גיא האדום כתב:
ראשית, כמו שאמיר מנסה להסביר, מה שאתה רוצה משפירו לעשות זה לעבור על החוק. מה שהיא רוצה מRHCP לעשות הוא לא עבירה על שום חוק וגם לא יפגע בלהקה בצורה ממשית בשום אופן.
אמיר כתב, ואני עניתי - אני ממש לא מצפה ממנה לעבור על החוק, אלא לעשות בדיוק את אותו דבר שהיא מבקשת מהם - לא להיות פה.
גיא האדום כתב:
שנית, מה שהושג בדרא"פ היה הרבה הרבה יותר דרמטי מפירוק התנחלויות. ברור שהשגת מהלכים שכאלו באופן לא אלים זה הליך מאוד ארוך וברור שהוא לא הליך יחיד אבל מי שמתכחש לחשיבות של החרם הבינ"ל על השינוי בדרא"פ מעוות את ההסטוריה. החרם הזה תרם מאוד, למרות שהוא בטח לא היה הגורם היחיד, לאותם לחצים פנימיים וחיצוניים שחווה המשטר שם. לפחות זה מה
שהבחור הזה חושב. יצא לי לשמוע אותו בפורום קטן לאחרונה.
קודם כל, לפי ההודעה הקודמת שלך ניתן להבין כאילו זה היה הגורם היחיד, ולכן מצאתי לנכון לציין שזה רק אחד מכמה גורמים. בלחצים חיצוינים הכוונה לנפילת הגוש הקומוניסטי, דבר שלא קשור לחרם בכלל. לא נראה לי כזה קריטי אם החרם תרם מאוד, כמו שאתה כותב, או היה גורם שולי, כמו שאני טוען (לדעתי הפרשי הזמנים בין נפילת משטר האפרטהייד לתחילת החרם ולנפילת הגוש הקומוניסטי מדברים בעד עצמם).
אגב, מדובר, ובצדק, לא רק על פירוק התנחלויות, אלא על שינוי ש ל 180 מעלות בהתנהגותה של ישראל.
גיא האדום כתב:
יורם כתב:
אמיר כתב:
אני לא חושב שהיא דורשת מ RHCP לא לגור בארץ או להגר למדינה אחרת.
החרם הוא על הופעות מחו"ל.
אני לא לגמרי מבין את הטענה שלך (בהנחה שהיא עצמה לא חברה בלהקה בין לאומית שהופיעה בישראל לאחרונה).
אם ישראל היא מדינה כל-כך אכזרית שלא צריך להופיע בה, קל וחומר שלא צריך לגור בה, לשרת בצבאה ולשלם לה מסים. חוץ מזה, ההופעה כאן היא עבודה בשביל להקות מחו"ל, והיא עובדת כנראה בארץ, כך שאפילו את הדבר המאוד ספציפי שהיא דורשת מאחרים לא לעשות היא עושה בעצמה, ולמשך שנים.
זה ממש לא "קל וחומר". האמת שזה די ההפך. הרבה יותר קל לא להופיע במקום א' מאשר לעבור לגור במדינה אחרת. האמת ששני התחומים האלו בכלל לא ברי השוואה. לRHCP ההחלטה אם להופיע או לא להופיע בישראל היא לא קריטית לחייהם. אם הם רוצים למחות נגד המדיניות הישראלית זאת דרך פשוטה לעשות את זה. אתה מבקש ממנה לעשות דבר מסובך פי מאה ממה שהיא מבקשת מהם.
אני דווקא חושב שהתחומים כן בני השוואה (אגב, בעברית אין "ברי-"). אתה הבאת קריטריון אחד - קושי הביצוע, וגם כאן יש לציין שהיו כמה אנשים בהיסטוריה שהיגרו ממדינה למדינה. לעומת זאת:
1) ביטול ההופעה בישראל תהיה פגיעה בפרנסתם של RHCP, גם בצורה ישירה, וגם עקיפה (כולנו יודעים בני איזה דת שולטים בתעשיית המוזיקה באמריקה). לא נראה לי שפרנסתה של הגברת שפירו תיפגע אם תמצא עבודה במדינה אחרת ורק אז הגר לשם.
2) בביטול ההופעה RHCP גורמים מפח נפש לעשרות אלפי אנשים שקנו כרטיסים, אנשים שכל חטאים הוא שהם גרים במדינה שמבצעת לכאורה פשעי מלחמה. לפי מה שקראתי על ומהגברת שפירו ספק אם יהיו עשרות אנשים שינחלו מפח נפש אם תעזוב אותנו לאנחות.
3) היא מכירה את הסכסוך הישראלי-פלסטיני, שמעה בודאי את טענות שני הצדדים, ולגיטימי שתהיה לה דעה ברורה בנושא, ותפעל לפיה. RHCP כנראה לא, ולכן לא לגיטימי שיקבלו החלטה בזאת.
4) כפי שכתבתי, ביקור של כמה ימים, לעומת מגורים של שנים, תשלום מסים, ואולי אפילו שירות צבאי.