לא תתפוס אותי כתב:
kobster כתב:
מעניין לדעת למה מי שמתלבט לא מצביע עבודה.
הרי האופציה היחידה שיש גם למרצ וגם לחד"ש להשפיע באמת זה רק עם עבודה חזקה, כזו שתרכיב את הקואליציה הבאה.
אם יש מישהו שמוותר מראש ומשוכנע שביבי ירכיב את הממשלה, לא מבין בשביל מה יש לו לטרוח ולהצביע.
ברגע שתקום קואליצית ימין-דתיים, חד"ש ומרצ יוכלו לעלות לשמים ובחזרה ואף אחד עדיין לא יספור אותם.
כמו במקרה של הפועל, קודם מחליפים בעלים ואחרי זה דואגים שתהיה קבוצה חזקה.
אני לא מסכים עם ההגיון הזה.
אם הדעה שלי קשיחה ונמצאת איפשהו באמצע הצד השמאלי של הספקטרום בין העבודה לחד"ש תמיד, העברת הקול שלי ממפלגה יותר ניצית למפלגה יונית תחליש את הצד שלי, כי המנדט השלישי של חד"ש חשוב יותר מהמנדט העשרים של העבודה (הרי כל פעם שהעבודה יצטרכו את הקול של חד"ש הם יקבלו אותו, אבל לא להיפך) והקהל הטבעי של המפלגה קטן הרבה יותר.
בנוסף, אני לא מבין איך משחק בין המפלגות בגוש שלי תורם ללהעיף את ביבי, שגם ככה לא קיבל ולא היה מקבל את הקול שלי. מקסימום הוא מעלה את כושר המיקוח של העבודה בכניסה לקואליציה, שזה משהו שמעניין אותי הרבה פחות.
לדעתי המטרה צריכה להיות להעביר את הקולות של מצביעי ליברמן-ליכוד-קדימה לעבודה-מרצ, ולהתעסק פחות בכביסה המלוכלכת בשמאל (כמו למשל, לדבר המון על כמה שפוליטיקאי X הוא אפס מאופס, בזמן שבממשלת פאקינג ישראל יש את דני דנון וזאב אלקין) שמרחיקה את המצביעים הימניים שרק מחפשים את התירוץ לברוח חזרה לדיבורי האיראן-ערבים-שוםדברלאבאשמתנו.
אגב- לא הייתי מתפלא אם הפעילות הפרלמנטרית וההשפעה של חד"ש היתה טובה יותר משל מפלגת העבודה בכנסת האחרונה, כך שגם עם המשפט הראשון אני לא מסכים.
אישית לא החלטתי אם להצביע למרצ או לחד"ש, כרגע הנטיה היא לחד"ש.
אני מבין ומכבד את הדעה שלך, רק שקצת חולק עליך לגבי המנדט השלישי של חד"ש לעומת המנדט העשרים של העבודה.
ברגע שהעבודה תהיה המפלגה הבכירה, היא תקבל את זכות הראשונים להרכבת הממשלה.
בניגוד לבחירות הקודמות, בהן לציפורה לא היה סיכוי להרכיב ממשלה מאחר ושלוש מארבע המפלגות שאחריה היו ליכוד,ישראל ביתנו וש"ס, כבר עכשיו ברור שלפיד יביא את כמות המנדטים הנכבדת שלו לממשלה בכל מקרה.
קואליציה של עבודה,לפיד,ש"ס ומרצ (אולי גם קדימה) עם תמיכה של חד"ש מבחוץ כמו ב 92, תאפשר לכל גוש השמאל להיות זה שמכתיב את הלך הרוח במדינה.
הרי המספרים של גוש השמאל פחות או יותר ידועים מראש ולא ממש השתנו בשלושים וחמש השנים האחרונות.
הפעמיים היחידות בהן היתה ממשלת שמאל לכאורה היו כשהעבודה זכתה ברוב הקולות.
המפתח לניצחון צריך להיות במפלגה החזקה בגוש.
אני חלילה לא רוצה לפגוע בכוחן הקיים של מרצ וחד"ש אבל אם יש מי שעוד מתלבט, שילך על העבודה ויגדיל את הסיכוי לעשות כאן מהפך.
אני גם מצטרף למה שרשמת לגבי ההתעסקות עם הכביסה המלוכלכת בתוך השמאל. אין לזה טעם וזה לא משרת שום מטרה.
פרוויס,
אני אנצל את ההזדמנות ואענה לך ברשותך גם בתגובה זו.
שלי אמרה שהיא לא פוסלת ישיבה עם ביבי אבל רק "כשהוא יהיה סוציאל דמוקרט ושוחר שלום".
היא בקלות יכולה לבוא ולטעון עכשיו שמאחר ואין שום סיכוי שביבי יהיה כזה (והוא גם הוכיח זאת בממשלה האחרונה) , היא החליטה שהעבודה לא תשב עם הליכוד בכל מקרה.
אין בזה שום סתירה ולדעתי זה רק יעזור לה.
איציק הביא לינק לטור דעה של אורי משגב שהוא בעצמו אומר שהבחירות האלו לא אמיתיות כי אין באמת אלטרנטיבה לביבי וכולם ישמחו לשבת איתו בממשלה. אם שלי תבדל את עצמה מלפיד בהתחייבות הזו, היא תוכל לקחת ממנו לא מעט קולות ולהוסיף לעצמה את הקולות הצפים בגוש השמאל.