אדום-עולה בבלומפילד כתב:
בוא נניח לרגע שאתה צודק, ושחלק משמעותי מהמהגרים בעולם בוחרים להגר כי הם רוצים לראות עולם ולא כי רמת החיים שלהם נמוכה.
עדיין - אם תקרא את הדיון, תראה שהסיבה של רוב האנשים פה שרוצים לעזוב היא לא לראות עולם, אלא כי הם חושבים שרע פה. כך שהעמדה שלך רלוונטית אולי אליך (ולאנשים כמו גיא האדום ובלאדבראדר, ולעוד איזשהו אחוז מסוים מהמהגרים), אבל לא לרוב הגולשים פה.
איך בדיוק הדעה שלי לא רלוונטית לכולם?
זו עצה כללית לחיים, איך היא לא תופסת לאנשים שרע להם בארץ?
זה בהס"כ עוד סיבה לשקול הגירה, אני חו"ח לא טוען שכל אדם יכול או צריך לעבור למדינה אחרת בחיים שלו, אני רק אומר שלדעתי אם האופציה פתוחה לפניך, זה מאד חבל לא לנסות.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
שנית, אם תבחן את המדינות שאנשים נוהגים להגר מהן באופן מובהק, תראה שכולן מאופיינות ברמת חיים נמוכה. לעומת זאת, המדינות שאליהן אנשים בוחרים להגר מאופיינות ברמת חיים גבוהה. אני גם חושב שזה די COMMON KNOWLEDGE שהסיבה המרכזית להגירה ממדינה מסוימת היא רמת חיים נמוכה, ולא חסרות לכך דוגמאות לאורך ההסטוריה.
אבל אם הדעה שלך היא שיש הרבה אנשים שבוחרים להגר כי הם רוצים "לראות עולם" - אז אני לא יכול להתווכח עם זה.
זה לא מה שאני אומר.
כל מה שאני אומר שהגירה זה טוב לעולם וטוב לאדם ואני באמת באמת מאמין בזה (ואגב, אני חושב שישראל עם כל הצרות שלה היא עדיין טיעון די חזק לטובת הגישה הזו).
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
שלישית, אני ראיתי עולם יפה מאוד, ובחרתי להמשיך לחיות בישראל. אני לא חושב שבשביל לראות עולם חייבים לעזוב את ישראל.
לטייל זה אחלה, באמת, אבל זה לא הגירה.
אני מדבר פה על מגורים ועבודה.
טיילתי הרבה וגרתי במספר מדינות (ובשאיפה אני הולך להגדיל את המספר הזה בקרוב, מלח מים מלח מים), באופן אישי, טיולים לא הספיקו לי לבנות דעה רצינית על המדינה והתרבות בה הייתי אפילו במדינות שהייתי בהן חודשים, אבל אולי לך יש יכולות אבחנה יותר מוצלחות משלי.
ומעבר לזה, אני לא אומר שאין מצב שמישהו יסתובב בעולם ויחליט שהמדינה שהוא נולד בה היא המקום בשבילו, אני רק חושב שהמון אנשים מחליטים את זה מאינרציה ואני חושב שזה חבל.
עריכה: ומה שאלפקה אמר.