one wants to be an illegal immigrant or refugee anywhere in the world. When you decide to remove these people en masse, remember our Jewish asylum seekers. Remember Anne Frank and the Jewish struggle. Remember that you lived in the land of Egypt and remember Ruth the Moabite, who sought compassion and brought light to our people.
Remember Netanyahu’s statement that was reinforced recently by Avi Gabbay, leader of the Labour Party: “The left has forgotten what it means to be a Jew.”
The strong desire of Israeli society to remove the refugees to an unknown place proves that we have all forgotten what it is to be Jews. We have forgotten Jewish morality and values. We’ve forgotten that we were all once asylum seekers and refugees.
I am writing this as someone who knows what it feels like to be expelled from my country of origin, Ethiopia. I spent a month walking from Ethiopia to Sudan, seeking asylum and safety. I am fortunate to be Jewish and was lucky to have been saved by Operation Solomon and given a new start in my homeland, Israel.
Most of these refugees are not as lucky.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1026 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: