תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 06 יולי 2025, 21:46

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 167 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ניוט גינגריץ': הפלסטינים הם "עם מומצא"
הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 17:54 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
עם התיישבות יהודית בכל מקום שהוא אינו "קרקע פרטית" יש לך בעיה?

בשטחים הכבושים יש לי בעיה, כן. גם לחוק הבינלאומי ולמוסדות האמונים על אכיפתו יש בעיה, וגם לרוב מדינות העולם.
לגבי השטחים שבריבונות ישראל, אני לא רואה בעיה שלא יקומו יישובים מכל הסוגים. אם זה ניתן באופן סלקטיבי ועל פי מפתח גזעי, צריך להפסיק את זה (טוב, נו, כתבתי "אם" אבל כולם יודעים שזה המצב).

ואם היו מחליטים לאחר המלחמה להחיל את הריבונות גם שם?
אגב, מה לגבי רמת הגולן?
והאם "ירושלים המזרחית" גם כן נחשבת לשטח כבוש בעינך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 17:55 
אם אני לא טועה אמרת בעבר שהכיבוש הוא על האנשים ולא על האדמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
עם התיישבות יהודית בכל מקום שהוא אינו "קרקע פרטית" יש לך בעיה?

בשטחים הכבושים יש לי בעיה, כן. גם לחוק הבינלאומי ולמוסדות האמונים על אכיפתו יש בעיה, וגם לרוב מדינות העולם.
לגבי השטחים שבריבונות ישראל, אני לא רואה בעיה שלא יקומו יישובים מכל הסוגים. אם זה ניתן באופן סלקטיבי ועל פי מפתח גזעי, צריך להפסיק את זה (טוב, נו, כתבתי "אם" אבל כולם יודעים שזה המצב).

ואם היו מחליטים לאחר המלחמה להחיל את הריבונות גם שם?
אגב, מה לגבי רמת הגולן?
והאם "ירושלים המזרחית" גם כן נחשבת לשטח כבוש בעינך?

אוקיי, לא הייתי צריך להשתמש במילה "ריבונית". ישראל המוכרת זה יותר מדויק.
לגבי רמת הגולן, אפילו המחוקק הישראלי לא טוען שהיא חלק ממדינת ישראל, ואף טרח לציין את זה בחוק רמת הגולן.
ירושליים המזרחית היא כמובן שטח כבוש. כמו כל חלק אחר מהשטח הכבוש, אפשר לבקש מהפלסטינאים שיעשו שם ויתורים, אם מאוד דחוף לך לשלוט על מאות אלפי פלסטינאים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

אני זה שאמרתי את זה.
(אולי גם הוא חושב ככה, אין לי מושג)

עריכה:
וארחיב - כיבוש כפעולה מתמשכת הוא רק על אנשים.
שטח יכול להיות כבוש, אבל פעולת הכיבוש היא רגעית - בזמן מלחמה, כצועדים קדימה.
ועל כן כשאני אומר כיבוש, אני מתכוון לכיבוש על אנשים.
כשאני אומר שטחים כבושים, אני מתכוון לשטח, עליו גם גרים אנשים כבושים.

נערך לאחרונה על ידי red in blood בתאריך 11 דצמבר 2011, 18:15, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:

אני זה שאמרתי את זה.
(אולי גם הוא חושב ככה, אין לי מושג)

לא אמרתי את זה אף פעם. בהקשר הזה, אני חושב שהחלק הלא-מוסרי בכיבוש הוא כיבוש בני האדם. הכיבוש הוא כמובן גם של שטח (שעליו חיים אותם בני אדם, על אפך ועל חמתך).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 18:07 
אני שואל את עצמי כרגע איך יכול להיות שאנשים אינטלגנטים מגיעים לתובנות כאלה. באמת, זה משהו שמצריך מחקר. אני לא מדבר כבר על האובייקטיביות כביכול שאתה נוקט בה, על אף שאתה צד בעניין. אתה גם לא אובייקטיבי! אתם מתעלם מעובדות ונתונים, אתה מציג חצי אמת שהיא גרועה משקר! הרי לא היה מעולם שלטון פלסטיני באזור! הרי הם עצמם החלו לקרוא לעצמם כך רק לאחר ששת הימים, לפני כן תמיד כינו את עצמם ערבים! הרי הם מעולם לא אמרו שהם רואים רק בשטחים הכבושים את מדינתם העתידית ולא ויתרו אף פעם על "זכותם" לשוב לצפת, ת"א, חיפה ועכו! הרי יש הוכחות, שמוכיחות מעבר לכל ספק חיי קהילות יהודיות בשומרון שהיה בירת ממכלת ישראל הקדומה. אני חוזר: בירת ממלכת ישראל הקדומה.
איפה היו אז ה"פלסטינים"???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 18:20 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
אני שואל את עצמי כרגע איך יכול להיות שאנשים אינטלגנטים מגיעים לתובנות כאלה. באמת, זה משהו שמצריך מחקר. אני לא מדבר כבר על האובייקטיביות כביכול שאתה נוקט בה, על אף שאתה צד בעניין. אתה גם לא אובייקטיבי! אתם מתעלם מעובדות ונתונים, אתה מציג חצי אמת שהיא גרועה משקר! הרי לא היה מעולם שלטון פלסטיני באזור! הרי הם עצמם החלו לקרוא לעצמם כך רק לאחר ששת הימים, לפני כן תמיד כינו את עצמם ערבים! הרי הם מעולם לא אמרו שהם רואים רק בשטחים הכבושים את מדינתם העתידית ולא ויתרו אף פעם על "זכותם" לשוב לצפת, ת"א, חיפה ועכו! הרי יש הוכחות, שמוכיחות מעבר לכל ספק חיי קהילות יהודיות בשומרון שהיה בירת ממכלת ישראל הקדומה. אני חוזר: בירת ממלכת ישראל הקדומה.

גם אם אתה מאמין שהעם הפסלטיני הוקם על שקר, זה לא סותר את זה שכיום יש עם פלסטיני.

על פי התנ"ך העם היהודי הוקם על ידי אברהם, שקיבל את השליחות הזאת על ידי אלוהים.
ומה אם אני לא מאמין באלוהים? זה אומר שאין עם יהודי?

כיום יש עם יהודי וכיום יש עם פלסטיני. ולא משנה מה הסיבות המקוריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 18:32 
זה לא עניין של אמונה.
מה גורם לגינגריץ' להגיד דבר כזה? מה גרם לבשארה להגיד דבר כזה? מה גרם לגולדה מאיר להגיד דבר כזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 18:41 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
ספר את זה לתושבי מגרון שיושבים על קרקע פרטית פלסטינית

הם לא יושבים לא על קרקע פרטית ובטח שלא על קרקע של ערבים. ארץ ישראל שייכת לעם היהוד, תל אביב, י-ם חיפה אשדוד באר שבע מעלה אדומים וכן גם מגרון...הם בארץ ישראל שזוהי הארץ שלנו.

אם כבר הם יושבים על הארץ שלנו.

אבל הם כן יושבים על קרקע פרטית, ששייכת לערבים.
גם אם תגידו שלא, זה עדיין המצב.

לא הם לא חביבי,
גם אם תגיד שלא, זה עדיין המצב.
http://www.youtube.com/watch?v=25-E6-CKD1M
ם הערבים, וגם הבוגדים האלה שעוזרים להם לא באמת יכולים להביא עדים ונתונים שהקרקע הזאת היא של ערבים(לא שזה משנה אבל עדיין..).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 19:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

אתה שם לב שאתה חוזר כל הזמן על אותן מנטרות במקום להשתתף בדיון?
תענה על הטענות שהועלו, תעלה טענות נגד רלוונטיות, כאלה דברים. זה מקדם את הדיון וההבנה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 19:35 
אדום עד לגרדום כתב:
teknoboy כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

הם לא יושבים לא על קרקע פרטית ובטח שלא על קרקע של ערבים. ארץ ישראל שייכת לעם היהוד, תל אביב, י-ם חיפה אשדוד באר שבע מעלה אדומים וכן גם מגרון...הם בארץ ישראל שזוהי הארץ שלנו.

לא הם לא חביבי,
ם הערבים, וגם הבוגדים האלה שעוזרים להם לא באמת יכולים להביא עדים ונתונים שהקרקע הזאת היא של ערבים(לא שזה משנה אבל עדיין..).

כן, הם כן. וגם אם הפרקליטות מפחדת מלחצים פוליטיים, פותחת רגליים למתנחלים ברמות שהיו מביישות אפילו את טייב, ונרתעת מליישם את פסיקת בג"ץ הברורה בנושא, זה לא ישנה את הפסיקה הזו - מאחז מגרון נבנה על קרקע פלסטינית פרטית.

אתה מוזמן לקרוא גם את הערך בויקיפדיה על מגרון - שמספר את כל הסיפור, בין היתר מובאת בו גם תגובתו של עורך הדין של שני הפלסטינים שמשכו את עתירתם לכתבה המניפולטיבית הזו:
ציטוט:

ב-8 בנובמבר 2011 ביקשו שני פלסטינים למשוך תביעת נזיקין שהגישו נגד המדינה, בדרישה לפיצוי על השימוש בקרקעות, לאחר שהמדינה טענה שהם לא יכולים להוכיח את בעלותם בקרקע. עורך דינם מיכאל ספרד טען כי מסמכי הבעלות הם ברובם מסמכים רשמיים של המנהל האזרחי, וכי הבקשה למשיכת התביעה נובעת מהתייתרותה לאור החלטת בג"ץ לפנות את מגרון

אגב, גם המתנחלים לא מכחישים שמדובר בקרקע פרטית, אבל כהרגלם הם מוציאים תירוצי אכלו לי שתו לי:
ציטוט:

לדבריהם, אף אדם לא התלונן על גזילת אדמותיו עד שבאו אנשי "שלום עכשיו" הפועלים ממטרות פוליטיות והצליחו למצוא רישומים של חלוקת קרקעות פיקטיבית שנתן מלך ירדן למקורביו בשנות ה-60. על פי דבריהם, כאשר פנו לאותם הרשומים כבעלי קרקעות במטרה לרכוש מהם את הקרקע, הם גילו כי אותם ערבים לא חשו מעולם כבעלי הקרקע והופתעו לגלות את הרישומים

ולא רק מגרון, 51,000 דונם, 32% מאדמות ההתנחלויות הן קרקע פרטית

http://www.peacenow.org.il/content/%D7% ... 7%99%D7%9D

כך ששום דבר לא יעזור לך ולחבר מרעיך שודדי הקרקעות, המשתלטים על בארות (נבי סלאח), שדות (בילעין) והורסים בתים (סילוואן) - אתם חבורה קרימינלית שהמקום היחידי שראוי לה הוא בית הסוהר, ובעזרת השם עוד נדאג שתהיו בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 19:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
teknoboy כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

לא הם לא חביבי,

כן, הם כן. וגם אם הפרקליטות מפחדת מלחצים פוליטיים, פותחת רגליים למתנחלים ברמות שהיו מביישות אפילו את טייב, ונרתעת מליישם את פסיקת בג"ץ הברורה בנושא, זה לא ישנה את הפסיקה הזו - מאחז מגרון נבנה על קרקע פלסטינית פרטית.

אתה מוזמן לקרוא גם את הערך בויקיפדיה על מגרון - שמספר את כל הסיפור, בין היתר מובאת בו גם תגובתו של עורך הדין של שני הפלסטינים שמשכו את עתירתם לכתבה המניפולטיבית הזו:
ציטוט:

ב-8 בנובמבר 2011 ביקשו שני פלסטינים למשוך תביעת נזיקין שהגישו נגד המדינה, בדרישה לפיצוי על השימוש בקרקעות, לאחר שהמדינה טענה שהם לא יכולים להוכיח את בעלותם בקרקע. עורך דינם מיכאל ספרד טען כי מסמכי הבעלות הם ברובם מסמכים רשמיים של המנהל האזרחי, וכי הבקשה למשיכת התביעה נובעת מהתייתרותה לאור החלטת בג"ץ לפנות את מגרון

אגב, גם המתנחלים לא מכחישים שמדובר בקרקע פרטית, אבל כהרגלם הם מוציאים תירוצי אכלו לי שתו לי:
ציטוט:

לדבריהם, אף אדם לא התלונן על גזילת אדמותיו עד שבאו אנשי "שלום עכשיו" הפועלים ממטרות פוליטיות והצליחו למצוא רישומים של חלוקת קרקעות פיקטיבית שנתן מלך ירדן למקורביו בשנות ה-60. על פי דבריהם, כאשר פנו לאותם הרשומים כבעלי קרקעות במטרה לרכוש מהם את הקרקע, הם גילו כי אותם ערבים לא חשו מעולם כבעלי הקרקע והופתעו לגלות את הרישומים

ולא רק מגרון, 51,000 דונם, 32% מאדמות ההתנחלויות הן קרקע פרטית

http://www.peacenow.org.il/content/%D7% ... 7%99%D7%9D

כך ששום דבר לא יעזור לך ולחבר מרעיך שודדי הקרקעות, המשתלטים על בארות (נבי סלאח), שדות (בילעין) והורסים בתים (סילוואן) - אתם חבורה קרימינלית שהמקום היחידי שראוי לה הוא בית הסוהר, ובעזרת השם עוד נדאג שתהיו בו.

אוי אוי כולי פחד..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 19:43 
סמל אישי של המשתמש
אגב דווקא לפי הציטוט השני עוד יותר התחזקה דעתי שהשטח הזה לא שלהם (לא שאני צריך תנייר הזה אבל בכל זאת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 19:47 
אדום עד לגרדום כתב:
אגב דווקא לפי הציטוט השני עוד יותר התחזקה דעתי שהשטח הזה לא שלהם (לא שאני צריך תנייר הזה אבל בכל זאת)

בטח שלא, אחשלי גיבור, הרי כל ארץ ישראל כולה שלנו, מי זה הכמה אחמדים האלה עם הסמולנים המשת"פים שלהם שיזיזו אותנו ממנה בגלל שטויות כמו "זכויות מקרקעין" וכל מיני דיבורים של סמולנים, הא? עמישראל חי!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
לפחות הבנת משו..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2011, 23:19 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
קיבלת תשובה. גם אם הרשימה הזאת נכונה רק בחלקה, יש עוד אינספור נקודות התיישבות בישראל שהוקמו על חורבותיהם של ישובים ערביים. באתר של המנוולות באמת תוכל לראות מידע מלא.

לא קיבלתי שום תשובה, קיבלתי המלצה לבדוק באיזה שהוא אתר. בדקתי וגם שם זה לא מופיע. אני אגיד לך עוד משהו - הרבה קיבוצים מהרשימה של המשפחה מחבל בנימין הוקמו לפני 48, ככה שזה לא ממש מסתדר.
אתה יכול לתת פרשנות משלך לעובדות בהתאם להשקפות שלך, אבל מה שהמשפחה הזאת עשתה זה לנסות לשכתב את ההסטוריה מחדש. חבל שאתה מאמין להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 00:03 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
זה לא עניין של אמונה.
מה גורם לגינגריץ' להגיד דבר כזה? מה גרם לבשארה להגיד דבר כזה? מה גרם לגולדה מאיר להגיד דבר כזה?

טמטום?
חוסר רצון לפקוח עיניים למציאות?

שוב, תסביר לי אז למה העם היהודי לא עם מומצא.
תסביר לי איך העם היהודי הוקם.

תודה מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 01:58 
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
קומוניסים, אני כל הזמן אומר לעצמי שאתה בן אדם מומצא, שלא יכול באמת להיות דבר כזה
אז מה, זה עוזר לי?
לצערי אני צריך להתמודד עם הקיום שלך - והוא מעיק עלי לא פחות מאשר הפלסטינים מעיקים עליך

חכה תראה איך הוא יעיק עליך, כשעם העם הקומוניסימי ידרוש בעלות על ביתך ויפגע בצורה אלימה קשה כלפי משפחתך במשך שנים.

זה בדיוק מה שהעם הקומוניסימי עושה כבר מאז 1967 אם לא יותר.

אז זהו- שלא!
זו בורות קשה בלבול ועיוות לומר דבר כזה. אנחנו רק את שלנו לקחנו.
לטובתך, כדי שתוכל לחיות עם מצפון נקי כשאתה חי בת"א, חיפה, הרצליה, או באחד הישובים שהקים השומר הצעיר.. ממליץ לך ללמוד את תולדות עם ישראל בכלל ובארץ ישראל בפרט. אני בטוח שאם תלמד את החומר תבין עד כמה קשה היא טעותך.

תמונה

Uploaded with ImageShack.us

לא יודע מאיפה הבאת את זה, השומר הצעיר היא תנועה שמאלנית מובהקת, שתומכת ברעיון מדינת כל אזרחיה.
לפי הטיעונים שלכם, כל אירופה בכלל שייכת לאיטלקים ואלו נושלו מאדמתם על ידי שבטים ברברים!

"ראיתי שגם הוא בטירוף ושהוא מנסה לחגוג איתי, הוא קפץ עליי אז כמובן שהרמתי אותו וחגגתי איתו, הוא ילד צעיר שבטח חולם להיות שחקן כדורגל בהפועל ורציתי להראות לו שאנחנו השחקנים והקהל כולנו אותו דבר, כולנו הפועל" ניקוליץ' על חגיגת השער עם מביא הכדורים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 08:06 
red in blood כתב:
קומוניסים כתב:
זה לא עניין של אמונה.

טמטום?
חוסר רצון לפקוח עיניים למציאות?

שוב, תסביר לי אז למה העם היהודי לא עם מומצא.
תסביר לי איך העם היהודי הוקם.

תודה מראש.

ברשותך, הייתי מעדיף שעל השאלה הזאת תענה אתה. (אח"כ אני אשמח)
ושוב, אין לי בעיה עם המצאת עמים, רק לא על חשבוני. לא עמים פלשתינאים, כלומר, ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 08:22 
סמל אישי של המשתמש
כל העמים מומצאים.
אני מפנה אותך לספר "קהילות מדומיינות" מאת בחור מכובד מאוד בשם בנדיקט אנדרסון. כל העניין הזה מפורט שם לפרטי פרטיו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 09:18 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
כל העמים מומצאים.
אני מפנה אותך לספר "קהילות מדומיינות" מאת בחור מכובד מאוד בשם בנדיקט אנדרסון. כל העניין הזה מפורט שם לפרטי פרטיו.

בדיוק כך. בכלל "לאום" זה לא יציר הבריאה (למרות מה שכתוב בספר המיתולוגיה היהודית) אלא פרי יצירת האדם, כמו כל דבר בציוויליזציה האנושית. גם אם נניח שהאדם נברא בצלמו, ונתכחש לרגע לתורת האבולוציה, הרי שאלוהים לא ברא את האדם הראשון כשבדי-אנ-איי שלו (אופס, הבטחתי להתעלם מתורת האבולוציה) כבר צרובה הלאומיות היהודית.

הלאומיות התפתחה עם התפתחות הציוויליזציה האנושית (ובשלב מאוד מאוחר שלה, למען האמת. המדינה הלאומית המודרנית היא תולדה של המהפכות האמריקאית והצרפתית, ורעיון הלאומיות המודרנית, שמבוסס על מדינה, פשט בכל רחבי אירופה רק באמצע המאה ה-19), ממש כמו שהשבט, והקהילה, והישוב, והכפר, והעיר, והאורבניזציה הינם כולם פרי יצירת האדם, תולדה של התפתחות הציוויליזציה.

אין בלאום שום דבר אלוהי. זה כולו מעשה ידי אדם. לפיכך, כל העמים הם מעשה ידי אדם. כלומר, כל העמים "מומצאים". (הדוגמא הכי טובה לכך היא כמובן הלאום האמריקאי, לתשומת לב הקורא הנאמן גינגריץ').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 10:07 
כמובן שהפלסטינים הם עובדה קיימת כיום, על זה אי אפשר לערער (לצערי).
אבל יש לי כמה בעיות עם העניין הזה של הפלסטינים. הם מנסים להגיד שמוצאם הוא מהפלישתים שחיו בתקופת התנ"ך בארץ (וכמובן שזאת תהיה אפילו מחמאה להגיד שהקשר שלהם לפלישתים הוא כמו הקשר של המצרים היום למצרים של התנ"ך), אבל אפילו אם המוצא שלהם הוא מהפלישתים, ערי הפלישתים היו אשדוד, אשקלון, גת, עזה ועקרון,- אז מאיפה מגיעה השאיפה למדינה פלסטינית שבירתה היא ירושלים? את הבעיה הזו ערפאת פתר בזה שהצהיר שהפלסטינים הם בעצם יבוסים בכלל! (אז אני חושב שהם צריכים לעשות סוג של בירור עצמי בכל זאת.. אם נסמכים על היסטוריה משותפת בתור גורם לאומי מאחד כדאי שזו תהיה לפחות אותה היסטוריה)
מעבר לכך, המונח "פלסטינים" כשהכוונה היא לעם נעשה נפוץ רק לאחר הקמת מדינת ישראל. עד לשלב זה הם התייחסו לעצמם בתור 'ערבים' ("הוועד הערבי העליון" "המרד הערבי הגדול" וכו'). העובדה הזו כמעט גורמת להרגשה שהפלסטינים הם שלוחה של מדינות ערב שהגורם הלאומי המאחד שלהם הוא הרצון להשתלט על שטחי מדינת ישראל (אבל אלו סתם תחושות שלי).

יש כמה מדינות ערביות מסביבנו שדואגות להצהיר כל הזמן כמה שהן רוצות בטובתם של אחיהם הפלסטינים וכמה שמגיעה להם מדינה! אז מצד אחד קשה להתעלם מזה שבמקום לקלוט ולעזור לאחיהם הפלסטינים הם שמו אותם בכלובים בתנאים שלא מגיעים אפילו לחיות להיות בהם, ומצד שני קשה מאוד להתעלם שהפלסטינים היו תחת שלטון ערבי במשך כמעט 20 שנה ולא נשמעו יותר מדי דרישות להקמת מדינה פלסטינית בזמן הזה. ומעבר לזה, איך ייתכן שהדרישות הנשמעות כיום הן דרישות להקמת מדינה רק על שטחי עבר הירדן המערבי? הרי המנדט הבריטי היה גם בעבר הירדן המזרחי, או ליתר דיוק 76% מהמנדט הבריטי היה בעבר הירדן המזרחי, והרי הפלסטינים הם ערביי ארץ ישראל המנדטורית!

כל כך הרבה עובדות מוזרות.
ונכון, כל עם הוא "מומצא", אבל מבחינתי העניין הזה לא מתייחס להאם יש כיום אנשים המגדירים את עצמם כפלסטינים (כי על זה קשה לערער), אלא מתייחס לדברים שציינתי לעיל (ונכון, המילה "מומצא" היא אולי לא הדרך הכי טובה לתאר את העניין, אבל זו כנראה הדרך הכי טובה שמצאו).

נערך לאחרונה על ידי מתנחל אדום בתאריך 12 דצמבר 2011, 12:11, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:05 
עם מהו? (אין תשובה)

http://www.e-vrit.co.il/%D7%A2%D7%9D__% ... D7%9F.aspx

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: ניוט גינגריץ': הפלסטינים הם "עם מומצא"
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:13 
קומוניסים
נחמד לראות אותך נשען על התנך בצורה אבסולוטית שכזו...
הארץ הזו היא שלך!!!!!1אחדאחד
כל זה כמובן כי התורה היא אמת...
אז ברור שכשאלוהים נותן לך מתנה אז הוא צודק במאה אחוז,
מה קורה כשהוא מבקש ממך לשמור שבת?ללמוד תורה?לקיים מצוות?
פתאום הוא לא כל כך צודק?לא כל כך נחרץ?

מוסר כפול,
ככה טקנובוי הגדיר את זה לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:14 
"העובדה הזו כמעט גורמת להרגשה שהפלסטינים הם שלוחה של מדינות ערב שהגורם הלאומי המאחד שלהם הוא הרצון להשתלט על שטחי מדינת ישראל."
זה מעבר לתחושת בטן, תוסיף לזה את מה שהם אומרים בעצמם על כוונותיהם (ע"ע אמנת חמאס).

ולגבי הנושא של עם או לא עם ומה ההשלכות של זה. זה לא עניין של הטפלות להגדרות, סמנטיקה או חקר בלשני.
אם העולם מביט על מה שקורה פה כשהוא רואה עם קטן, מיעוט, ואת ישראל כגדולה ומעצמה המתעלקת עליו זה תמונה רעה מאוד (המצטיירת כיום לצערנו) בעוד שאם נניח לפניו את המציאות כפי שהיא- מדינה פצפונת מוקפת מדינות ערביות ונאלצת להתמודד עם תוקפנות ערבית גם בתוכה באופן המאיים על קיומה, זאת תמונה אחרת שמשנה את התפיסה כולה. אסור לנו לתת לשקר הערבי המתיימר להיקרא ישראלי=פלשתינאי להמשיך ולהצליח. עיקר הביקורת שלי היא כלפי מנהיגים ימניים שמשתפים פעולה ככה"נ לא במודע עם השקר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ניוט גינגריץ': הפלסטינים הם
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:17 
liorgadidi כתב:
קומוניסים
נחמד לראות אותך נשען על התנך בצורה אבסולוטית שכזו...
הארץ הזו היא שלך!!!!!1אחדאחד
כל זה כמובן כי התורה היא אמת...
אז ברור שכשאלוהים נותן לך מתנה אז הוא צודק במאה אחוז,
מה קורה כשהוא מבקש ממך לשמור שבת?ללמוד תורה?לקיים מצוות?
פתאום הוא לא כל כך צודק?לא כל כך נחרץ?

מוסר כפול,
ככה טקנובוי הגדיר את זה לא?

וודאי. התנ"ך זאת הסיבה שאנחנו פה. וודאי שכל התורה היא תורת אמת.
איפה אני בקיום מצוות? אני לא חושב שזה רלוונטי לדיון אבל אני חייב להודות שאני מסכים איתך בעניין. אני אמנם כן מקיים אי אלו מצוות אבל נכון שאני לא שומר מצוות מאוד חשובות. מה זה אומר עליי? שאני כמו כולנו צריך לעשות חשבון נפש עם עצמי, להשתדל, להתאמץ, לעשות טוב יותר.
אין כאן מוסר כפול. אני ממש לא טוען ש"שם הוא לא צודק"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:21 
מתנחל אדום כתב:
אבל יש לי כמה בעיות עם העניין הזה של הפלסטינים. הם מנסים להגיד שמוצאם הוא מהפלישתים שחיו בתקופת התנ"ך בארץ (וכמובן שזאת תהיה אפילו מחמאה להגיד שהקשר שלהם לפלישתים הוא כמו הקשר של המצרים היום למצרים של התנ"ך), אבל אפילו אם המוצא שלהם הוא מהפלישתים, ערי הפלישתים היו אשדוד, אשקלון, גת, עזה ועקרון,- אז מאיפה מגיעה השאיפה למדינה פלסטינית שבירתה היא ירושלים? את הבעיה הזו ערפאת פתר בזה שהצהיר שהפלסטינים הם בעצם יבוסים בכלל! (אז אני חושב שהם צריכים לעשות סוג של בירור עצמי בכל זאת.. אם נסמכים על היסטוריה משותפת בתור גורם לאומי מאחד כדאי שזו תהיה לפחות אותה היסטוריה)
מעבר לכך, המונח "פלסטינים" כשהכוונה היא לעם נעשה נפוץ רק לאחר הקמת מדינת ישראל. עד לשלב זה הם התייחסו לעצמם בתור 'ערבים' ("הוועד הערבי העליון" "המרד הערבי הגדול" וכו'). העובדה הזו כמעט גורמת להרגשה שהפלסטינים הם שלוחה של מדינות ערב שהגורם הלאומי המאחד שלהם הוא הרצון להשתלט על שטחי מדינת ישראל (אבל אלו סתם תחושות שלי).

יש כמה מדינות ערביות מסביבנו שדואגות להצהיר כל הזמן כמה שהן רוצות בטובתם של אחיהם הפלסטינים וכמה שמגיעה להם מדינה! אז מצד אחד קשה להתעלם מזה שבמקום לקלוט ולעזור לאחיהם הפלסטינים הם שמו אותם בכלובים בתנאים שלא מגיעים אפילו לחיות להיות בהם, ומצד שני קשה מאוד להתעלם שהפלסטינים היו תחת שלטון ערבי במשך כמעט 20 שנה ולא נשמעו יותר מדי דרישות להקמת מדינה פלסטינית בזמן הזה. ומעבר לזה, איך ייתכן שהדרישות הנשמעות כיום הן דרישות להקמת מדינה רק על שטחי עבר הירדן המערבי? הרי המנדט הבריטי היה גם בעבר הירדן המזרחי, או ליתר דיוק 76% מהמנדט הבריטי היה בעבר הירדן המזרחי, והרי הפלסטינים הם ערביי ארץ ישראל המנדטורית!

ונכון, כל עם הוא "מומצא", אבל מבחינתי העניין הזה לא מתייחס להאם יש כיום אנשים המגדירים את עצמם כפלסטינים (כי על זה קשה לערער), אלא מתייחס לדברים שציינתי לעיל (ונכון, המילה "מומצא" היא אולי לא הדרך הכי טובה לתאר את העניין, אבל זו כנראה הדרך הכי טובה שמצאו).

יכול להיות שהפלסטינים הומצאו לפני 40 שני כדי להתמודד עם כיבוש השטחים.
יכול להיות מצד שני שכיבוש השטחים הוא זה שגיבש אותם לידי עם.

את הדברים הללו אתה יכול לאמר על כל עם בראשית דרכו.
מה אתה חושב אמרו על הפליטים מארם נהריים בימי יעקב? זה עם זה ?

בוא נגיד שהם לא עם. הם סתם 3.5 מליון אנשים שגרים בשטח מסוים.
יש לך שתי אופציות בדיוק:
1. לתת להם מדינה.
2. להפוך אותם לאזרחים ולתת להם זכויות מלאות במדינה שלך (לא במדינת אפרטהייד של קומוניסים).
תבחר מה מתאים לך יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:21 
פרופסור אומן, זוכה פרס נובל, אומר את הדברים כך:

פרופ' אומן אומר שאחת הבעיות הגדולות של הימין בישראל היא, שאימצנו את הטרמינולוגיה המוטעית שהערבים הם הפלשתינים, "עד הצהרת בלפור ב-1918 לא הייתה פלשתינה. בהצהרת בלפור נקבע במפורש שפלשתינה היא הבית הלאומי לעם היהודי. על המטבעות אז, היה כתוב מצד אחד פלשתינה ומצד שני ארץ ישראל. ישראל היא פלשתינה, אשתי יש לה מסמכים פלשתינים. הערבים אומרים שחיפה ותל אביב הם חלק מפלשתינה, הם צודקים, כי זו אכן ארץ ישראל. אנחנו היהודים, אנחנו הפלשתינים. לכנות את הערבים פלשתינים זה שורש הטעות ומבחינתנו המשחק נגמר. לכן חשוב לומר שאנחנו הפלשתינים, והם ערבים".

פרופ' אומן קובע שהדרך היחידה לנצח במערכה היא לדבוק בזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל, "מאז חרבן בית המקדש יש נוכחות יהודית בארץ, עוד הרבה לפני האיסלאם. העולם לא נברא ב -1967 הוא נברא הרבה לפני זה ועד 48 היה רוב יהודי בירושלים. ב-48 גורשנו מיהודה ושומרון, גוש עציון, כפר דרום ורצועת עזה ואחרי 19 שנה חזרנו, לא כבשנו, חזרנו. הנוכחות היהודית בארץ נמשכה 4000 שנה ברציפות למעט 19 שנה ועוד 90 שנה בתקופת הצלבנים,. צריכים להפסיק לדבר על הצורך בגבולות ברי הגנה. אין כאן עניין של בטחון אלא של שייכות. אם אנחנו לא שייכים לכאן אין לנו גם זכות לביטחון. לכן חייבים להדגיש קודם כל את השייכות שלנו לארץ ישראל, ולשכנע את עצמינו בכך לפני שמשכנעים אחרים."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:44 
<script src='http://img193.imageshack.us/shareable/?i=68587303.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>תמונה</noscript>

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2011, 12:44 
בני12 כתב:
מתנחל אדום כתב:

יכול להיות שהפלסטינים הומצאו לפני 40 שני כדי להתמודד עם כיבוש השטחים.
יכול להיות מצד שני שכיבוש השטחים הוא זה שגיבש אותם לידי עם.

את הדברים הללו אתה יכול לאמר על כל עם בראשית דרכו.
מה אתה חושב אמרו על הפליטים מארם נהריים בימי יעקב? זה עם זה ?

בוא נגיד שהם לא עם. הם סתם 3.5 מליון אנשים שגרים בשטח מסוים.
יש לך שתי אופציות בדיוק:
1. לתת להם מדינה.
2. להפוך אותם לאזרחים ולתת להם זכויות מלאות במדינה שלך (לא במדינת אפרטהייד של קומוניסים).
תבחר מה מתאים לך יותר.

אני אבחר כרגע שלא להתווכח על החלק הראשון.

אולי לך יש שתי אופציות. עובדתית בשטח יש עוד כיום לפחות עוד אופציה אחת..
1. אני לא עומד לתת מדינה ליד הבית לחבורה של אנשים שבראשם עומדים אנשים שמצהירים בגלוי על כוונותיהם הנחמדות.
2. אני לא עומד להפוך אותם לרוב במדינה שלי אחרי כל הסבל וכל הדם שנשפך בשביל שתהיה כאן מדינה יהודית.
הנה, אני בוחר להמשיך בדרך הקיימת עד שאותם אנשים יכירו במדינת ישראל, יכירו בזה שאנחנו כאן בשביל להישאר, יפסיקו לשלוח את הילדים שלהם לקייטנת חמאס, או פשוט באופן כללי שיראו איזשהוא רצון אמיתי לשלום.

ואז כשבאמת יהיה לנו עם מי לדבר, אז נראה ביחד איתם מה אנחנו עושים בשביל לפתור את המצב אליו נקלענו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 167 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: