פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:
פביו יקר,
למבצע צריכות להיות מטרות מועילות וברות השגה. רצוי מאוד שהן תהינה מדידות כי אחרת יהיה קשה לשפוט הצלחה.
מבצע צבאי בשונה מסתם מכות אחרי משחק כדורגל אסור לבצע כאקט של נקמה.
מבצע לא יכול להיות נהרגו לנו 5 אנשים אז נהרוג עכשיו 8 אנשים.
כל הססמאות של "לא נסכים שיעופו עלינו טילים" הן לצערי נבובות שכן הן מגיעות אחרי פיגוע גדול כפי שהיה השבוע.
מאזן הרתעה לא משיגים במבצע בודד אלא בפעולה שוטפת לאורך זמן , התמדה ואי הסכמה לסגת מאסטרטגיה כתוצאה מביקור של אורח מחו"ל או נסיעה של בכיר פלשתינאי לוושינגטון.
כתב לך כאן אדום עמוק כמה דברים נכונים, אני שם בצד את הלשון המתנשאת והמלגלגת שלו.
לא נכון לטעמי לצאת למבצע.
צריך להתחיל והעכשיו ליישם את ההצהרות שנתנו לאחר מבצע עופרת יצוקה.
אסור שיהיה מצב שנורה טיל סליחה כדור מאזור מסויים ומאותו אזור שממנו הוא נורה לא מורידים 100X100 מטר והופכים אותו לשדה לגידול ירקות. אם זה מאיזור לא מיושב אפשר לקבוע כלל של 1000X1000.
מול אנשים שמבינים רק כח ומפעילים רק כח צריך לנהוג בדרך דומה.
ואין לשבת עם החמאס באופן רשמי כל עוד הוא קורא כל יום שני וחמישי לחיסול המדינה כל עוד הוא לא מכיר בקיומה של מדינת ישראל, גם אם זה מס שפתיים כי אחרת כל הפשרות שיעשו במשא ומתן איתו יהיו כדי שהוא יכיר בקיומה של המדינה וזו לא מטרת המשא ומתן מנקודת מבטי. משא ומן צריך להיסתיים בהסכם אי לוחמה ובהכרה שמדינת ישראל היא הבית של העם היהודי ולא בכך שהחמאס מכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים.
החמאס מכיר בזכותה של מדינת ישראל להתקיים כבית של העם היהודי , נו באמת?
מו"מ צריך להיות מול אוייבים,ולמנוע את המלחמה הבאה כדאי לעשות זאת מהר.
מו"מ לא חייב להסתיים בעלה של זית וחילופי שגרירים אלא בהסכם של אי לוחמה שיהיה מכובד לשני הצדדים.
ושוב חוזר אני על דבריי,מבצע יהיה,אתה פשוט רוצה לחכות,אני לא:
הרי אופטימי מה היית אומר לוליא יפול חס וחלילה טיל ויפגע בבית כנסת באשדוד ויהרוג 12 מתפללים?
אז נצא למבצע? כי הווריד התפוצץ?
יקירי,
אתחיל מהסוף ולצערי אני צריך כאן להסכים עם הדמגוג ההוא - ח"כ אלדד. זו מלחמה ואסור לשבת בשקט ( ישבנו 3 שנים בשקט יחסי). המלחמה היא שוטפת ולא נקודתית. הרתעה לא משיגים במבצע בודד.
לא נכון לצאת למבצע בגלל שנהרגו 10 אנישם או יהרגו מחר חלילה 30 איש. זו פעולה של נקמה ואסור לנהל צבא על נקמות.
צריך ליישם אסטרטגיה ובעיקר להתמיד בה לאורך זמן 1 תמורת 1000, מטר תמורת דונם. ובאופן קבוע. כוח צבאי ברצועה הוא תהליך שניבנה אסור לתת לו להיבנות. ממנים מפקד חדש לאיזור מסויים בחמאס , באזור נניח חאן יונס, נורה מאזורו טיל , הוא צריך להיות בן מוות בהזדמנות הראשונה האפשרית.( גם אני לא אלוף ואפילו לא סגן אלוף, ולכן לא אכתוב איך)
כך משיגים הרתעה. לצאת למבצע קרקעי שבו יהרגו עשרות לוחמים ( ואני מסכים איתך שדם אזרחי המדינה חשוב יותר, וכי תפקידו של החייל להגן על אזרחי המדינה) הוא כבד ולא נכון.
שיטת הזבנג וגמרנו או הזבנג וננוח פשטה את הרגל. צריך לעיישם שיטה אחרת. כך חשבתי ד"א גם לפני 3 שנים. כשהתחילו ליפול פה ושם טילים טענתי שאם לא יתנו מכה נוספת וכואבת אחרי כל טיל יחזור המצב לקדמותו. ירו טיל על אזור שדירות, אוולה יופי הלכו ופיצצו 2 מנהרות (אני אפילו לא יודע האם בהצלחה). זו לא שיטה נכונה לטעמי כאחד שאינו אלוף ואחד שאיננו סגן אלוף.
לגבי הסדר/שלום עם החמאס. הוא לא שווה את הנייר שעליו הוא חתום כמו ההסכם עם מצריים .
יש מו"מ לא רשמי כמו שיש מו"מ לא רשמי לפני כל מ"מ רשמי. מו"מ לא רשמי מותר לנהל עם כל אחד וללא שום תנאי מוקדם כדי לגשר על פערים.
ברגע שמתיישבים למו"מ עם גורם כלשהו , מו"מ רשמי הוא חייב להכיר במדינת ישראל ובאופן פורמאלי כפי שמדינת ישראל מכירה מקיומו של האירגון.
כן שוויון מוחלט, בלי פשרות. כשאתה מתפשר לפני המו"מ הפורמאלי פותחים לך את התחת במו"מ הפורמאלי.