החתול של שרדינגר כתב:
זה יפה שמלהמציא גוש חוסם שלא קיים שבסוף 2/3 ממנו הלכו לקואליציית נתניהו(כשאחד השלישים היה המפלגה הראשונה שהצטרפה לקואליציה, והשני הודיע שיצטרף אליה עם פרסום התוצאות), קובסטר התקדם ללהמציא גוש חוסם בראשות מישהו שבכלל לא מתמודד. בקצב הזה, בבחירות לכנסת ה21 הוא ימציא גוש חוסם בראשות יצחק רבין, משה שרת יהיה זה שיעמוד בראשות הגוש החוסם לקראת הבחירות לכנסת ה22, ובבחירות לכנסת ה23 כנראה יהיה גוש חוסם בראשות פרנקלין רוזוולט.
לגבי הבחירות הקודמות, הניתוח של הגוש (40 מנדטים בול כמו שצפיתי) היה בהתאם לכל הדיונים שלפני. אני עדיין טוען שאם החלוקה בגוש של ציפי-שלי-לפיד היתה אחרת ונוטה בבירור לכיוון העבודה אז היתה לנו ממשלה אחרת של שלושתם + מרצ+ קדימה+חרדים/התפצלות של ליברמן.
לגבי הבחירות הנוכחיות, אני מאמין שדווקא העובדה שהם היו עם ביבי בממשלה תוביל את ציפי ויאיר לעשות הכל כדי שזה לא יקרה שוב, וגם כחלון שראה את ההתעללות של ביבי בשניהם יעדיף ממשלה שתהיה לו השפעה בה.
הדבר הכי טוב שיכול לקרות זה שבנט יקח כוח מביבי כי הוא גם היחיד שימליץ רק עליו בצורה אוטומטית , בניגוד לליברמן שמבין שאם הוא יהיה בממשלה עם הבית היהודי כסיעה השניה בגודלה אין סיכוי שהוא יעביר את הרפורמות האזרחיות שלו.
יש עוד המון זמן אבל הכיוון של קואליציה אזרחית - עבודה,ציפי,יאיר,כחלון,ליברמן,קדימה ומרצ הוא לא כיוון מופרך לחלוטין (בכנסת הנוכחית הם שווים 60 בלי כחלון) וכדי שזה יקרה צריך מפלגת-על שתכיל חלק מהרשימה הזו ותקבל יותר מנדטים מהליכוד.