KingAlpaca כתב:
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:
Officer Barbrady כתב:
KingAlpaca כתב:
השאלה הזאת לא נכונה וטובה בכל כך הרבה רמות,
תנסח שאלה יותר טובה.
אבל אין לי רעיון שימחיש את המצב יותר טוב. אתה נמצא בארץ עם מנהיג שרוצה להשמיד אותך, תומכים בו מאות אלפים שאתה יודע שהולכים להשמיד אותך. מה תעשה? תהיה מוסרי-פורום-השדים ותניח להם או שתהרוג אותם לפני שהם יהרגו אותך? הרי גם אם היטלר היה יותר מדוייק ומצהיר שביום מסויים כל הגרמנים יירו ביהודים ויחסלו אותם, ונניח שהיה קנצלר מעליו שהיה מבטל את היום הזה, עדיין נשארת עם 250 אלף נאצים שעוד יקומו להרוג אותך. מה אתה עושה במצב כזה?
1 אני לא יודע שהם הולכים להשמיד אותי. למעשה במגילה לא כתוב משהו קרוב לזה.
2. אם הורדתי את היטלר, עדיין כל השאר ינסו להשמיד אותי? לא בטוח.
הורדת את המן, תחכה תראה מה קורה.
3. אם הייתי הורג, למה לא להתחיל באנשים שהיו שם, ולא ב75 אלף איש רנדומלים בממלכה?
שחלקם זקנים, ילדים ונשים?
1. לא כתוב במגילה שהמן הטיל פור והיהודים צמו והתענו לקראת היום השלושה עשר בחודש הדר?
2. באמת? 250 אלף שתומכים באידיאולוגיה הנאצית, בטוחים שהיהודים שולטים בעולם, ששרפו אלפי בתי כנסת, שמנעו מאזרחים להיכנס לחנויות יהודיות, אלה ייעלמו עם הזמן ככה סתם? האנטישמים הביאו את היטלר, לא היטלר הביא את האנטישמים.
3. מי אמר שאלה היו אנשים רנדומליים? בכל פרס היו 75 אלף איש? למה דווקא אותם? ובקשר לילדים ונשים, על היטלר יוגנד והקצינות אס.אס שמעת? אותם היית הורג אם הייתה לך הזדמנות?
1. SO?
ונניח שהמן אכן היה מנסה להשמיד את היהודים,
אתה בטוח שכולם היו מצטרפים?
2. א. תפסיק עם המספר הזה, אני לא מבין מה יש לך איתו.
ב. זה דיון פילוסופי מרתק, מה בא קודם, אבל אני לא חושב שאפשר להתווכח שבלי היטלר זה היה מאבד המון מהעוצמה והנחישת של העסק, בטח ובטח בלי מנהיג בכלל.
ג. אנטישמים זה עדיין לא משהו שצריך להרוג.
3. א. כי הם לא אהבו אותנו.
ב. נמאס לי להגיד לך תפסיק עם ההשוואה לנאצים, זו לא זילות, זה פשוט סתם טימטום.
הנאצים אכן השמידו 6 מיליון איש. הפרסים היו עסוקים בלעבוד על עיבוד משלהם ל300.
לנאצים היה מערך השמדה משוכלל ומשומן. הפרסים עד היום לא מסוגלים להתפתח מעבר לגידול גמלים.
ג. ילד בהיטלר יוגנד שרק התגייס ולא הרג אף אחד?
פה אפילו לא נכנסים לשאלות פילוסופיות ומוסריות, ברור שלא הייתי הורג אותו.
1. לא כולם. כמו שאמרתי, לא היו רק 75 אלף אזרחים בפרס, אלה כנראה היו אותם 75 אלף שמזוהים עם המן ותוכניות ההשמדה שלו.
2. א. זה מספר התומכים שהיו בעצרת המפורסמת ההיא. עצרת של מפלגה שרצתה(והצליחה) להוציא את היהודים מחוץ לחוק ובהמשך להשמיד אותם(לא רק בגרמניה ואירופה).
ב. נכון שזה היה מאבד הרבה מהעוצמה והאכזריות שלו, אבל רציחות, בזיזות ואונס בשם האנטישמיות היו מאז ומתמיד.
ג. אנטישמים לא צריך להרוג, גם לא ניאו נאצים. נאצים בשלטון או עם אחוז גבוה לעלות לשלטון - כן.
3. ההשוואה כאן היא מאוד נכונה. מקרה המן ומרדכי היה לפני הרבה זמן, בלי אזכורי שואה לא ניתן להתדיין באובייקטיביות כי ההרגשה של השמדת עם לא תהיה תקפה. השואה הייתה לפני 75 שנה וזה עוד טרי בזיכרון.
ב. לא אמרתי ילד בהיטלר יוגנד שרק התגייס, דיברתי עם ילדים נאצים עם כוונות ורצונות השמדה. יכול להיות שאתה שונה ממני, יכול להיות שאני פחות רחמן, אבל אם הייתי פוגש ילד בהיטלר יוגנד שרואה בי השטן ומתכוון להתגייס לאס-אס כשיגיע לגיל המתאים, הייתי הורג אותו.