לירון האדום כתב:
Noam כתב:
מיותר לציין שכל מה שאני כותב כאן ביומיים האחרונים מבוסס ומגובה בעובדות ובנתונים של המשטרה או גורמים רלוונטיים אחרים, ועל דעותיי (כמו תמיד) אני מציין שמדובר בדעות או הערכות ושאין כרגע מידע שיכול לאשר אותן.
מצד שני, יש כאן כמה הודעות שהייתי מאוד שמח לעמוד על הבסיס העובדתי שלהן.
נניח, זאת:
....
או זאת:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
זה בול כמו בדומא. בול.
כולל הכתובות 'נקמה' שנמצאו ליד מוקדי ההצתה, וכולל מה שלכולנו ברור - שהשבכ עצר אנשים כי יש לו שם שתולים שהוא מפחד לחשוף.
בול אותו דבר.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
אני נוטה להסכים עם נחמד.
מקרה דומא לא דומה למקרים הנ״ל.
שם דובר על בית ספציפי שעלה באש, יש מודיעין וכו.
במקרים האלו שהיו בימים האחרונים, מדובר על פריומנים בלי התארגנות
מאורגנת. ״טרור היחידים״
לא הבנתי אותך, מהלינק שאוגוסטוס הביא עולה כי:
ציטוט:
בקשר זה יש לציין כי עדיין לא נמצאו ראיות לכך שהשריפה בחיפה מקורה בהצתה, אולם גורמים בחקירה אינם שוללים אפשרות זו. ל-ynet נודע כי בעקבות השריפה הגדולה, שהקיפה וסיכנה 13 שכונות, התגלו ארבעה מוקדים בהם פרצה האש: ברוממה, מרכז הכרמל, רמות אשכול ורמת חן. עוד נודע כי ביום האירוע ואחריו נחקרו חמישה בני אדם אולם כולם שוחררו לאחר שהתברר כי אין להם קשר לאירועים. דובר שירותי הכיבוי במחוז חוף, רשף אורי צ'ובוטרו, אמר הערב כי חלה התקדמות בחקירה ומתחזק החשד כי השריפה היא "מעשה ידי אדם" .
ציטוט:
לדבריו, לא ניתן לקבוע בשלב הזה מה מההצתות, אם בכלל, הן על רקע לאומני. "אנחנו רק אומרים איפה יש חשד להצתה ואיפה אין. גם כשאנחנו אומרים אנחנו מסייגים את זה כי טרם השלמנו חקירות, וזה יהיה מאוד לא אחראי". חלק המקרים, אומר אותו גורם "נגרמו כתוצאה מסיבות פרוזאיות - מזג אוויר או קצר חשמלי - אבל חלק לא מבוטל מהאירועים - הצתה .
ציטוט:
אותו גורם אמר עוד כי לא מדובר ככל הנראה בהתאגנות מסודרת: "אומר בזהירות כי התמונה הולכת ומתגבשת תוך כדי תנועה - מה שאנחנו מזהים זה פעילות של אנשים ברמה המקומית. כאלה שעושים את המעשה לא מאיזה יד מכוונת, אבל לטובת הבדיקה של היד המכוונת הקמנו את צוות החקירות".
פעם ראשונה שאני מסכים ב100% עם מה שאתה כותב, בהחלט לא הבנת אותי. אני אמנם מתחיל להתייאש, אבל בגלל שאני יודע שאתה לא מטומטם כמו פאביו, אני אסביר שוב.
כמו שאני אמרתי, כמו שטקנו אמר, כמו שאדום מטלי אמר, כמו שאדום נחמד אמר, וכמו שעוד הרבה אנשים אמרו הרבה פעמים, אתה לא מצליח לשים את ההבדל בין האמירה "אין הצתות" ובין "אין אינתיפאדת הצתות".
אתה הרי מיום חמישי לא רק שמדבר על "אינתיפאדת הצתות", אלא אפילו יודע לעמוד על המאפיינים שלה (טרור יחידים, חוסר ארגון וכו'). אממה, בתגובה לטענות אמורפיות שמבוססות המקרה הטוב על כלום ובמקרה הרע על מעצרים ראשוניים והודעות של דוברות המשטרה, אנשים בתגובה מציעים לחכות לעובדות אמיתיות לפני שקופצים למסקנות.
אני לא הולך לעבור עכשיו לינק לינק, אבל הכתבות על עצורים ששוחררו כי הם החזיקו נייר טואלט בכיס\לא היו באזור\ניסו לגנוב רכב ולא להצית שריפה הם אותם עצורים שנפנפתם בהם יומיים לפני בתור הוכחות ל"אינתיפאדת ההצתות", והתברר שרובם אפילו לא מצליחים לעשות רושם על שופט מעצרים זוטר שמשחרר אותם הביתה אחרי לילה.
אז שוב, אף אחד לא אומר ש
אין הצתות. ברור שיש הצתות, יכול מאוד להיות שגם השריפה בחיפה היא הצתה. כשאני וטקנו מביאים לינק למישהו שטוען שתנאי מזג האוויר יכולים להסביר את ארבעת המוקדים של השריפה בחיפה, אף אחד מאיתנו לא טוען ש"לא הייתה הצתה בחיפה", כי אין לנו שום דרך לדעת את זה. מה שאנחנו מנסים לומר, זה שאפשר קצת להטיל ספק בקביעה "היו 4 מוקדי שריפה בחיפה, ולכן הייתה הצתה לאומנית", ובמיוחד שהיא, כמו כל האמירות שציטטתי, לא מבוססת על אף עובדה או נתון.
אז כמו שכתב ניר חסון, ביום הראשון דיברנו על "רוב ההצתות", מאז ירדנו לשליש, ואח"כ למספר כמעט חד ספרתי של עצורים, והכל לפי נתונים של שרים או של מנגנוני בטחון. אני לא יודע אם המספרים כוללים גם פלסטינים או לא (אם כן, אז זה ממש בדיחה), אבל גם אם כל העצורים שנשארו באמת ניסו או הצליחו להצית, זה מאוד מאוד מאוד מאוד רחוק מ"אינתיפאדת האש" שניסו למכור לנו.
לטענה שאני מתייחס בערבון מוגבל לחלק מהנתונים של המשטרה ולחלק לא, שהיא אחת הטענות המוזרות ששמעתי, אני לא ממש יודע איך להגיב. כשהמשטרה עוצרת אדם, ולמעשה טוענת "הוא חשוד בהצתת שריפה", ויומיים אחרי משחררת אותו, ולמעשה טוענת "הוא לא חשוד בהצתת שריפה", אז מן הסתם שאחת מהטענות היא לא נכונה. ההיגיון אומר לי שזאת בד"כ הטענה שעל כל צירי הזמן של האירוע ולפי כל טרנספורמציות הזמן היחסותיות והלא יחסותיות היא הראשונה.