תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 15 יוני 2025, 19:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חוק עונש מוות למחבלים
הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 01:29 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
teknoboy כתב:
אתה חי בהזיה אם אתה חושב שמישהו קונה את השטות הזאת כאילו מאבק לשחרור לאומי הוא אוסף של פשעי שנאה.

מה?? כמעט כל המדינה תקרא לכל רצח כזה פשע שנאה ולא מאבק לשחרור לאומי

אולי התבלבלת בין פיגוע\טרור לבין פשע שנאה.
פשע שנאה מבוצע על רקע של שנאה, לא על רקע פוליטי (כמו, למשל, מאבק לשחרור לאומי).
זה לא הופך את הטרור ללגיטימי, יפה, נעים או מוסרי, זה רק אומר שטרור הוא קטגוריה נבחנת מפשעי שנאה.
בנוסף, אלה אמנם קטגוריות מובחנות אבל יכולה להיות ביניהן חפיפה (כמו שכבר כתבתי).

1. אבל נשמע לי שטרור ופיגוע מתייחס לאופי או דרך הפעולה, ופשע שנאה מתאר את המניע לפעולה.
יכול להיות פיגוע שהוא פשע שנאה (נניח הירי באורלנדו). יכול להיות טרור כחלק ממאבק לאומי (אין ספור דוגמאות) או מסיבות אחרות (טרור של קבוצות קומוניסטיות, טרור של סוחרי סמים, טרור בסגנון אל-קעידה דאע״ש שאני לא חושב שהוא ״מאבק לאומי״).
נגיד לטרור יש את הקטע של ״האלימות נועדה כדי להשיג מטרה״, אבל פיגוע? בהחלט יכול להיות סתם כדי להרוג אנשים. כמו פיגועים כנגד קהילות מובחנות.
2. אז כן, הרבה אנשים יגידו שהרבה פיגועיים של פלסטינאים בישראלים היו פשוט כי הערבים שונאים יהודים, לא כי אותו מחבל שאף להביא לסיום הכיבוש או כדומה.

1. הכול נכון, וזה בדיוק מה שכתבתי. המילים הכי חשובות פה הן "יכול להיות" כי אירועים קונקרטיים באמת יכולים להיות דוגמאות וביטויים של דברים שונים (ביחד או לחוד) ולתופעות דומות למראה יכולות להיות סיבות שונות (או מניעים שונים).
2. הם יכולים להגיד הרבה דברים, זה לא אומר שזה נכון (ולא חסרות דוגמאות).
הפיגועים של הפלסטינים לא נובעים משנאת יהודים יותר משהפיגועים של האירים נבעו משנאת בריטים (וגם אם שנאה שיחקה\משחקת תפקיד, באף אחד מהמקרים אין סיבה להניח באופן גורף שהיא מנותקת מהשנאה שהיא ביטוי רגשי של הסכסוך הפוליטי).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 02:14 
סמל אישי של המשתמש
קיימים כאן פערים אינטלקטואלים משמעותיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 02:18 
סמל אישי של המשתמש
באמת לא ברור איך הפלסטינאים לא אוהבים יהודים אחרי כל הטוב שאנחנו מרעיפים עליהם.
הם צריכים להעריץ אותנו על שאנחנו מאפשרים להם להמשיך לחיות.
יש להם כנראה בעיה נפשית. שנאת יהודים שכזו היא אנטישמיות קלאסית. גם לאירופאים איפשרנו להמשיך לחיות וגם הם שנאו אותנו למרות זאת. זה בדיוק אותו המצב.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 02:25 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
אני מבין מה אתה עושה, אבל 100% זה לא. מספיק לראות שזה כבר מעל עשור בכותרות כדי להבין שזה לא ודאי.
אני מדבר על מקרים ודאיים שאין ספק לגביהם.

שלוש (או יותר) ערכאות קבעו שהוא אשם מעל כל ספק סביר, זה אומר שהוא אשם מעל כל ספק סביר.
ספק לא סביר יש גם בתאוריות הסרק סרק סרק של יגאל עמיר, ככה שאם לא הוכח במידה מספקת שזדורוב רוצח אז גם לא הוכח במידה מספקת שיגאל עמיר רוצח (שניהם גם הודו ושחזרו, דרך אגב).
גם זה שעמוס ברנס רוצח הוכרע מעל כל ספק סביר ולכן ראוי היה לעונש מוות לשיפוטך. מה שקרה אחר כך לא רלוונטי (לפחות אם היה מקבל עונש מוות).

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 02:31 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
teknoboy כתב:
אתה חי בהזיה אם אתה חושב שמישהו קונה את השטות הזאת כאילו מאבק לשחרור לאומי הוא אוסף של פשעי שנאה.

זה לא הופך את הטרור ללגיטימי, יפה, נעים או מוסרי, זה רק אומר שטרור הוא קטגוריה נבחנת מפשעי שנאה.

אני בספק אם מישהו שרצח תינוק רצח אותו כי הוא התיישב לו על האדמה אבל זה רק אני.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 03:27 
its-sick כתב:
באמת לא ברור איך הפלסטינאים לא אוהבים יהודים אחרי כל הטוב שאנחנו מרעיפים עליהם.
הם צריכים להעריץ אותנו על שאנחנו מאפשרים להם להמשיך לחיות.
יש להם כנראה בעיה נפשית. שנאת יהודים שכזו היא אנטישמיות קלאסית. גם לאירופאים איפשרנו להמשיך לחיות וגם הם שנאו אותנו למרות זאת. זה בדיוק אותו המצב.

חשבתי שהם לא אוהבים אותנו בגלל ה"כיבוש". מעניין איך זה מסתדר עם הפיגועים שלהם נגד ישראלים לפני 67' ובטח לפני 48' (כשהם היו סתם יהודים). אם לא היתה ישראל ולא היה כיבוש, מה היתה הסיבה לפגיעה ביהודים? סתם הם באו להם לא טוב בעין, או שאפשר לקרוא לזה אנטישמיות (כי זה מה שזה)?
הם לא צריכים להעריץ אותנו על כלום, אלא פשוט להגיד תודה שהם מתמודדים מול צבא מסורס (מעניין בגלל מי) ולא מול צבא אחר שהיה טובח בהם בכמויות על כל פרובוקציה הכי קטנה.

ItaiH6 כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
אני מבין מה אתה עושה, אבל 100% זה לא. מספיק לראות שזה כבר מעל עשור בכותרות כדי להבין שזה לא ודאי.
אני מדבר על מקרים ודאיים שאין ספק לגביהם.

שלוש (או יותר) ערכאות קבעו שהוא אשם מעל כל ספק סביר, זה אומר שהוא אשם מעל כל ספק סביר.
ספק לא סביר יש גם בתאוריות הסרק סרק סרק של יגאל עמיר, ככה שאם לא הוכח במידה מספקת שזדורוב רוצח אז גם לא הוכח במידה מספקת שיגאל עמיר רוצח (שניהם גם הודו ושחזרו, דרך אגב).
גם זה שעמוס ברנס רוצח הוכרע מעל כל ספק סביר ולכן ראוי היה לעונש מוות לשיפוטך. מה שקרה אחר כך לא רלוונטי (לפחות אם היה מקבל עונש מוות).

עדיין, יש כל כך הרבה גורמים שמסרבים לעבור על זה לסדר היום (כולל אמא של תאיר), מה שמעלה חשד סביר לתפירת תיק. זה בטח לא ודאי כמו יגאל עמיר שמתועד בזמן המעשה (ומוקף בכל כך הרבה אנשים שיכולים להעיד).
על עמוס ברנס אני פחות רוצה לדבר כי אני לא בקיא בפרטים, אבל מרפרוף קל באינטרנט הבנתי שהוא הודה ברצח כשהוא לא במצב אידאלי (חוסר שינה, סטירות וכו').
אני עושה הבחנה בין יגאל עמיר (שזה בעיניי ודאי) לזדורוב (אי אפשר להגיד בלב שלם שזה הוא).
יגאל עמיר לא צריך לחיות. זדורוב צריך לשבת בכלא עד שיפתחו בחקירה נוספת שתגיע לאמת. תחושת הבטן שלי אומרת שזה מקרה ברנס 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 06:42 
סמל אישי של המשתמש
ואין ספק שמערכת המשפט עובדת ותעבוד לפי תחושת הבטן שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 07:26 
אחי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 07:34 
סמל אישי של המשתמש
אני מתגעגע לרומאריו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: חוק עונש מוות למחבלים
הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 08:32 
סמל אישי של המשתמש
אז אם לסכם סיכום ביניים.
אנחנו בעד עונש מוות אבל רק לערבים, סתם, למחבלים. אולי רק למחבלים שפעלו מתוך שנאה ולא לוחמי חופש ושעדיף, כדי להימנע מטעויות מצערות, להפעיל עונש מוות רק במקרים שאין לעם תחושת בטן שמשהו לא בסדר עם זה. לחלק האחרון צריך עוד למצוא איזה פיתרון, סקר או מד תחושת בטן (אבל לא להפעיל אותו אחרי סערה כי אנשים אכלו חמין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 09:45 
teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
teknoboy כתב:

1. אבל נשמע לי שטרור ופיגוע מתייחס לאופי או דרך הפעולה, ופשע שנאה מתאר את המניע לפעולה.
יכול להיות פיגוע שהוא פשע שנאה (נניח הירי באורלנדו). יכול להיות טרור כחלק ממאבק לאומי (אין ספור דוגמאות) או מסיבות אחרות (טרור של קבוצות קומוניסטיות, טרור של סוחרי סמים, טרור בסגנון אל-קעידה דאע״ש שאני לא חושב שהוא ״מאבק לאומי״).
נגיד לטרור יש את הקטע של ״האלימות נועדה כדי להשיג מטרה״, אבל פיגוע? בהחלט יכול להיות סתם כדי להרוג אנשים. כמו פיגועים כנגד קהילות מובחנות.
2. אז כן, הרבה אנשים יגידו שהרבה פיגועיים של פלסטינאים בישראלים היו פשוט כי הערבים שונאים יהודים, לא כי אותו מחבל שאף להביא לסיום הכיבוש או כדומה.

1. הכול נכון, וזה בדיוק מה שכתבתי. המילים הכי חשובות פה הן "יכול להיות" כי אירועים קונקרטיים באמת יכולים להיות דוגמאות וביטויים של דברים שונים (ביחד או לחוד) ולתופעות דומות למראה יכולות להיות סיבות שונות (או מניעים שונים).
2. הם יכולים להגיד הרבה דברים, זה לא אומר שזה נכון (ולא חסרות דוגמאות).
הפיגועים של הפלסטינים לא נובעים משנאת יהודים יותר משהפיגועים של האירים נבעו משנאת בריטים (וגם אם שנאה שיחקה\משחקת תפקיד, באף אחד מהמקרים אין סיבה להניח באופן גורף שהיא מנותקת מהשנאה שהיא ביטוי רגשי של הסכסוך הפוליטי).

2. הטענה הייתה רק שהם אכן יגידו. כלומר שאכן יש מי ש(לשיטתך) קונה את השטות הזו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 11:12 
סמל אישי של המשתמש
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
בר קולמוסא כתב:
teknoboy כתב:

אני בספק אם מישהו שרצח תינוק רצח אותו כי הוא התיישב לו על האדמה אבל זה רק אני.

תגיד, אתה לא לומד לתואר מתקדם במדעים?
לא היה איזה שלב שבו לימדו אותכם שיכולות להיות כל מיני קטגוריות שלאו דווקא קשורות זו לזו? למשל שחומר יכול להיות גם מוצק וגם כחול, או גם מוצק וגם לא כחול וכיו"ב שילובים של תכונות שאין ביניהן קשר הכרחי?
אז על אותו עיקרון יכול להיות אקט של טרור (ואפילו בהקשר של שחרור לאומי) שהוא פשע שנאה, בדיוק כמו שיכול להיות פשע שנאה שאינו פיגוע ולהיפך, ויש אפילו תקריות שאינן לא זה ולא זה.
כל זה אמור להיות מובן מאליו.
אם יש לך איזו טענה על קשר (שקיים בפועל, לא בראש של אחד המתדיינים פה) בין שני משתנים לא קשורים (למשל "הפיגועים של הפלסטינאים הם פשעי שנאה", כלומר המפגעים פועלים ממניע X ולא ממניע Y) אז תתכבד ותטען אותה במפורש, ואם אפשר גם תגבה אותה בנתונים המתאימים.

בר קולמוסא: אתה צודק, כשכתבתי "אין מי שקונה את השטות הזאת" התכוונתי במובלע לומר שאף אדם עם שכל ישר ועיניים פקוחות לא יקנה אותה, ולמעשה התכוונתי לומר שהכותבים בפורום חכמים ומודעים מדי למציאות בשביל ליפול בפח הזה.
בעתיד אשתדל לכתוב בצורה יותר מפורשת ופחות מטאפורית, ולא ניתקע בפינות האלה :)

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 05 ינואר 2018, 13:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 13:03 
עד המ!!ת הפועל כתב:
מה רלוונטי לעכשיו אירועים שקרו לפני 80 שנה? הערבים האלו טבחו ביהודים עוד הרבה לפני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 13:04 
עד המ!!ת הפועל כתב:
אדום מטלי, אתה בא ללמד אותנו היסטוריה?
מה רלוונטי לעכשיו אירועים שקרו לפני 80 שנה? הערבים האלו טבחו ביהודים עוד הרבה לפני, מה שלא מפריע לך לצייר אותם (כרגיל) כמסכנים.
עצם ההשוואה שלך של ארגון לוחם נגד פורעים ערבים לערבים שבאים ושוחטים נשים וילדים בדם קר (ומתגאים בזה) - מעידה בעיקר עליך וההסתכלות המעוותת שלך על המציאות.
לא זכור לי שיש יום מיוחד בשנה שמהללים בו את ז'בוטינסקי ולא נראה לי שיש יותר מדי ישראלים שמתגאים במעשים שהוא פיקד עליהם. שוב, השוואה שאין לה אחיזה במציאות. עם שמחנך לשלום מול "עם" שמהלל מרצחים ומחשיב אותם לגיבוריו. שמים וארץ.

נתחיל מעניין לימוד ההיסטוריה: ז'בוטינסקי לא היה מפקד האצ"ל בזמן פעולות הטרור. מדובר במנחם בגין. לך תבדוק אם יש משהו על שמו בישראל, האם הוא נחשב לטרוריסט צמא דם, או לגיבור. (שמיים וארץ)

נמשיך בהיסטוריה: "הערבים האלו טבחו ביהודים הרבה לפני.." אתה מוכן להסביר, לפרט, להביא אסמכתאות? לפני סוף המאה ה-19 - תחילת הציונות, המוסלמים והיהודים תושבי הארץ הזו חיו בהרמוניה ובשלום.

עוד היסטוריה - "הארגון הלוחם נגד פורעים ערבים" לא לחם רק נגד פורעים ערבים, הוא ביצע פיגועי ירי ופוצץ נשים זקנים וטף ברחובות, באוטובוסים ובשווקים. בדם קר, אם תרצה. (שמיים וארץ).

האירועים שקרו לפני 80 שנה רלוונטיים, כדי להדגים שכאשר עם נלחם על חירותו ועצמאותו לעיתים אנשיו עוסקים בטרור כאשר נראה להם שאין מוצא. בפעולות הטרור לפעמים
נהרגים תינוקות ונשים, ללא אבחנה. זה היה נכון לפני 80 שנה, וזה נכון היום. זה מדגים לך שכאשר אנשים עושים את זה, זה לא בגלל שנאת תינוק האויב שהם נולדו איתה בגנים, אלא כדי לשרת מטרות, שגם בעיניך הן לגיטימיות.

אני מציג לך עובדות שמוכיחות לך שהיהודים עשו בדיוק אותו דבר כמו הערבים כאשר היו בסיטואציה דומה.
עכשיו אתה יכול להסביר, אם אתה עדיין חושב כך, למה ראיית המציאות שלי מעוותת, כדבריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
מה אתה בא לנו פה עם היסטוריה מלפני שמונים שנה?!
חוצמיזה ארץ ישראל שלנו כי הינו פה לפני שלושת אלפים שנה וכמו כן אין עם פלסטיני כי הם לא היו קיימים לפני מאתיים שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 13:13 
סומך כתב:
חוצמיזה ארץ ישראל שלנו כי הינו פה לפני שלושת אלפים שנה וכמו כן אין עם פלסטיני כי הם לא היו קיימים לפני מאתיים שנה.

גם לא לפני מאה.
אבל קבל קטע, קראתי מילון עברי שכחתי באיזה שנה בדיוק אבל סדר גודל של לפני 50 שנה. אתה יודע מה היה כתוב תחת הערך "פלשתינאים": "כינוי ליהודים אשר פעלו באירופה לעידוד עליית יהודים לארץ ישראל פלשתינה בראשית המאה". קטע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 13:59 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
סומך כתב:

גם לא לפני מאה.
אבל קבל קטע, קראתי מילון עברי שכחתי באיזה שנה בדיוק אבל סדר גודל של לפני 50 שנה. אתה יודע מה היה כתוב תחת הערך "פלשתינאים": "כינוי ליהודים אשר פעלו באירופה לעידוד עליית יהודים לארץ ישראל פלשתינה בראשית המאה". קטע.

באמת, קראת ספר על זה? בבקשה פרט כמה שיותר, אני צמא לידע
ואם אין עם פלסטינאי, איך נדע את מי לשלוח לגרדום?
כלומר, זה חוק שמחריג יהודים או שהוא רק למחבלים ערבים ואז איך תגדיר את האויב, כאילו, כל ערבי?
אם זה קוזו אוקמוטו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 14:21 
סמל אישי של המשתמש
אין עם פלסטיני, ובנוסף, יש להעניש קולקטיבית את כל תושבי השטחים למרות שאין ביניהם שום קשר ערב רב.

העם של שרדינגר

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 14:43 
סומך כתב:
קומוניסים כתב:
סומך כתב:

גם לא לפני מאה.

באמת, קראת ספר על זה? בבקשה פרט כמה שיותר, אני צמא לידע
ואם אין עם פלסטינאי, איך נדע את מי לשלוח לגרדום?
כלומר, זה חוק שמחריג יהודים או שהוא רק למחבלים ערבים ואז איך תגדיר את האויב, כאילו, כל ערבי?
אם זה קוזו אוקמוטו?

הציניות שלך לא עושה אותך יותר חכם ובטח לא יותר מגניב.
זה היה מילון, ולא ספר קריאה.
וזו עובדה היסטורית ידועה, הערבים כאן החלו לכנות עצמם כפלשתינאים רק באמצע המאה הקודמת.
אני הצעתי להחמיר ענישה ותנאי כליאה גם למבצעי טרור וגם למבצעי פשעי שנאה ללא קשר למוצאם ודתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 19:54 
סומך כתב:
אז אם לסכם סיכום ביניים.
אנחנו בעד עונש מוות אבל רק לערבים, סתם, למחבלים. אולי רק למחבלים שפעלו מתוך שנאה ולא לוחמי חופש ושעדיף, כדי להימנע מטעויות מצערות, להפעיל עונש מוות רק במקרים שאין לעם תחושת בטן שמשהו לא בסדר עם זה. לחלק האחרון צריך עוד למצוא איזה פיתרון, סקר או מד תחושת בטן (אבל לא להפעיל אותו אחרי סערה כי אנשים אכלו חמין)

אמרתי שליגאל עמיר מגיע עונש מוות. בפעם האחרונה שבדקתי הוא היה יהודי, ככה שזה לא ממש מסתדר עם מה שאמרת.
כתבתי במפורש שלכל רוצח מגיע עונש מוות ללא קשר למוצאו. יותר ברור מזה אין. הניסיון פה לעוות את דבריי הוא לא באחריותי.

Noam כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
מה רלוונטי לעכשיו אירועים שקרו לפני 80 שנה? הערבים האלו טבחו ביהודים עוד הרבה לפני

כרגיל, אלוף העולם בהוצאת דבר מהקשרו.

אדום מטלי כתב:

נתחיל מעניין לימוד ההיסטוריה: ז'בוטינסקי לא היה מפקד האצ"ל בזמן פעולות הטרור. מדובר במנחם בגין. לך תבדוק אם יש משהו על שמו בישראל, האם הוא נחשב לטרוריסט צמא דם, או לגיבור. (שמיים וארץ)

נמשיך בהיסטוריה: "הערבים האלו טבחו ביהודים הרבה לפני.." אתה מוכן להסביר, לפרט, להביא אסמכתאות? לפני סוף המאה ה-19 - תחילת הציונות, המוסלמים והיהודים תושבי הארץ הזו חיו בהרמוניה ובשלום.

עוד היסטוריה - "הארגון הלוחם נגד פורעים ערבים" לא לחם רק נגד פורעים ערבים, הוא ביצע פיגועי ירי ופוצץ נשים זקנים וטף ברחובות, באוטובוסים ובשווקים. בדם קר, אם תרצה. (שמיים וארץ).

האירועים שקרו לפני 80 שנה רלוונטיים, כדי להדגים שכאשר עם נלחם על חירותו ועצמאותו לעיתים אנשיו עוסקים בטרור כאשר נראה להם שאין מוצא. בפעולות הטרור לפעמים
נהרגים תינוקות ונשים, ללא אבחנה. זה היה נכון לפני 80 שנה, וזה נכון היום. זה מדגים לך שכאשר אנשים עושים את זה, זה לא בגלל שנאת תינוק האויב שהם נולדו איתה בגנים, אלא כדי לשרת מטרות, שגם בעיניך הן לגיטימיות.

אני מציג לך עובדות שמוכיחות לך שהיהודים עשו בדיוק אותו דבר כמו הערבים כאשר היו בסיטואציה דומה.
עכשיו אתה יכול להסביר, אם אתה עדיין חושב כך, למה ראיית המציאות שלי מעוותת, כדבריך.

הבאת כאן אירועים שקרו בין 37' ל-39'. מנחם בגין היה מפקד האצ"ל בין 43' ל-48'. לבדוק באינטרנט פרטים כאלה כל אחד יכול.
אני לא מתיימר ללמד כאן אנשים היסטוריה, אבל מאורעות תרפ"ט (1929) קרו עשור לפני מה שהבאת כאן, ככה שלהציג את ההתקפות על הערבים כאילו זה בא משום מקום זה לא רציני. יש כאן מאבק דתי כבר יותר ממאה שנה, מה שמוכיח שזה לא בגלל שום כיבוש או כל המצאה אחרת שמצדיקה את הטרור הערבי בעיניכם.
מה שהיה כאן לפני קום המדינה זו אנרכיה. ערבים נגד יהודים ובריטים, יהודים נגד ערבים ובריטים, בקיצור כולם נגד כולם. כל צד נלחם בשביל להשיג לעצמו מדינה. מה לעשות שהערבים כל כך מטומטמים שגם את מה שנתנו להם על מגש הם הצליחו לזרוק לפח? נתנו להם יותר מאצבע והם רצו שתי ידיים. שיישאו בתוצאות.
ישראל היא מדינה שוחרת שלום. המצרים והירדנים כבר הבינו את זה וחתמו איתנו על הסכמים. העלוקות שקוראים לעצמם פלסטינים (שאף אחד מהאחים שלהם לא רוצה אותם תחת אחריותו משל היו מצורעים - לא בירדן, לא במצרים, לא בלבנון ולא בסוריה) מסרבים להבין את זה ולהניח את נשקם. זו בעיה שלהם. רק שיפסיקו לבכות על מר גורלם ולהתמסכן ויתחילו לקחת אחריות על עצמם אם הם רוצים להתחיל לחיות כמו בני אדם נורמלים.

קומוניסים כתב:
סומך כתב:

גם לא לפני מאה.

מילא זה, אבל ראיתי איפשהו דגל עם מגן דוד עליו שהיה כתוב מתחתיו "פלשתינה".
השקר שלהם מחזיק מעמד רק בגלל כמות המוסלמים בעולם. גם אם הם יחליטו מחר להעביר הצעה באו"ם שהשמש זורחת מהמערב זה יעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 20:10 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
יש כאן מאבק דתי כבר יותר ממאה שנה

מעניין. שתי הדתות קיימות מאות רבות של שנים.
מה קרה לפני מאה ומשהו שנים שפתאום התחילו מלחמה ביניהן?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 21:28 
teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

קמה הציונות ורצתה לחזור למולדתה.
אבל אתם טוענים שהם מתנהגים ככה בגלל הכיבוש. איזה כיבוש היה פה לפני 100 שנה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ינואר 2018, 22:33 
:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ינואר 2018, 00:02 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

אף אחד לא טוען שהסכסוך התחיל ב67 (והיית מבין את זה אם היית מוציא את הראש מהתחת לשתי שניות), אבל בכל מקרה גם מה שאתה אמרת די מבסס את זה שהסכסוך אינו דתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ינואר 2018, 00:09 
אדום נחמד כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
teknoboy כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

אף אחד לא טוען שהסכסוך התחיל ב67 (והיית מבין את זה אם היית מוציא את הראש מהתחת לשתי שניות), אבל בכל מקרה גם מה שאתה אמרת די מבסס את זה שהסכסוך אינו דתי.

אף אחד לא טוען שאתם טוענים שהסכסוך התחיל ב-67'.
אתם טוענים שהיום הם מתנהגים ככה בגלל ה"כיבוש" של 67' ושאם נחזור לקווים ההם הכל יהיה פה דבש.
גם בין 48' ל-67' הכל היה פה דבש? שאלה רטורית. ברור שלא. זה מעולם לא היה סכסוך על שטחים אלא סכסוך דתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ינואר 2018, 00:41 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
אדום נחמד כתב:

אתם טוענים שהיום הם מתנהגים ככה בגלל ה"כיבוש" של 67' ושאם נחזור לקווים ההם הכל יהיה פה דבש.
גם בין 48' ל-67' הכל היה פה דבש? שאלה רטורית. ברור שלא. זה מעולם לא היה סכסוך על שטחים אלא סכסוך דתי.

אתה אומר כל כך הרבה דברים לא מדוייקים שקצת מתיש להגיב, אבל אחרים לפני ניסו, וזה לא פייר שלא אתן כתף. אז,
כן, אנחנו טוענים שהדיכוי, ה"כיבוש", יוצר התנגדות. זה *לא* אומר שהסכסוך התחיל עם הכיבוש. זה גם לא אומר שאם נסיים אותו כולנו נחגוג מחובקים ברחובות. מה בכל זאת יכול לקרות? תחילתו של תהליך ריפוי. כזה שלעולם לא יתחיל כל עוד אנחנו על הצוואר שלהם.

בנוסף, כמו שכבר אמרו לך, הסכסוך גם לא התחיל ב48, אלא עם בוא הציונות ושאיפותיה לנשל מקומיים מאדמתם לטובת מדינה לאירופאים ורוסים. לא דתי. טריטוריאלי. לו היה דתי, לא היינו נאלצים לחכות לבוא הציונות, וגם את זה אמרו לך (והיה נדמה שהבנת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ינואר 2018, 01:01 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ינואר 2018, 01:03 
אדום נחמד כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:
אדום נחמד כתב:

אתה אומר כל כך הרבה דברים לא מדוייקים שקצת מתיש להגיב, אבל אחרים לפני ניסו, וזה לא פייר שלא אתן כתף. אז,
כן, אנחנו טוענים שהדיכוי, ה"כיבוש", יוצר התנגדות. זה *לא* אומר שהסכסוך התחיל עם הכיבוש. זה גם לא אומר שאם נסיים אותו כולנו נחגוג מחובקים ברחובות. מה בכל זאת יכול לקרות? תחילתו של תהליך ריפוי. כזה שלעולם לא יתחיל כל עוד אנחנו על הצוואר שלהם.

בנוסף, כמו שכבר אמרו לך, הסכסוך גם לא התחיל ב48, אלא עם בוא הציונות ושאיפותיה לנשל מקומיים מאדמתם לטובת מדינה לאירופאים ורוסים. לא דתי. טריטוריאלי. לו היה דתי, לא היינו נאלצים לחכות לבוא הציונות, וגם את זה אמרו לך (והיה נדמה שהבנת).

אז אתה התורן-שבת של חבורת ה-BDS, הבנתי.
"מה בכל זאת יכול לקרות"? אתה שומע את עצמך? אתה רוצה לעקור מאות אלפי יהודים מבתיהם בשביל "יכול לקרות". אפילו להגיד "יקרה" אתה לא מסוגל, כי אתה מכיר כמוני את הצד השני. שקט לא יהיה לך מהם כל עוד נהיה פה.
חאג' אמין אל-חוסייני הטריח את עצמו עד להיטלר כדי לוודא שהתכנית שלו מתקדמת כמו שצריך, ואתה מבלבל לי את המוח על ציונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ינואר 2018, 01:24 
https://he.m.wikipedia.org/wiki/%D7%A0% ... 7%99%D7%A7

קח, שמעתי שאתה אוהב לקרוא דברים בויקיפדיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 ינואר 2018, 01:33 
אם יש לך משהו להגיד, תגיד פה. אל תשלח אנשים לקרוא לינקים שאתה מדביק פה ותברח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: