תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 00:03

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 92 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הכרה בישראל כמדינה יהודית
הודעהפורסם: 02 אפריל 2014, 11:35 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
teknoboy כתב:
אדום נחמד היקר,
מה ששולל את המוסריות שלך (ר' סעיף 1) אינו העובדה שאינך סמולני-קיצוני-אנרכיסט-אוהבערבים-עוכרישראל, אלא העובדה שאתה מתכחש לאחריות הברורה שלך ושל מדינתך לכל עניין הפליטים (ר' סעיף 2).
מי ששובר צלחת ואומר ש"כן, זה נכון, זה באמת נורא שנשברו צלחות אבל אני ממש לא האשם היחיד" אף שהוא הלך ושבר בעצמו את הצלחת (ולצורך עניין בוא נניח שאפשר להבין למה הוא שבר את הצלחת אבל אין דרך לחמוק מזה שהוא זה ששבר אותה בכוונה תחילה)- הוא או אינפלנטיל ברמות לא רגילות, או שקרן או סתם צבוע חסר מוסר.

שמע, אתה יצאת לגמרי מפרופורציות. אני אכבד אותך בתגובה למרות שברור שבאת רק לתקוף.
1. לא התכחשתי לשום דבר, בטח לא לחלק שלנו בתוצאה.
2. לא אמרתי שלא צריך לפצות אותם, אלא רק על עניין השיבה.
3. בתור אדם כה משכיל, הייתי מצפה ממך לקבוע בוודאות איזו תכונה מסוף ההודעה שלך מתאימה לי. האם זה חייב להיות אחד מהם או אפילו כמה יחדיו?

why have one when you can have all?

שמע, אני מתנצל על שחשפתי ככה את הפירכה שביסוד הטענה שלך.
אני יודע שזה לא נעים, אבל זה קצת מתבקש.
אתה לא יכול גם לטעון למוסריות, וגם להתכחש לדברים הלא מוסריים שעשית. (אני כותב "אתה" אבל הכוונה לא אליך אישית, אלא אליך כאזרח של מדינת ישראל)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2014, 11:38 
סמל אישי של המשתמש
אבל טקנו, אני לא מכיר עוד צורות לומר שאני לא מתכחש. מה המטרה של התקליט השבור הזה?
ברור שיש גורמים שמתכחשים לאחריות שלהם או פשוט שמים זין עליה. מה הקשר לדיון פה? אתה כאילו מחדש כשאתה אומר שיש לנו חלאות שמקלבלים החלטות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2014, 12:12 
סמל אישי של המשתמש
בעיניי, לטעון ש"גם לנו יש חלק ביצירתה של בעיית הפליטים" זה סוג של התכחשות לאחריות.
זה קצת כמו שראש ממשלת דרום אפריקה יטען, לצורך העניין, שללבנים בדרום אפריקה "יש חלק ביצירתה של בעיית האפרטהייד".

אבל בקיצור זה שטויות. כל עוד אתה מוכן לפתרון הוגן ומקובל לבעיית הפליטים מצדי אתה יכול לחשוב שמי שיצר אותה זה מהטמה גנדי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2014, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
לא מתכחש לאחריות (חלקית) ליצירת הבעיה, אבל בהחלט מתנער מכל אחריות לתיקונה.

אם הייתי בצד השני הייתי מתרגז? כנראה. תודה לאל שאני לא. תודה לאל שהפעם אני בצד החזק.

מוסר לקוי? אולי. אני לא מתיימר להתחסד. טאף לאק? בוודאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אפריל 2014, 13:06 
סמל אישי של המשתמש
חיפה כמשל
http://www.haaretz.co.il/misc/1.1175456

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הכרה בישראל כמדינה יהודית
הודעהפורסם: 02 אפריל 2014, 13:12 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
בעיניי, לטעון ש"גם לנו יש חלק ביצירתה של בעיית הפליטים" זה סוג של התכחשות לאחריות.
זה קצת כמו שראש ממשלת דרום אפריקה יטען, לצורך העניין, שללבנים בדרום אפריקה "יש חלק ביצירתה של בעיית האפרטהייד".

אבל בקיצור זה שטויות. כל עוד אתה מוכן לפתרון הוגן ומקובל לבעיית הפליטים מצדי אתה יכול לחשוב שמי שיצר אותה זה מהטמה גנדי.

אז עכשיו עברנו מהכחשת האחריות שלנו להכחשת האחריות הבלעדית שלנו. סבבה.
בגדול הדיון לא מתקדם איתך כי אתה רואה רק דם. בהצלחה.

אה כן. והדוגמה שלך מבריקה. בהחלט זהה (כמעט ממש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אפריל 2014, 22:11 
סמל אישי של המשתמש
מעדיף את סרפיקו, שאומר מה שהוא חושב, על פני כל מיני כאלה שמתפתלים סביב העמדות של עצמם מבלי יכולת לעמוד מאחוריהן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 04:42 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אמיר,
ברמה המוסרית התיאורטית אתה כמובן צודק. ישראל לא נתנה לפליטים לחזור. ומכיוון שהפלסטינים וגורמים אחרים לא רצו לתת להם להשתקע, הם נמצאים בלימבו (שמעתי בכירה באונרא שאמרה שמרבית הפליטים היו שמחים אם UNHCR, סוכנות הפליטים הכללית של האו"ם שמיישבת פליטים בארצות שלישיות, היתה מטפלת בהם).
מה המשמעות הפרקטית של זה? אם אני מבין נכון, לתפיסת עולמך יש יחס ישיר בין הרמה המוסרית התיאורטית להשפעות פרקטיות.
בתפיסה שלי, אי אפשר לנתק את הדברים מקונטקסט פוליטי ובינלאומי.
אני מוצא את העובדה שקשה מאוד למצוא בשבעים השנה האחרונות פליטים ממדינה שהפסידה במלחמה שחוזרים לבתיהם, כעובדה משמעותית מאוד.
כשאני מסתכל סביב, אני רואה עוולות מוסריות נוראיות עם אפס השלכות פרקטיות. העמים הילידים של ארצות-הברית, קנדה, אוסטרליה, סקנדינביה ועוד ועוד, סבלו זוועות נוראות, מבלי שניתן להם פיצוי הולם או כלשהו.
יכול להיות שאנחנו צריכים להיות אור לגויים ולהוביל את הדרך. זה נשמע לי קצת מופרך.
אין לי את הכלים ההסטוריים לדון במה בדיוק עשה או לא עשה כל פליט ב-48. זה באמת קצת אנאלי. להגיד שהם רק "מאותו מוצא אתני / דתי כמו רוב האנשים שנלחמו" זו היתממות. בתמונה הגדולה הם היו חלק מקואליציה שלמה ששמחה מאוד להילחם כאן בתקווה למחות את ישראל מעל האדמה.

וכן, אם ההורים שלי היו הופכים לפליטים כחלק מקונפליקט כזה, לא הייתי שמח, אבל גם לא הייתי מבקש לחזור. כי למעשים יש השלכות. הייתי בונה את חיי ואת העם שלי. וכאשר הייתי מקבל הזדמנות אמיתית להקים מדינה משלי, הייתי קופץ עליה באלף ידיים, גם אם זה לא מושלם, וגם אם יש לי כעסים ומטענים. ואם ישראל תיחנק מתחת לסנקציות כלכליות, אני לא אשמח, אבל אני לא אאשים את כל העולם. כי למרות שאני, ומרבית האוכלוסיה בישראל, לא מעורבים בכיבוש (ורק מאותו מוצא אתני / דתי כמו רוב הכובשים), יש לנו אחריות.

דבר ראשון, אני מדבר בעיקר ברמה המוסרית, לא הצעתי פה שום פתרון קונקרטי לסכסוך, הדבר המרכזי שאמרתי פה הוא שהדרישה של ישראל אפילו לא לדבר על זכות השיבה היא עקומה מוסרית וחצופה היסטורית, כי עוד פעם, מדינת ישראל קמה בדיוק על הקונספט של זכות השיבה, אני מבין איך אנשים שמאמינים שהיהודים הם העם הנבחר ואלוהים נתן לנו את א"י חושבים ככה, אבל אתה בגדול הומניסט, לא?
אתה לא רואה איך "לאחר שהוגלה העם מארצו בכוח הזרוע שמר לה אמונים בכל ארצות פזוריו, ולא חדל מתפילה ומתקוה לשוב לארצו ולחדש בתוכה את חירותו המדינית" תופס לגבי הפליטים הפלשתינאים בדיוק כמוך?
ומעבר לזה, אני חושב שאם ישראל היתה מתנצלת על מה שנעשה לפליטים הפלשתינאים ב-48' (כמו שאגב האמריקאים, האוסטרלים, והקנדים עשו) זה היה יכול מאד לקדם את הסיכוי לשלום.

לגבי הפליטים, מה זה "קואליציה שלחמה ששמחה מאד להלחם?", אנחנו בקטע של משטרת מחשבות עכשיו?
הם לא היו מספיק בעד היהודים אז מגיע להם?
שמע, במלחמת העצמאות היו גג 10,000 לוחמים פלתשינאים, מדובר פה על 700,000 פליטים, מדובר פה על מאות אלפי נשים וילדים, חלקם הגדול סתם פאלחים שלא ידעו ולא רצו כלום.

אדום נחמד כתב:
אמיר, אני אשתדל לענות בצורה שלא תתפרש כמעגל מיותר.
1. העובדה שאני לא מסכים עם כל מה שאתה אומר לא אומרת שאני מהצד השני של הסקאלה, חסר מוסר ומצפון.
2. אני לא מתווכח שבעיית הפליטים נוצרה גם באשמתנו (וכאן אני לא חושב ש-20 טועה כשאומר שהפלסטינים פה לא היו בדיוק תמימים כמו שאתה מצייר את זה. פרעות היו עוד לפני מלחמת השחרור). אני רק טוען שלאפשר לכל פליט לחזור זה לא משהו שפרקטית יכול וצריך לעבוד. כן מגיע להם פיצוי, אבל מה כל כך מיוחד במקום שבו הם גרו שכל כך שווה להם לחזור.
3. החלטת פה ללכת בשני מסלולים מקבילים ואני אסביר - מצד אחד, אתה אומר שמגיע לכל הפליטים אזרחות ואפשרות לחזור לפה בלי יואצ מן הכלל, וזה הדבר המוסרי לעשות. מצד שני מתייחס בצורה מזלזלת לפרנואידים שחושבים שתיכף מליון וחצי פליטים חוזרים לתחומי ישראל. אז תבחר איפה אתה עומד. או שנראה לך הגיוני שיכנסו לפה מליון וחצי פליטים, או שאתה מציע להם לחזור רק במס שפתיים בתקווה שהם לא ינצלו את זה. פרקטית, אין להם מה לחפש פה ואין לנו אפשרות להחזיר אותם. וגם אין להם שום יתרון בבית בישראל על פני כסף. הסיבה היחידה שזה עדיף להם היא כי הם היום נמצאים במקומות שמתייחסים אליהם כמו לזבל. וזה כבר לא אשמתנו.
4. לגבי הלבנונים שלא ירו בפליטים כפי שאנחנו ירינו (לפי מה שאתה אומר, לי זה חדש אבל זה לא משנה). אמרתי שזה לא משנה את התמונה כי זה לא משנה מי יותר חרא. שנינו חרא. אז אנחנו טיפה יותר חרא. אז מה?

מקווה שלא תתנפל עלי הפעם.

1. לא התכוונתי להגיד שאתה חסר מצפון, ואני לא מנסה להתנפל עליך, אני חושב שאתה טועה ואני מנסה לשכנע אותך, זה הכל (ועוד פעם, הראיה העקומה הזו של 48 זה משהו שגם שאני בהחלט גדלתי איתו, אני מבין לגמרי מאיפה זה בא).
  2. לא אמרתי שכל הפלשתינאים תמימים, אמרתי שרוב הפליטים לא עשו שום דבר לאף אחד, אני לא לגמרי מבין איך מישהו יכול לטעון אחרת, ולהטיל אחריות על אנשים מדת\מוצא אתני מסויים על מה שמיעוט שבמיעוט שלהם עשה פשוט לא מקובל עלי.
  3. אני חושב שמוסרית אני מבין את הדרישה הפלשתינאית, אבל אני לא חושב שיש סיכוי גדול שהפלשתינאים יזכו לזכות השיבה (בהנחה שהולכים לפתרון של שתי מדינות), ובכל מקרה, אני צחקת על התפיסה שהכרה במדינה יהודית הולכת לשנות משהו.
  4. אני חושב שלתת לפליטים לגור אצלך בלי לטפל בהם באופן טוב זה קצת הרבה פחות גרוע מלירות בהם כשהם מנסים לחזור לבתים שלהם, אבל זה רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 07:02 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
מעדיף את סרפיקו, שאומר מה שהוא חושב, על פני כל מיני כאלה שמתפתלים סביב העמדות של עצמם מבלי יכולת לעמוד מאחוריהן.

אתה יכול להעדיף מה שבא לך. . אני אישית מעדיף אנשים שרוצים לדבר ולא להטיף.

אמיר, אם המחלוקת היחידה בינינו היא שאתה חושב שמגיע להם אזרחות פה ואני מסתפק בפיצוי כספי, אז אני בסדר עם זה. לגבי עניין ההכרה במדינה היהודית, ברור שזה שטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
ומעניין לעניין באותו עניין
מה אנו אמורים להסיק מפיצוץ המשא ומתן של אבו מאזן בעקבות אי שחרור האסירים (שהותנה בחתימה על הסכם), ובעיקר מה השלב הבא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 11:55 
סמל אישי של המשתמש
אנחנו אמורים להסיק שאף אחד מהצדדים לא מוכן להתפשר, כרגע או בכלל. ואז - גם אם מתעלמים מהשאלה מי מהם צריך בכלל להתפשר - אנחנו מתקרבים לרגע שבו ההצהרה של סרפיקו בדבר חזק-חלש תקבל פרספקטיבה חדשה, שבה ישראל תגלה שהיא אולי חזקה על חלשים, אבל בזירה הבינ"ל היא ילד חלש שמחכים כבר המון שנים להרביץ לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 12:55 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אנחנו אמורים להסיק שאף אחד מהצדדים לא מוכן להתפשר, כרגע או בכלל. ואז - גם אם מתעלמים מהשאלה מי מהם צריך בכלל להתפשר - אנחנו מתקרבים לרגע שבו ההצהרה של סרפיקו בדבר חזק-חלש תקבל פרספקטיבה חדשה, שבה ישראל תגלה שהיא אולי חזקה על חלשים, אבל בזירה הבינ"ל היא ילד חלש שמחכים כבר המון שנים להרביץ לו.

לא אופרטיבית כל כך, התגובה שלך..
כמה אפשר לצפות מישראל כבר לעשות, כפי שכולנו מסכימים באשכול הזה, אם לא משנה מה נעשה זה יהיה חד צדדי?

ובקשר לאנלוגיה הדי מוצלחת, אז זה אולי נכון, אבל יש לנו גם גב. לא כל כך מהר יבואו להרביץ לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 12:59 
סמל אישי של המשתמש
אתה רואה, זו בדיוק הסיבה שכתבתי שעדיף להתעלם מהשאלה מי צריך בכלל להתפשר. ואוסיף - למי צריך להיות בכלל אינטרס להתפשר כי האופציה השנייה גרועה לו הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
למשל http://www.utexas.edu/courses/sami/died ... conversion
הסיפור הרגיל: השתלטות על אדמות, תקופות של עבודה בכפייה, איסור על שימוש בשפה בבתי ספר, מיסיונריות המרת דת ופגיעה בתרבות, פגיעה במשאבי טבע ובאורחות החיים.
זה לא ברמות של ארצות הברית או אוסטרליה, אבל עדיין מספיק רע

תודה רבה :ROSE:
עדיין לא הספקתי לקרוא את הכל שם, אבל למדתי לא מעט על הצד שהפינים לא מספרים(ואני מניח שרבים מהם בכלל לא מכירים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הכרה בישראל כמדינה יהודית
הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 22:49 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
תודה לאל שהפעם אני בצד החזק.

זה עובד גם ביחס לבעלי חיים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 22:51 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
Frank Serpico כתב:

לא. מוסר לקוי, כאמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 22:59 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
אם אבו מאזן באמת מעוניין בהאשמת ישראל בכשלון המשא ומתן, במקום רשימת הדרישות המופרכת שהציג, הוא צריך לעשות דבר הרבה יותר פשוט: להודיע לנתניהו שהוא דווקא מוכן להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית. אלא מה, טרם ההכרה, הוא מבקש רק דבר אחד קטן - שמדינת ישראל תגדיר לו קודם מה בדיוק משמעות המונח "מדינה יהודית" בו הוא עומד להכיר.

יש סיכוי שפרט לעצירה מוחלטת של המו"מ, אבו מאזן גם יצליח להפיל כאן את הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 23:01 
Frank Serpico כתב:
ערן כתב:
Frank Serpico כתב:

לא. מוסר לקוי, כאמור.

זו זכותך כמובן, זה שאיכפת לך מאד ממשהו אחד, לא אומר שחייב להיות לך איכפת מהכל.
רק מוזר לי שאתה לא מקבל את אותה הגישה אצל אחרים, במקרה בעלי החיים כאמור, ומרגיש צורך לשכנע בצדקתך, ולא מסתפק בטיעון הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 אפריל 2014, 23:14 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
Frank Serpico כתב:
ערן כתב:
Frank Serpico כתב:

לא. מוסר לקוי, כאמור.

זו זכותך כמובן, זה שאיכפת לך מאד ממשהו אחד, לא אומר שחייב להיות לך איכפת מהכל.
רק מוזר לי שאתה לא מקבל את אותה הגישה אצל אחרים, במקרה בעלי החיים כאמור, ומרגיש צורך לשכנע בצדקתך, ולא מסתפק בטיעון הזה.

מה זה "לא מקבל"? מקבל גם מקבל (אני מוקף באוכלי בשר, גם האנשים הקרובים לי ביותר, ואני לא שופט אותם או מנסה לשכנע אותם אחרת), רק טוען תמיד שמדובר במוסר לקוי.
בסופו של דבר מדובר בדיון, חילופי דיעות, שבו אתה מביע את דיעותיך ומנסה גם לשכנע (עד גבול מסויים, כי בכל זאת זה רק דיון ולא מסע תעמולה). אין פה עניין של קבלת או אי קבלת דעת האחר. אני מעולם לא ניסיתי לשכנע. המקסימום זה רק להביע את דיעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 07:28 
הם לעולם לא יכירו במדינת ישראל כמדינה יהודית!
הם כאלה, וכזו היא התרבות שלהם! אפילו בעצמם הם לא מכירים, כל מדינה מוסלמיצ נשלטת בידי דיקטטור שעושה ככל שעולה על רוחו. (יש גם נורמלים שיצא לי להכיר והם ספציפית היו אחלה אנשים ובכל זאת לא סמכתי עליהם ועל מה שהם אומרים ב100 אחוז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 08:10 
סמל אישי של המשתמש
תרומה נאה לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 08:15 
אדום נחמד כתב:
תרומה נאה לדיון.

זו הדעה הפוליטית שלי בנוגע לדיון הזה.
אני לא שונא אותם, לפחות לא את אלה שלא מעוניינים במלחמה הזו. הלוואי ויהיה שלום אבל כל בן אדם שפוי יודע ששה כבר לא תלוי בנו כי הם לא רוצים שלום, לא במחיר שאנחנו נשאר פה דקה נוספת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 08:40 
סמל אישי של המשתמש
"אני לא סומך על ערבים" זו לא ממש דעה פוליטית, אפילו אם כמה מחבריך הטובים ביותר וגו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 08:52 
סמל אישי של המשתמש
or_5 כתב:
הם לעולם לא יכירו במדינת ישראל כמדינה יהודית!
הם כאלה, וכזו היא התרבות שלהם! אפילו בעצמם הם לא מכירים, כל מדינה מוסלמיצ נשלטת בידי דיקטטור שעושה ככל שעולה על רוחו. (יש גם נורמלים שיצא לי להכיר והם ספציפית היו אחלה אנשים ובכל זאת לא סמכתי עליהם ועל מה שהם אומרים ב100 אחוז)

לא שאני חושב שהתרבות הדמוקרטית בעולם הערבי מפותחת במיוחד גם כיום, אבל יש כמה מדינות ערביות היום שאינן דיקטטורות - בלבנון ועיראק יש משטר דמוקרטי (גם אם שברירי עקב מורכבות החלוקה העדתית שם) ובתוניס לא רק שיש דמוקרטיה היום, מי שמוביל אותה ומתעקש על קיום חופש ביטוי ושימורה זו מפלגה איסלאמית מתונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 08:53 
זה נכתב מתוך נסיון עבר. גם נתתי להם עבודה וגם גנבו ממני. אני לא פוסל את האפשרות שגם ישראלי או כל בן עדה ודת אחרת לא היה גונב אבל זה קרה כמה פעמים עם כמה אנשים שונים בני אותה עדה. זה מערער לך את הביטחון בהם בין אם תרצה או לא תרצה. מצד שני היו גם כאלה שהכנסתי לבית שלי ומתוך כבוד וביישנות הם אפילו לא רצו לקחת כוס מים ועזרו לי בתחומים ונושאים שונים בחיים.
שוב פעם לא כולם כאלה אבל זה תוצאה של תדמית כללית שחלק מהם יצרו ואותו דבר לגבי התדמית של שלום!
לבוא בדרישה לצאת מהמדינה ומירושלעם בפרט זה חוסר רצינות וחוסר עניין מוחלט בשלום וסיום הסכסוך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 12:09 
סמל אישי של המשתמש
אז אתה אומר שחלק מהערבעם טובים וחלק רעים, וכך גם לגבי היהודים.
סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 12:54 
אדום נחמד כתב:
אז אתה אומר שחלק מהערבעם טובים וחלק רעים, וכך גם לגבי היהודים.
סבבה.

אני יגיד בדרך הברורה ביותר את דעתי על ערבים.
אין לי בעיה עם ערבים ואין לי בעיה עם מוסלמים.
יש לי בעיה עם מי שיש לו בעיה איתי ובעיה עם הזכות קיום של בני עמי.
האיסלם היא מצד אחד דת ותרבות יפה אבל מצד שנים דת פרימיטיבית חסרת מעצורים בכל מה שקשור למה שהוא לא מוסלמי.
אבו מאזן מנהל מסע ומתן על הסכם משא ומתן על השלום בזמן שבעזה הארגונים המתחרים שלו לא מעוניינים בזה ואפילו לא מכירים באבו מאזן. וזה רק מוכיח עם מי יש לך עסק.
לנהל משא ומתן ולהציב תנאים שלא יוכלו להתקיים לעולם כי באמת אי אפשר לממש אותם ( ואני לא מדבר על ההתנחלויות) זה לא רציני בכלל ומראה שלא באמת יש רצון מהצד שלהם לשלום ובנוסף לנהל משא ומתן בזמן שממשיכים לירות עליך קאסמים זה ממש להיות מטומטם.
החמאס מבקש מישראל הפסקת אש וזאדים אל קאסם יורים עוד קסאמים, אז מה זה אומר? שאין עם מי לדבר הם לעצמם לא מקשיבים אז לך יקשיבו ויעשו הסכמים?!
במקום להעמיד תנאי שהם יכירו במידנת ישראל כמדינה יהודית בתנאי שישראל תתן להם אשרות עבודה בארץ כדי שיהיה ממה לאנשים כסף לאכול אז הם בכלל מציבים תנאי שתפסיק לבנות תשחרר 1000 רוצחים נמשיך לירות עליך ואתה תשתוק!
הם חוצפנים ברמה שאין לי מילה שתוכל לתאר במדויק .
גם המדינות הדמוקרטיות שלהם לא באמת דמוקרטיות, הכל שם מכור מראש ואסור לך באמת להביע דעה שהיא נגד הממשלה.

אני לא חושב שיש סיכוי לשלום, לפחות עד לרגע שהם יהפכו להיות אנשים נורמלים ולא חבורה של ליצנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 13:25 
סמל אישי של המשתמש
אני מת על אלה שיש להם מיליון דעות קדומות (מתובלות בקורטוב בורות וקמצוץ חוסר ידע) על הערבים, כי תמיד אחת מהן זה "הם לא רוצים לעשות איתנו שלום".
הכי קל שיש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 13:26 
Or_5, אם אתה חושב שאין סיכוי נראה לעין לשלום, מה לדעתך צריך לעשות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הכרה בישראל כמדינה יהודית
הודעהפורסם: 04 אפריל 2014, 15:48 
יש הלימה סטטיסטית בין דעות פוליטיות/מנת משכל לשימוש בסימני קריאה בפוסטים באינטרנט?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 92 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: