אדום עד לגרדום כתב:
Charlie כתב:
נתחיל מזה שאני מתנגד למדינה פלסטינית.
אם מישהו חושב שהקמת מדינה פלסטינית תביא ל חורבן ישראל אז כדאי לו לקחת כדור הרגעה. ישראל היא מעצמה כלכלית, צבאית וגרעינית. שום מדינונת ערבית הנשלטת ע"י הפלאנגות של הפתח' תוכל להשמיד אותה, בקושי לשרוט אותה.
ובכלל אם תסתכלו בעבר תראו שבכל פעם שישראל עשתה צעד מדיני משמעותי היו כאלה שהבטיחו שזה יהיה אסון והיום אף אחד לא רוצה לחזור לתקופה של לפני, אולי זולת השוליים הסהרוריים:
1. מישהו פה חושב שעדיף להיות כיום במצב מלחמה עם מצרים ולהשקיע מיליונים במוצבים ובסיסים בסיני?
2. מישהו פה סבור שכדאי לחזור לדרום לבנון ולהקים מחדש את רצועת הביטחון?
3. מישהו פה חולם על כיבוש ערי יו"ש הערביות וחידוש ימי ה"מנהל האזרחי"? (חלק פה צעירים ואפילו לא יודעים על מה אני מדבר...) להעביר 3 שנים בצבא ועוד 20 שנה במילואים בשיטוטים אינסוף בקסבה של שכם ובמחנה הפליטים הצמוד לג'נין?!
4. מישהו פה דוגל בכיבוש עזה והקמתם מחדש של יישובי גוש קטיף, נצרים, כפר דרום ויישובי צפון הרצועה?!
5. מישהו פה מסכים להריסת גדר ההפרדה ולפתוח ולפרוץ את ה"גבול" בין ישראל הריבונית לשטחי איו"ש, למעבר חופשי של ערבים משם לכאן?!
בכל אחד מהאירועים הנ"ל (הסכם השלום עם מצרים ב-1979, הנסיגה מלבנון ב-2000, הסכמי אוסלו וקהיר ב-1993-1994, ההתנתקות מעזה ב-2005 והקמת הגדר במקביל) היו כאלה שקמו ואמרו שזה יביא לקטסטרופה, לאסון, לשואה שניה. נו, אנחנו עוד כאן חזקים מאי פעם. מצבנו מעולם לא היה טוב ורוב הצועקים של אז בוודאי שלא רוצים להחזיר את הגלגל אחורה. יתרה מכך - רובנו לא מבינים כיום כיצד נשארנו כל כך הרבה זמן בלבנון, מה היינו צריכים לנהל את חייהם של הערבים ביו"ש וכיצד חיינו ללא גדר שתגן עלינו מטרור וכו'?!
אז אני חושב שמדינה פלסטינית תהיה משגה אבל מכאן ועד להפוך את זה לחורבן הבית השלישי?! נו באמת.
על מה אתה מדבר.
1. חצי האי סיני מלא במחבלים ובאירגוני טרור מוסלמים כל מיני אל קידות למיניהם, ויכול להיות שלא רחוק היום שיפתחו שם חזית כלפינו(הפיגוע אז ליד אילת המחבלים היו מסיני וחדרו משם ועובדה שהמדינה\צה"ל אישר להכניס גדודים של צבא מצרי כדי שיעשו שקט באיזור.
2. מאז הנסיגה מלבנון החיזבאללה פועל שם בחופשיות מקים שם מוצבים מגייס אנשים שולט שם כאילו הם ראשי העיר, מבצרים וחופרים מנהרות דגלים של חיזבאללה מופיעים שם בחופשיות ממש כמו דגלי אש"ף במזרח ירושלים.., והמחבלים שלהם נעים בחופשיות כמו חיילים בתחנה מרכזית (אם היה צריך לסגת או לא אין לי כלכך דיעה מכיוון שהיית בגן חובה שהתקפלו משם עם ברווזים במתקפה, והאמת שלא השקעתי זמן בלימוד הנושא וכו', אבל עדיין להציג את זה בגן עדן על זה שהתקפלנו משם זה הגזמה על גבול עיוות מציאות קיימת).
3. פחות או יותר כמו 2, לפני חומת מגן היה כאן מסוכן להסתובב ברחובות בתי קפה ומסעדות הורמו באוויר תחנות טרמפים למיניהם ובית מלון, מאחרי חומת מגן שנכנסו עיר עיר ביו"ש וטיהרו אותם ונלחמו במחבלים האלה ימח שימם, מס' הפיגועים(אוטובוסים, מחבלים מתאבדים וכו'..)ירד בצורה משמעותית אין בזה שום ספק וויכוח. ואין מה לעשות איפה שיש נוכחות יהודית נוכחות של הצבא באופן יותר מסיבי וקבוע יש פחות טרור וקל יותר ליהודים לנוע שם, תראה איזורים ביו"ש שיש שם כמות גדולה יותר של ישובים האיזור בטוח יותר, במזרח י-ם והעיר העתיקה, באיזורים שברוך ה' יהודים חוזרים לבתים שגירשו אותם ורצחו אותם משם בתרפ"ט ובתש"ח, ויש נוכחות קל יותר למג"ב ולמשטרה להיות שם (ואני לא מדבר על גורמי עירייה מס הכנסה ארנונה או דברים כאלה, נטו כחות שיטור).
בחברון, באיזורים שיש ישובים יהודים יותר בטוח לחיילים לנוע שם וכו'.
4. שוב כן מאז שיצאנו משם החמאס ביצר עצמו עשו שיפרו את המנהרות בן רפיח של העזה לרפיח המצרים, מנהרות בין בתים מיקוש וכו' וכו'.., וגם גרם לזה של הדרום מוקף באימוי הטילים של המחבלים האלה ימח שימם.
1. מה אתה אומר? יש טרוריסטים בסיני? וואו. ובעזה אין? במזרח ירושלים אין? בגדה? בלבנון? בכל הפאקינג מזרח תיכון?! אתה יכול להשוות אירוע נקודתי כמו הפיגוע שהזכרת למלחמה כוללת עם הגדולה והחזקה במדינות ערב? תשאל מבוגרים (כי העדת על כך שאתה ממש צעיר) שהיו בחווה הסינית במלחמת יום כיפור מה הם מעדיפים - עוד סיבוב עם המצרים או לאפשר למצרים להכניס 2 גדודי חי'ר לסיני כדי לרדוף אחרי המחבלים שם - שאגב הרגו יותר חיילים מצריים מיהודים בשנים האחרונות....
2. לא השקעת זמן בלימוד המצב לפני הנסיגה מלבנון. אז שוב, תקרא ותיווכח. תראה כמה חיילים נפלו מדי שנה בפעילות השוטפת. והיום? אפילו לא חייל אחד (מלחמת לבנון השניה היא לא דוגמה - לא מדובר באירוע "שוטף" אלא במבצע צבאי כמו שהיו מבצעים צבאיים יזומים בזמן רצועת הבטחון דוגמת דין וחשבון או ענבי זעם). המצב ביום שאחרי הנסיגה לא הוסדר בשום מקום ולכן היה נפיץ ובעייתי. אחרי מלחמת לבנון השניה ישראל קבעה את כללי המשחק והיום אין שום טרוריסטים על הגדרות. הם יכולים לטייל בחופשיות בביירות אולי לא על הגבול. הם חופרים מוצבים? שיחפרו. הם עשו זאת גם לפני הנסיגה. זו לא הנקודה בכלל. הנקודה היא שאנשים היו בטוחים שזו טעות והיום אין איש שרוצה לכבוש את דר' לבנון ולהקים מחדש את רצועת הבטחון.
3. שוב גילך הצעיר הוא לרועץ. תשאל את המבוגרים איך היה לפני אוסלו - תקופת המנהל האזרחי, הקסבה וכו'. תשאל מי מהם רוצה לחזור אחורה. הרי צבאית ישראל כובשת את כל ערי הגדה בתוך כמה שעות ולמחרת מקימה מחדש את המנהל האזרחי. השאלה היא האם זה מה שאנחנו רוצים? אתה רוצה לטפל בבתי הספר שלהם? במרפאות שלהם? באבטלה שלהם? שהרשות תשבור את הראש, מה אני צריך את זה, חסר לי צרות משל עצמי בתוך ישראל שאני צריך להשקיע זמן וכסף בצרות של אחרים?!
ולפני חומת מגן בהחלט היתה תקופה קשה. אבל לפני שהתקופה הזו החלה (לפני שאריק שרון עלה להר הבית והבעיר כהרגלו את המזה"ת) היו דווקא שנים יפות. הרבה ירושלמים היו יוצאים לבלות בפאבים של רמאללה ו/או נוסעים להמר בקזינו ביריחו. היינו עושים קניות בכפרים שלהם (בידיא ומסחא בשומרון היו איקאה לפני שהיתה בכלל איקאה בארץ) ככה שזה לא מדוייק. אגב חלק מהשקט ששורר כיום הוא לא בזכות רכישת בית מערבים בחברון או איזה מאחז מושתן על איזו גבעה. אלא בזכות הגדר שהזכרתי (ורבים בימין התנגדו לה) וגם בזכות פעילות שעושה הרשות תחת פיקוד קולנול אמריקאי שמאמן את הכוחות של אבו מאזן שם. ברור שיש גם שב"כ וצה"ל שעובדים וכו' אבל בלי הגדר ובלי שת"פ עם הפלסטינים גם היום היו לך פיגועים, למרות בניה שלך בשטחים.
4. רקטות היו גם לפני ההתנתקות. חטפנו מהם יפה גם לפני שיצאנו. הם היו מגיעים לגראדים אף אם היינו נשארים בשטח כדי להגן על כפר דרום ונצרים. אבל אתה יודע מה ההבדל העיקרי? היום יש לך לגיטמציה בינ"ל לפרק אותם צבאית וקודם הסתכלו עליך ככובש ועליהם כמסכנים. קודם אם היית מפציץ מטרה ופוגע בקו חשמל , היית צריך למהר ולתקן כי אתה האחראי בשטח בהיותך כובש. היום אתה יכול להפגיז אותם עד מחר. אין חשמל? בעיה שלהם - שיפנו להנייה או משעל או מורסי שיסדרו להם חשמל. יש גם יתרונות מדיניים נוספים בהתנתקות שבשל התפגרותו בטרם עת, אריק שרון לא הספיק להציג אותם אבל זה לא לעכשיו. בסופו של יום, האם יש מישהו שדוגל בכיבוש עזה והקמת ההתנחלויות שם מחדש?! ברור שלא. וברור גם למה לא.