הכבישים בארץ זו אכן בעיה.
להבדיל מגרמניה, ברוב מדינות היבשת משלמים "מס" חד פעמי על נסיעה בכבישים מהירים.
באוסטריה רכישת מדבקה לנסיעה בכבישים המהירים עולה 80 יורו לשנה.
בשוויץ, מדבקה דומה תעלה 35 יורו.
רוב הכסף חוזר לאזרח בשיפוץ ותחזוק הכבישים, והמתקנים לצידם.
בגרמניה יש כבר דיבורים על אפשרות מכירת מדבקה, כחלק ממימון תחזוקת הכבישים המהירים.
הרבה אזרחים נוטים לחשוב שההבדל בין ישראל לאותן מדינות, הוא בייתרון במשאבים הכספיים שיש לאותן מדינות על ישראל.
הבעיה, שבישראל במקום לשפר את הקיים, בנו כביש אגרה, חתכו את הנוף ובעיקר רצים אחרי האוכלוסיה שמשתמשת בכביש שישלמו.
מה היתה הבעיה להעמיד מתקני תשלום בכניסה וביציאה ?
מה הבעיה ברכישת מדבקה שנתית לרכב, שבלעדיה לא עולים על הכביש המהיר.
משקיעים במתקנים שבודקים את אחוז המדבקות, על הרכבים, וברגע שהאחוז יורד מפעילים אכיפה מוגברת.
הבעיה היא ביישום וברעיונות שלא מתאימים לישראל.
R200,
גניבות רכב הן בעיה לא פשוטה באירופה של היום.
קשה לי לאמר, אם הבעיה פה גדולה מבישראל, אבל אין בעיה לקחת רכב ממרכז אירופה ולהעביר אותו במספר שעות לחור ברומניה.
הביטוח נקבע בעיקר לפי רמת הסיכון של הנהג, העבר שלו, גודל הרכב+מנוע וגובה הביטוח במקרה של תאונה.
הביטוח נעשה על השם של הגרמניה, שהיא נהגת סופר בטוחה עם רקוד נקי, כאשר יכולנו לצאת יותר בזול, אם לא הייתי מגדיל את מרכיב התשלום במקרה של תאונה ליושבי הרכב, ומקטין ל- 0 את ההשתתפות העצמית שלנו במקרה של תאונה.
השערוריה של המחירים היא לא רק במיסוי, אלא גם באי מתן החופשיות של הצרכן לקבל את מה שחברו באירופה מקבל.
ברגע שאתה לא חופשי לבחור, ומישהו בוחר עבורך, מבחינת החשיבה אני יודע שדופקים אותי.
תבדוק כמה דגמים של רכבי וולקסוואגן לא מביאים לישראל, ותבין שמרמים אותך.
מה הבעיה של וולקסוואגן להביא את הדגם של הפולו שאני אסע בו לישראל ?
אין בעיה. מישהו החליט שלא וגם אם אתה רוצה לא יאפשרו לך.
דרך אגב בגרמניה ושווייץ, שלא נדבר על דנמרק, הרכבים החדשים ויד שניה עוד יותר זולים מבאוסטריה.
שיהיה לכולנו ערב אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.