chimpfive כתב:
19 כתב:
נכון, עובד
אנשים מדרום סודן לא זכאים כבר, היו זכאים בעבר, המצב במדינה שלהם נפתר,, והם מוחזרים למדינה שלהם.
אנשים מאריתריאה לרוב כן.
למשל.
נ.ב
את ההערות המתנשאות שלך וכו'.
איפה ראית התנשאות? אם כבר הערה צינית, כמו בערך כל החוכמולוגים בפורום הזה. לא יודע מאיפה הביטחון שלך איך דברים עובדים במדינות אחרות, אבל אולי שווה לך לחיות כמה שנים מחוץ לישראל ולהבין שהחרא פה הוא בדיוק אבל בדיוק אותו חרא שקורה במדינות באירופה או ארה״ב. גם שם אין מענה לבעיה של מסתננים או פליטים, גם אין ממש רצון להתמודד עם הבעיה הזאת, כולאים חלק במחנות מעצר חלק עוד יותר גדול נפלט לערים הגדולות.
כן ישראל והממשלה אשמים, מה חדש? כל מה שאני יודע שהמצב הוא בלתי נסבל עבור האנשים בדרום ת״א, ואני יותר מזדהה עם המאבק שלהם נגד ההפקרה שלהם לא רק על ידי הממשלה אלא בעיקר על ידי אזרחי המדינה הגזענים (אם כבר כל כך קל לשלוף) שמתייחסים אליהם בתור אספסוף זועם ומטריד שצריך לבטל אותו לחלוטין. ואני חוזר ואומר, כן הפליטים חלקם הגדול אנשים אומללים, אבל מה הפיתרון? להביא את כל האומללים לדרום ת״א? זה המעשה ההומניטרי הגדול? בעיניי זה לא פיתרון ושוב, אין להם מה לחפש בדרום ת״א או קרית שמונה או בכל מקום אחר במדינה הזאת. יש להם מדינות שיחזרו לש להאבק על הזהות והעתיד שלהם, הרי זה מה שאתם דורשים מהעמחה שלנו.
מסכים איתך שהאנשים שם סובלים מאד
החיים שלהם הם גהינום, הם היו רעים מאד קודם, ועכשיו המדינה עוד זרקה להם לרחובות אנשים בלי כסף, בלי בית, בלי אוכל, בלי שפה ובלי כלום, והשאירה אותם שם, להסתדר אחד עם השני.
בעולם בקשות של פליטים נשקלות ואו מאושרות או נדחות, בארץ הן לא, כל מי שמגיע מהמדינות האלה מקבל איזו הגנה קולקטיבית שמרשה לו להיות פה(ובהחלט יכול להיות שיש גם מהגרי עבודה שמנצלים את העניין הזה, אבל לא בודקים, אז לעולם לא נדע), אבל אוסרת עליו לעבוד. זה לא שלא מטפלים בבעייה, ככה בחרו לטפל בה. זו מדיניות. מדיניות רעה מאד לכולם.
לזרוק אותם שם, בלי לסנן מי ומה, וגם לא לתת להם אישור לעבוד (במקום למשל, אם כבר הם פה והמדינה מודה שאי אפשר להחזיר אותם, לא להביא עובד זר במקום כל עובד זר שסיים את העבודה שלו פה, ולתת להם להחליף אותם בקטיף או בניין או סיעוד). מה חשבו שיקרה? שהם לא יצטרכו כסף בשביל לאכול?