תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 14:51

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 15:28 
יש בקרבתי יותר מ2-3 עובדים סוציאליים, כולם טוענים שבתקופתו משרד הרווחה הוזנח יותר מתמיד. זה מצטרף לשלל הצבעות אנטי סוציאליות, וככל הנראה שת"פ עם תשובה.

אבל מי יודע, אולי הפעם מפלגת המרכז שתיטיב עם מעמד הביניים היא על אמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כחלון והבחירות הבאות
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 15:32 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
טקנובוי, מדהים כמה טעויות אפשר לכתוב ב-33 מלים. לפחות ככה נדמה לי כי עקבתי מאוד מקרוב ובזמן אמת. יש לך אולי איזשהו רפרנס או שסתם היד שלך קלה על המקלדת?

בדקתי, ומצאתי שהיתה רק טעות אחת. :SMOKE:
מה שגיליתי זה שכל סיפור המפעילים הוירטואלים אכן הגיע מכיוון אנשי המקצוע במשרדי הממשלה, אבל עוד לפני תקופת אטיאס, והרבה לפני כחלון. אטיאס סירב לקדם את הנושא במשך כשלוש שנים, כחלון דחה את הנושא במשך שנתיים ובסוף הוציא את זה לפועל (שש שנים אחרי שהגורמים המקצועיים המליצו על משהו שהפך למקובל בעולם כבר בשנת אלפיים, כך על פי כתבה שממנה למדתי את האמור לעיל).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 15:40 
למפעילים וירטואליים יש השפעה זניחה על שוק הסלולר, בעולם ובישראל.
לא זה הביא את השינוי.

ו-19 צודק שבכמעט שנתיים שכחלון היה שר הרווחה, קשה להצביע על משהו חיובי שהוא עשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 16:04 
סמל אישי של המשתמש
אתם שואלים מה שלי עשתה בשביל להשאיר את מציאות כלכלית כמו שהיא?
אז יש לי תשובה פשוטה, סירבה להיכנס לממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 16:14 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
שמעתי כבר טענות שהרפורמה בסלולר היא נזק אדיר.
בדרך כלל הן הגיעו מאילן בן-דב ומנוחי דנקנר.
אלפקה, תסביר

טקנובוי, מדהים כמה טעויות אפשר לכתוב ב-33 מלים. לפחות ככה נדמה לי כי עקבתי מאוד מקרוב ובזמן אמת. יש לך אולי איזשהו רפרנס או שסתם היד שלך קלה על המקלדת?

בן דב ונוחי דנקנר הן מגה חלאות.

אזרח ממוצע הפסיד מהמהלך הזה כסף. הוא חסך 100 שקל בחשבון והפסיד 1000 במקום אחר.
באמת שאתה יכול לקרוא על זה ממקורות יותר רציניים ממני, אבל בקיצור נמרץ:
1. רוב האנשים היו מושקעים ברמה כזאת או אחרת בחברות הסלולר, הירידה שהם ספגו שם הרבה יותר גדולה מהחשבון.
2. אובדן ענק של מיסים והכנסות למדינה, תנחש מי סבל מהם בסוף?
3. פיטורים וצימצום משרות בחברות הסלולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 17:39 
סמל אישי של המשתמש
אלפקה, למה לדעתך משתמשי הסלולר (במקרה הזה) אמורים לממן משרות בענף הזה ולשלם מסים דרכו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
הם לא.
החטא הקדמון היה לאפשר את יצירת הקרטל (כמו שיצרו פה כמעט בכל תחום). צורת הפירוק שלו הייתה שגויה גם כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
נדמה שעל כל מהלך אפשר לסמן 4 פלוס עם ו4 מינוסים. כחלון לא מרשים אותי יותר מדי, אבל התועלת בפירוק קרטל הסלולרי עולה על כל נזק. להתקטנן על זה זה קצת מצחיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 17:52 
סמל אישי של המשתמש
הפסד של מיליארדים.
בקטנה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 18:28 
KingAlpaca כתב:
20 כתב:
שמעתי כבר טענות שהרפורמה בסלולר היא נזק אדיר.
בדרך כלל הן הגיעו מאילן בן-דב ומנוחי דנקנר.
אלפקה, תסביר

בן דב ונוחי דנקנר הן מגה חלאות.

אזרח ממוצע הפסיד מהמהלך הזה כסף. הוא חסך 100 שקל בחשבון והפסיד 1000 במקום אחר.
באמת שאתה יכול לקרוא על זה ממקורות יותר רציניים ממני, אבל בקיצור נמרץ:
1. רוב האנשים היו מושקעים ברמה כזאת או אחרת בחברות הסלולר, הירידה שהם ספגו שם הרבה יותר גדולה מהחשבון.
2. אובדן ענק של מיסים והכנסות למדינה, תנחש מי סבל מהם בסוף?
3. פיטורים וצימצום משרות בחברות הסלולר.

1. רוב האנשים מושקעים בחברות הסלולר? רוב? וגם אם כן, כמה אחוזים יש להם שם. כל שקל שעובר מחברות הסלולר לציבור, איזה אחוז ממנו שייך לטייקונים ששולטים בהן?
2 ו3 נראים לא רציניים ברמות. באמת ברמות. יש ראייה ששוק הסלולר התכווץ? אני מניח שלא. כשהמחירים יורדים השוק מתרחב. כשהשוק מתרחב יש יותר משרות (ויותר לקוחות ויותר רווחה צבורית וכו' וכו' וכו'), גם אם חלקן לא אצל החברות הישנות..
במילים אחרות, כמה משרות איבדו חברות הסלולר הישנות לעומת כמה משרות נוספו מהחברות החדשות?

כל פעם שיש איזה יום על מונופול מושחת שומעים את הטענות האלו. אבל מה עם העובדים של המונופול? אז כן, זה כיף לעבוד במונופול. זה עוד יותר כיף להיות הבעלים של מונופול. דואופול זה כמעט כיף באותה מידה. מה שהופך את זה לכיף זה שאתה מוצץ את החיים של הציבור. אחד מהדברים המעטים שכלכלנים מסכימים לגביו זה שלהוציא מקרים מאוד נדירים, מונופולים ודואופולים זה אסון. אגב ז'אן טירול שזכה בנובל לפני כמה ימים הוא ה-מומחה בתחום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 18:42 
סמל אישי של המשתמש
כל מה שכתבת מאוד נכון בתיאוריה, אבל בישראל המציאות קצת שונה.
לדוגמא, סעיף 1, מה לעשות שבארץ יש מעט מאוד גופות מוסדיים, והם כולם משקיעים בצורה כמעט זהה?
מה לעשות שהבורסה היא פיצפוצנת וגופות מוסדיים משקיעים כמעט בכל מה שזז בה?
אז כן, יוצא שכמעט כולם היו מושקעים בחברות האלה.
לגבי 2, ההכנסות ירדו.
לגבי 3, שוב, זה יפה בתיאוריה, והיה אולי עובד עם פיקוח מתאים, מה שבדיוק לא קרה במקרה הזה, בפועל, החברות החדשות כמעט לא יצרו מקומות עבודה חדשים, בין אם כי הם משתמשים בתשתית אחרת, בין אם כי הם חרטו על דגלם את המחיר, והשירות נמצא הרחק מאחור (ראה ערך, גולן).

יש גם הסכמה שצריך לדעת איך לפרק, בשום מקום לא טוענים שצריך לבוא, לפוצץ את העסק, במכה אחת, בלי פיקוח ובקרה וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 20:20 
KingAlpaca כתב:
לדוגמא, סעיף 1, מה לעשות שבארץ יש מעט מאוד גופות מוסדיים, והם כולם משקיעים בצורה כמעט זהה?
לגבי 2, ההכנסות ירדו.
לגבי 3, שוב, זה יפה בתיאוריה, והיה אולי עובד עם פיקוח מתאים, מה שבדיוק לא קרה במקרה הזה, בפועל, החברות החדשות כמעט לא יצרו מקומות עבודה חדשים, בין אם כי הם משתמשים בתשתית אחרת, בין אם כי הם חרטו על דגלם את המחיר, והשירות נמצא הרחק מאחור (ראה ערך, גולן).

יש גם הסכמה שצריך לדעת איך לפרק, בשום מקום לא טוענים שצריך לבוא, לפוצץ את העסק, במכה אחת, בלי פיקוח ובקרה וזהו.

1. זה שיש בעיה עם כל נושא הפנסיה כאן זה עדיין לא אומר שצריך להעלים וממן אותה בתשלומים שוטפים כל חודש לחברות הסלולר או לכל חברה אחרת בה השקיעו המוסדיים.

2. זה שההכנסות של הממשלה ירדו מזה וזה רע עבורה זה נכון וברור, אבל למה זה רע לנו האזרחים שנאלצים לשלם פחות על הסלולר?
לפי ההגיון שלך שר טוב הוא שר שדואג שהמחירים יעלו ככל שאפשר וככה ידאג להכנסות גבוהות יותר ממיסים למדינה

3.יש לך נתונים לגבי כמה "מובטלים" הפכו מהמהלך הזה? אתה מודע שרוב המפוטרים בסופו של דבר היו מוקדני שירות שגם ככה עבדו על משכורת מינימום ומצאו עצמם במקרה הכי גרוע במחלקות שירות של חברות אחרות (לאו דווקא בסלולר)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 20:23 
סמל אישי של המשתמש
״גופות מוסדיים״ זו אחת ההברקות הפרוידיאניות האדירות.

לגבי גולן, אני הייתי יותר מרוצה מהשירות שלהם מאשר מהשירות של סלקום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 20:29 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
KingAlpaca כתב:
לגבי 2, ההכנסות ירדו.

1. זה שיש בעיה עם כל נושא הפנסיה כאן זה עדיין לא אומר שצריך להעלים וממן אותה בתשלומים שוטפים כל חודש לחברות הסלולר או לכל חברה אחרת בה השקיעו המוסדיים.

2. זה שההכנסות של הממשלה ירדו מזה וזה רע עבורה זה נכון וברור, אבל למה זה רע לנו האזרחים שנאלצים לשלם פחות על הסלולר?
לפי ההגיון שלך שר טוב הוא שר שדואג שהמחירים יעלו ככל שאפשר וככה ידאג להכנסות גבוהות יותר ממיסים למדינה

3.יש לך נתונים לגבי כמה "מובטלים" הפכו מהמהלך הזה? אתה מודע שרוב המפוטרים בסופו של דבר היו מוקדני שירות שגם ככה עבדו על משכורת מינימום ומצאו עצמם במקרה הכי גרוע במחלקות שירות של חברות אחרות (לאו דווקא בסלולר)?

1. מה הכוונה?
מה שקרה פה זה הטריק הידוע, קיבלת מיד אחת 50 שקל והיד השניה בשקט לקחה לך 1000.
2. כי זה מגולגל לאזרחים. אם בקיצוצים, אם במיסים.
3. אני לא מומחה בתחום, אבל ממה שאני יודע, 9000 מפוטרים מהחברות, 3000 מפוטרים מקבלני משנה, 2000 מועסקים בחברות החדשות.
אני אשמח לקבל מידע נוסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 21:01 
KingAlpaca כתב:
pokara כתב:
KingAlpaca כתב:
לגבי 2, ההכנסות ירדו.

1. מה הכוונה?
מה שקרה פה זה הטריק הידוע, קיבלת מיד אחת 50 שקל והיד השניה בשקט לקחה לך 1000.
2. כי זה מגולגל לאזרחים. אם בקיצוצים, אם במיסים.
3. אני לא מומחה בתחום, אבל ממה שאני יודע, 9000 מפוטרים מהחברות, 3000 מפוטרים מקבלני משנה, 2000 מועסקים בחברות החדשות.
אני אשמח לקבל מידע נוסף.

1. הבעיה היא עם כל נושא הפנסיה בגדול (נזקי ועדת בכר האומללה), אבל אם היד השניה לקחה 1000 פעם אחת (הפגיעה בפנסיה), הרי ש20 חודשים בהם היד הראשונה החזירה 50 וזה מתקזז (כמובן שהמספרים לא מדויקים אבל בטווח הארוך זה אמור להיות לטובת האזרח) (מה עוד שזה גם כביכול פוגע יותר במי שיש לו יותר כסף אז דווקא מביא להקטנת הפערים:))

2. ושוב, הבעיה היא חלוקת הכסף ולא זה שירדו עכשיו מיליארד שקל ממיסים כי הם יכלו לבוא על חשבון ההקצבות לחרדים או למתנחלים לדוגמא ואז זה דווקא עושה טוב.

3. הפער של ה10,000 (במידה והנתונים שהבאת נכונים) הללו הלכו לעבוד כמוקדנים בחברות שלא מתחום הסלולר (רובם ככולם עבדו במשכורות מינימום ממה שידוע לי), לא ממש ראיתי או שמעתי על עליה באבטלה בגלל זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 21:59 
KingAlpaca כתב:
לגבי 2, ההכנסות ירדו.

אבל כמה אחוזים מהחברות האלו נמצאים בידיים של המוסדיים? פרטנר למשל למיטב ידיעתי נמצאת ברובה בבעלות פרטית. מה שאומר שכל שקל שפרטנר מפסידה משולם בראש ובראשונה ע"י אותם בעלים פרטיים (קרי, טייקונים).
שנית, אלו הכנסות? מה אתה כולל כאן? אם השוק התרחב, מה בדבר מס הרכישה על מכשירים?
שלישית, אם הציבור מעדיף מוצרים זולים עם שרותים מחרידים, מה רע בזה? זה אומר שבעבר מכרו לו שרותים יקרים מידי שלא הייתה לו ברירה אלא לרכוש. והאמת שאני עדיין לא בטוח איפה עומדת ההשוואה בין מפוטרי החברות הישנות לבין מועסקי החדשות.
ברור שצריך לדעת לפרק אבל המדד העיקרי לכך שזה עובד היא העובדה שהציבור מקבל את השרותים שהוא רוצה ומקבל אותם יותר בזול. זה שאלו שקשורים לדואופול סובלים זאת אינדקציה חלשה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2014, 22:02 
ואפשר לחשוב שה300 שקל שנחסכנו מכל אחד מאיתנו לא מגיעים למדינה בתור מס בצורה אחרת.

אז קונים יותר טלוויזיות שגם הוא עולות פי 2 ממה שהם אמורות לעלות. ביג דיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 07:55 
סמל אישי של המשתמש
לא כל כך הבנתי את הדיון הזה. מה מציעים כאן שיעלו את מחירי הסלולאר ב- 200% ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 08:31 
לא, הטענה היא שהמשק שלנו חולה מאוד מאוד.
לתת ל"עם" סוכריה קטנה בדמות רפורמה בסלולאר היא גם סוג של עבודה בעיניים וגם יוצרת מבנה תחרות מוגזם שמזיק למשק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 09:03 
סמל אישי של המשתמש
המשק שלנו חולה. מאוד. שוק ההון חולה מאוד.
מהפכת הסלולאר היתה במקומה ללא כל קשר למי צריך לחלק את הקרדיט.
לבוא ולהלין על קרטל שדי התפרק לא כל כך מובן לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 10:29 
סמל אישי של המשתמש
הטיעון ששבירת חברות הסלולר הוותיקות הוא לרעת האזרח הוא מן התמוהים ששמעתי, בעיקר כשהוא לא בא מפיו של רני רהב.
כפי שציין אופטימי בצדק, לפי ההיגיון של הטיעון הזה, עדיף לי לשלם לסלקום 1,000 ש"ח כל חודש, כי אז סלקום תרוויח יותר, תעסיק יותר עובדים, השווי שלה בבורסה יעלה, קרנות הפנסיה והגמל יעשו תשואה גבוהה יותר - והאזרח ירוויח.
הבעייה היא שגם מבחינת המדינה עדיף שהאזרח יחסוך 200 ש"ח כל חודש בתשלומים לסלולר, כי אז הרווח הולך ישירות לכיסו ולא עושה מסלול מעגלי שבו נחתכים רווחים לטובת טייקונים שמוציאים את הכסף לחו"ל או רוכשים בו מטוסים פרטיים.
האזרח הישראלי משתמש ב-200 השקלים הללו לצריכה שוטפת (כי הוא בלאו הכי במינוס בבנק), והכסף שהוא מוציא מתפרס על כל המשק הישראלי, יוצר משרות, מפרנס את האזרחים האחרים ומעלה את השווי בבורסה של מאות חברות, לא רק שלוש.
לחברות הסלולר היו רווחים מטורפים. מטורפים. אין מילה אחרת. מיליארדי שקלים בשנה. גם כיום, לאחר כחלון, הן ממשיכות להרוויח, אבל קצת פחות.
ולגבי הטיעון שהמוצר שניתן כיום פחות טוב - הרשו לי לחלוק.
אני הייתי בכל חברות הסלולר הוותיקות, מפלאפון דרך סלקום ועד אורנג', ותמיד נאלצתי להגיע למרכזי השירות, ולקבל הצעות מחיר על ניירות לבנים (כדי שלא יהיה מסמך מחייב), עם כל מיני חישובים מורכבים (שאם אני אצרוך יותר מ-250 ש"ח בחודש, אקבל החזר של 109 ש"ח, בפריסה ל-36 חודשים...), עם מחירי מכשירים מנופחים. גם מוקדי השירות לא היו משהו. השבוע נזקקתי לסיוע בגולן, ותוך שניות ענו לי. שלא לדבר על כך שאת רוב ההתנהלות שלי מולם אני עורך מול אתר האינטרנט שלהם. איפה היה לי את זה בסלקום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 10:52 
מחזק כל מילה מעליי :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 12:51 
סמל אישי של המשתמש
גיא בכור פירסם לאחרונה מאמר בו הוא מראה על הדמוגרפיה מעבר לקו הירוק.
לפי דבריו המשפחות הפלשתינאיות ירדו מאזור ה 5+ ילדים ל 2.4 למשפחה, כאשר יש ערים מודרניות בהן הירידה היא לכיוון 2.1, כלומר אין באמת
צמיחה דמוגרפית פלסטינאית, על אחת וכמה וכמה עם מחשיבים את הירידה של המתבגרים, גילאי 20+-, שעוברים ללמוד באירופה וחלקם אף נשארים בה.
במקביל לתופעה זאת הוא מציין כי ישנו גידול עצום בדמוגרפיה היהודית מעבר לקו הירוק לפיה יש קרוב ל 6 ילדים למשפה יהודית וכבר למעלה מ 700 אלף
יהודיים בהתיישבות שם. כתוצאה משני מגמות אלו בקרוב מאוד יגיע היום בו יהיה רוב יהודי ב"שטחים הכבושים".

לטענתו העובדה הזאת גם תקשה על הישנות אינתיפאדה נוספת, אבל זה לדעתי לא העיקר, הבעיה היא שעל מנת לקיים משפחה 8 נפשות בארץ אתה נזקק לעזרה של המדינה, עזרה זאת עולה לנו הרבה מאוד כסף. כסף שהולך לציבור שמהווה עשירית מכלל הציבור בארץ, למען חזקת הארץ ולא למען תושביה. אתם יכולים להתלונן על המיסים הרבים שנלחים מהאזרח אבל הבעיה היא לא המיסים עצמם אלא שהחזון המדיני של כלל הממשלות שהיו בארץ לאחרונה בשקט בשקט מביאים להשתלטות דמוגרפית על יהודה ושומרון וקביעת עובדות בשטח שיכולות אולי להביא בהמשך לפצרון הבעיה הפלשתינאית אבל הן במקבי יביאו להחרפת האיומים מסביב עד אשר תשכון דמוקרטיה בכל מדינות ערב.

מהבחינה הזאת אי אפשר לכן להשוות בין לפיד לכחלון מאחר שלראשון יש רצון אידיאולוגי לשנות את תפיסת העולם הממשלתי ולשני אין, ולכן השינוי האמיתי אם יבוא (והוא לא) יוכל להגיע דווקא מלפיד המושמץ ולא מכחלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 14:28 
סמל אישי של המשתמש
אין מצב שאלה העובדות. לא נשמע הגיוני שמשפחה פלשתינאית מונה 2.4 נפשות בממוצע, ובטח שלא הגיוני שיש 700 אלף יהודים באיו"ש.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 14:34 
סמל אישי של המשתמש
לא קרוב אפילו ל700 אלף. המספר הזה כנראה כולל את כל השכונות היהודיות החדשות בירושלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 14:43 
סמל אישי של המשתמש
גיא בכור זה לא ההוא שהסביר כמה השלטון של מובראק יציב וכמה אין סיכוי שהוא ייפול, עד וכולל היום שבו המשטר של מובראק נפל?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 15:07 
el dudernio כתב:
גיא בכור פירסם לאחרונה מאמר בו הוא מראה על הדמוגרפיה מעבר לקו הירוק.
לפי דבריו המשפחות הפלשתינאיות ירדו מאזור ה 5+ ילדים ל 2.4 למשפחה, כאשר יש ערים מודרניות בהן הירידה היא לכיוון 2.1, כלומר אין באמת
צמיחה דמוגרפית פלסטינאית, על אחת וכמה וכמה עם מחשיבים את הירידה של המתבגרים, גילאי 20+-, שעוברים ללמוד באירופה וחלקם אף נשארים בה.
במקביל לתופעה זאת הוא מציין כי ישנו גידול עצום בדמוגרפיה היהודית מעבר לקו הירוק לפיה יש קרוב ל 6 ילדים למשפה יהודית וכבר למעלה מ 700 אלף
יהודיים בהתיישבות שם. כתוצאה משני מגמות אלו בקרוב מאוד יגיע היום בו יהיה רוב יהודי ב"שטחים הכבושים".

לטענתו העובדה הזאת גם תקשה על הישנות אינתיפאדה נוספת, אבל זה לדעתי לא העיקר, הבעיה היא שעל מנת לקיים משפחה 8 נפשות בארץ אתה נזקק לעזרה של המדינה, עזרה זאת עולה לנו הרבה מאוד כסף. כסף שהולך לציבור שמהווה עשירית מכלל הציבור בארץ, למען חזקת הארץ ולא למען תושביה. אתם יכולים להתלונן על המיסים הרבים שנלחים מהאזרח אבל הבעיה היא לא המיסים עצמם אלא שהחזון המדיני של כלל הממשלות שהיו בארץ לאחרונה בשקט בשקט מביאים להשתלטות דמוגרפית על יהודה ושומרון וקביעת עובדות בשטח שיכולות אולי להביא בהמשך לפצרון הבעיה הפלשתינאית אבל הן במקבי יביאו להחרפת האיומים מסביב עד אשר תשכון דמוקרטיה בכל מדינות ערב.

מהבחינה הזאת אי אפשר לכן להשוות בין לפיד לכחלון מאחר שלראשון יש רצון אידיאולוגי לשנות את תפיסת העולם הממשלתי ולשני אין, ולכן השינוי האמיתי אם יבוא (והוא לא) יוכל להגיע דווקא מלפיד המושמץ ולא מכחלון.

לפיד יצא בינתיים שק חבטות אחד גדול,אבל אני לא מבין למה הוא שותק, אז עם החרדים זה לא הלך חלק, לדעתי זאת גם הייתה טעות שהוא ניגש לזה כ"פרוייקט התחלתי", אבל הלאה, יש תחומים אחרים שעוד לא נגעו בהם, גם עם המע"מ 0 זה נתקע ובזה נגמר הסיפור שלנו, בשנתיים אפשר לעשות המון, בינתיים כולם ישנים שם.
זין שיש את ביבי, למה כולם חייבים לישון בעמידה שם???

גם מחנה השמאל, מעבירים לי חוקים שוליים, סליחה עם כל הכבוד, זה לא מה שיעשה לנו כאזרחים את ההבדל, מספיק.
יש פה מלחמה בארגוני פשע, יש פה מלחמה באיך שהמשטרה מתפקדת, באיך שהחוק ובג"ץ עובדים, מה עם כל הדברים האלה?! גם זה בלתי נפרד מהמצב הכלכלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 15:09 
ועזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 15:11 
סמל אישי של המשתמש
Redfan כתב:
גם מחנה השמאל, מעבירים לי חוקים שוליים, סליחה עם כל הכבוד, זה לא מה שיעשה לנו כאזרחים את ההבדל, מספיק.
יש פה מלחמה בארגוני פשע, יש פה מלחמה באיך שהמשטרה מתפקדת, באיך שהחוק ובג"ץ עובדים, מה עם כל הדברים האלה?! גם זה בלתי נפרד מהמצב הכלכלי.

ומה "מחנה השמאל" אמור לעשות בקשר לארגוני הפשיעה ולתפקוד המשטרה?
למה, שר המשטרה קשור ל"מחנה השמאל"? ל"מחנה השמאל" יש רוב בכנסת?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2014, 16:26 
אז אפשר לצעוק על הליכוד וגם שהתקשורת תשמע, על כמה שהם מושחתים, לא רק לשבת בצד במן ברוגז, זה לא מה שמחזק מפלגות אחרי הבחירות.
אני מת לראות את הליכוד נופל, אף אחד לא ממש עוזר לזה לקרות ואפשר בהחלט לקחת לו כמה וכמה מנדטים על הדרך לפני הבחירות הבאות.
וצינק לגבי עזה, גם אם זה בציניות וגם אם לא, שיפסיקו את האלימות, אם השקט יישמר והם יחזירו את האמון בהם ידאגו גם למה שהולך שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 102 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: