אדום מטלי כתב:
מה אהמ אהמ? סיפרתי על יהודים דתיים, שיושבים, שומו שמיים, בבר, ושותים בירה. לא אוכלים כלום. בירה, המשקה הזה שעשוי ממים, כשות ושעורה. אין בזה שום דבר לא כשר, בהשגחת אדוני. נכון, באותו מקום גם מגישים סרטנים (טפי) אבל הם, בניגוד לך, מצליחים להבין שסרטן לא עובר באוויר, וממילא הבר הזה ימשיך לפעול גם אם לא יקבל תעודת כשרות (ואף בטלן לא ירוויח ממנו כסף על תעודה כזו), ולכן אין להם בעיה לשתות שם בירה.
אתה מבין את ההבדל בינך לבינהם? הם שומרים על דתם בדיוק כמוך, אבל אתה מתנשא, וחושב שאם אתה מגדר ומסייג ומחמיר אז אתה טוב יותר.
משל למה הדבר דומה? דומה לכך שיבוא אדם דתי, ויכריז שאסור לאכול ברדיוס של 5 ק"מ סביב מסעדה שמערבבת בשר וחלב, וברדיוס של 20 ק"מ סביב מסעדה שמגישה חזיר. כמו כן, מי שלחץ ידו של אדם שאכל בשנה האחרונה חזיר יטבול ידיו באקונומיקה, או לחילופין יפסטר ידיו במים בטמפ' של 70 מעלות. ואחרי שאתה תכתוב שזה מטופש, הוא יגיד לך "מה רע באנשים ששומרים בקנאיות על הדת שלהם".
כדי להבין את ההתנגדות, צריך להבין את הטענה שעליה היא נשענת. ביהדות יש את מושג היצר הרע, והוא אחד הכוחות הגדולים שקיימים באדם. היהודים לאורך כל הדורות(ואפשר לראות את זה אצל החרדים של ימינו), עשו הכל כדי להתחמק מ"נפילות" ליצר הרע, שכל מטרתו היא לגרום לך לעבור על חוקים הלכתיים ומוסריים. עניין המין בהלכה הוא אטומי, כזה שמזעזע עולמות ומחריב נשמות. אין מה לעשות, אלה הקווים שהנחו את היהדות במשך אלפי שנים.
אז צריך להבין, כשמדברים על יהודי(ועוד אחד שלבוש כחרדי) שיושב בבר מעורב(ועוד עם נשים לא יהודיות) ושותה משקה אלכהולי(שגורם לו לאבד שליטה), זאת ייהרג ובל יעבור מבחינת היהדות. אותו אדם בקלות יוכל ליפול למעשי תועבה עם גויה וזה איסור חמור שאין כמותו, שמזעזע את העולמות העליונים(שוב, זה יכול להישמע תסריט של שר הטבעות, אבל זאת היהדות כבר אלפי שנים). לכן הביקורת, לכן ההתנגדות, ואני חלילה לא אומר שאני טוב יותר מהם. אני אפילו לא מכיר אותם, אז אנחנו בעצם מדברים על מצב תיאורטי ואיך היהדות תתייחס אליו.