תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 23:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מתקפה כללית בעזה - תתמך על ידי הרוב ?
הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 08:07 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.
אל תדבר בסיסמאות כי איתם אסכים.
אתה רוצה שמחר בבוקר צהל יצא למבצע ? אני לא מבין מה אתה מציע ?

איני אלוף בצבא.
לא יודע את "הערכות המודיעין וכו'"
אבל כן,אני ממליץ לצאת למבצע לפני שהטיל יפול על איזה גן ילדים חס וחלילה.
כנראה שעופרת יצוקה העביר את המסר שעם השלוש שנים האחרונות נעלם לו אט אט.

דיון ברמה של גן ילדים.
תצא לעוד מסע של הרס ללא תוחלת מדינית?
תשאיר שם את שלטון החמאס על כנו? תנסה להפיל אותו תוך כניסה ללב עזה וסיכון החיילים שלך?
את לא מבין שאתה משחק לידי החמאס, החיזבאללה, האחים המוסלמים במצריים, הסורים והאיראנים?
כולם מתים לראות אותך שוקע בבוץ העזתי. הפלסטינים לפני ההצהרה על מדינה במועצת האו"ם, בשאר ישמח על הסחת הדעת מרצח העם, החיזבאללה מדו"ח האו"ם על רצח חרירי ובמצרים כבר מחפשים את האוייב הבא אחרי מובראכ (את השגריר הם החזירו).
ואתה מציע פתרון שכבר הוכח שלא עוזר - הינה, אנחנו פה 3 שנים אחרי והם רק עם יותר רקטות מכוונות אליך.
מבצע חדש עם מסקנות גולדסטון ברקע רק יגבה יותר הרוגים.

אם היה מתנהל כעת מו"מ רציני מול הרשות הפלסטינית, עניינים היו נראים אחרת.
את זה למשל, עוד לא ניסינו - הסכם עם הפלסטינים.

ובקשר ל"צאן מובל לטבח" "שואה" "יהודים בגטו" שלך, תחסוך לכולנו את פניני הטיפשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 09:18 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אין מה לשבת עם החמאס או עם השטן אם הוא לא מכיר במדינת ישראל ובזכותה להתקיים כמדינה עצמאית.

לא לפני מבצע או אחרי מבצע.

אין צורך שיכיר,שלום לא יהיה פה.
צריך הסכם מכובד של הפסקת אש,כמו בקו הגבול בגולן.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
פביו יקר,
למבצע צריכות להיות מטרות מועילות וברות השגה. רצוי מאוד שהן תהינה מדידות כי אחרת יהיה קשה לשפוט הצלחה.
מבצע צבאי בשונה מסתם מכות אחרי משחק כדורגל אסור לבצע כאקט של נקמה.
מבצע לא יכול להיות נהרגו לנו 5 אנשים אז נהרוג עכשיו 8 אנשים.

כל הססמאות של "לא נסכים שיעופו עלינו טילים" הן לצערי נבובות שכן הן מגיעות אחרי פיגוע גדול כפי שהיה השבוע.

מאזן הרתעה לא משיגים במבצע בודד אלא בפעולה שוטפת לאורך זמן , התמדה ואי הסכמה לסגת מאסטרטגיה כתוצאה מביקור של אורח מחו"ל או נסיעה של בכיר פלשתינאי לוושינגטון.

כתב לך כאן אדום עמוק כמה דברים נכונים, אני שם בצד את הלשון המתנשאת והמלגלגת שלו.

לא נכון לטעמי לצאת למבצע.

צריך להתחיל והעכשיו ליישם את ההצהרות שנתנו לאחר מבצע עופרת יצוקה.
אסור שיהיה מצב שנורה טיל סליחה כדור מאזור מסויים ומאותו אזור שממנו הוא נורה לא מורידים 100X100 מטר והופכים אותו לשדה לגידול ירקות. אם זה מאיזור לא מיושב אפשר לקבוע כלל של 1000X1000.
מול אנשים שמבינים רק כח ומפעילים רק כח צריך לנהוג בדרך דומה.

ואין לשבת עם החמאס באופן רשמי כל עוד הוא קורא כל יום שני וחמישי לחיסול המדינה כל עוד הוא לא מכיר בקיומה של מדינת ישראל, גם אם זה מס שפתיים כי אחרת כל הפשרות שיעשו במשא ומתן איתו יהיו כדי שהוא יכיר בקיומה של המדינה וזו לא מטרת המשא ומתן מנקודת מבטי. משא ומן צריך להיסתיים בהסכם אי לוחמה ובהכרה שמדינת ישראל היא הבית של העם היהודי ולא בכך שהחמאס מכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 09:43 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
ofri כתב:
סמור כתב:
ציטוט:
הזרוע הצבאית של חמאס: "זה טבח בעם הפלסטיני ללא הצדקה"

:bang: :SHOCK:

איזה טבח בדיוק ? מתי טבחנו בהם?
אנחנו לא כמוהם הורגים אזרחים חפים מפשע או ילדים

ילד ורופא נהרגו בעזה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111240,00.html

זו מלחמה בייבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
פביו יקר,
למבצע צריכות להיות מטרות מועילות וברות השגה. רצוי מאוד שהן תהינה מדידות כי אחרת יהיה קשה לשפוט הצלחה.

כל הססמאות של "לא נסכים שיעופו עלינו טילים" הן לצערי נבובות שכן הן מגיעות אחרי פיגוע גדול כפי שהיה השבוע.

מאזן הרתעה לא משיגים במבצע בודד אלא בפעולה שוטפת לאורך זמן , התמדה ואי הסכמה לסגת מאסטרטגיה כתוצאה מביקור של אורח מחו"ל או נסיעה של בכיר פלשתינאי לוושינגטון.

כתב לך כאן אדום עמוק כמה דברים נכונים, אני שם בצד את הלשון המתנשאת והמלגלגת שלו.

אסור שיהיה מצב שנורה טיל סליחה כדור מאזור מסויים ומאותו אזור שממנו הוא נורה לא מורידים 100X100 מטר והופכים אותו לשדה לגידול ירקות. אם זה מאיזור לא מיושב אפשר לקבוע כלל של 1000X1000.

ואין לשבת עם החמאס באופן רשמי כל עוד הוא קורא כל יום שני וחמישי לחיסול המדינה כל עוד הוא לא מכיר בקיומה של מדינת ישראל, גם אם זה מס שפתיים כי אחרת כל הפשרות שיעשו במשא ומתן איתו יהיו כדי שהוא יכיר בקיומה של המדינה וזו לא מטרת המשא ומתן מנקודת מבטי. משא ומן צריך להיסתיים בהסכם אי לוחמה ובהכרה שמדינת ישראל היא הבית של העם היהודי ולא בכך שהחמאס מכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים.

החמאס מכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים כבית של העם היהודי , נו באמת?
מו"מ צריך להיות מול אוייבים,ולמנוע את המלחמה הבאה כדאי לעשות זאת מהר.
מו"מ לא חייב להסתיים בעלה של זית וחילופי שגרירים אלא בהסכם של אי לוחמה שיהיה מכובד לשני הצדדים.
ושוב חוזר אני על דבריי,מבצע יהיה,אתה פשוט רוצה לחכות,אני לא:
הרי אופטימי מה היית אומר לוליא יפול חס וחלילה טיל ויפגע בבית כנסת באשדוד ויהרוג 12 מתפללים?
אז נצא למבצע? כי הווריד התפוצץ?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
ofri כתב:
סמור כתב:
ציטוט:

ילד ורופא נהרגו בעזה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4111240,00.html

ראשית צר לי שנהרג ילד.

מה המשמעות של ציון "רופא" ? האם יש לו דם אחר מדמו של טבח או שיפוצניק או מהנדס ( לא של שפצצות) ?
כאשר רופא צבאי שלנו (של צה"ל) נהרג או חובש קרבי אתה גם נוהג לציין זאת או שאז אתה כותב חייל/קצין צה"ל ?

זו מלחמה וכאשר האוייב האכזר חי בתוך הקהילה שלו ומנצל אותה למחסה ניגבה מחיר , לצערי, גם מסביבתו.
אם נשים בצד את הרגש הטבעי שאנו מפתחים לילדים נשים וזקנים, הרי לא עניין אותי אם באוטובוס שניפגע השבוע נהרגו ילדים או נשים או זקנים. אתה חושב שאת המפגעים זה עיניין.
יש מלחמה בדרום, לצערי כבר כמה שנים, בגלל אוזלת ידה של ממשלת ישראל (לא רק של ביבי אלא גם של קודמותיה ושל שר הביטחון הקבוע בשנים האחרונות היא נמשכת וכנראה תימשך עוד זמן לא מועט.

נערך לאחרונה על ידי אדום אופטימי בתאריך 20 אוגוסט 2011, 10:27, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 10:26 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פביו יקר,

החמאס מכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים כבית של העם היהודי , נו באמת?
מו"מ צריך להיות מול אוייבים,ולמנוע את המלחמה הבאה כדאי לעשות זאת מהר.
מו"מ לא חייב להסתיים בעלה של זית וחילופי שגרירים אלא בהסכם של אי לוחמה שיהיה מכובד לשני הצדדים.
ושוב חוזר אני על דבריי,מבצע יהיה,אתה פשוט רוצה לחכות,אני לא:
הרי אופטימי מה היית אומר לוליא יפול חס וחלילה טיל ויפגע בבית כנסת באשדוד ויהרוג 12 מתפללים?
אז נצא למבצע? כי הווריד התפוצץ?

יקירי,
אתחיל מהסוף ולצערי אני צריך כאן להסכים עם הדמגוג ההוא - ח"כ אלדד. זו מלחמה ואסור לשבת בשקט ( ישבנו 3 שנים בשקט יחסי). המלחמה היא שוטפת ולא נקודתית. הרתעה לא משיגים במבצע בודד.
לא נכון לצאת למבצע בגלל שנהרגו 10 אנישם או יהרגו מחר חלילה 30 איש. זו פעולה של נקמה ואסור לנהל צבא על נקמות.
צריך ליישם אסטרטגיה ובעיקר להתמיד בה לאורך זמן 1 תמורת 1000, מטר תמורת דונם. ובאופן קבוע. כוח צבאי ברצועה הוא תהליך שניבנה אסור לתת לו להיבנות. ממנים מפקד חדש לאיזור מסויים בחמאס , באזור נניח חאן יונס, נורה מאזורו טיל , הוא צריך להיות בן מוות בהזדמנות הראשונה האפשרית.( גם אני לא אלוף ואפילו לא סגן אלוף, ולכן לא אכתוב איך)

כך משיגים הרתעה. לצאת למבצע קרקעי שבו יהרגו עשרות לוחמים ( ואני מסכים איתך שדם אזרחי המדינה חשוב יותר, וכי תפקידו של החייל להגן על אזרחי המדינה) הוא כבד ולא נכון.
שיטת הזבנג וגמרנו או הזבנג וננוח פשטה את הרגל. צריך לעיישם שיטה אחרת. כך חשבתי ד"א גם לפני 3 שנים. כשהתחילו ליפול פה ושם טילים טענתי שאם לא יתנו מכה נוספת וכואבת אחרי כל טיל יחזור המצב לקדמותו. ירו טיל על אזור שדירות, אוולה יופי הלכו ופיצצו 2 מנהרות (אני אפילו לא יודע האם בהצלחה). זו לא שיטה נכונה לטעמי כאחד שאינו אלוף ואחד שאיננו סגן אלוף.

לגבי הסדר/שלום עם החמאס. הוא לא שווה את הנייר שעליו הוא חתום כמו ההסכם עם מצריים .
יש מו"מ לא רשמי כמו שיש מו"מ לא רשמי לפני כל מ"מ רשמי. מו"מ לא רשמי מותר לנהל עם כל אחד וללא שום תנאי מוקדם כדי לגשר על פערים.
ברגע שמתיישבים למו"מ עם גורם כלשהו , מו"מ רשמי הוא חייב להכיר במדינת ישראל ובאופן פורמאלי כפי שמדינת ישראל מכירה מקיומו של האירגון.
כן שוויון מוחלט, בלי פשרות. כשאתה מתפשר לפני המו"מ הפורמאלי פותחים לך את התחת במו"מ הפורמאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
ofri כתב:
סמור כתב:
ציטוט:

לגבי מה שקורה עכשיו אני לא ממש יודע, אבל עושה רושם שלקרוא לזה טבח זה קצת הטעיית הציבור.
מה שכן, כבר טבחנו בעבר בפלסטינאים לא מעט, כולל הרג חפים מפשע, ילדים, קשישים וכדומה (האירוע הזכור האחרון: עופרת יצוקה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:21 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
ofri כתב:
סמור כתב:
ציטוט:

לגבי מה שקורה עכשיו אני לא ממש יודע, אבל עושה רושם שלקרוא לזה טבח זה קצת הטעיית הציבור.
מה שכן, כבר טבחנו בעבר בפלסטינאים לא מעט, כולל הרג חפים מפשע, ילדים, קשישים וכדומה (האירוע הזכור האחרון: עופרת יצוקה).

צודק, צה"ל מחפש אזרחים ברחוב ויורה עליהם טילים נכון?

וה"טבח" הוא ללא הצדקה? אנחנו הרגנו 7 אזרחים סתם כי בא לנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:30 
סמל אישי של המשתמש
deep red כתב:
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פאביו יקר,

לא הבנתי מה אתה מציע.
אל תדבר בסיסמאות כי איתם אסכים.
אתה רוצה שמחר בבוקר צהל יצא למבצע ? אני לא מבין מה אתה מציע ?

איני אלוף בצבא.
לא יודע את "הערכות המודיעין וכו'"
אבל כן,אני ממליץ לצאת למבצע לפני שהטיל יפול על איזה גן ילדים חס וחלילה.
כנראה שעופרת יצוקה העביר את המסר שעם השלוש שנים האחרונות נעלם לו אט אט.

דיון ברמה של גן ילדים.
תצא לעוד מסע של הרס ללא תוחלת מדינית?
תשאיר שם את שלטון החמאס על כנו? תנסה להפיל אותו תוך כניסה ללב עזה וסיכון החיילים שלך?
את לא מבין שאתה משחק לידי החמאס, החיזבאללה, האחים המוסלמים במצריים, הסורים והאיראנים?
כולם מתים לראות אותך שוקע בבוץ העזתי. הפלסטינים לפני ההצהרה על מדינה במועצת האו"ם, בשאר ישמח על הסחת הדעת מרצח העם, החיזבאללה מדו"ח האו"ם על רצח חרירי ובמצרים כבר מחפשים את האוייב הבא אחרי מובראכ (את השגריר הם החזירו).
ואתה מציע פתרון שכבר הוכח שלא עוזר - הינה, אנחנו פה 3 שנים אחרי והם רק עם יותר רקטות מכוונות אליך.
מבצע חדש עם מסקנות גולדסטון ברקע רק יגבה יותר הרוגים.

אם היה מתנהל כעת מו"מ רציני מול הרשות הפלסטינית, עניינים היו נראים אחרת.
את זה למשל, עוד לא ניסינו - הסכם עם הפלסטינים.

דיפ יקר,
בואו ננסה להיות מציאותיים, האם יש באמת פתרון עכשיוי? ממש לא, לכן הפעולה הצבאית חסרת התועלת היא ממש לא כזאת אלא משרת
את שני הצדדים למען שמירה על הסטטוס קוו, ושנתיים של שקט בעוטף עזה, אשקלון ואשדוד, זה לא מה בכך, וזה מה ששני הצדדים,
רוצים.

לגבי האמירה הסופית שלך, ניסו לדבר, ועדין מנסים, הבעיה היא שאין כל-כך על מה. הרי הסכמי אוסלו (למשל) הופרו ע"י ערפאת כבר
בשבוע הראשון לישומם. אז אפשר להגיד שאדיוט מי שחתם על הסכמים עם מגלומן קפריזי כערפאת, אבל יצדקו גם אלו שישיבו שתירוצים
וסיבות תמיד אפשר למצוא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:31 
סמל אישי של המשתמש
סמור כתב:
teknoboy כתב:
ofri כתב:
סמור כתב:
ציטוט:

כתבתי במפורש שאני לא חושב שזה טבח (הפיגוע הוא כן טבח, או לפחות ניסיון לטבח. אם בטעות נהרגו שני אנשים בפעולות התגובה זה בטח ובטח לא טבח).

מצד שני, לגבי העבר, אין אפשרות להתחמק מהעובדה שישראל וצה"ל הוכיחו בעבר שחיי הפלסטינאים לא היו שווים יותר מדי בעיניהם.
נקווה שזה השתנה בינתיים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:35 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
סמור כתב:
teknoboy כתב:
ofri כתב:
סמור כתב:

כתבתי במפורש שאני לא חושב שזה טבח (הפיגוע הוא כן טבח, או לפחות ניסיון לטבח. אם בטעות נהרגו שני אנשים בפעולות התגובה זה בטח ובטח לא טבח).

מצד שני, לגבי העבר, אין אפשרות להתחמק מהעובדה שישראל וצה"ל הוכיחו בעבר שחיי הפלסטינאים לא היו שווים יותר מדי בעיניהם.
נקווה שזה השתנה בינתיים.

אתה חושב שבזמן עופרת יצוקה המחבלים הסתובבו להם ברחוב? הם התחבאו במסגדים ובתי חולים, ובמלחמה כמו במלחמה גם אזרחים נפגעים.
ול"פלסטינאים" כן אכפת מחיי ישראלים? אם לא, אז למה לנו כן צריך להיות אכפת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:39 
סמל אישי של המשתמש
סמור כתב:
1. אתה חושב שבזמן עופרת יצוקה המחבלים הסתובבו להם ברחוב? הם התחבאו במסגדים ובתי חולים, ובמלחמה כמו במלחמה גם אזרחים נפגעים.
2. ול"פלסטינאים" כן אכפת מחיי ישראלים? אם לא, אז למה לנו כן צריך להיות אכפת?

1. אני זוכר שהם התחבאו בין אזרחים. אני גם זוכר שחיילי צה"ל קיבלו הוראות פתיחה באש שלא ממש הביאו בחשבון את הצורך לשמור על חיי האזרחים הפלסטינאים, בלי קשר למחבלים שמסתתרים ביניהם (הצתפרסמו בעיתונות המוני עדויות על חיילים שנדרשו לירות בקשישים שהתקרבו לעמדה שלהם עם דגל לבן, בילדים שרצו ברחוב וכו', על פי הוראות הפתיחה באש שקיבלו או ישירות על ידי מפקדיהם. לא מעטים מהם אף הועמדו לדין צבאי).
2. אז אתה מצטרף לטענה שאין לישראל שום יתרון מוסרי על החמאס? יותר נכון לומר שאתה מהווה הוכחה לזה שאין לה יתרון כזה (אם באמת דעת רוב הציבור כדעתך).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי יקר :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
סמור כתב:
1. אתה חושב שבזמן עופרת יצוקה המחבלים הסתובבו להם ברחוב? הם התחבאו במסגדים ובתי חולים, ובמלחמה כמו במלחמה גם אזרחים נפגעים.

1. אני זוכר שהם התחבאו בין אזרחים. אני גם זוכר שחיילי צה"ל קיבלו הוראות פתיחה באש שלא ממש הביאו בחשבון את הצורך לשמור על חיי האזרחים הפלסטינאים, בלי קשר למחבלים שמסתתרים ביניהם (הצתפרסמו בעיתונות המוני עדויות על חיילים שנדרשו לירות בקשישים שהתקרבו לעמדה שלהם עם דגל לבן, בילדים שרצו ברחוב וכו', על פי הוראות הפתיחה באש שקיבלו או ישירות על ידי מפקדיהם. לא מעטים מהם אף הועמדו לדין צבאי).
2. אז אתה מצטרף לטענה שאין לישראל שום יתרון מוסרי על החמאס? יותר נכון לומר שאתה מהווה הוכחה לזה שאין לה יתרון כזה (אם באמת דעת רוב הציבור כדעתך).

1. בסופו של דבר חייל בן 19-20 שיכול להיות שבזמן המלחמה חמאס ירו טילים על הבית שלו, לא יכול לחשוב בהיגיון כי הצבא שלנו לא מקצועי, וכל עוד הוא לא מקצועי זה המצב.
2.מה עוזר לנו היתרון מוסרי הזה? המחבלים יודעים שאנחנו מפחדים לפגוע באזרחים אז הם מתחבאים מאחוריהם, ורוב האזרחים הם משת"פים, אל תחשוב שכולם ילדים טובים, אז אם פה ושם נפגעים כמה קשישים ש"רק" הלכו למטע זיתים שלהם, לא ביג דיל.
ובלי שום קשר, בתור ישראלי ויהודי, אתה צריך להיות בעד העם שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:50 
סמל אישי של המשתמש
סמור כתב:
teknoboy כתב:
סמור כתב:

1. בסופו של דבר חייל בן 19-20 שיכול להיות שבזמן המלחמה חמאס ירו טילים על הבית שלו, לא יכול לחשוב בהיגיון כי הצבא שלנו לא מקצועי, וכל עוד הוא לא מקצועי זה המצב.
2.מה עוזר לנו היתרון מוסרי הזה? המחבלים יודעים שאנחנו מפחדים לפגוע באזרחים אז הם מתחבאים מאחוריהם, ורוב האזרחים הם משת"פים, אל תחשוב שכולם ילדים טובים, אז אם פה ושם נפגעים כמה קשישים ש"רק" הלכו למטע זיתים שלהם, לא ביג דיל.
3. ובלי שום קשר, בתור ישראלי ויהודי, אתה צריך להיות בעד העם שלך

1+2. אני מקווה מאוד שאתה במיעוט ועדיין יש לנו יתרון מוסרי מסויים. האמת שגם אם עמדת הרבו היא כעמדתך נשאר לנו יתרון כלשהו (לא ידוע לי שישראל פוצצה אוטובוסים אזרחיים וכו') אבל הוא הולך ונשחק במהירות מפחידה.
3. לא רק שאני בעד "העם שלי" ובעד מדינת ישראל, אני גם חושב שאתה ודרכך תמיטו על שני אלה אסון (ואני מדבר על אסון בקנה המידה של ההיסטוריה היהודית, שלא היתה נטולת אסונות עד כה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 11:52 
ברור שצריך לעשות משהו לגבי עזה
השאלה מה עושים
לעניות דעתי עוד מבצע צבאי יהיה חסר תועלת
לכן יש לנקוט בסנקציות כלכליות מהותיות
יורים עלינו?
אין חשמל
ממשיכים לירות
אין דלק
מתעקשים
אין מזון
נכון שזה אכזרי ופוגע בחפים מפשע אבל במלחמה כמו במלחמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:02 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
ברור שצריך לעשות משהו לגבי עזה
השאלה מה עושים
לעניות דעתי עוד מבצע צבאי יהיה חסר תועלת
לכן יש לנקוט בסנקציות כלכליות מהותיות
יורים עלינו?
אין חשמל
ממשיכים לירות
אין דלק
מתעקשים
אין מזון
נכון שזה אכזרי ופוגע בחפים מפשע אבל במלחמה כמו במלחמה

קורמן, הרעבת אוכלוסיה אזרחית ומניעת חשמל, מים או מזון משני מיליון אזרחים איננה מלחמה.

יתרה מכך - ישנן אמנות בינלאומיות שאינן מתירות זאת אפילו בעת מלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:06 
אמנות בינלאומיות אינן חלות על שטח שאינו בשליטתך
מה גם שאת אמנת ז׳נבה הרביעית לא אשררנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:08 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

כאמור, קשה לטעון שישראל שייכת למשפחת האומות המתוקנות, או להימנע מהתחושה שהייתרון המוסרי בו התגאתה כל כך הולך ונשחק.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:12 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
mkorman1 כתב:

כאמור, קשה לטעון שישראל שייכת למשפחת האומות המתוקנות, או להימנע מהתחושה שהייתרון המוסרי בו התגאתה כל כך הולך ונשחק.

אתה כנראה שוכח איך ה"אומות המתוקנות" התנהגו בעיראק ומתנהגות באפגניסטן.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
אופטימי יקר :ROSE:

הלו הלו אני מנסה לשנות תדמית ואתה ככה מכניס לי ?
אני כבר ממזמן לא יקר, הורדנו מחירים אנחנו זולים. ;)

בעבר חשבתי שהפתרון שקורמן מציע.
בדומה לטענה שמאמן כדורגל צריך לבחור שיטת משחק בהתאם לשחקנים שברשותו או להביא שחקנים בהתאם לשיטת משחק בה הוא מאמין , כך בנושא זה.

צריך ללכת בדרך שאנו יכולים להתמיד בה ולאורך זמן.
כפי שכתב כאן מספר פעמים פאביו- הרתעה זה שם המשחק. הרתעה משיגים באוסף של פעילויות לאורך זמן. פעם היה ניתן להשיג הרתעה בפעולה בדידה. להפציץ את הכור בעירק או את מטה אשף בטוניסיה.
כיום מושג ההרתעה שונה. הוא צריך להיות בנוי מהצהרות ומביצוע מתמשך. ובכל פעם שיכולת ההרתעה נפגעת (טמבל מעיף טיל על אשקלון) צריך להשיב אותה ובעוצמה גדולה יותר מקודמתה.

מאחר ולא נרעיב את אוכלוסיית עזה במשך כמה שנים ומאחר ולא נפסיק את החשמל כל יום שני וחמישי איני רואה בהצעה כהצעה ישימה למרות שפעם הייתי בעדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
עוד מבצע? זה "מאוד עזר" עד היום. הם מאוד נרתעים לשגר טילים על אשדוד וב"ש.
אגב, כמה זה יעלה לנו הדבר היעיל הזה?
בנתיים מה בתכלס שזה עושה הסבב "לי יש יותר גדול" הזה- אין פאבים, אין מסעדות, אין אירועים וכולם צריכים להשאר במרחק של כמה שניות ממרחבים מוגנים.
יעיל, כיף חיים ומאוד יעיל.

נערך לאחרונה על ידי dino בתאריך 20 אוגוסט 2011, 12:32, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:32 
מבצע צבאי כבר ניסינו בהצלחה מוגבלת
בוא ננסה להוריד את השאלטר
ממילא התדמית שלנו כבר לא יכולה להתדרדר עוד (שלא בצדק)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:33 
dino כתב:

הערכות העלות של עופרת יצוקה היו סביב 5 מיליארד שקלים.
לא כולל התוספת לתקציב הבטחון שהיא בטח גררה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:34 
mkorman1 כתב:

אפשר בעצם להגיד שלא היתה הצלחה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:35 
zink כתב:
dino כתב:

אם תקזז את ביטול ההטבות מהמחאה החברתית שתגווע, זה די מתאפס.
מלחמה בחינם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:40 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

אם גם זה לא יעבוד מספיק טוב בוא נשפוך דלק על עזה ממטוס ונצית את הכול.
במילא התדמית שלנו כבר לא יכולה להדרדר.
ואם גם זה לא יהיה יעיל מספיק אפשר להתעניין בגרמניה (או בארכיונים הסובייטיים, תבחר) על שיטות בדוקות מהעבר.

מה עובר על אנשים פה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:

לא יעזור. עדיין יהיה ירי על ישראל. ההפך, יהיה להם ככה יותר קל לירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2011, 12:46 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
dino כתב:

מעניין אם במשרד האוצר יזהירו גם במצב הזה, מפני התמוטטות כלכלית, כמו בטענותיהם כלפי המחאה החברתית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 335 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: