תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 17:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
קודם כל תודה על התשובות....
האמת היא שבאופן הזוי אני מסכים כמעט עם כל מה שנכתב פה, לשני הצדדים.
יחד עם זאת, אני עדיין יותר נוטה לכן לצאת מאשר ללא.
אני כיוונתי לסוג שירות אחר לגמרי בעל תכנים אחרים לגמרי, בין עם בעבודה מודיעינית או אפילו בקשרי חוץ, שכן אני דובר ספרדית ואנגלית ברמת שפת אם ויודע צרפתית ברמה של 5 יחידות.
המטרה שלי הייתה לשרת במקום שבו אני באמת יכול להביא פלוס מעצמי, ואני יודע בכנות מוחלטת שאני מתאים למקומות האלו, אבל אין מה לעשות, זה לא תמיד מסתדר, וגם באזרחות כנראה.

כשהבנתי אני לא אשרת בחיל המודיעין וכו', קיוויתי לפתח את עצמי ברמה האישית נטו ע"י פעולות כמו למידת שפה נוספת, איזשהו קורס או אפילו חדר כושר, אך עם הזמן התברר לי שזה יהיה בעייתית עקב שעות העבודה הנדרשות ממני, ולצערי אני לא מסוגל להשתמש בדרכים כאלה או אחרות כמו מצב רפואי כדי לקבל תפקיד סתמי יותר ונח יותר- זה פשוט לא באופי שלי.
אני מבהיר שמדובר נטו בעניין של אופי, היום זה בצבא ומחר זה במקום אחר, בדעותיי הפוליטיות אני בכלל קרוב לשמאל.
בשורה התחתונה ובהכללה גסה "נגזר" על כולנו לשרת 3 שנים בצבא,
זה הקלפים שקיבלנו, בסך הכל המטרה שלי היא להפיק מזה את הטוב ביותר.
לכן, במקום להישאר 3 שנים במצב המקובע הזה, אני מעדיף "לוותר על שנה מהחיים" (בכוונה בגרשיים), ע"מ שצורת העיסוק וסביבת שלי תהיה יותר מעניינת, ואני אהיה יותר מסופק ממה שאני עושה כי בכל זאת לקחתי על עצמי משהו שלא כולם לוקחים, גם אם ברמת התוכן אני יכול לומר בכנות שזה אותו חרא בדיוק.

לא מכוון בשום מצב לקריירה צבאית או להחליף את אורנה ברביבאי כמו שאמרו פה,
ועדיי אני חושב שאני ארגיש הרבה יותר פרייאר אם אשאר במצב שלי כרגע 3 שנים שבהם אני גם לא מתקדם בפן מקצועי, לא באישי, וגם לא מסופק ממה שאני עושה.
בכלל, לחיות את החיים במטרה "לא לצאת פרייאר" זה לא נראה לי הדרך אל האושר.
אני מאמין שההחלטה הסופית תתקבל פחות משיקולים מקצועים (כי תכל'ס כל מה שאמרו פה נכון, וגם אני בכנות לא רואה איך התפקיד מקדם אותי בחיים האזרחיים כי אני לא מתכוון לעסוק בתחום), אלא יותר משיקוליים של מה נראה לי יותר נכון לטווח הקרוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 17:29 
בהחלט כן.
וניסית לעבור חייל? זה כן דברים שיכולים לקרות
וכמו שאמרו כאן, אתה יכול גם להגיע ולהיות מפקד בשלמה/ מפקד קורס, מה שיאתגר אותך הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 17:39 
סמל אישי של המשתמש
מה שאני כן מציע לך זה לצאת לתגלית של ספרדיות.
אחרי שתחזור משם אשמח לבירה באנג'ל כאות תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 17:42 
סמל אישי של המשתמש
כן אני יודע... מהיחידה שלי היום זה מאוד קל, הקטע שיש דרישה לשנה פז"ם, ואם אני אצא לקצונה באוקטובר זה אומר שבעצם אני לא אגיע לשנה

אז אולי אולי כדאי לשקול שנית :)

אם יסתדר, בירה עליי
הפועל זה הסם כתב:
בהחלט כן.
וניסית לעבור חייל? זה כן דברים שיכולים לקרות
וכמו שאמרו כאן, אתה יכול גם להגיע ולהיות מפקד בשלמה/ מפקד קורס, מה שיאתגר אותך הרבה יותר.

אני במקום שבתיאוריה אמור להיות אחראי שדברים כאלה לא יקרו בלי אישור... לכן ללא קשרים יהיה חבל לנסות אפילו, אני סתם אדפק, מכל הבחינות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 18:00 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
חבר שלי היה כבר 3 פעמים בתגלית ברזילאיות רק כי יש לו אזרחות ברזילאית והוא שיקר להם שהוא יודע את השפה ובגלל שאין ברזילאים בצבא לא בדקו אותו אפילו והוא הביא משם פצצות עולם ועכשיו כשהוא משתחרר הוא נוסע אליהן לברזיל שתהיה לו שואה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 מרץ 2013, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
איך מחי"ר מגיעים לתגלית???
כמה זמן זה?
זה נחשב חודשי לחימה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2013, 01:04 
סמל אישי של המשתמש
L. Suarez כתב:
איך מחי"ר מגיעים לתגלית???
כמה זמן זה?
זה נחשב חודשי לחימה?

דבר עם המשקית חינוך.
לא יודע אם זה חודשי לחימה, אבל אתה טוחן שם הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 מרץ 2013, 22:13 
סמל אישי של המשתמש
בלתי אפשרי לצאת לתגלית מחי"ר. לא שמעתי על אף אחד מהגדוד שלי שיצא לתגלית. ואני כבר שנה וחצי בגדוד.
שישרף מי שיוצא לתגלית. מכל הלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 01:07 
אסף ראסינג כתב:
קודם כל תודה על התשובות....
האמת היא שבאופן הזוי אני מסכים כמעט עם כל מה שנכתב פה, לשני הצדדים.
יחד עם זאת, אני עדיין יותר נוטה לכן לצאת מאשר ללא.
אני כיוונתי לסוג שירות אחר לגמרי בעל תכנים אחרים לגמרי, בין עם בעבודה מודיעינית או אפילו בקשרי חוץ, שכן אני דובר ספרדית ואנגלית ברמת שפת אם ויודע צרפתית ברמה של 5 יחידות.
המטרה שלי הייתה לשרת במקום שבו אני באמת יכול להביא פלוס מעצמי, ואני יודע בכנות מוחלטת שאני מתאים למקומות האלו, אבל אין מה לעשות, זה לא תמיד מסתדר, וגם באזרחות כנראה.

כשהבנתי אני לא אשרת בחיל המודיעין וכו', קיוויתי לפתח את עצמי ברמה האישית נטו ע"י פעולות כמו למידת שפה נוספת, איזשהו קורס או אפילו חדר כושר, אך עם הזמן התברר לי שזה יהיה בעייתית עקב שעות העבודה הנדרשות ממני, ולצערי אני לא מסוגל להשתמש בדרכים כאלה או אחרות כמו מצב רפואי כדי לקבל תפקיד סתמי יותר ונח יותר- זה פשוט לא באופי שלי.
אני מבהיר שמדובר נטו בעניין של אופי, היום זה בצבא ומחר זה במקום אחר, בדעותיי הפוליטיות אני בכלל קרוב לשמאל.
בשורה התחתונה ובהכללה גסה "נגזר" על כולנו לשרת 3 שנים בצבא,
זה הקלפים שקיבלנו, בסך הכל המטרה שלי היא להפיק מזה את הטוב ביותר.
לכן, במקום להישאר 3 שנים במצב המקובע הזה, אני מעדיף "לוותר על שנה מהחיים" (בכוונה בגרשיים), ע"מ שצורת העיסוק וסביבת שלי תהיה יותר מעניינת, ואני אהיה יותר מסופק ממה שאני עושה כי בכל זאת לקחתי על עצמי משהו שלא כולם לוקחים, גם אם ברמת התוכן אני יכול לומר בכנות שזה אותו חרא בדיוק.

לא מכוון בשום מצב לקריירה צבאית או להחליף את אורנה ברביבאי כמו שאמרו פה,
ועדיי אני חושב שאני ארגיש הרבה יותר פרייאר אם אשאר במצב שלי כרגע 3 שנים שבהם אני גם לא מתקדם בפן מקצועי, לא באישי, וגם לא מסופק ממה שאני עושה.
בכלל, לחיות את החיים במטרה "לא לצאת פרייאר" זה לא נראה לי הדרך אל האושר.
אני מאמין שההחלטה הסופית תתקבל פחות משיקולים מקצועים (כי תכל'ס כל מה שאמרו פה נכון, וגם אני בכנות לא רואה איך התפקיד מקדם אותי בחיים האזרחיים כי אני לא מתכוון לעסוק בתחום), אלא יותר משיקוליים של מה נראה לי יותר נכון לטווח הקרוב
גבר, עזוב את הדעות הפוליטיות, אני הצבעתי מרצ וחתמתי שנה וחצי קבע. אם אתה נהנה בעבודה וחושב שהתפקיד בתור קצין יהיה מספק- לך על זה.
התלבטתי המון, נטו בגלל הקבע, בסופו של דבר החלטתי ללכת עם זה ואני לא מתחרט. המסלול עצמו מאוד כיפי, התפקיד קשה, הרבה פעמים שוחק וטוחן, אבל בסך הכל יוצא לך לחוות ולעשות הרבה דברים שלא חשבת שתעשה.
וכן, אתה מקבל אחריות גדולה בשביל בחור בן 21 (או לפחות ככה זה מרגיש). מבחינתי ההחלטה הייתה טובה ואני בטוח שהיא תתרום לי כבן אדם וכן תקדם אותי איפשהו, אם לא על הנייר בקורות חיים (ותאמין לי, לא בשביל זה יוצאים לקצונה) אז כבן אדם, כי אתה משתנה ולומד לקבל ולעשות דברים שונים שספק אם את תיגע בהם בעבודה כמלצר או כמוכר בחנות.
הקבע אכן מרתיע, אבל בהסתכלות שלי זו שנה שככל הנראה גם ככה הייתי מעביר בעבודות מזדמנות, כך לפחות עכשיו אני עושה משהו מעניין שלא הייתה לי אפשרות לעשות באזרחות (תוך כדי פיתוח עצמי טוב ורווח כספי לא רע).
לא צריך להיות פטריוט גדול בשביל לצאת לקצונה, ותאמין לי שלמערכת לא יזיקו אנשים שפויים שלא יוצאים רק מהמניעים הדביליים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 01:33 
מר בחור כתב:
בלתי אפשרי לצאת לתגלית מחי"ר. לא שמעתי על אף אחד מהגדוד שלי שיצא לתגלית. ואני כבר שנה וחצי בגדוד.

בכל גדוד חי"ר מ.א מקבלים תגלית. מילא היית אומר גדודים קרביים אחרים, שעל חלקם באמת זורקים מבחינת הקצאות (הנדסה, תותחנים, פלח"ץ), אבל בחי"ר זה קיים ועוד איך לאנשים לקראת שחרור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
לפני הצבא מאוד רציתי קצונה. כשנכנסתי הבנתי שאם אתה לא מקבל תפקיד שמעניין אותך (גם מבחינת הת״ש וגם המקצוע עצמו) או שיש לך משהו יותר טוב לעשות בחוץ, אין שום צורך בכך. חוץ מזה, קצין אחד שההתנהגות שלו מגעילה בעיני גורם לי לשנוא מאוד קצונה כרגע, למרות הרבה דוגמאות טובות אחרות. בכל מקרה, כרגע אני לפני הכנה למכים, בעתיד אני מתכוון לבקש תפקיד קצונה מסוים שמעניין אותי, אם לא אקבל אותו- אסיים את שלוש השנים שלי ואגזור את החוגר בכיף, בלי רגשות פספוס!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 18:56 
שיקול אחד שאני חושב שלא הוזכר כאן הוא שרות המילואים שלך. זה האמת פקטור חשוב שכדאי מאוד שתשקול, לכאן או לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 19:30 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
שיקול אחד שאני חושב שלא הוזכר כאן הוא שרות המילואים שלך. זה האמת פקטור חשוב שכדאי מאוד שתשקול, לכאן או לכאן.

אשמח אם תפרט.
כי חלק אמרו לי שלי שבתור חייל פשוט אתה יכול להידפק כי פחות ייתחשבו בך מאשר בקצין, ומצד שני אם אני לא טועה ג'ובניקים חוגרים כמעט ולא מוזמנים למילואים (מלבד תפקידים ספציפיים כמו בחמ"ן לדוגמא), ואולי אפילו לפרופיל 45 יש פטור (?)

בכל מקרה, אני מסכים איתך שזה פרט חשוב (ואפילו מאוד, שכן הוא מתפרס על גבי המון שנים), אבל קשה מאוד לקחת החלטה ע"פ זה- ברור שצריך להתחשב, אבל בסופו של דבר אדם חי בהווה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 19:38 
סמל אישי של המשתמש
כולם אמרו לי שמילואים יותר חרא ויותר חשוב מסדיר, לא האמנתי להם אבל הם צדקו.
נראה לי שזה שיעור שאפשר ללמוד רק דרך הרגליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 19:53 
סמל אישי של המשתמש
אסף ראסינג כתב:
גיא האדום כתב:

אשמח אם תפרט.
כי חלק אמרו לי שלי שבתור חייל פשוט אתה יכול להידפק כי פחות ייתחשבו בך מאשר בקצין, ומצד שני אם אני לא טועה ג'ובניקים חוגרים כמעט ולא מוזמנים למילואים (מלבד תפקידים ספציפיים כמו בחמ"ן לדוגמא), ואולי אפילו לפרופיל 45 יש פטור (?)

בכל מקרה, אני מסכים איתך שזה פרט חשוב (ואפילו מאוד, שכן הוא מתפרס על גבי המון שנים), אבל קשה מאוד לקחת החלטה ע"פ זה- ברור שצריך להתחשב, אבל בסופו של דבר אדם חי בהווה

קצינים עושים הרבה מילואים. ויש מקומות עבודה שיכולים לפסול אותך אם יבינו שאתה תיעלם להם להרבה ימי מילואים בשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 21:31 
אסף יא אח אני בדיוק באותה הצומת וכל הודעה פה רק מצליחה לבלבל אותי יותר .

שיהיה לנו בהצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 מרץ 2013, 21:37 
סמל אישי של המשתמש
גמד לשעבר כתב:
אסף יא אח אני בדיוק באותה הצומת וכל הודעה פה רק מצליחה לבלבל אותי יותר .

שיהיה לנו בהצלחה

מי האמין שנדבר ככה אחרי מחנה 80

נחשוב טוב ונגיע להחלטה...
בהצלחה אחי !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2013, 06:49 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
OrEliaz כתב:
לפני הצבא מאוד רציתי קצונה. כשנכנסתי הבנתי שאם אתה לא מקבל תפקיד שמעניין אותך (גם מבחינת הת״ש וגם המקצוע עצמו) או שיש לך משהו יותר טוב לעשות בחוץ, אין שום צורך בכך. חוץ מזה, קצין אחד שההתנהגות שלו מגעילה בעיני גורם לי לשנוא מאוד קצונה כרגע , למרות הרבה דוגמאות טובות אחרות. בכל מקרה, כרגע אני לפני הכנה למכים, בעתיד אני מתכוון לבקש תפקיד קצונה מסוים שמעניין אותי, אם לא אקבל אותו- אסיים את שלוש השנים שלי ואגזור את החוגר בכיף, בלי רגשות פספוס!

מבחינת הת״ש? מה בנוגע ל״ ת״ש עולםםם״ ?
ועכשיו ברצינות, אתה הולך לצחוק על החלק המודגש כשתהיה פחות צעיר. זה באמת לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2013, 08:12 
סמל אישי של המשתמש
Red scars כתב:
מר בחור כתב:

בכל גדוד חי"ר מ.א מקבלים תגלית. מילא היית אומר גדודים קרביים אחרים, שעל חלקם באמת זורקים מבחינת הקצאות (הנדסה, תותחנים, פלח"ץ), אבל בחי"ר זה קיים ועוד איך לאנשים לקראת שחרור.

יכול להיות שאתה צודק. אצלי בגדוד עוד לא שמעתי על מישהו שיצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: לצאת לקצונה- כן או לא?
הודעהפורסם: 11 מרץ 2013, 09:18 
סמל אישי של המשתמש
Peace Hope כתב:
OrEliaz כתב:
לפני הצבא מאוד רציתי קצונה. כשנכנסתי הבנתי שאם אתה לא מקבל תפקיד שמעניין אותך (גם מבחינת הת״ש וגם המקצוע עצמו) או שיש לך משהו יותר טוב לעשות בחוץ, אין שום צורך בכך. חוץ מזה, קצין אחד שההתנהגות שלו מגעילה בעיני גורם לי לשנוא מאוד קצונה כרגע , למרות הרבה דוגמאות טובות אחרות. בכל מקרה, כרגע אני לפני הכנה למכים, בעתיד אני מתכוון לבקש תפקיד קצונה מסוים שמעניין אותי, אם לא אקבל אותו- אסיים את שלוש השנים שלי ואגזור את החוגר בכיף, בלי רגשות פספוס!

ועכשיו ברצינות, אתה הולך לצחוק על החלק המודגש כשתהיה פחות צעיר. זה באמת לא רציני.

אם הבדיחה זה מה שעזרא בזמנו ציטט אותי, אז זה ממש לא קשור. דיברתי יותר על קצונת ג׳וב
וברצינות שזאת אחת הסיבות. אני מפחד להיות כמוהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2013, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
OrEliaz כתב:
Peace Hope כתב:
OrEliaz כתב:

אם הבדיחה זה מה שעזרא בזמנו ציטט אותי, אז זה ממש לא קשור. דיברתי יותר על קצונת ג׳וב
וברצינות שזאת אחת הסיבות. אני מפחד להיות כמוהו

ואם הקצין הישיר שלך היה תותח על, סופר מקצועי ודואג לחיילים שלו כמו לילדים שלו זה היה מחזק אצלך את הרצון לצאת לקצונה ולהיות כמוהו ?
כל אחד הוא בן אדם בפני עצמו. מניסיון, הדרך הכי פשוטה להצליח בתפקיד כזה הוא פשוט להיות מי שאתה ולא לתת לדרגות או לתפקיד לשנות אותך. כשאתה לא משקיע אנרגיות בכל מיני מסיכות, אתה יכול להשקיע אותן בתפקיד ובאנשים.
אם אתה יוצא, תצא בשבילך ובשביל ההתפתחות שלך, לא בגלל קצין חרא כזה או אחר (ויש כאלה בערימות) שהשפיע על איך שאתה תופס קצינים.
באופן כללי, אין מה להתעסק בהכללות. לא כל הקצינים אותו דבר כמו שלא כל אוהדי הפועל אותו דבר, כמו שלא כל אוהדי בית"ר אותו דבר כמו שלא כל החיילים בגולני אותו הדבר.
כל עוד תשמור על האופי שלך ועל מי שאתה, יש לי הרגשה שאתה תהיה אחרת מאותו קצין אם תצא לקצונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 מרץ 2013, 16:32 
סמל אישי של המשתמש
Peace Hope כתב:
זה עניין מאוד אינדיבידואלי אסף.
אני אישית חושב שלצאת לקק"צ ולחזור לתפקיד שלישותי זה בזבוז זמן וזה לא ייתן לך כלום לחיים. יש לי חבר שסיים לפני כמה חודשים והוא מבסוט על החיים שלו.
זה גם מאוד תלוי במקום אליו תחזור. יש מקומות בצבא (כמו חיל המודיעין) ויחידות מסוימות שגודל האחריות שמקבל קצין מההתחלה היא מטורפת וזה ניסיון נדיר לחיים.
אני גם בדילמה הזאת כבר כמה חודשים.
שיהיה לנו בהצלחה.

אתה בגג יכול להיות קצין SS.
תמשיך עם החרטות של הברזילאיות.

:HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 מרץ 2013, 00:08 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
שבתאי יחבס כתב:
Peace Hope כתב:
זה עניין מאוד אינדיבידואלי אסף.
אני אישית חושב שלצאת לקק"צ ולחזור לתפקיד שלישותי זה בזבוז זמן וזה לא ייתן לך כלום לחיים. יש לי חבר שסיים לפני כמה חודשים והוא מבסוט על החיים שלו.
זה גם מאוד תלוי במקום אליו תחזור. יש מקומות בצבא (כמו חיל המודיעין) ויחידות מסוימות שגודל האחריות שמקבל קצין מההתחלה היא מטורפת וזה ניסיון נדיר לחיים.
אני גם בדילמה הזאת כבר כמה חודשים.
שיהיה לנו בהצלחה.

אתה בגג יכול להיות קצין SS.
תמשיך עם החרטות של הברזילאיות.

:HEART2:

אמר המשתמש היחיד בפורום עם סיכת מ״מ מוזהבת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: