סתם כי בא לי אדום כתב:
ציטוט:
תרוויח מה? כסף? וזה מה ימלא לך בחיים? כלום! המצאה מטופשת,כל מה שאתה רוצה לעשות בחיים שלך זה להרוויח כסף? וכל זה מה יעזור לך בסופו של דבר?..
רצונות טבעיים לצבור כוח והון? אין הון. אין כסף. אין כלכלה. ואין ריכוז של כוח? מה כל כך מוזר בזה?..
אני לא רואה אפילו לא יתרון אחד בכלכלה מודרנית.
הטבע האנושי לא ישתנה , אבל בני אדם צריכים לדאוג לעצמם ולמי שקרוב אליהם, קח לדוגמא ציטוט מתוך כתבה על דרך לעצור אלימות כלפי נשים מבלי לערב משטרה או בתי סוהר:
כסף נועד לתת ערך לשירותים וסחורות. אם אני צריך לקום בבוקר בשביל לייצר משהוא שטוב לך, אני מצפה לתגמול מסוים, כלומר למשהוא שאתה יכול לתת לי חזרה.
כסף פשוט מפשט את העניין הזה. אם אני מייצר חשמל, איזה סיבה יש לי לספק לך חשמל אם אתה לא נותן לי שום דבר חזרה?
ומה זאת אומרת אין כלכלה? משהוא צריך לייצר את אותם שירותים וסחורות.
ציטוט:
"בשכונת הארלם בניו יורק, שכונה ענייה שמרבית אוכלוסייתה שחורה, הקימו התושבים 'משמרות שכונה' שחבריהן עוברים לגור בבתים שבהם הגבר נוהג באלימות כלפי האשה, בין אם בעקבות בקשת האשה עצמה ובין אם בעקבות תלונות שכנים. כמובן שאנשי משמרות השכונה אינם יכולים להתגורר בדירה לנצח, אבל הם שוהים שם כמה ימים, ובפרק זמן זה הגבר המכה אינו יכול לנהוג באלימות כלפי אשתו. גם אחרי שמשמרות השכונה עוזבים את הבית, הגבר יודע שהם יכולים לשוב, ושהקהילה לא מוכנה לסבול עוד אלימות מצדו."
זה רק מוכיח שיש אלטרנטיבות למשטרה ובתי סוהר, וכמובן גם מוכיח את הטענה שאני נוקט בה מספיק בשביל שאני ימצא בה הגיון.
לא זה לא, זה במקסימום מוכיח שיש עוד גברים בבית ההוא לא ייתן מכות לאישתו. יופי. עכשיו איך זה מסתדר עם אונס, רצח ועבירות חמורות יותר ומורכבות יותר? נעשה מה? נשים בכל בית של אישה 2 גברים שיגינו עליה?
ציטוט:
מה שאתה אומר פה בעצם זה שלאנשים אין זמן לנהל לעצמם את החיים, ושמעדיפים שאחרים יעשו בשבילם את העבודה, ועל הדרך גם נסבול, כי "מה לעשות זה החיים"?
כי זה נשמע לי מאוד מטומטם, איך בדיוק משפחה ועבודה בשביל עצמך\איפה שאתה חי מפריעים לך לארגן לעצמך את החיים?
כל מה שאנשים רוצים זה לעבוד כל הזמן לקנות עוד דברים לא נחוצים לציית לכל מה שאומרים להם? כי בשבילי זה לא משהו שארצה לעשות.
אתה לוקח את זה מאוד שחור ולבן. לקבוע חוקים הוגנים ומוסכמים שיהיו חלים על קבוצה גדולה של אנשים, צריך להתעסק באותם חוקים, צריך להתעסק בפיקוח ומעקב אחר אותם חוקים, צריך לאכוף את אותם חוקים,
צריך לראות מה עושים עם אלו שעוברים על החוקים, צריך עוד מליון דברים. עכשיו לך תסביר את כל החוקים וצורות הניהול המורכבות האלו לאלי המוסכניק שצריך עכשיו גם לתקן את המכוניות שלנו, ללכת הביתה ולדאוג לילדיו, ובין לבין ללכת להינות מזמנו הפנוי. החיים לא עובדים ככה.
ציטוט:
שמע,בעיקרון מה שאני חושב זה שלא צריך מדינה,צבא,ממשלה ומישהו שייחליט עליי.
וזהו בגדול,אני לא יכול להגיד לאנשים לזנוח את דתם ואני גם לעולם,אבל לעולם לא יעשה את זה,ממש לא ענייני ושהיה להם בהצלחה,גם קהילות דתיות יכולות להתקיים בלי מישהו שאומר להם מה לעשות.
אז אתה סותר את עצמך, הדת היא מקור כל הרוע שבאה לשלוט על אנשים. אתה לא יכול לחיות בעולם של קהילות שדת אחת בטוחה שהיא יודעת את האמת, בטח יותר טוב מדת אחרת. זה סותר את "השוויון" שכאילו יהיה בשיטה שלך. אז או שאתה מחליט שהדת היא מחוץ לתחום, ואז אתה שולט על רצונם של אנשים או שאתה מתיר חופש דת, ואז הם ישלטו על חייך. להלן הפרדוקס.
ציטוט:
הקטע עםניהול משאבים ופיקוח עליהם וזהות לא כל כך הבנתי,אשמח אם תסביר.
יש לך קהילה בגודל כזה וכזה. לקהילה יש משאבים שאין לקהילה אחרת כמו נפט, גז, מחצבים, ברזל וכו'. יש לך משאבים שאתה צריך לחלק אותם לקהילות אחרות ולקהילה שלך. אתה צריך משהוא שינהל את כל זה,
זה לא יבוא משמיים. זה אוטומטית יוצר תלות במשאבים מסוימים שיש לקבוצה אחת על פני קבוצה שנייה, מה שסותר את הגישה הבסיסית שלך.
ציטוט:
מה שמונע מקהילה אחת להישתלט על קהילה אחרת, זה שיש עוד הרבה אנשים שצריכים לדאוג לכך שזה לא יקרה, זה לא דבר שהוא רחוק ממציאות ודמיוני, לא רוצה להיות במקום שאנשים אנמים ועדישים בצורה מוגזמת כלפי כל דבר בעולם הזה. איך איש כוחני יוכל בכלל לעלות ולנהל קהילה שאנשים בה דואגים לכך שמצב כזה לא יקרה? מה זה בקשה גדולה מדי לחשוב ולפעול כנגד דבר שמפריע לך?
אתה לא עונה לשאלה, איך הם ידאגו שזה לא יקרה? הם יעשו מה? מנהיג כריזמטי מספיק יכול לסובב את אנשי הקהילה על האצבע הקטנה.
ציטוט:
הדבר שאני מציע הוא לא מדינה בשום אופן, שים לב. אין אף אחד שמחליט על אף אחד שום דבר, זה לא מדינה, אל תשלה את עצמך.
הנחות בסיסיות שנגד טבע האדם? איזה שטויות, אלפי שנים אנשים חיו בקהילות ולא במדינות, ההיסטוריה רק מוכיחה שיש משהו פגום ומסריח בשיטה הקיימת כיום.
וגם בקהילות היו מנהיגים, והיו עשירים, והיו מובילי דעה והיו כאלו "שהחליטו על אחרים".
ציטוט:
בדיחה בשבילך, בשבילי לא, לא רוצה לנסות לשכנע פה שום דבר לאף אחד, תעשו מה שבראש שלכם, ואם בכל זאת אתם מרגישים חרא ומחפשים אלטרנטיבות אז יש כאלו.
זה לא אלטרנטיבה, זה משהוא שקראת בויקיפדיה.
כסף לא ימלא לך שום דבר בחיים, ואני אישית לא מצפה לתגמול מכל דבר שאני עושה בחיים שלי, ובטח שלא כסף.
לא רוצה ששום דבר לא יפשט לי שום דבר, לא כסף ולא כל המצאה דומה, אם אני רוצה משהו מספיק אני יעשה אותו בלי קשר לתגמול.
הכל חייב להיות בעל תגמול? תעשו לי טובה.
-----
זה הדבר שמבחינתי יכול להבטיח הכי הרבה ביטחון, כי משטרה ובתי סוהר יעשו את העבודה ההפוכה, שאתה כולא מישהו בכלא אתה רק מחמיר את המצב שגם ככה גרוע.
------
הם לא עובדים ככה, אבל הם יכולים לעבוד ככה, וזה לא כל כך נורא, הרי במילא כל כך הרבה מתלוננים שחרא להם בחיים,בעבודה,בלא יודע מה, אז כל אלטרנטיבה מבחינתי אפשרית.
מי שלא מתאים לו חוק או הגבלה מסוימת,שיניסה לשנות אותו או להתאים אותו לרצונו, ואם זה לא יהיה אפשרי בסופו של דבר, זכותו המלאה לעזוב וללכת למקום שטוב לו בו.
-----
לעולם לא הצגתי את דעתי על דתות, שמין הסתם היא לא בעדם, אני יכול לחיות במקום שדת היא דבר שולי עד לא קיים או במקום שבו הדת היא דבר מרכזי, אני ממש לא מעניין אותי מה שהם יעשו אם עצמם, מי אני שיגיד להם להפסיק להאמין במה שהם מאמינים בו?
ולמה שהם ישלטו בי? אני מטיל ספק בכך שאם תציג לקהילה החרדית בירושלים את אפשרות זו, שהם יאמינו בדתם, יקימו את אורך חייהם בלי שיפריעו להם או שהם יפריעו לאחרים,
הם ישללו את הרעיון באופן מוחלט.
שוב אני מעריך,יכול להיות שזה לא כך ויכול להיות גם שכן.
------
אם אני צריך מצרך מסוים ,ברזל למשל לבנות סככה בגינה, למה דברים לא יכולים להתבצע בדרך שהיא לא תלותית בכסף, מה אני לא יכול לבצע מסחר שהוא בסיסי וללא כסף?
ובכלל,יש דברים שיכולים להתבצע בצורה התנדבותית,אמנם לא הכל אפשר אבל יש דברים שכן, וזה לא דבר אידיוטי, לחשוב רק על עצמך וטובתך הם לא תכונה טובה.
-----
אין לי בעיה עם מנהיגים, יש לי בעיה עם מנהיגים שמרכזים לעצמם משאבים וכוח, הם אולי החליטו על אחרים בסופו של דבר אבל יש לך איזו שהיא השפעה על אותם וכוח לשנות את אותם ההחלטות, וכמו שאמרתי אם לא הצלחת לשנות משהו ושזה מפריע לך כל כך, אתה יכול לעזוב וללכת למקום אחר שבו טוב לך..
העניין הוא שמקרה שמדינה או ממשלה מחליטה עליך משהו, אין לך שום סיכוי בעולם לשנות את זה, ונא לא לזיין לי את המוח על כך שיש לי זכות להפגין או שטות בסגנון, כי זה באמת שטויות, בסופו של דבר שום דבר לא ישתנה.
-------
בשבילי זה אלטרנטיבה , לא נוח לך? לא צריך. מאיפה אתה כל כך בטוח שזה משהו שסתם קראתי בויקיפדיה?
אתה מכיר אותי? דיברת איתי אי פעם יותר מכמה משפטים באיזה פורום?
נמאס כבר משטויות האלה, לא רוצה לשמוע לא צריך, אתה שאלת אני עניתי לך.
ולמר."אדום אש" : כמו שכבר אמרתי אתה מוזמן לקפוץ לי, לעולם לא דיברתי איתך מילה וחצי, זה שאני לא מבין את בדיחות הפורום המאוד מובנות יש להגיד, לא נותן לך לגיטמציה לדבר אליי כך,ורק מהתגובה המגעילה, שחצנית,מתנשאת ועם ניחוחות מוכרים מכל פינה פה במקום המסריח הזה שנקרא ישראל, אפשר כבר לזרוק לפח את כל מה שאמרת.
אבל אתה יודע מה? זין על זה, שמוקים יש בכל חור ובכלל לכתוב את התגובה להודעה המגעילה שלך לא שווה את המאמץ.
שהיה לך בכיף ונתראה בסיבוב.