קומוניסים כתב:
לגבי תוכן הספר עצמו, כמו כל חיבור הלכתי, הספר אינו ממציא דברים חדשים.. אם יש למישהו כאן דרך להוכיח אחרת, שיציג את דבריו בצורה מסודרת, שינמק ויביא ראיות לדבריו.
אגב, בניגוד למה שמשתמע מכותרת האשכול "תורת המלך" ו"גזע" הם שני דברים שאינם מתקשרים זה לזה בשום דרך.
קומוניסים, אם אתה צודק והמסקנות של הספר נגזרות ישירות מעקרונות היסוד של היהדות - אז יש בעיה עם היהדות שלך.
לא מעקרונות יסוד, אבל תורה זה תורה. הכל זה עקרון יסוד. בעיה כל כך חמורה שצריך לשקול להוציאה אל מחוץ לחוק
שום בעיה. משטרים שונים לאורך ההסטוריה הוציאו את תורת ישראל מחוץ לחוק ואף אכפו כלאו ורצחו יהודים שהיו נאמנים לתורה ולמצוותיה. אתה לא מפחיד אותי. עד ממש לא מזמן מסרו יהודים את נפשם ברוסיה לפני נפילת בריה"מ כדי לקיים מצוות וללמוד תורה. (נראה לי שמדובר ביהדות
שלך , ולא ביהדות הרווחת, אבל אולי אני טועה).
לדעתי אתה טועה, והראיה - לא כל מי שחשב על הנושא הגיע למסקנות דומות (האמת שאני מקווה שזה המצב).
אין דבר כזה יהדות שלי. יש יהדות אחת והיא תורת ישראל על כל חלקיה ורבדיה, כולם כמקשה אחת משלימים זה את זה. תורה שבכתב, תושב"ע, מדרש, הלכה.. אף אחד לא יכול לסטות ממנה אם כי יש אפשרות לאדם לטעון משהו, דעתו תיחשב כדיעה לגיטימית אם יציג את משנתו ע"פ הכללים. כך למשל אם (אני סתם מחנרש לצורך ההסבר) בספר נטען בהסתמך על דברי הרמב"ם בהלכות מלחמת מצווה שכך וכך וכך, אתה יכול לפנות לאותו מקור ולהסבירו בצורה אחרת, הגיונית, להוכיח את דבריך ממקורות אחרים של הרמב"ם למשל. אם טענתך תהיה מבוססת, לא יוכלו שלא להתייחס אליה בכובד ראש. לכן, אני מעריך, היה צורך בכתיבת הספר הזה. אילו היה ברור לכל אחד שמעשרת הדיברות נגזר הצורך בהריגת תינוקות "אוייבים", לא היה כל צורך בכתיבת הספר.
יש תרי"ג מצוות, לא רק עשר דברות אתה יודע..