היקף האנשים שמעורבים באלימות, בטח אלימות מתועדת, הוא לא גדול. ברור גם שרוב האנשים שצורכים אלכוהול לא מעורבים בארועים אלימים. אבל לא על האנשים האלו מדובר. לא מדובר כאן על אנשים ששותים כוס יין (או 2 או 3) עם ארוחת הערב או ששותים שתי כוסות בירה או כוס וודקה בפאב אחרי העבודה. מדובר כאן על נערים שדופקים את הראש. באחד המחקרים באלו שהבאתי המדד הוא שתיית חמש כוסות בירה תוך זמן קצר. לכן, כשאתה אומר שאנחנו מכירים אנשים ששותים, השאלה היא אם אנחנו מכירים אנשים, ובעיקר נערים, ששותים בכמויות האלו. כשאני הייתי בגיל הזה אני כמעט ולא זוכר השתכרות כזאת משמעותית של בני נוער בארץ (הדבר היה קיים מאוד בשוליים. באוכלוסיות מאוד מסויימות. וכן, גם שם זה הוביל למעשים אלימים באחוזים לא מבוטלים). האמת שגם כיום אני בקושי נתקל באנשים ששותים בכמויות שכאלו, וגם אם כן, מדובר על אנשים בוגרים ושקולים כשלידם יש אנשים ששותים יותר במתינות (בהרבה מקרים הנשים שלהם) אז זה באמת לא אותו הדבר.
מצד שני, יצא לי לגור כמה שנים מחיי בשתי college towns אמריקאיות ושם באמת שלא קשה להיתקל בבחורים צעירים שדפקו את הראש וההקשר בין החבורה הזאת לבין אלימות הוא ברור לעין. לא תמיד. לא בכל מקום. אבל זה קיים. יותר מכך, לא מדובר באלימות נוראית. מקסימום חלון שבור או הטרדות מיניות. בדר"כ הרבה פחות. אבל מצד שני, אף אמריקאי נורמלי לא יילך לריב עם הבחורים האלו והמשטרה לא תחשוב פעמיים לפני שהיא תטפל בהם. ואלו כאמור ילדי קולג' שהם בבסיסם ילדים טובים וממושמעים שרק שתו כמויות שהמוח שלהם לא מסוגל לעכל.
זאת גם לא תיאוריה שאינה מובנת. אלכוהול משחרר עכבות. ברור שאצל חלק מהאנשים העכבות האלו מונעות מהם לבצע מעשים שמבחינה שכלית הם יודעים שאינם ראויים ו/או שיובילו לענישה חמורה.
אתה גם מוזמן לעבור על כתבות על מקרי הרצח במעורבות נערים בישראל בשנים האחרונות. אני מוכן להמר שבמעל 50% מהמקרים אחד מהצדדים שתה. זה קשר שהוא הרבה יותר ממקרי. זה הקלף המנצח האמיתי. לכן אמרתי שאני מוכן להתערב שגם במקרה הזה הנערים שתו. זה לא הימור קל לדעתך?
ציטוט:
העובדה היא שהמדינה שבה הקפדה על עניין האלוכוהל הפכה לאובססיה על גבול החולנית, היא המדינה האלימה ביותר במערב בקרב בני נוער. זה לא אומר דרשני בעיניך? זה קלף מנצח!
ראשית, בארה"ב ההקפדה על עניין האלכוהול היא חלקית לעומת היקף הצריכה שלו. יש חוקים תיאורטיים אבל נערים שותים והמון. קולג' למשל זאת חוויה שונה מחוויות דומות ברוב העולם, ובטח בישראל, ולכן גם קצת קשה להשוות אותה למדינות אחרות. חברה צעירים, שלא התרחקו מעולם ממרחק של יותר מ5 מ' מהורה אחראי, פתאום מוצאים את עצמם בחבורה גדולה ומאוד מאוד רחוק מכל הורה. ילדי קולג' בדר"כ לא רואים את ההורים שלהם במשך חודשים. המסגרת החברתית היחידה שיש להם היא החברים שלהם. ילדים אחרים שבבת אחת מצאו את עצמם בלי מבוגרים באזור. מכאן תסיק לבד כמה אלכוהול החברה האלו צורכים ובבת אחת.
מעבר לזה אני לא יודע מאיפה בדיוק הסטטיסטיקה על פשיעת צעירים בארה"ב אבל צריך לזכור שהאמריקאים לא אובססיביים רק בצריכת אלכוהול אלא גם באכיפת חוקים. בארה"ב אנשים זוכים לרישום פלילי במקרים שבהם באירופה המשטרה לא הייתה טורחת להתעסק איתם מה גם שהחברה האמריקאית בכללותה יותר אלימה.