תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 20:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: 37% שוקלים לרדת מהארץ?
הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 00:22 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
KingAlpaca כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
KingAlpaca כתב:
40% של קוקסינלים. (וזה כולל אותי)

רגע, זה אומר שאנחנו ניאלץ להמשיך לסבול אותך?
:bang:

כרגע? כן
לעוד תקופה ארוכה? לא

(בהנחה שאתה מדבר על ישראלים, אם אתה מדבר על חברי פורום שדים, גורלכם נגזר ממזמן)

לא זוכר מי זה היה פה בפורום, שהימר שאתה סתם מזבל בשכל ושאתה לא תרד לשום מקום חוץ מאשר להוריד את הזבל.
בכל מקרה, כנראה שהוא צדק :)

1. זה הייתי אני. אמרתי כל הזמן שהמעבר קשה לי ומפחיד אותי.
2. זה כן יקרה. כמו שקשה לי מאוד לעשות את המהלך (גם הבוס שלי מקשה עליי מאוד, אבל זה נושא אחר), אני גם לא אוכל לחיות עם עצמי אם אני לא אנסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 13:54 
KingAlpaca כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
KingAlpaca כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
KingAlpaca כתב:
40% של קוקסינלים. (וזה כולל אותי)

רגע, זה אומר שאנחנו ניאלץ להמשיך לסבול אותך?
:bang:

כרגע? כן
לעוד תקופה ארוכה? לא

(בהנחה שאתה מדבר על ישראלים, אם אתה מדבר על חברי פורום שדים, גורלכם נגזר ממזמן)

לא זוכר מי זה היה פה בפורום, שהימר שאתה סתם מזבל בשכל ושאתה לא תרד לשום מקום חוץ מאשר להוריד את הזבל.
בכל מקרה, כנראה שהוא צדק :)

1. זה הייתי אני. אמרתי כל הזמן שהמעבר קשה לי ומפחיד אותי.
2. זה כן יקרה. כמו שקשה לי מאוד לעשות את המהלך (גם הבוס שלי מקשה עליי מאוד, אבל זה נושא אחר), אני גם לא אוכל לחיות עם עצמי אם אני לא אנסה.

בקיצור, 'תה קוקסינל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני לא יכול לקבוע אם שבטיות זה דבר טוב או רע, אני רק יכול להצביע על מחקרים שקובעים שבארצות מודרניות (שם ערך השבט והמשפחה יותר נמוך) שיעור הדיכאון הוא גבוה מאוד.

זה די טבעי מכיוון שבמקומות האלה יותר אנשים מבינים שהחיים הם די דפוקים, כמה שהם גם מדהימים.
במדינות בהם יש די הרבה אנשים שמעבירים חיים שלמים מסוממים מדת/אידיאולוגיה קיצונית/חומרים אחרים בשביל לברוח מ-2 הראשונים, טבעי שיהיה פחות "דיכאון". ידידנו romario גם יכול להגיד לך כמה בקלות אדם מוגדר כיום "דכאוני" באותן מדינות מודרניות.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 18:17 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:
לא קראתי לאף אחד בשמות, איחלתי בהצלחה למי שמחליט לרדת מהארץ.
אני חושב שאדם הוא שבטי מטבעו, בגלל זה קשה לי להבין איך אנשים עוזבים בכזאת קלות את המולדת שלהם ואפילו לא בישביל אידיאולוגיה, אלא בשביל בית יותר גדול ורכב יותר טוב(כאן כדאי לציין שאני עוד צעיר אז כנראה שאין לי זכות לשפוט בצורה אובייקטיבית אנשים שצריכים לכלכל משפחה שלמה). אני אפילו לא אכנס לעניין היהודים וישראל כי אני יודע שזה די נדוש, אבל אני חושב שצורת החשיבה של האדם המודרני קצת איבדה את הדרך, ואין דבר יותר נפוץ מלשמוע "יום אחד אני אחזור לישראל" מאנשים שגרים בחו"ל, וזה רק מוכיח שאולי הסיבות לעזיבה הן לא הסיבות הנכונות. אבל כל אחד עושה את הבחירות שלו בחיים, לא לכולם יש את אותה החשיבה, ואם אתה מאושר מההגירה שלך אז מי אני שאגיד משהו.

ואתה חושה שהשבטיות הזו היא משהו טוב?
ברצינות, אם נניח ב 1948 (צריך הרי לבחור תאריך, הרי לפני 100 שנה ה"שבט" שלי היה ברומניה וליטא) היו מחליטים שזהו, אין הגירה, אנשים נשארים במקום שהם נולדו בו, העולם היה יותר טוב?
כי לי זה נשמע איום ונורא.
אני לא אומר שאתה חייב לרדת מהארץ, אני אומר שבגדול הגירה זו תופעה מאד מאד טובה לחברה האנושית בכללותה.
וברמה יותר פרטנית, אני לא מבין על מה ולמה אתה מבצע קביעה קטגורית ערכית על מה שהוא בסופו של יום מעבר של דירה.
ואם אני יכול לתת לך עצה אישית - אתה לא חייב להגדיר את עצמך אך ורק לפי צבע הדרכון שלך, ושווה לך לפחות לשאול את עצמך למה אתה נותן כזאת חשיבות ל"מולדת".
אני לא אומר שאתה חייב להגיע לאותה מסקנה כמוני, אני רק מקווה שלא תגיע למסקנות שלך מאינרציה.
אני לא יכול לקבוע אם שבטיות זה דבר טוב או רע, אני רק יכול להצביע על מחקרים שקובעים שבארצות מודרניות(שם ערך השבט והמשפחה יותר נמוך) שיעור הדיכאון הוא גבוה מאוד. אם כבר הזכרת את העבר, שים לב כמה יהודי גרמניה היו מחוברים למולדת שלהם, שהם קראו לעצמם "גרמנים בעלי דת משה" והרבה מהם סירבו לעזוב גם כשהנאצים עלו לשלטון וחוקקו חוקים גזעניים.
אדם שגר עם אנשים שדומים לו בתרבות ובשפה, בד"כ ירגיש יותר נוח לבטא את עצמו ולסגל לעצמו שיגרה. גם אני חושב שלטייל בעולם ולחוות תרבויות שונות(גם בצורת הגירה קצרה לשנה-שנתיים) זה דבר חיובי שאני רוצה להתנסות בו, פשוט אני לא רואה את עצמי מגדל ילדים שלא יהיו ישראלים. אני מכיר בעובדה שיש הרבה שזה פחות חשוב להם, ובגלל זה אני מציין שאני חושב שאדם צריך לעשות שיקולים ולעשות מה שהוא רואה לנכון ומה שיעשה אותו מאושר. בין אם זה ירידה מהארץ או יציאה מהארון. זה שאני לא אעשה את זה לא אומר שזה לא יעשה טוב לאחרים.

פז, אתה צודק שהבחירות שלנו הן בעיקרן נסיבתיות, ובניגוד לאזורים מוכי רעב ומלחמה, אני לא חושב שבישראל הנסיבות בהכרח צריכות לגרום לך להגר. וכסף הוא לא הכרח דבר רע, אבל אני חושב שעדיין כדאי להסתכל עליו בתור אמצעי ולא מטרה, ואם יותר ממנו יגרום לך ללכת עם הרגשה יותר טובה, גם במחיר של עזיבה, זאת זכותך ואפילו חובתך המלאה.

בחלקים המודגשים אתה רק מצדיק הרבה מאלה שמתכוונים להגר מפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 דצמבר 2012, 18:23 
roygordana כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני לא יכול לקבוע אם שבטיות זה דבר טוב או רע, אני רק יכול להצביע על מחקרים שקובעים שבארצות מודרניות (שם ערך השבט והמשפחה יותר נמוך) שיעור הדיכאון הוא גבוה מאוד.

זה די טבעי מכיוון שבמקומות האלה יותר אנשים מבינים שהחיים הם די דפוקים, כמה שהם גם מדהימים.
במדינות בהם יש די הרבה אנשים שמעבירים חיים שלמים מסוממים מדת/אידיאולוגיה קיצונית/חומרים אחרים בשביל לברוח מ-2 הראשונים, טבעי שיהיה פחות "דיכאון". ידידנו romario גם יכול להגיד לך כמה בקלות אדם מוגדר כיום "דכאוני" באותן מדינות מודרניות.

הדיכאון מגיע כי לא יודעים איך להשתמש נכון באור(התענוג) שיורד מלמעלה.
אור חייב להתלבש בכלי ולהשמר בו כדי שההנאה תהיה נצחית.
ברגע שחברת השפע משווקת לנו הנאות רגעיות אז האור לא יכול להשאר בכלי
הוא נכנס לתוכו אבל מסתלק לאחר זמן קצר.
הנאה נצחית זה הנאה שלא עשית את הדבר כדי לקבל לעצמך אלא רצית את אותו הדבר כדי להשפיע אותו אח"כ לזולת.
גם אלה שמשתמשים בסמים ואלכוהול וכל מיני חומרי גירוי אחרים בסופו של דבר הסיכוי שלהם להיות בדיכאון הוא מאוד גבוה וכן אנשים שמתמשים בתרופות נוגדי דיכאון.

האדם מוגדר כדכאוני מכיוון שהוא אף פעם לא ישיג את ההנאה שרצוייה לו,הוא כל הזמן במרדף אחרי דברים מדומים,בן אדם כדי להיות מאושר צריך להדעת למה הוא הגיע לפה ומה הוא צריך לעשות פה.

רק שמחה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 11:26 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני לא יכול לקבוע אם שבטיות זה דבר טוב או רע, אני רק יכול להצביע על מחקרים שקובעים שבארצות מודרניות(שם ערך השבט והמשפחה יותר נמוך) שיעור הדיכאון הוא גבוה מאוד.

אני לא בטוח אם אתה מדבר על עוד מדינות חוץ מהסקנדינביות, אבל בהן זה מושפע מהמזג אוויר ובעיקר ומהצפיפות הנמוכה(חוץ מדרום קוריאה ישראל היא גם המדינה המערבית הכי צפופה). זה 2 גורמים שלא קשורים אחד לשני.
ובקשר למדד שהוזכר פה שאנחנו במקום ה17 בו, זה בעיקר בגלל שתוחלת החיים בישראל היא מהגבוהות בעולם. אנחנו לא מהמובילים בהשכלה ולא בתמ"ג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 12:42 
Shacham כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני לא יכול לקבוע אם שבטיות זה דבר טוב או רע, אני רק יכול להצביע על מחקרים שקובעים שבארצות מודרניות(שם ערך השבט והמשפחה יותר נמוך) שיעור הדיכאון הוא גבוה מאוד.

אני לא בטוח אם אתה מדבר על עוד מדינות חוץ מהסקנדינביות, אבל בהן זה מושפע מהמזג אוויר ובעיקר ומהצפיפות הנמוכה(חוץ מדרום קוריאה ישראל היא גם המדינה המערבית הכי צפופה). זה 2 גורמים שלא קשורים אחד לשני.
ובקשר למדד שהוזכר פה שאנחנו במקום ה17 בו, זה בעיקר בגלל שתוחלת החיים בישראל היא מהגבוהות בעולם. אנחנו לא מהמובילים בהשכלה ולא בתמ"ג.

לפי דעתי, זה שתוחלת החיים פה היא מקום 3 בעולם - זה אומר הרבה מאוד דברים טובים. כידוע, תוחלת החיים היא ביחס ישר לאיכות החיים, רמת שירותי הרפואה, והאושר הכללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: 37% שוקלים לרדת מהארץ?
הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 13:52 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Shacham כתב:
Officer Barbrady כתב:

לפי דעתי, זה שתוחלת החיים פה היא מקום 3 בעולם - זה אומר הרבה מאוד דברים טובים. כידוע, תוחלת החיים היא ביחס ישר לאיכות החיים, רמת שירותי הרפואה, והאושר הכללי.

זאת שאלה מעניינת. יחס ישר לא אומר שבהכרח יש סיבתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 13:53 
סמל אישי של המשתמש
1. תפסיק לקחת מנתונים לא חד משמעים את הנתון שנוח לך.
2. נתונים זה לא הכל.
3. תוחלת חיים זה לא מעניין.
4. ההבדלים הם מינוריים.
5. וחשוב מכל, אתה עדיין בעבר, ישראל לא קרובה להיות שלישית. בין 15 ל20.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 14:44 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
5. וחשוב מכל, אתה עדיין בעבר, ישראל לא קרובה להיות שלישית. בין 15 ל20.

אולי, ברשימה שהוא הסתמך עליה אנחנו גבוהים בגלל הנתון של התוחלת חיים ולא הדברים האחרים, שגם יהיו יותר חשובים לכמעט כל בן אדם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 16:32 
סמל אישי של המשתמש
אני מדבר על תוחלת חיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 16:45 
סמל אישי של המשתמש
לפי ה OECD ישראל מקום חמישי בעולם בתוחלת החיים ב 2011

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
אני מדבר על תוחלת חיים.

גם אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:17 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני לא יכול לקבוע אם שבטיות זה דבר טוב או רע, אני רק יכול להצביע על מחקרים שקובעים שבארצות מודרניות(שם ערך השבט והמשפחה יותר נמוך) שיעור הדיכאון הוא גבוה מאוד. אם כבר הזכרת את העבר, שים לב כמה יהודי גרמניה היו מחוברים למולדת שלהם, שהם קראו לעצמם "גרמנים בעלי דת משה" והרבה מהם סירבו לעזוב גם כשהנאצים עלו לשלטון וחוקקו חוקים גזעניים.
אדם שגר עם אנשים שדומים לו בתרבות ובשפה, בד"כ ירגיש יותר נוח לבטא את עצמו ולסגל לעצמו שיגרה. גם אני חושב שלטייל בעולם ולחוות תרבויות שונות(גם בצורת הגירה קצרה לשנה-שנתיים) זה דבר חיובי שאני רוצה להתנסות בו, פשוט אני לא רואה את עצמי מגדל ילדים שלא יהיו ישראלים. אני מכיר בעובדה שיש הרבה שזה פחות חשוב להם, ובגלל זה אני מציין שאני חושב שאדם צריך לעשות שיקולים ולעשות מה שהוא רואה לנכון ומה שיעשה אותו מאושר. בין אם זה ירידה מהארץ או יציאה מהארון. זה שאני לא אעשה את זה לא אומר שזה לא יעשה טוב לאחרים.

פז, אתה צודק שהבחירות שלנו הן בעיקרן נסיבתיות, ובניגוד לאזורים מוכי רעב ומלחמה, אני לא חושב שבישראל הנסיבות בהכרח צריכות לגרום לך להגר. וכסף הוא לא הכרח דבר רע, אבל אני חושב שעדיין כדאי להסתכל עליו בתור אמצעי ולא מטרה, ואם יותר ממנו יגרום לך ללכת עם הרגשה יותר טובה, גם במחיר של עזיבה, זאת זכותך ואפילו חובתך המלאה.

הבנתי שבשבילך זה מאד חשוב שאתה וילדך יבלו את כל חייהם במדינה שאתה נולדת בה, אני רק לא לגמרי מבין למה.
במיוחד כשישראל עצמה היא עדיין מדינת מהגרים מובהקת.
זו כמובן זכותך המלאה לחשוב ככה, ואני שואל את זה סתם מסקרנות, קראתי את ההודעה הנ"ל פעמיים ולא לגמרי הבנתי (אם כי בהחלט יש מצב שזה יותר קשור לעבודה שגראס נהיה חוקי פה לפני שבועיים מאשר ליכולת הביטוי שלך).
אני רוצה לגור כאן מאותה סיבה שאני רוצה להתחתן עם מישהי בעלת תחומי עניין דומים לשלי ומאותה סיבה שאני רוצה שהילדים שלי יאהדו הפועל. אני רוצה לחיות את החיים שלי בסביבה שדומה לי, שהאנשים בה מדברים באותה שפה כמו שלי, עם חשיבה ותרבות דומים לשלי, וכמובן קרוב למשפחה שלי שגרה בארץ. נכון, זה די פרמטיבי(ואני לא חושב שאתה מנסה לבקר אותי על זה, אני פשוט מודה בעובדות) ופחות מתאים לתקופה המודרנית שבה הגבולות יותר פרוצים, אבל כרגע אני מעדיף להכריע את הכף לטובת המוכר מאשר הנסתר. יכול להיות שבעתיד החשיבה שלי תשתנה, אני ממש לא פוסל, אבל אני נוטה יותר להתחבר לשורשים מאשר לנדוד ברוח.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:22 
טוב, אני לא רואה טעם להמשיך את הדיון הזה. למיטב ידיעתי, המדד המוביל לקביעת איכות חיים, הוא מדד הפיתוח האנושי של האו"ם. בדבריי אני מסתמך על ויקיפדיה וגם על ידע אישי. יכול להיות שגם ויקיפדיה וגם אני טועים.

בכל מקרה, ברור שזה עניין אינדיבידואלי.
אני מאושר פה, טוב לי, יש לי אחלה חיים, ולכן אני לא רואה סיבה לעשות בחיי שינוי דרסטי כמו להגר למדינה אחרת. לדעתי האישית, הגירה זה צעד דרסטי שמשתלם רק אם ממש לא טוב לך בחיים ואתה חייב שינוי.
ממה שאני קורא פה אני רואה שיש פה בפורום המון אנשים שרע להם בחיים, כל כך רע שהם מעוניינים לעשות את השינוי הדרסטי הזה. עצוב לשמוע שכל כך רע לכם בחיים, אבל שיהיה לכם בהצלחה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:30 
סמל אישי של המשתמש
מיליון ילדים מתחת לקו העוני ואתם מבלבלים את המוח על איכות חיים ו OECD.
לא מאחל לאף אחד מכם להשכיב ילד רעב לישון, אני אישית אחתוך לעצמי וריד לפני שזה יקרה לילדים שלי.
יש כאלו שזו המציאות שלהם - כל ילד שלישי, שוב, כל ילד שלישי במדינה נמצא מתחת לקו העוני.
כיף פה, למה באמת לרדת מהארץ ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:31 
kobster כתב:
מיליון ילדים מתחת לקו העוני ואתם מבלבלים את המוח על איכות חיים ו OECD.
לא מאחל לאף אחד מכם להשכיב ילד רעב לישון, אני אישית אחתוך לעצמי וריד לפני שזה יקרה לילדים שלי.
יש כאלו שזו המציאות שלהם - כל ילד שלישי, שוב, כל ילד שלישי במדינה נמצא מתחת לקו העוני.
כיף פה, למה באמת לרדת מהארץ ?

מן הסתם העניים באמת בכלל לא חולמים על לרדת מהארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
אתם יותר קשי הבנה מתמיד.

https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html
18

http://www.infoplease.com/world/statist ... -2009.html
11

http://health.howstuffworks.com/wellnes ... tancy1.htm
לא ב10

http://www.huffingtonpost.com/howard-st ... Sweden_814
לא ב5

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:43 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לדעתי האישית, הגירה זה צעד דרסטי שמשתלם רק אם ממש לא טוב לך בחיים ואתה חייב שינוי.

בדיוק הפוך,
מי שמצבו באמת קשה, לא יכול ולא בנוי להגירה,
מי שהחיים שלו טובים, אבל לא יכול לסבול את תקרת הזכוכית פה, חושב על עזיבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:44 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
י רוצה לגור כאן מאותה סיבה שאני רוצה להתחתן עם מישהי בעלת תחומי עניין דומים לשלי ומאותה סיבה שאני רוצה שהילדים שלי יאהדו הפועל. אני רוצה לחיות את החיים שלי בסביבה שדומה לי, שהאנשים בה מדברים באותה שפה כמו שלי, עם חשיבה ותרבות דומים לשלי, וכמובן קרוב למשפחה שלי שגרה בארץ. נכון, זה די פרמטיבי(ואני לא חושב שאתה מנסה לבקר אותי על זה, אני פשוט מודה בעובדות) ופחות מתאים לתקופה המודרנית שבה הגבולות יותר פרוצים, אבל כרגע אני מעדיף להכריע את הכף לטובת המוכר מאשר הנסתר. יכול להיות שבעתיד החשיבה שלי תשתנה, אני ממש לא פוסל, אבל אני נוטה יותר להתחבר לשורשים מאשר לנדוד ברוח.

אני לא חושב שזה פרימיטיבי, אני פשוט חושב שזו טעות.
ברצינות, בלי קשר לפוליטיקה, מחירי הדיור או מזג האוויר, העולם הוא פשוט מקום גדול ומופלא, אם האופציה פתוחה לפניך, אני חושב שזה ממש חבל אפילו לא לשקול את זה.
החיים שלך יכולים להיות הרבה יותר מעניינים, אתה רק צריך להצליח להתגבר על הפחד המאד מאד טבעי משינוי.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לדעתי האישית, הגירה זה צעד דרסטי שמשתלם רק אם ממש לא טוב לך בחיים ואתה חייב שינוי.

פגשת הרבה אנשים בחיים שלך שגרו במספר מקומות שאמרו "חבל שלא נשראתי באותה מדינה כל החיים שלי"?
כי אני לא (וזה כולל אנשים שחזרו למולדתם בסופו של יום).
אבל אני מכיר המון אנשים שאוכלים את הלב שלא יצא להם לראות את העולם יותר.

וסתם מסקרנות, על מה הדעה שלך מבוססת?
אתה נשמע מאד נחרץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:46 
KingAlpaca כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

בדיוק הפוך,
מי שמצבו באמת קשה, לא יכול ולא בנוי להגירה,
מי שהחיים שלו טובים, אבל לא יכול לסבול את תקרת הזכוכית פה, חושב על עזיבה.

על מה אתה מדבר?
כל העולים שהגיעו לארץ ישראל משנת 48 ועד היום - הגיעו כי היה להם טוב שם?
כל המהגרים מאירלנד ואיטליה לארה"ב - היגרו כי היה להם טוב במדינות שלהם?
כל המהגרים כיום מאפריקה, הודו, סין ודרום אמריקה לאירופה וארה"ב - מהגרים כי טוב להם?

מי שהחיים שלו טובים, נוטה הרבה יותר להישאר במדינה שלו, כי יש לו הרבה יותר מה להפסיד. מי שעוזב הכל ומהגר לארץ אחרת, זה אותו אחד שאין לו מה להפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
יש כל מיני סוגי הגירות, אני לא אפרט, אני מניח שאתה יודע לבד, ואני גם מניח שאתה יודע על איזה הגירה מדובר בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:49 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:

לפי המדד HDI האחרון שאע"ב מסתמך עליו אנחנו במקום גבוה בגלל התוחלת חיים, לא בגלל רמת ההשכלה(פחות מ16 שנות לימוד, לרוב המדינות המערביות יש יותר) ולא בגלל התמ"ג(25000$ לנפש, כשבמדינות מערביות אחרות זה בד"כ יותר קרוב ל40).

אבל היי, אנחנו קשי הבנה!!!!111

עריכה:
עכשיו שמתי לב שהוא כתב איפה שהוא מקום שלישי, אז זה מקום שישי ולא מקום שלישי, זה לא משנה את הטענה שבגלל זה אנחנו במקום גבוה ולא בגלל שאר הגורמים שמרכיבים את הרשימה הזאת.

אני בצד שלך דרך אגב, אם זה לא מובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
גררררררררררררררררררררררר,
אתה עדיין לא מגיב למה שאני כותב.

אגב,
גם במדד הזה:
http://hdrstats.undp.org/en/indicators/69206.html
9

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
אגב,
ישראל ובריאות, אפילו מהדו"ח הזה:
http://hdrstats.undp.org/en/indicators/53906.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 19:59 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

פגשת הרבה אנשים בחיים שלך שגרו במספר מקומות שאמרו "חבל שלא נשראתי באותה מדינה כל החיים שלי"?
כי אני לא (וזה כולל אנשים שחזרו למולדתם בסופו של יום).
אבל אני מכיר המון אנשים שאוכלים את הלב שלא יצא להם לראות את העולם יותר.

וסתם מסקרנות, על מה הדעה שלך מבוססת?
אתה נשמע מאד נחרץ.

בוא נניח לרגע שאתה צודק, ושחלק משמעותי מהמהגרים בעולם בוחרים להגר כי הם רוצים לראות עולם ולא כי רמת החיים שלהם נמוכה.
עדיין - אם תקרא את הדיון, תראה שהסיבה של רוב האנשים פה שרוצים לעזוב היא לא לראות עולם, אלא כי הם חושבים שרע פה. כך שהעמדה שלך רלוונטית אולי אליך (ולאנשים כמו גיא האדום ובלאדבראדר, ולעוד איזשהו אחוז מסוים מהמהגרים), אבל לא לרוב הגולשים פה.

שנית, אם תבחן את המדינות שאנשים נוהגים להגר מהן באופן מובהק, תראה שכולן מאופיינות ברמת חיים נמוכה. לעומת זאת, המדינות שאליהן אנשים בוחרים להגר מאופיינות ברמת חיים גבוהה. אני גם חושב שזה די COMMON KNOWLEDGE שהסיבה המרכזית להגירה ממדינה מסוימת היא רמת חיים נמוכה, ולא חסרות לכך דוגמאות לאורך ההסטוריה.
אבל אם הדעה שלך היא שיש הרבה אנשים שבוחרים להגר כי הם רוצים "לראות עולם" - אז אני לא יכול להתווכח עם זה.

שלישית, אני ראיתי עולם יפה מאוד, ובחרתי להמשיך לחיות בישראל. אני לא חושב שבשביל לראות עולם חייבים לעזוב את ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 20:07 
סמל אישי של המשתמש
אתה לא מבין אותו (או שאולי אני).
הוא לא מדבר על לראות עולם כטיול,
הוא אומר העולם גדול ומגוון,
תגור בעוד מקומות ותראו מה הכי מתאים לך.
או בצורה ציורית + סטטיסטית, על כוכב לכת די גדול, הסיכוי שהמקום האידאלי לחיים שלך = למקום שאמא שלך נכנסה להריון, הוא לא משהו.
וזאת הדיעה של כל מי ששמעתי ששוקל או יישם "הגירת איכות".

שוב, לא נכון,
אני רואה שקשה לך לראות את המציאות, כי אתה מקובע על ישראל,
אז אני אתן לך דוגמא אחרת, בלונדון, המון מהמהגרים הם מיפן וגרמניה.

לראות בטיול של שבוע,
ולנסות לחיות תקופה, לפתוח את הראש לזה,
זה ממש לא אותו הדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: The lady doth protest too much, methinks
הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 20:12 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
בוא נניח לרגע שאתה צודק, ושחלק משמעותי מהמהגרים בעולם בוחרים להגר כי הם רוצים לראות עולם ולא כי רמת החיים שלהם נמוכה.
עדיין - אם תקרא את הדיון, תראה שהסיבה של רוב האנשים פה שרוצים לעזוב היא לא לראות עולם, אלא כי הם חושבים שרע פה. כך שהעמדה שלך רלוונטית אולי אליך (ולאנשים כמו גיא האדום ובלאדבראדר, ולעוד איזשהו אחוז מסוים מהמהגרים), אבל לא לרוב הגולשים פה.
איך בדיוק הדעה שלי לא רלוונטית לכולם?
זו עצה כללית לחיים, איך היא לא תופסת לאנשים שרע להם בארץ?
זה בהס"כ עוד סיבה לשקול הגירה, אני חו"ח לא טוען שכל אדם יכול או צריך לעבור למדינה אחרת בחיים שלו, אני רק אומר שלדעתי אם האופציה פתוחה לפניך, זה מאד חבל לא לנסות.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:

שנית, אם תבחן את המדינות שאנשים נוהגים להגר מהן באופן מובהק, תראה שכולן מאופיינות ברמת חיים נמוכה. לעומת זאת, המדינות שאליהן אנשים בוחרים להגר מאופיינות ברמת חיים גבוהה. אני גם חושב שזה די COMMON KNOWLEDGE שהסיבה המרכזית להגירה ממדינה מסוימת היא רמת חיים נמוכה, ולא חסרות לכך דוגמאות לאורך ההסטוריה.
אבל אם הדעה שלך היא שיש הרבה אנשים שבוחרים להגר כי הם רוצים "לראות עולם" - אז אני לא יכול להתווכח עם זה.
זה לא מה שאני אומר.
כל מה שאני אומר שהגירה זה טוב לעולם וטוב לאדם ואני באמת באמת מאמין בזה (ואגב, אני חושב שישראל עם כל הצרות שלה היא עדיין טיעון די חזק לטובת הגישה הזו).

אדום-עולה בבלומפילד כתב:
שלישית, אני ראיתי עולם יפה מאוד, ובחרתי להמשיך לחיות בישראל. אני לא חושב שבשביל לראות עולם חייבים לעזוב את ישראל.

לטייל זה אחלה, באמת, אבל זה לא הגירה.
אני מדבר פה על מגורים ועבודה.
טיילתי הרבה וגרתי במספר מדינות (ובשאיפה אני הולך להגדיל את המספר הזה בקרוב, מלח מים מלח מים), באופן אישי, טיולים לא הספיקו לי לבנות דעה רצינית על המדינה והתרבות בה הייתי אפילו במדינות שהייתי בהן חודשים, אבל אולי לך יש יכולות אבחנה יותר מוצלחות משלי.

ומעבר לזה, אני לא אומר שאין מצב שמישהו יסתובב בעולם ויחליט שהמדינה שהוא נולד בה היא המקום בשבילו, אני רק חושב שהמון אנשים מחליטים את זה מאינרציה ואני חושב שזה חבל.

עריכה: ומה שאלפקה אמר.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 18 דצמבר 2012, 20:19, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 20:19 
אני שקלתי פעם להגר לטריסטן דה קוניה אבל מסתבר שהם לא מקבלים מהגרים בכלל
אלא רק צאצאים של אחת מהמשפחות שחיות שם
באסה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: The lady doth protest too much, methinks
הודעהפורסם: 18 דצמבר 2012, 20:32 
אמיר כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
איך בדיוק הדעה שלי לא רלוונטית לכולם?
זו עצה כללית לחיים, איך היא לא תופסת לאנשים שרע להם בארץ?
זה בהס"כ עוד סיבה לשקול הגירה, אני חו"ח לא טוען שכל אדם יכול או צריך לעבור למדינה אחרת בחיים שלו, אני רק אומר שלדעתי אם האופציה פתוחה לפניך, זה מאד חבל לא לנסות.

אדום-עולה בבלומפילד כתב:

זה לא מה שאני אומר.
כל מה שאני אומר שהגירה זה טוב לעולם וטוב לאדם ואני באמת באמת מאמין בזה (ואגב, אני חושב שישראל עם כל הצרות שלה היא עדיין טיעון די חזק לטובת הגישה הזו).

אדום-עולה בבלומפילד כתב:

לטייל זה אחלה, באמת, אבל זה לא הגירה.
אני מדבר פה על מגורים ועבודה.
טיילתי הרבה וגרתי במספר מדינות (ובשאיפה אני הולך להגדיל את המספר הזה בקרוב, מלח מים מלח מים), באופן אישי, טיולים לא הספיקו לי לבנות דעה רצינית על המדינה והתרבות בה הייתי אפילו במדינות שהייתי בהן חודשים, אבל אולי לך יש יכולות אבחנה יותר מוצלחות משלי.

ומעבר לזה, אני לא אומר שאין מצב שמישהו יסתובב בעולם ויחליט שהמדינה שהוא נולד בה היא המקום בשבילו, אני רק חושב שהמון אנשים מחליטים את זה מאינרציה ואני חושב שזה חבל.

עריכה: ומה שאלפקה אמר.

אין לי בעיה עם כל מה שאתה אומר.
אני פשוט חושב שכל הנושא הזה של לראות עולם, לגוון, להכיר תרבויות אחרות וכו' - זה נושא שלא מעניין את רוב האנשים. אותך זה מעניין, סבבה. הדיון הזה הוא לא עליך, הדיון הזה הוא על העובדה שהגולשים שהשתתפו בו חושבים שישראל היא מקום שרע לחיות בו, ולכן הם רוצים לרדת מהארץ. זה מה שהם כתבו. הסיבות שלהם שונות לחלוטין מהסיבות שלך.
אגב, אם באמת רע להם - אני מצדיק אותם. שירדו מהארץ, אין להם מה להפסיד.

לגבי זה שאנשים מחליטים להישאר מתוך אינרציה - מסכים איתך. זה נכון לא רק לגבי הגירה, אלא לרוב תחומי החיים. גם רוב האנשים שמתחתנים עושים זאת מאינרציה, וגם רוב האנשים שעושים ילדים עושים זאת מאינרציה. אגב, הדבר האחרון הוא דבר הרבה-הרבה-הרבה יותר גדול, משמעותי ובלתי-הפיך מהגירה. ועדיין, רוב האנשים עושים אותו בלי לחשוב על זה בכלל, אלא "כי ככה זה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 125 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: