Officer Barbrady כתב:
אחד עם כיפה כתב:
אופיסר, אתה מצייר תמונה מאוד טהורה של דת שמנותקת מהעולם ולא באה איתו במגע. אני חושב שאתה לא קורא נכון את התורה שלך עצמך. גם לפני שנתחיל לרדת על רפורמים, רבני צוהר והרב שרלו בוא נקרא את התורה ביותר רגישות, בוא נסתכל על תושב"ע שפירשה אחרת לגמרי המפשט של התורה שבכתב, בוא נסתכל על שותים ועל תשובות שמשתנות עם הדורות ובוא גם נשווה את מספר הסעיפים בשו"ע ואת מספר הסעיפים שמקיים היום דתי ממוצע. התורה והעולם רוקדים אחד עם השני, הם לא נמצאים במלחמה.
אם העולם היה מתנהל ע"פ התורה, הוא היה מושלם. העולם המערבי-חילוני לא יכול לרקוד עם התורה, הוא מנוגד לה.
העולם המערבי -חילוני מתנגד לתורה מכיוון שהיא מצטיירת לו כמגבילה ומדכאת,ובעיקר כזאת שבאה למנוע ממנו את הנאות החיים הגשמיות ולמנוע את תרבות "הכל מותר לי ואני אחליט מה טוב בשבילי או לא טוב בשבילי"
מאידך,יש הרבה דתיים שחיים לדעתי כמו חילוניים ועושים את המצוות בצורה טכנית,רק כי צריך לעשות כך
ולא התחילו בכלל את "העבודה" שהתורה מקנה לנו,וזה ביטל הרצון לקבל לעצמי ודחיית סיפוקים שעל ידי זה מתגלה הנשמה באור הרבה יותר גדול.
הרבה פעמים דווקא אדם שהוא לא שומר תורה ומצוות יש בו יותר דרייב של חיפוש עצמי מאשר אחד שגדל במשפחה דתית אבל לא יודע בעצם כלום על התורה מבחינת הרובד הרוחני שלה.
הציור של בורא כמו שאדם לא דתי(אחד שלא למד את החכמה הפנימית) זה ציור לא טוב,לא מאפשר אפשר לומר ציור חוסם ואם נרחיק לכת אז נגיד שזה ציור שמרחיק אנשים מכל מה שקשור לדת,ומי הרבה פעמים דואג לחזק את הציור הזה? אנשים "דתיים" שאין להם חצי מושג מה זה הבורא..וגורמים להרחקה גדולה.
במקום לחזק את האהבה ואת האחדות שיש בינינו ולהראות לכולם שהתורה שייכת לכולם,אז מתבדלים ויוצרים מרחק ואז רחמנא לצלן נפש יקרה של יהודי לא מתפללת בבוקר ומתחזקת מעבודת התפילה ונפש של יהודי אחר לא לומדת את חכמת הנסתר כי שטופה בסטיגמות שגויות..ואחר לא נהנה מניגונים חסידיים,
התורה שייכת לכולם...ברגע שבאמת יבינו מה זה תורה, תורה כמו שהמפלגות תופסות אותה,חילוניים דתיים
תמשיך להראות כמשהו לא מושך.
אנחנו צריכים לפעול בקו של אחדות,להעיר את הניצוץ היהודי שממילא קיים אצל כל אחד,ויחד עם זה להאיר את כל העולם....כי אם זכה נעשית לו סם חיים ואם לא זכה ונשאר בתפיסה מצומצמת נעשית לו סם מוות.
אין כמו התורה,אין לה תחליף...צריך להבין את זה וללמוד אותה באמת כדי להשתפר כאנשים ולא כדי לנגח ציבורים אחרים.....
באהבה רבה...
שבוע טוב ומבורך
נ נח נחמ נחמן מאומן.