זמן ההתנתקות, ממה שהבנתי, אמור לקחת שנתיים.
בתקופה הזאת בריטניה עדיין מחוייבת לכל ההסכמים של האיחוד, כולל התחייבויות כספיות.
האיחוד האירופי דוחף להתחלת שיחות מהירות, ולהתנתקות מהירה, וכנראה כואבת לבריטניה.
הם רוצים להפוך את זה לאירוע "מיוחד", על מנת לתת אזהרה לשאר המדינות, שחושבות ללכת באותו כיוון.
ההודעה של מרקל מהיום שידרה, אנחנו מאוד פגועים, אבל יותר מתונים. יחד עם זאת, מסביבתה הקרובה של מרקל, באופן לא רשמי, הם משדרים קו דומה לאיחוד.
כמו שאמרתי, הולך להיות מאוד מעניין, ולהערכתי בריטניה הולכת להיפגע.
האיחוד בעיקר פגוע מוראלית, אבל הוא הרבה יותר חזק, ממה שזה נראה לאור התוצאות של אתמול/היום בבוקר.
כולם מדברים על הגירה, אבל לא תמיד מדובר באותה הגירה.
בעשור האחרון קיימת הגירה בתוך האיחוד.
ההגירה הזאת לא ייחודית לבריטניה, היא קיימת בגרמניה, אוסטריה, מדינות סקנדינביה, ובעיקר ממדינות מזרח אירופה לשעבר.
בשנים האחרונות, גם מספרד, יוון ולמיטב הבנתי גם מפורטוגל, אבל לא בדקתי.
מדובר על אנשים שבאים לעבוד בתחומים, שהמקומיים לא ממש רצים למלא את המכסות, והמעסיקים לא ממש אוהבים לשלם.
לדוגמא, כמה מפתיע, תחומי החקלאות והבנייה. מי אמר רומנים, הונגרים ופולנים ולא קיבל ?
אצלנו זה התיאלנדים, סינים ולפחות בזמנו היו רומנים. באירופה זה מקומיים, שחלקם שמח לקבל עבודה, בשכר שהוא בחיים לא יקבל בבית, אבל במרחק של כמה שעות נסיעה, באופן חוקי, הוא מרוויח פרנסה למשפחה. בהתחלה הם לבד. בהמשך הם מביאים את המשפחה, אם יש, וקיבלנו הגירה מושלמת בתוך האיחוד. הכל באופן חוקי, כפוף להסכמים של האיחוד.
באותה מידה, הבריטים, כמו הגרמנים ורוב מדינות האיחוד, נהנים מהאפשרות להגר ולחיות במדינות האיחוד האחרות.
באוסטריה, הגרמנים הם קבוצת המהגרים הגדולה ביותר.
לא בדקתי מספרים, אבל לא אתפלא אם הבריטים והגרמנים הם בעשיריה הפותחת בספרד.
ההגירה עובדת לשני הכיוונים, ולמרות שאני בעבודתי היומיומית גם רואה את הצדדים השלילים שלה, היא עדיין עובדה שמסייעת לכלכלה הפנים אירופאית.
זאת דרך אגב, ההגירה שלמיטב הבנתי עלתה לדיון בבחירות בבריטניה, מעבר להסכמים עם האיחוד.
ההגירה האחרת, של הפליטים, אני באמת לא יודע מספרים, אבל לא ידוע לי שהם מתקרבים, לאלו של גרמניה או אפילו ארצות סקנדינביה או אוסטריה.
ההגירה אצל הבריטים, היא בעיקר ממה שהם קיבלו ולא דאגו לטפל במהלך השנים מהקולוניות שלהם.
זאת לא בעיה מהיום.
מה שהכי מדהים זה לראות את התפלגות ההצבעה אתמול בבריטניה, לפני מספר שבועות באוסטריה לנשיאות, ולפני מספר חודשים בגרמניה בחלק מהמדינות.
אותה מגמה. בערים הגדולות או בריכוזי אוכלוסיה עירוניים, בעד האיחוד, בעד פליטים ומתן אפשרות לפוליטיקה הקיימת לתקן את הטעויות שנעשו.
באזורים הכפריים או בגרמניה באזורים של מזרח גרמניה, הצבעת נגד. בדיוק כמו במדינות כמו פולין והונגריה.
אזורים שראו מהגרים אולי בטלוויזיה, אבל בטוח לא משפיעים על החיים היומיומים שלהם או לוקחים להם את הפרנסה.
פוליטיקה של הפחדה, יצירת פאניקה וניצול מצב של כאוס פנים אירופאי רגעי.
חבל שזה המצב, אבל אני עדיין בטוח שהגרוע כבר מאחורינו, והבריטים קפצו לחינם החוצה.
שיהיה לכולם סופשבוע אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.