תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 21 יוני 2025, 23:35

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: רב רפורמי לחתונה
הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 01:52 
סמל אישי של המשתמש
עפ"י ספר החוקים של הרמב"ם יש להמית עובד עבודה זרה, מטיף לעבודה זרה, מקיימי משכב זכר, מחללי שבת. עפ"י דין אשת יפת תואר מספר דברים, אם התאהבת בשבויית מלחמה יש להתעלל בה מנטלית במשך חודש, ואם עדיין אתה רוצה אותה אתה רשאי לקחת אותה לאישה מבלי שיש לה מה לומר בנידון.
אתה פשוט רפורמי הזוי שלא מקיים את ההלכות הללו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 01:59 
סמל אישי של המשתמש
אגב, לעניות דעתי, אבותי במשך מרבית הדורות מאז הגלות חשבו(וחלקם עדיין חושבים) שחובה שלגבר יהיה שפם, שהכרחי לשתות עם כולם כל עוד יש לך מה לשתות בכוס והכרחי למזוג לכל מי שהכוס שלו ריקה, ושאם מישהו זרק הערה מעליבה בקשר לאמא שלך מותר, מומלץ, ואף חובה להגיב באלימות, שאחריה רצוי שהוא יהיה מת או לפחות לא יוכל לזרוק הערות מעליבות על אמא של אף אחד.
אני לא חושב שאף אחד מהרעיונות האלה נכון בשום מובן, ולא רואה סיבה לקבל כמובן מאליו את זה שהיהדות היא כן רעיון טוב רק בגלל שאבותי שמרו עליה, כשעם כל הכבוד לכך שבזכותם/בגללם אני כאן-הם לא עשו משהו מרשים שיצדיק את זה שאני אקבל את דעותיהם כמובנות מאליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 02:18 
סמל אישי של המשתמש
בלי אותם ליברלים יוונים ואחרים אתה מטפס על עצים בשביל אוכל וגר בבתים מחמרה.
זרוק תמחשב זה עבודה זרה ותכבה גם את הטמבלויזיה הכל תשקורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 02:44 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
עפ"י ספר החוקים של הרמב"ם יש להמית עובד עבודה זרה, מטיף לעבודה זרה, מקיימי משכב זכר, מחללי שבת. עפ"י דין אשת יפת תואר מספר דברים, אם התאהבת בשבויית מלחמה יש להתעלל בה מנטלית במשך חודש, ואם עדיין אתה רוצה אותה אתה רשאי לקחת אותה לאישה מבלי שיש לה מה לומר בנידון.

שוב, תצביע לי על אירועי הריגה של עובדי עבודה זרה בידי יהודים. ובעניין אבותיך, תפריד בין העיקר לטפל. המנהגים שלהם השתנו ממדינה למדינה ומתקופה לתקופה והם בטח שלא מסרו את נפשם על שתייה בחברה. הם כן שמרו על האמונה באל אחד, התורה ומצוותיה. אני יודע שהתנגדות לדת מטעמי ליברליות זה קודש קודשים, ושאתה רוצה להיות יותר קרוב לדנים מאשר לחרדים, אני לא מנסה לשנות את זה. פשוט כולנו מתים מתישהו, ואם יש קב״ה ונותנים בפניו דין וחשבון, זה לא נעים להיות אפיקורוס באותו הרגע.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 03:07 
למה אתה זה שקובע מי אפיקורוס ומי מאמין? יש לך את הטלפון של אלוהים?

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 03:09 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
אגב, לעניות דעתי, אבותי במשך מרבית הדורות מאז הגלות חשבו(וחלקם עדיין חושבים) שחובה שלגבר יהיה שפם, שהכרחי לשתות עם כולם כל עוד יש לך מה לשתות בכוס והכרחי למזוג לכל מי שהכוס שלו ריקה , ושאם מישהו זרק הערה מעליבה בקשר לאמא שלך מותר, מומלץ, ואף חובה להגיב באלימות, שאחריה רצוי שהוא יהיה מת או לפחות לא יוכל לזרוק הערות מעליבות על אמא של אף אחד.
אני לא חושב שאף אחד מהרעיונות האלה נכון בשום מובן, ולא רואה סיבה לקבל כמובן מאליו את זה שהיהדות היא כן רעיון טוב רק בגלל שאבותי שמרו עליה, כשעם כל הכבוד לכך שבזכותם/בגללם אני כאן-הם לא עשו משהו מרשים שיצדיק את זה שאני אקבל את דעותיהם כמובנות מאליו.

מסורת להתגאות בה.
וקושילירבאק, אם אני יכול לאכול גפילטע פיש ועוד לאהוב את זה אתה תגדל שפם ותמלא לי את הכוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 03:25 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:

קיבלנו תורה מאלוהים בכבודו ובעצמו, מי שכופר בה הוא אפיקורוס. אם אין אלוהים הרי שלהגדרה הזאת אין משמעות. אני מאמין שיש אלוהים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 04:04 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
החתול של שרדינגר כתב:

שוב, תצביע לי על אירועי הריגה של עובדי עבודה זרה בידי יהודים. ובעניין אבותיך, תפריד בין העיקר לטפל. המנהגים שלהם השתנו ממדינה למדינה ומתקופה לתקופה והם בטח שלא מסרו את נפשם על שתייה בחברה. הם כן שמרו על האמונה באל אחד, התורה ומצוותיה. אני יודע שהתנגדות לדת מטעמי ליברליות זה קודש קודשים, ושאתה רוצה להיות יותר קרוב לדנים מאשר לחרדים, אני לא מנסה לשנות את זה. פשוט כולנו מתים מתישהו, ואם יש קב״ה ונותנים בפניו דין וחשבון, זה לא נעים להיות אפיקורוס באותו הרגע.

אני לא מתייחס למקרים קונקרטיים שקשה עד בלתי אפשרי להוכיח שהם קרו או לא קרו. להגדרתך אנשים שלא נצמדים בהדיקות לחוקי התורה הם רפורמים הזויים, ועל כן מי שלא מקיים מצוות אלה גם הוא רפורמי הזוי.
מי מגדיר מה העיקר ומה הטפל? אני די בטוח שלא מעט מאבותי כן מסרו את נפשם בשתיה ומשחקי גבריות מטופשים אחרים, גידלו שפמים שלא התאימו להם רק בשביל להבליט את גבריותם, והיו מוכנים להרוג או לכל הפחות לפצוע את מי שיעז להעליב את קרוביהם. האם הם אלו שקובעים מה חשוב? כי ממה שידוע לי אמנם הם תמיד דאגו לשמור על המסורת והדת, אבל כבוד המשפחה עדיין היה בכמה רמות מעל זה. זה שחלק מבני הדודים של אבותי וצאצאיהם(ונעזוב בצד את כל ההתבוללות והגיור והכתות שיצאו מתוך היהדות ואת כל ההבדלים בין כל הזרמים השונים) גם שמרו על חלק כלשהו לא נראה לי כמו סיבה מספיק טובה לקחת דווקא את החלק הזה כמובן מאליו. לדעתי כל אחד צריך לבחור בשביל עצמו את החלקים ממורשתו שנכונים בשבילו, ולא לקבל אותם כמובנים מאליו.
אכן דנמרק מדינה הרבה יותר מוצלחת מישראל, והייתי שמח להיות דני ולא ישראלי, אך מכיוון שלא כך הדבר ונולדתי בישראל, ולא מעט אנשים כמוני שנולדו בישראל חושבים בדיוק ההפך ממך בכל הנוגע לליברליות. ההבדל העיקרי בנינו לבינכם הוא שאם זה יהיה בדרכנו אף אחד שהחליט להשאר בימי הביניים, ללכת עם חליפות של מזרח אירופה מהמאה ה18 ולקיים טקסים ואורח חיים פגאני בהתאם לספר מלפני 3000 שנה לא יאבד את זכותו לעשות זאת, בעוד שלכם משום מה מאוד חשוב להכנס לחיים של אנשים שלא חולקים איתכם שום דבר מלבד טריטוריה ואולי אבות משותפים.
ולשמחתי הרבה אין אלוהים. ואפילו יש אלוהים, ואפילו אם הו היה מחליט לשפוט אותי לכף חובה בגלל שבחרתי לנסות להיות אדם טוב לפי העקרונות שנראים לי כטובים ולא לפי מה שהכתיבו לחבורת הזויים במדבר לפני 3000 שנה, עדיין לא היתה לי סיבה לדאוג כי ת'ור יפוצץ לו ת'צורה ואז ניסע ביחד לוולהלה. :DEVIL4:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 04:27 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
פשוט כולנו מתים מתישהו, ואם יש קב״ה ונותנים בפניו דין וחשבון, זה לא נעים להיות אפיקורוס באותו הרגע.
:LOL2:

Officer Barbrady כתב:
האדום הצורר כתב:

קיבלנו תורה מאלוהים בכבודו ובעצמו, מי שכופר בה הוא אפיקורוס. אם אין אלוהים הרי שלהגדרה הזאת אין משמעות. אני מאמין שיש אלוהים.
לגזור,לשמור וללמד בשיעורי מתמטיקה ביסודי- זה נקרא מדע מדוייק!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 04:31 
סמל אישי של המשתמש
ואתה צודק, אגב, יש אלוהים והוא חנן אותך בכמויות עצומות של אינטלגנציה. איזה מביך אתה :bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 06:07 
סמל אישי של המשתמש
חתול, בן אדם טוב ללא מצוות שבן אדם למקום הוא בדיוק כמו ערס דתי. הוא מקיים צד אחד של המצוות ויש לו הרבה זכויות בשמיים. רפורמי הוא לא מי שמקיים חלק מחוקי הדת, רפורמי הוא מי שמנסה למסד אותם כפירה. אני לא רואה דבר רע בלשמר את העבר, בניגוד לליברלים. אני שמרן, אני תומך בשימור העבר. אבות אבותיך גם שמרו עח כבוד המשפחה, אחד מערכי הדת. בעולם דתי יש כבוד למשפחה, לאישה ולאלוהים. מצוות הדת לא פוסחות על בני האדם, הן דווקא שומרות עליהם. אם עוד 50 שנה יהיה נהוג להתחתן עם רובוטים, חיות או בני משפחה מקירבה ראשונה, אנחנו נהיה שם כדי להגיד שזה אסור. כבר עכשיו כשבנים קמים על אבות וצעירים קמים על מבוגרים, אנחנו שם כדי להגיד כבד את אביך ומפני שיבה תקום. אני מאמין בסדר הישן של העולם, מתוך אמונה שזה העולם שהקב״ה רוצה. אם אעלה לשמיים ואגלה שגם את הסדר החדש הקב״ה אוהב, אצטער שלא קיימתי רצונו. אני לא חושב שזה יקרה כי אני מאמין שהוא נתן את התורה והתורה דוגלת בסדר העולם הישן.
פעם אדם שאל את הרבי מליובביץ איך אחרי השואה אפשר להאמין באלוהים. מתוך האמונה היהודית הוא תמה איך אחרי השואה אפשר לא להאמין באלוהים. הרי כתוב ״ואם בחוקותיי לא תלכו״ ומפורט שם מספר רב של מכות שמדמות את השואה. גם 3000 שנה אחרי מתן תורה אותם חוקים התקיימו במלואם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 07:41 
נערך

נערך לאחרונה על ידי אחד עם כיפה בתאריך 08 נובמבר 2013, 07:50, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 07:48 
אופיסר, אתה מצייר תמונה מאוד טהורה של דת שמנותקת מהעולם ולא באה איתו במגע. אני חושב שאתה לא קורא נכון את התורה שלך עצמך. גם לפני שנתחיל לרדת על רפורמים, רבני צוהר והרב שרלו בוא נקרא את התורה ביותר רגישות, בוא נסתכל על תושב"ע שפירשה אחרת לגמרי המפשט של התורה שבכתב, בוא נסתכל על שותים ועל תשובות שמשתנות עם הדורות ובוא גם נשווה את מספר הסעיפים בשו"ע ואת מספר הסעיפים שמקיים היום דתי ממוצע. התורה והעולם רוקדים אחד עם השני, הם לא נמצאים במלחמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 10:19 
התורה זה הממוצע המחבר בין העולם הזה,לעולמות הרוחניים שאין לנו תפיסה בהם באמצעות חמשת החושים שלנו.
סיפורי התורה בעיקר באו לספר לנו באמצעות רמזים מה קורה למעלה בעולמות הרוחניים,מבחינת האורות והכלים,הספירות,הצמצום,ואיך אנחנו ע"י התלבשות בתוך גוף מתקנים בעצם ע"י מעשינו את כל העולמות,עד לשלמות האחרונה שהיא השלב הסופי של הגאולה שתבוא בקרוב.
לכן התורה לא יכולה להיות מנותקת מהעולם ולהפך על עניינה זה לעבוד עם הגשמיות של העולם,ובשביל כך ניתנו מצוות,כדי לברר את הדבר הגשמי.

העבודה מתחלקת לשניים, עבודת הבירורים שזה בעצם הוצאת הטוב מהרע אחרי שלאחר חטא אדם הראשון רוב הדברים בעולם התערבבו בטוב ורע,ותפקידנו זה לברר את הטוב מתוך הרע.(קליפת נוגה לפי הקבלה)

העבודה השנייה היא עבודת הנסיונות- אדם מקבל בחיים מצבים שקצת לא נוחים או מתנגשים עם הנפש שלו
וסיטואציות שהם לא פשוטות עבורו,והוא צריך לבחור בין הנוחות שלו או בין הדבר הנכון לעשות...
בתוך הניסיון יש אורות מאוד גבוהים וכאשר האדם מתגבר על ניסיון הוא מתעלה במדרגה ומוריד מהעולמות הרוחניים שפע של אורות,שיתגלו לעתיד לבוא.

כל העולם שואף לעבר סוד האחד,ובקרוב יתגלה שאין עוד מלבדו זה לא רק סיסמה שנוח להגיד אותה,אלא שכל המציאות הזאת זה הבורא בעצמו שנקרא אל-מסתתר,והוא מחייה את הכל,והכל בטל אליו.....
והמטרה בבריאה הנפלאה הזו היא לגלות את השכל והחכמה שה' טמן בבריאה ולגלות אותו בכל פרט ופרט
וזה ע"י תורה ,מצוות ומעשים טובים וכמובן שע"י דחיית סיפוקים ושליטה על המידות.

ברכה והצלחה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 10:57 
סמל אישי של המשתמש
אני יותר ויותר מתחזק בדעתי שדתיות כפי שאופיסר ורומאריו מייצגים אותה צריכה להכנס למהדורה הבאה של הDSM.
בחיי שאני לא מוצא הבדל בין הציטוטים הבאים של אופיסר לבין פסיכוזה סטנדרטית. ואני בכלל לא מדבר על ההודעות נוטפות הטירוף של רומאריו.
פגשתי השבוע ילדים שהכניסו אותם למוסד סגור על הרבה פחות מזה.

ציטוט:
ש לו הרבה זכויות בשמיים

ציטוט:
העיקר של היהדות היא לעבוד את הקב״ה ולקיים את החוקים שלו

ציטוט:
מי שהורשע בבית דין חילוני לא נחשב כמי שהורשע

ציטוט:
מתנועת החסידות יצאו ויוצאים צדיקים שעליהם עומד כדור הארץ
(חמוד, כדור הארץ עומד על הכתפיים של אטלס, אני חושב שאתה מתבלבל)
ציטוט:
ביום שתכניע את עצמך לפני הבורא תרוויח גם את העולם הזה וגם את העולם הבא.

ציטוט:
אלא כדי לקרב אותך למלך מלכי המלכים

ציטוט:
אומר הקדוש ברוך הוא

ציטוט:
כנגד התורה ברא הקב"ה את היצר הרע, שלובש הרבה פעמים את דמות הליברליות. היהודים, שכל חייהם נמצאים במאבק בין הטוב(תורה ומצוות) לרע(ליברליות)

ציטוט:
מדובר על סנהדראות שמחוברות קשר ישיר לשמיים ועונש ידוע שהם היו גוזרות הוא מוות בידי שמיים.

ציטוט:
גם הקיצוניים שביהודים, שעושים ״פולסא דנורא״(אין שקר יותר גדול מההנצפה הזאת, פולסא דנורא זה מלאך, לא קללה) למי שהם חושבים שצריך למות ולא הורגים אותם בעצמם

ציטוט:
קיבלנו תורה מאלוהים בכבודו ובעצמו

ציטוט:
אעלה לשמיים ואגלה שגם את הסדר החדש הקב״ה אוהב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 13:53 
אדון פרימו,זה שאתה בתהליך של חיפוש עצמי זה דבר מבורך.....
מאחל לך הצלחה בכל אשר תלך ושתגלה את האוצרות שלך בכל דרך שתבחר.

אשמח לדעת למה ההודעה שלי נוטפת טירוף?
כי מושגים רוחניים,קבליים הם לא חלק לקסיקון הדיבור שלנו ביום יום?

אני נותן לך פה עובדות,שידועות לכל יודעי חן(חכמת הקבלה) וזה ממש על קצה המזלג.
זכותך לקבל או לא,אך לאמר שזה נוטף טירוף מכיוון שזה לא הולך יד ביד עם החיפוש העצמי שלך בתקופה הזאת של חייך זה לעג לרש.

רק שמחה.
נ נח נחמ נחמן מאומן.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 14:46 
פרימו, למה ?
(השאלה היא על המשפט הראשון שלך)

ולמען האמת, עם רוב הדברים ששניהם אומרים אני ממש לא מזדהה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 16:29 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
התורה זה הממוצע המחבר בין העולם הזה,לעולמות הרוחניים שאין לנו תפיסה בהם באמצעות חמשת החושים שלנו.
סיפורי התורה בעיקר באו לספר לנו באמצעות רמזים מה קורה למעלה בעולמות הרוחניים,מבחינת האורות והכלים,הספירות,הצמצום,ואיך אנחנו ע"י התלבשות בתוך גוף מתקנים בעצם ע"י מעשינו את כל העולמות,עד לשלמות האחרונה שהיא השלב הסופי של הגאולה שתבוא בקרוב.
לכן התורה לא יכולה להיות מנותקת מהעולם ולהפך על עניינה זה לעבוד עם הגשמיות של העולם,ובשביל כך ניתנו מצוות,כדי לברר את הדבר הגשמי.

העבודה מתחלקת לשניים, עבודת הבירורים שזה בעצם הוצאת הטוב מהרע אחרי שלאחר חטא אדם הראשון רוב הדברים בעולם התערבבו בטוב ורע,ותפקידנו זה לברר את הטוב מתוך הרע.(קליפת נוגה לפי הקבלה)

העבודה השנייה היא עבודת הנסיונות- אדם מקבל בחיים מצבים שקצת לא נוחים או מתנגשים עם הנפש שלו
וסיטואציות שהם לא פשוטות עבורו,והוא צריך לבחור בין הנוחות שלו או בין הדבר הנכון לעשות...
בתוך הניסיון יש אורות מאוד גבוהים וכאשר האדם מתגבר על ניסיון הוא מתעלה במדרגה ומוריד מהעולמות הרוחניים שפע של אורות,שיתגלו לעתיד לבוא.

כל העולם שואף לעבר סוד האחד,ובקרוב יתגלה שאין עוד מלבדו זה לא רק סיסמה שנוח להגיד אותה,אלא שכל המציאות הזאת זה הבורא בעצמו שנקרא אל-מסתתר,והוא מחייה את הכל,והכל בטל אליו.....
והמטרה בבריאה הנפלאה הזו היא לגלות את השכל והחכמה שה' טמן בבריאה ולגלות אותו בכל פרט ופרט
וזה ע"י תורה ,מצוות ומעשים טובים וכמובן שע"י דחיית סיפוקים ושליטה על המידות.

ברכה והצלחה.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 18:32 
מצד שני, גם ההתנשאות "החילונית" על כך שאנחנו לא מכתיבים לאף אחד איך לחיות, לעומת הדתיים החשוכים, היא לא ממש מדויקת בעיניי. הרי כמעט כל המרחב הציבורי הוא חילוני. מה אמור לעשות חרדי שנכנס לאוטובוס, או לסופר? הרי בכל מקרה יכפה עליו מרחב ציבורי חילוני, ובאופן טבעי לא יהיה לו נוח בו. גם אם המצב היה הפוך, והכל כולל הכל היה סגור בשבת (כי רוב בעלי החנויות הם דתיים), לי היה פחות נוח לחיות כאן. מדובר במאבק לגיטימי של שני ציבורים שונים על דמותו של המרחב הציבורי. לא מאבק בין חושך לאור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 19:14 
האדום הצורר כתב:
מצד שני, גם ההתנשאות "החילונית" על כך שאנחנו לא מכתיבים לאף אחד איך לחיות, לעומת הדתיים החשוכים, היא לא ממש מדויקת בעיניי. הרי כמעט כל המרחב הציבורי הוא חילוני. מה אמור לעשות חרדי שנכנס לאוטובוס, או לסופר? הרי בכל מקרה יכפה עליו מרחב ציבורי חילוני, ובאופן טבעי לא יהיה לו נוח בו. גם אם המצב היה הפוך, והכל כולל הכל היה סגור בשבת (כי רוב בעלי החנויות הם דתיים), לי היה פחות נוח לחיות כאן. מדובר במאבק לגיטימי של שני ציבורים שונים על דמותו של המרחב הציבורי. לא מאבק בין חושך לאור.

יש הבדל ענק:
הכפייה הדתית היא לכפות את חוקי הדת על הלא מאמינים.
הכפייה החילונית היא לא לאפשר לדתיים לכפות את חוקי הדת על לא מאמינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 19:25 
וכשיש גבר ואישה כמעט ערומים בשלט חוצות על כביש ראשי זאת לא "כפייה חילונית"? יש לאדם שזה מפריע לו אפשרות אמיתית לא להסתכל על השלט בזמן שהוא נוהג ברכב? וזו רק דוגמה אחת מני רבות שאנחנו לוקחים כמובן מאליו כי אנחנו חיים במרחב ציבורי חילוני.
בעיניי, טוב שהמרחב הציבורי הוא חילוני, כי זו התרבות שאני מכיר וזו תרבות שאני לא מעוניין לוותר עליה. לאנשים אחרים זה מפריע. לגיטימי שהם ינסו לשנות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 19:53 
האדום הצורר כתב:
וכשיש גבר ואישה כמעט ערומים בשלט חוצות על כביש ראשי זאת לא "כפייה חילונית"? יש לאדם שזה מפריע לו אפשרות אמיתית לא להסתכל על השלט בזמן שהוא נוהג ברכב? וזו רק דוגמה אחת מני רבות שאנחנו לוקחים כמובן מאליו כי אנחנו חיים במרחב ציבורי חילוני.
בעיניי, טוב שהמרחב הציבורי הוא חילוני, כי זו התרבות שאני מכיר וזו תרבות שאני לא מעוניין לוותר עליה. לאנשים אחרים זה מפריע. לגיטימי שהם ינסו לשנות את זה.

אי אפשר שכולם יעשו מה שהם רוצים לפי החוקים שלהם במרחב הציבורי, צריך לפעול לפי מכנה משותף כלשהו.
אם אני מאמין שכל הנשים שנראות טוב צריכות להסתובב ערומות, בחורה שנראית טוב שמסתובבת לבושה כופה עלי משהו?
אם ה"אמונה" מפגרת, לא צריך להתחשב בה. לא בא לך לראות את השלט? אל תיסע שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 20:05 
נו, ומי קובע איזו אמונה מפגרת ואיזו אמונה הגיונית? מי ששולט במרחב הציבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 08 נובמבר 2013, 20:25 
האדום הצורר כתב:
נו, ומי קובע איזו אמונה מפגרת ואיזו אמונה הגיונית? מי ששולט במרחב הציבורי.

אבל זה יותר מזה. זה משהו אוניברסלי של כל התרבות היום. לא סתם העולם החליט שהאמונות האלה מפגרות, הוא פשוט התקדם והם נשארו שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 19:43 
סמל אישי של המשתמש
איזה עולם החליט את זה? 1,300,000,000 המוסלמים? מערב אירופה, שקצב המתאסלמים שם גבוה? אולי מדינות מזרח אירופה הנוצריות-דתיות?
ארה"ב, שבה אחוז המאמינים עומד על 80? אה, אתה מתכוון לחלק הליברלי-אתאיסטי במדינות מסויימות בעולם המערבי. צודק, כל העולם.

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 09 נובמבר 2013, 19:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 19:46 
סמל אישי של המשתמש
אחד עם כיפה כתב:
אופיסר, אתה מצייר תמונה מאוד טהורה של דת שמנותקת מהעולם ולא באה איתו במגע. אני חושב שאתה לא קורא נכון את התורה שלך עצמך. גם לפני שנתחיל לרדת על רפורמים, רבני צוהר והרב שרלו בוא נקרא את התורה ביותר רגישות, בוא נסתכל על תושב"ע שפירשה אחרת לגמרי המפשט של התורה שבכתב, בוא נסתכל על שותים ועל תשובות שמשתנות עם הדורות ובוא גם נשווה את מספר הסעיפים בשו"ע ואת מספר הסעיפים שמקיים היום דתי ממוצע. התורה והעולם רוקדים אחד עם השני, הם לא נמצאים במלחמה.

אם העולם היה מתנהל ע"פ התורה, הוא היה מושלם. העולם המערבי-חילוני לא יכול לרקוד עם התורה, הוא מנוגד לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 19:52 
סמל אישי של המשתמש
האדום הצורר כתב:

אל תלך רחוק, כל הסיפור של הצעת חוק 8 בקליפורניה זאת דוגמא מובהקת לכפייה חילונית ברוטלית. אני אפילו לא מדבר על מה שהולך באקדמיה האמריקאית, שם תיאוריית הבריאתנות מוגדרת כטרור אקדמאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 20:23 
Officer Barbrady כתב:
איזה עולם החליט את זה? 1,300,000,000 המוסלמים? מערב אירופה, שקצב המתאסלמים שם גבוה? אולי מדינות מזרח אירופה הנוצריות-דתיות?
ארה"ב, שבה אחוז המאמינים עומד על 80? אה, אתה מתכוון לחלק הליברלי-אתאיסטי במדינות מסויימות בעולם המערבי. צודק, כל העולם.

קונצנזוס כלל עולמי, יש מדינות שיותר ויש מדינות שפחות, ויש מקומות עם תהליכים הפוכים, זה תהליך ארוך שיקח עשרות אם לא מאות שנים, עדיין, המגמה ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 20:55 
סמל אישי של המשתמש
יש המון פרסומות דוסיות שמציקות לי בעיניים, אבל אני לא חושב שיש לי זכות לאסור עליהן.
בכלל פרסומות זה דבר מציק, אבל הן הכרחיות בעולם חופשי.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 09 נובמבר 2013, 21:04 
Officer Barbrady כתב:
אחד עם כיפה כתב:

אם העולם היה מתנהל ע"פ התורה, הוא היה מושלם. העולם המערבי-חילוני לא יכול לרקוד עם התורה, הוא מנוגד לה.

העולם המערבי -חילוני מתנגד לתורה מכיוון שהיא מצטיירת לו כמגבילה ומדכאת,ובעיקר כזאת שבאה למנוע ממנו את הנאות החיים הגשמיות ולמנוע את תרבות "הכל מותר לי ואני אחליט מה טוב בשבילי או לא טוב בשבילי"

מאידך,יש הרבה דתיים שחיים לדעתי כמו חילוניים ועושים את המצוות בצורה טכנית,רק כי צריך לעשות כך
ולא התחילו בכלל את "העבודה" שהתורה מקנה לנו,וזה ביטל הרצון לקבל לעצמי ודחיית סיפוקים שעל ידי זה מתגלה הנשמה באור הרבה יותר גדול.
הרבה פעמים דווקא אדם שהוא לא שומר תורה ומצוות יש בו יותר דרייב של חיפוש עצמי מאשר אחד שגדל במשפחה דתית אבל לא יודע בעצם כלום על התורה מבחינת הרובד הרוחני שלה.

הציור של בורא כמו שאדם לא דתי(אחד שלא למד את החכמה הפנימית) זה ציור לא טוב,לא מאפשר אפשר לומר ציור חוסם ואם נרחיק לכת אז נגיד שזה ציור שמרחיק אנשים מכל מה שקשור לדת,ומי הרבה פעמים דואג לחזק את הציור הזה? אנשים "דתיים" שאין להם חצי מושג מה זה הבורא..וגורמים להרחקה גדולה.

במקום לחזק את האהבה ואת האחדות שיש בינינו ולהראות לכולם שהתורה שייכת לכולם,אז מתבדלים ויוצרים מרחק ואז רחמנא לצלן נפש יקרה של יהודי לא מתפללת בבוקר ומתחזקת מעבודת התפילה ונפש של יהודי אחר לא לומדת את חכמת הנסתר כי שטופה בסטיגמות שגויות..ואחר לא נהנה מניגונים חסידיים,

התורה שייכת לכולם...ברגע שבאמת יבינו מה זה תורה, תורה כמו שהמפלגות תופסות אותה,חילוניים דתיים
תמשיך להראות כמשהו לא מושך.

אנחנו צריכים לפעול בקו של אחדות,להעיר את הניצוץ היהודי שממילא קיים אצל כל אחד,ויחד עם זה להאיר את כל העולם....כי אם זכה נעשית לו סם חיים ואם לא זכה ונשאר בתפיסה מצומצמת נעשית לו סם מוות.

אין כמו התורה,אין לה תחליף...צריך להבין את זה וללמוד אותה באמת כדי להשתפר כאנשים ולא כדי לנגח ציבורים אחרים.....

באהבה רבה...
שבוע טוב ומבורך
נ נח נחמ נחמן מאומן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 135 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: