תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 20:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
א. הם לא הציעו את זה אלא ההצבעה הייתה על לוח זמנים מוגדר לפתרון הסכסוך. ההצעה נדחתה אבל ארה"ב לא הטילו וטו אלא הצביעו נגד. בעל מקרה אםצף היית קורא היית מבין שזה לא משנה אם הייתי פלסטינאי הייתי רוצה שארהב ואירופה יצביעו נגד... והאמת גם אם הייתי אדם מן העולם השלישי..
ב. טכנו זה שיש סיבות לאי הקמה זה נכון. עדין אין סיבה לאי רצונה של פלסטין להכריז על עצמה כמדינה.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

א. לא הבנתי מה הבעיה, או מה ההבדל המהותי.
ב. כמו שאמרתי, ישראל הצליחה לשכנע מספיק מדינות להתנגד, כדי שהתנגדות אמריקאית תספיק בשביל להפיל את ההצעה. בלי ההצלחה הזו, היה נדרש וטו. שזה בדיוק מה שכתבתי. ומה אתה היית רוצה לו היית פלסטיני לא רלוונטי לשיחה בשום צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:00 
סמל אישי של המשתמש
א. יש הבדל בין הצעה מרוככת ללוחות זמנים לפתרון ובין הצעה להכרת מדינה פלשתינאים בגבולות 48.
ב. אם ישראל הצליחה לשכנע את העולם שאין הצדקה בהקמת מדינה פלשתינאית מה זה אומר?
ג. זה רלוונטי בדיוק כמו דעתך. כי אנחנו מחליפים כאן דעות. ברק אמר בזמנו שאם הוא היה פלשתינאי הוא היה חובר לאירגוני הטרור. ברק חושב ככה כי הוא מאמין שאלימות וכוח זה דרך לפתור דברים. דעתו זאת מאוד חשובה לדיונים על ברק ועם ברק. עכשיו אתה מדבר ודן איתי על הסכסוך הפלשתינאי ולכן דעתי בנושא הזה וראיתי הכללית בו חשובה, וכך גם דעתי כ"פלשתינאי" שנכון להציע הצעה חד צדדית להכרת מדינה באו"ם ולראות איך כל מדינות העולם הנאור אוסרות על קבוצת מיעוט הכרזה עצמית בשטחים שהם קבעו כשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:15 
סמל אישי של המשתמש
שמע אתה לא איתנו.. זה הזוי.
א. הוא ביקש מהאום לתמוך בהקמת מדינה פלסטינית תוך שנתיים. מה אתה רוצה שהוא יבקש? מהיום למחר? איזו מין בדיחה זו?
ב. ומה שזה אומר הוא שלישראל יש כח. מה לדעתך זה אומר? ראית גם את זהות המדינות שהצביעו בעד ונגד? כמו שכתבתי כבר, שתיים מהמתנגדות (על ידי המנעות) הן דיקטטורות אפריקאיות שחייבות לישראל איזו טובה או שתיים על הנשק שמכרנו להם ובעזרתו הם טובחים בבני עמם. רוב המדינות שלא נמנעו דווקא הצביעו בעד, כולל אלה שאתה בציניות קורא להן נאורות.
ג. זה כבר בכלל כשל שאין לי מושג איך להתמודד איתו. לא אמרתי שדיתך לא מעניינת, אלא שהיא לא רלוונטית לדיון. אתה יכול באותה מידה לרשום שאתה מעדיף את החורף על הצבע הירוק.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 05 נובמבר 2016, 15:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:26 
סמל אישי של המשתמש
בגלל שאתה כה עצלן, אני אעזור לך
שמונה המדינות שהצביעו  בעד:  ירדן - שהגישה  את ההצעה  מטעם הפלסטינים, רוסיה, צרפת, סין, צ'אד, לוכסנבורג, ארגנטינה וצ'ילה. נמנעו: רואנדה, ניגריה, ליטא ודרום קוריאה. ארה"ב  ואוסטרליה הצביעו נגד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:29 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
שמונה המדינות שהצביעו  בעד:  ירדן - שהגישה  את ההצעה  מטעם הפלסטינים, רוסיה, צרפת, סין, צ'אד, לוכסנבורג, ארגנטינה וצ'ילה. נמנעו: רואנדה, ניגריה, ליטא ודרום קוריאה. ארה"ב  ואוסטרליה הצביעו נגד.

שמונה הצביעו בעד ורק שתיים נגד? אמרתם שלא היה וטו, איך ההצעה לא התקבלה?
כמו כן נראה לי ששכחת את האנגלים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:33 
סמל אישי של המשתמש
לוכסנבורג
אנגליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:57 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אדום נחמד כתב:

שמונה הצביעו בעד ורק שתיים נגד? אמרתם שלא היה וטו, איך ההצעה לא התקבלה?
כמו כן נראה לי ששכחת את האנגלים.

היה צריך 9 תומכות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:57 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
לוכסנבורג
אנגליה

לוקסמבורג היתה בעד. אנגליה לא היתה במועצה. זו רשימה מתחלפת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 15:58 
סמל אישי של המשתמש
אני צוחק עליכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 16:05 
סמל אישי של המשתמש
בריטניה היא לא אחת מהחברות הקבועות במועצת הביטחון?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 16:10 
לאופיסר, ולמי שחושב שאנחנו הטובים.
זה קטע משעמם ופרוצדורלי, אבל הרוע נמצע בפרטים הקטנים (לפחות למי שמרגיש את נחת זרועו).

עיתון של שמאלנים כתב:
העליון קבע: בתי בדואים בגדה לא ייהרסו - בינתיים
בדיונים בשתי עתירות נגד פינוי קהילות בדואיות מתחו השופטים ביקורת על המינהל האזרחי: "מה שאפשר להרוס היום, אפשר להרוס גם בעוד שנה"
04.11.2016 05:31
בשני הדיונים השבוע בבג"ץ נדונו שתי עתירות נפרדות נגד התוכניות לעקור קהילות בדואיות – עתירה אחת של 26 קהילות, באמצעות עורך הדין שלמה לקר, השנייה של הכפר דקייקה באמצעות עמותת שומרי משפט, רבנים לזכויות האדם. בשני הדיונים הסגירו השופטים מידה מבוקרת של חוסר נחת מהתנהלות המדינה. שני הדיונים נוגעים למציאות הפוליטית-תכנונית בגדה המערבית, שהתגבשה במקביל לתהליך מו"מ אוסלו: איסורי בנייה ופיתוח לפלסטינים בשטח סי, מסעות הרס של מבנים שנבנו בלית ברירה בלא היתרים ותוכניות לרכז את הבדואים בעיירות-קבע כדי לפנות שטחים להתרחבות ההתנחלויות.
הדיון הראשון ביום שני השבוע – והקצרצר מבין השניים – נגע לתוכנית העקירה ההמונית והגדולה ביותר שמתכנן המינהל האזרחי מזה שנים: פינוי אלפי בני אדם ממספר גדול (ולא ידוע עדיין) של קהילות בדואיות שבשולי מזרח ירושלים והבקעה, וריכוזן בשטח שהוא מקצה להם מצפון ליריחו (תוכנית רמת נועיימה). הדיון היה כביכול בעניין פרוצדוראלי: העיכוב בהגשת ההוכחות לטענת המדינה, שנציגי המינהל האזרחי נדברו עם הבדואים לפני שהכינו את תוכנית מתאר לעיירת קבע (באמצעות משרד תכנון פלסטיני עצמאי ברמאללה, "אסיא"). לקר אמר שהידברות כזו כלל לא היתה.
תוכנית רמת נועיימה הופקדה להתנגדויות באוגוסט ובספטמבר 2014. עשרות ההתנגדויות שהוגשו מצביעות על אי התאמה קיצונית שלה לאורחות החיים של הבדואים ולצרכי האוכלוסייה כולה באזור. במקביל, בדצמבר 2014 עתר לקר לבג"ץ בדרישה להקפיא את קידום התוכנית, מכיוון שהיא נעשתה בלא כל התייעצות עם אוכלוסיית היעד ולפי המידע שבידיו – התרחבה תוך כחמישה חודשים ב-2012 מתוכנית מצומצמת בלבד לכמה מאות אנשים משבט הרשאיידה, לעיירה המיועדת ל-12 אלף בני אדם משבטים בדואים שונים. לקר הטיל ספק ביכולת נציגי המינהל האזרחי להידבר עם נציגי כל האלפים בפרק זמן כה קצר. המדינה השיבה שאם בית המשפט לא ידחה את העתירה על הסף כבקשתה "נכון המשיב להגיש תגובה שתפרט את הליכי ההידברות האמורים". אבל עד יום שני שום מסמך כזה לא הוגש.
ביום שני הופיע עו"ד יצחק ברט מפרקליטות המדינה לדיון עם טבלה: הוא אמר שהיא מפרטת את פגישותיו של איש המנהל האזרחי, יובל תורג'מן, הממונה על הסדרת מגורי הבדואים בגדה, עם התושבים. נאור אמרה, לפי פרוטוקול הדיון: "אנו לא נשמע פה הרחבות בעל פה, אני לא מבינה מה קרה פה". ברט ענה: "מדובר בתקלה טכנית". השופטת אסתר חיות אמרה: "מה מקור התקלה? האם לא הובאה בזמן מצדכם הבקשה להגשת החומר או שזה נערך על ידיכם בדקה התשעים ואחת?".
ברט ענה: "היה קושי בהשגת הנתונים". והשופטת דפנה ברק ארז שאלה: "אדוני אומר שהנתונים הם של מר תורג'מן. מה היה קשה? האדם היה קיים או לא היה קיים?". ברט: "האדם היה קיים והיה קושי בהעברת מידע". חיות: "אדוני עומד מולנו ולא נותן תשובות. אם היה חוסר שיתוף פעולה (מצד המינהל האזרחי, ע"ה) אדוני יאמר לנו שהיה חוסר שיתוף פעולה". לזה ענה ברט: "כמו שכבודן אומרות אני לא מרגיש נוח לפרט לגבי העתירה הזו, אני מחויב חובת אמון לכבודכם וגם לאינטרס הציבורי. אני ביקשתי... (את ההוכחות). מה שמטריד את כבודכן זו התנהלות גורמי המדינה, אני בהחלט מקבל את זה".
כשהציע לאפשר לתורג'מן, שנכח באולם, להשיב לחלק מהשאלות הזכירו השופטות שהנוהל בבית המשפט העליון הוא להסתמך על מסמכים שמוגשים בעוד מועד, כדי שהצד השני יוכל להגיב עליהם. לקר אמר שהוא כבר הודיע שיגיש תלונה למשטרה על שהמדינה הגישה תצהיר כוזב לבית המשפט. בסופו של דבר הוקצבו למדינה שבועיים כדי להגיש את החומר בכתב, וללקר עוד 45 יום כדי לענות על המידע שיימסר. עוד נפסק שעל המדינה לשלם ללקר 7,000 ש"ח הוצאות משפט. ובינתיים, אכן, תוכנית נועיימה מוקפאת, אם כי הלחץ על הבדואים באמצעות הריסות נמשך.
ביום רביעי ישבו באולם הכמו-כנסייתי בבית המשפט העליון שמונה גברים מתושבי דקייקה. הם עקבו אחר השופטים ג'ובראן, ניל הנדל ואורי שוהם כשהם מתחילים לדון בעתירתם נגד המינהל האזרחי, שדחה את תוכנית המתאר שתיכנן בשביל הכפר ראסם חמייסי. המדינה ביקשה מהשופטים לדחות את העתירה, ולהכיר בסמכותה להרוס לאלתר חלק ממבני הכפר בן 300 התושבים, להרוס מבנים אחרים בהמשך ולהעביר את כל התושבים לכפר הסמוך חמיידה. עורכת הדין נטע עמר-שיף, משומרי משפט, ביקשה למנוע את ההריסות ולהורות למדינה לשקול מחדש פתרונות תכנוניים תוך תיאום עם התושבים והתחשבות באורח חייהם וההיסטוריה שלהם במקום.
לעיון השופטים נמסרו מבעוד מאוד שתי חוות דעת מרתקות של האדריכל אלון כהן ליפשיץ והאנתרופולוגית שולי הרטמן, שניהם מעמותת במקום – מתכננים למען זכויות תכנון, בהן מוסברות הזיקה ארוכת השנים בין שבט הכעאבנה-פריג'את למקום מושבם הנוכחי ואורחות החיים שמלמדים על ההיגיון התכנוני שמאחורי הקמת אוהלים או הזזתם.
נשיא ההרכב, ג'ובראן, אמר כבר בדברי הפתיחה שלו, שאותם הפנה בעיקר לעורכת הדין תדמור עציון מהפרקליטות, שזוהי סוגיה שיש לפתור בהידברות ולא בבית משפט. עציון הזכירה את תוכנית המינהל לעוקרם לכפר סמוך ואת דחיית התוכנית שלהם. ג'ובראן ציין שכאן, בניגוד למקומות אחרים, אפילו אין סיבה לפינוי - כמו צורך הצבא בשטח לאימונים. הוא שאל: "נגיד שהיום מפנים אותם, מה אתם עושים בשטח מחר בבוקר?". עציון השיבה: "כרגע שום דבר". ג'ובראן התרעם: "זו תשובה? איני רוצה להתבטא באופן חריף. אם אין צורך דחוף לעשות משהו במקרקעין אלה מחר בבוקר, צריך לשבת איתם".
עציון אמרה שאין לתושבים הוכחה לחזקה על המקרקעין בדקייקה (טענה שחוות דעת אנתרופולוגית ומסמכים נוספים שהגישה עמר-שיף מפריכים). ג'ובראן שאל אותה: "האם מישהו דרש בעלות על הקרקע הזו?". תשובת עציון: לא. השופט הנדל הצטרף ואמר: "את לא מסבירה למה הם לא יכולים להישאר במקום הראשון (הנוכחי)". עציון שבה וענתה שבגלל העדר זיקה ובשל כמה נימוקים אחרים (כמו קרבה לקו הירוק וחוסר אפשרות לספק שירותים נאותים ביישוב במיקומו הנוכחי). לכך ענה ג'ובראן בציניות מפתיעה: "באמת בשטחים עושים תכנון לרווחת האוכלוסייה? מתי לאחרונה היתה החלטה לגינות, ספורט וכו'? יש ועדה תכנונית ונבנו בניינים לפי תוכניות אלו?". ועציון ענתה ש"עוד לא הגיעו לשלב התכנוני הזה".
לאחר שהבהירו עמדתם לעציון, פנו השופטים לעמר-שיף והביעו את מורת רוחם מהעובדה שלמרות פסקי דין קודמים של בית המשפט – שהתושבים לא ימשיכו לבנות בלא היתר - נוספו עוד ועוד מבנים (שעליהם אמר ג'ובראן: "הרי ראינו בתמונות שהבניינים הם לא וילות, לא יודע אם אפשר לקרוא להם בניינים"). הנדל נזף: "אם ממשיכים לבנות בצורה בלתי חוקית אי אפשר לשבת בצורה רצינית. את פשוט מחייבת את בית המשפט להגיב בצורה שלא רוצה להגיב... אם ממשיכים לבנות אין טעם שנשב. אם יש פסק דין והם מפרים – לשם מה?".
עמר שיף ניסתה להסביר שיש אוהלים שרק משנים מיקום בשל שינויי העונות – אך אז פקחי המינהל האזרחי מחשיבים אותם כ"חדשים", ויש בנייה מחוייבת המציאות בשל הגידול הטבעי או פגעי הטבע. אבל השופטים שבו וקטעו אותה. הנדל: "גברתי אומרת שיש צידוק ותמשיכו לעשות זאת. אבל אנחנו בשדה של בית משפט ונמשיך להתחשב בכם, אבל בתנאי שתכבדו את פסקי בית המשפט". שוהם אמר: "אתם העותרים וצריכים לנהוג בניקיון כפיים, ואתם רחוקים מזה. וזו יכולה להיות עילה לדחות עתירה על הסף". והנדל החרה החזיק אחריו: "כמו שמישהו מקבל קצבה מביטוח לאומי, ואומר שהיא אינה מספיקה ועליו לגנוב... התשובות שלך מפריעות לך. אנו רוצים לשמור על המקום, אבל שלא תהיה בנייה בלתי חוקית".
כאן ג'ובראן ניצל את ההזדמנות לחזור ולהציע למדינה לשוב ולהידבר עם התושבים. הנדל אמר שלהערכתו אם יקרוס אוהל או "יישבר חלון" התיקון לא יגרור צווי הריסה. כך חילצו השופטים מעמר-שיף את ההבטחה שהתושבים לא יוסיפו אף מבנה. עציון ביקשה להתייעץ עם הגורמים האחראים עליה, ויצאה מהאולם. אתה יצאו עוד ששה אנשים: בהם דניאל חלימי, ראש לשכת התכנון במינהל האזרחי, פקח של המינהל ועוד קצינה צבאית במדים. בהם קצינה צבאית במדים ושלושה אנשי המינהל האזרחי.
אחרי כעשרים דקות שבה עציון עם האישור העקרוני, אך הבהירה שבכוונת המדינה לממש סמכותה להרוס את המבנים שנבנו לאחר הגשת העתירה ב-2014. השופטים הביעו התנגדותם לכך. היא ביקשה שוב רשות לצאת להתייעץ עם האחראים, חזרה בפעם השנייה ושוב הבהירה את הקושי לוותר על אכיפת הצווים. השופטים שוב הביעו את מורת רוחם. וג'ובראן אמר: "אותי זה קצת מקומם. מה הדחיפות להרוס תוך 90 יום את הבתים האלה? איזה צורך ביטחוני?".
הנדל אמר: "מה שאפשר להרוס היום אפשר בעוד חודש, בעוד שנה ואפשר אף פעם. מה שחשוב שלא תהיה בנייה נוספת. אם אתם עומדים להרוס, לא עשינו כלום. עכשיו אנחנו עושים הקפאה של כל המצב בשטח. לא נכון לומר שאתם במשא ומתן באים בבוקר ומדברים ולמחרת הורסים". הוא וג'ובראן רמזו שביכולתם להוציא צווי ביניים נגד ההריסה. "לא יקרה שום אסון בינלאומי אם הבתים לא ייהרסו" אמר ג'ובראן. להרוס בזמן הידברות", הוא הוסיף "זה כמו להזמין מישהו לכוס קפה ובדרך לתת לו אגרוף". עציון יצאה בשלישית להתייעץ, וחזרה עם הסכמה. ההחלטה: תהיה הידברות, התושבים לא יוסיפו אוהלים ופחונים, והמדינה לא תממש צווי הריסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 16:15 
ועוד אחד

ד"ר אורית גלילי צוקר כתב:

מרתון בין מחסומים
03.11.2016
ד"ר אורית גלילי צוקר
אוקספורד

"זה לא מתפקידי לומר לבנימין נתניהו ולמחמוד עבאס מה לעשות. מבחינתי שיהיו שתי מדינות, מדינה אחת, חמש מדינות. אני רוצה לדבר על צדק, אני רוצה שיראו אותנו כאנשים שווים עם זכויות, אנשים שקודם כל מגיע להם להיות אזרחים". הדובר באולם ההרצאות בקולג' סנט אן באוקספורד הוא איש צעיר בשנות ה–30 לחייו משכם. חכים סאבה נולד לתוך הכיבוש והגיע בפעם הראשונה בחייו לאנגליה לסדרת מפגשים. הוא עומד בראש ארגון שנקרא "הופ" (תקווה). הוא מספר על הארגון ומבקש ממתנדבים להגיע לשכם ולסייע לאוכלוסייה תחת כיבוש. הייתי הישראלית היחידה באולם, והעדות שנתן לא היתה פשוטה לאוזן. זאת עדות חשובה, כי הישראלים כבר שנים רבות אוטמים את אוזניהם, מתמסרים לתעמולה הישראלית, לא מוכנים לשמוע על מה שקורה קילומטרים ספורים מביתם.

"ב–2002 שכם נכבשה מחדש. הטנקים נכנסו לעיר והטילו עוצר. שכם נותקה מכל האזור ורצועת החיים שלנו מתקיימת עד היום על פני קילומטרים ספורים בין שמונה מחסומים. במחסומים ממתינים שעות, ולכן אין טעם להגיע אליהם. בגלל זה גם אין בשכם מכוניות. בשביל מה אנחנו צריכים אותן? רק כדי להגיע למחסום? הכבישים בתחזוקה גרועה, עם ביוב פתוח, ולכן גם על אופניים קשה להתנייד. אז אנחנו הולכים ברגל. הכבישים הטובים היחידים הם אלה שמחוץ לעיר, אלה שמגיעים לעיר שכם, כי בנו אותם עבור ההתנחלויות שמסביב. ביחד עם ארבעה מחנות פליטים שמסביב לעיר יש בשכם 200 אלף תושבים. העוצר הישראלי היה 24 שעות ביממה — אנשים חושבים שכאשר מדובר על עוצר אז הכוונה היא לשעות הלילה, אבל אי אפשר היה ללכת לבית הספר, לצאת לרחוב, לאוניברסיטה.

"העוצר הזה נמשך שלושה חודשים. הטנקים פיטרלו בעיר ורק אם נופפת בחולצה לבנה או בדרכון זר יכולת לנוע בין הטנקים. רצינו לעשות פעילויות, כדי שהילדים יהיו מחוץ למצב הלא נורמלי הזה. העוצר הזה נמשך לסירוגין עד 2005, בכל פעם למשך כמה חודשים. לא האמנו אז שהכיבוש יימשך עוד 14 שנה עד היום. התחלנו לשלוח לחברים מכל העולם בקשות לבוא לעזור. מ–2004 התחילו להגיע תרומות ומתנדבים, והקמנו סדנאות לאמנויות: תיאטרון, ציור ומוזיקה. התחלנו עם קבוצה קטנה של ילדים, ואנחנו עובדים כיום עם אלף ילדים בחודש. בהתחלה היו 10–20 מתנדבים, וכיום יש 80. ברגע זה עובדים בשכם 29 מתנדבים, המבוגרת בהם היא בת 79, וביחד אתם אנחנו מארגנים פעילויות תרבות לילדים. חשוב לנו לתחזק את חוט התקווה הזה עבור הפלסטינים".

באפריל 2017, הוא המשיך לספר, העיר שכם תקיים בפעם הראשונה מרתון. הכותרת שלו תהיה: "מרתון בין מחסומים". "מובן שאין לנו את 42 הקילומטרים שנדרשים למרתון, אבל נרוץ בין המחסומים. זאת ההזדמנות שלנו לדבר על הכיבוש, שבשנה הבאה ימלאו לו 50 שנה. היום קל לנו יותר מבעבר, כי יש את הרשתות החברתיות. השימוש בפייסבוק, טוויטר, סנאפצ'אט ועוד הוא עצום בהיקפו בגדה. כל מתנדב מחו"ל מוצמד למתנדב מקומי. אנחנו עובדים ב–40 מוקדים ומגיעים למקומות שבהם הילדים גרים. המתנדבים התפלאו שהילדים אומרים להם בעברית את המלה 'שלום'. הסיבה לכך היא שהזרים היחידים שהילדים שלנו מכירים הם הישראלים. אבל המתנדבים מגיעים עם עט ומכחול לבתים, ולא עם רובים כפי שנכנסים אליהם הישראלים.
"יש בשכם 40 בתי ספר שמפעיל האו"ם, ואנחנו מורשים לשלוח את המתנדבים שלנו לבתי הספר. הלימודים הם עד 12:30 ואנחנו מספקים פעילויות לאחר שעות הלימודים, כדי שלילדים תהיה תקווה לעתיד אחר. משנת 2009 ישראל ביטלה את העוצר, ומאז אנחנו מארגנים פסטיבל תרבות שנתי. השנה השתתפו בפסטיבל 12 מדינות, היו 60 אירועים, ארבעה עד שבעה אירועים ביום, שכיסו את כל העיר ואת מחנות הפליטים. במשך שמונה ימים היתה תחושה אמיתית של פסטיבל תרבותי. פתאום המלונות היו מלאים, אנשים הגיעו מארה"ב, מדרום אפריקה שחשובה לנו מאוד בגלל הסמליות של האפרטהייד, מפולין, מצרפת, מבריטניה וממקומות אחרים. מבחינתנו זה החלון שלנו לעולם שמחוץ לשכם. דרך החלון הזה אנשים יודעים מה קורה אצלנו.

"ב–2009 ישראל הקימה בסיסים צבאיים ליד כל עיר בגדה. קראו לי לתשאול בבסיס הצבאי של שכם, כדי להתחקות אחר הפעילות של הארגון. הגעתי לתשאול וחיילת נחמדה עם אם–16 תיחקרה אותי והציעה לי קפה או תה. הם הראו לי בצילום אוויר איפה המשרד שלי. אבל אני לא מפחד. מה כבר יעשו לי. ישימו אותי בכלא? אני רגיל לזה. ישראל עוצרת מתנדבים שלנו בנתב"ג. היו גם מקרים שהיא החזירה מתנדבים לארצות שלהם. אין לי ברירה אלא להתמיד בפעילות הזאת למען הילדים.

"רוב המתנדבים לא מדברים ערבית, אז אנחנו מלמדים אותם ערבית, וכרגע יש לנו 10 סטודנטים ממקומות שונים בעולם. חשוב לנו שיגיעו אלינו כדי להכיר אותנו, ללמוד על הבעיה שלנו. יש אצלנו רצון גדול ללמוד אנגלית וצרפתית, ולכן הקשר עם המתנדבים כל כך חשוב לנו. האינטראקציה בין המתנדבים המקומיים שלנו לבין המתנדבים שמגיעים מחו"ל היא סיפור הצלחה. זה החלון בין פלסטין לעולם. כל מתנדב מקבל פעמיים בשבוע שיעור בערבית, ואנחנו עושים להם פעילויות מדי ערב כדי שייחשפו למציאות שלנו. אני מקווה שהמתנדבים יחזרו לארצותיהם ויספרו על מה שראו. אני גם מבין שקשה, כשחוזרים לחיים הרגילים, לזכור את החוויות האלה".

האם אתם עוסקים רק בפעילויות לילדים הוא נשאל? "הקיום שלי", הוא משיב, "הוא קודם כל עבור הילדים שחיים במציאות נטולת התקווה הזאת. ב–1993 היו 110 אלף מתנחלים. היום יש מאות אלפים, תלוי איך סופרים. אבל פנתה אלי אשה מאורוגוואי וביקשה להגיע עם מתנדבים כדי לסייע לפלסטינים במסיק הזיתים. זה לא חלק מהפעילות שלי, אבל קישרתי אותה עם ראשי הכפרים באזור שכם, כי כשיש מתנדבים מחו"ל אז המתנחלים חוששים ומפחיתים את ההתנכלויות". שאלתי אותו אם יש מתנדבים מישראל לפעילות שלו. "מגיעה פנייה אחת בשנה", השיב. "אני עונה בנימוס ובהרבה הכרת תודה, אך נאלץ להשיב את פניהם ריקם. מתברר שהישראלים שפונים כלל לא יודעים שהחוק אוסר עליהם להגיע לשטחים, גם למטרת סיוע. אם יגיעו, ייאסרו".

ד"ר גלילי־צוקר היתה יועצת לתקשורת פוליטית בבחירות 2009 ובבחירות 2013

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
שמע אתה לא איתנו.. זה הזוי.
א. הוא ביקש מהאום לתמוך בהקמת מדינה פלסטינית תוך שנתיים. מה אתה רוצה שהוא יבקש? מהיום למחר? איזו מין בדיחה זו?
ב. ומה שזה אומר הוא שלישראל יש כח. מה לדעתך זה אומר? ראית גם את זהות המדינות שהצביעו בעד ונגד? כמו שכתבתי כבר, שתיים מהמתנגדות (על ידי המנעות) הן דיקטטורות אפריקאיות שחייבות לישראל איזו טובה או שתיים על הנשק שמכרנו להם ובעזרתו הם טובחים בבני עמם. רוב המדינות שלא נמנעו דווקא הצביעו בעד, כולל אלה שאתה בציניות קורא להן נאורות.
ג. זה כבר בכלל כשל שאין לי מושג איך להתמודד איתו. לא אמרתי שדיתך לא מעניינת, אלא שהיא לא רלוונטית לדיון. אתה יכול באותה מידה לרשום שאתה מעדיף את החורף על הצבע הירוק.

אם אתה רוצה לדבר תתיחס בכבוד למי שמדבר איתך. הזוי אני לא גם אם אני חושב אחרת ממך. ובכלל אני לא מצליח להבין את הדיון כאן אלא אם זה בשביל להתווכח איתי.
א. כן. הכרה מידית בגבולות 48 כגבול בין פלשתין לישראל.
ב. זה נחמד כי ישראל אומרים אותו שבר על כל ההחלטות נגד ישראל שרובן ככולן מתקבלות על בסיס דת ולאום ולא על בסיס הדעה. אבל זה נחמד שכאשר יש החלטה אנטי ישראלית מדובר בהחלטה בגלל כוחה של ישראל וזה שכל הערביות אוטמטית בעד זה לא בגלל קשרי דת וכו... ושוב אין זה משנה העובדה היא שהאומות המאוחדות לא קיבלו את פלשתין לאומות העולם.
ג. לא גאון.... אנחנו מדברים על הסיכסוך הישראלי פלשתינאי... הראיה הכללית שלי את הסיטואציה הבאה לידי ביטוי באמירתי מה הייתי חושב כ"פלשתינאי" בהחלט קשורה לדיון ורלוונטית לדיון. לפתרון הסכסוך תרשה לציין שדעתי ודעתך אינן רלוונטיות באותה צורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 16:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

ובגלל שאתה כה פלצן מנופח בעצמך אעזור לך.
ירדן - מדינה ערבית עם רב פלשתינאי בתוכה.
רוסיה - שיא הדמקורטיה וחופש הביטוי לא קשורה בכלל לעולם הערבי ( ראה מקרה סוריה שם אינה מעורבת בכלל).
צרפת - מדינה ללא כל חשש מהמיעוט הערבי שבה אשר מתקבל בברכה. ארץ אשר לא חוותנ או צריכה לחשוש מהטרור האסלמי כלל.
סין - עוד ארץ בעלת אשר פעולותיה כלל לא "פולטיות" ולא קשורים לעימותים מול המערב.

כמובן שאפשר להמשיך על כל מדינה ומדינה. אבל עזוב אני מנותק מהמציאות עצלן ודברי לא רלוונטים. תגיד אתה מסןגל להתמודד עם דברים שאתה לא נצפה שהשני יכתוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 17:00 
סמל אישי של המשתמש
חבוב, שאלת למה הפלסטינים לא מגישים הצעה לאום.
הראתי לך שהם כן עשו את זה.
כל השאר בבלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
אתה מתווכח עם איש קש. מעולם לא אמרתי שאין אינטרסים לכיוון הפלסטינים.
אתה התיימרת להסיק משהו מההחלטה שהתקבלה בסופו של דבר. אז עניתי שהסיבה היא שלישראל יש יותר כח.

תגיד, אתה מסוגל אשכרה להתיחס למה שכותבים לך ולא למה שאתה מדמיין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 19:52 
סמל אישי של המשתמש
לא אמרת שאין אינטרסים הצגת את הכוח הישראלי כאינטרסים.... והתעלמת מזה של הפלשתינאים.

בכל מקרה הם לא הציעו את מה שאמרתי, הם רצו לעשות את זה ופחדו בסוף והגישו לכן משהו אחר. כמו שאמרתי אם אני יו"ר הרשות הפלשתינאית מחר יש על שולחן האו"מ הצעה להקמת מדינה פלשתינאית בגבולות 67. תגיד שזה לא רלוונטי אחלה. כל הדיון הזה לא רלוונטי לשום דבר.

מה גם שזה מצחיק שאתה טוען שלישראל יותר כח באום כאשר אין שום הצעה פרו ישראלית שעברה באומ בשנים האחרונות ויש עשרות כאלו כלפי הפלשתינאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 19:54 
סמל אישי של המשתמש
נחמד, אם אתה עונה על זה,
אתה באמת הכי דביל בהיסטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 20:06 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
נחמד, אם אתה עונה על זה,

ואם אני לא עונה, איפה ממוקמת הדביליות שלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 20:23 
סמל אישי של המשתמש
עדיין מאוד גבוה,
אבל תהיה אופטימיות זהירה לגבי העתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
עדיין מאוד גבוה,
אבל תהיה אופטימיות זהירה לגבי העתיד.

אתה מוטיבטור ברמה של לוזון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 20:37 
סמל אישי של המשתמש
אני אכן חוזה לך ירידת ליגה

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 20:53 
סמל אישי של המשתמש
לא הפסד גדול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 05:46 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
נחמד, אם אתה עונה על זה,

נחמד אלפקה שדווקא אתה אומר את זה...

בכל מקרה בשביל לסבר את האוזן שלך.
בין ההצעה שאני אמרתי למה שהםלשתינאים הציעו בסוף יש מרחק גדול.
א. ההצעה שלי לא מזכירה את ישראל ולא כוללת את ישראל בכלום. היא חד צדדית לחלוטין ולא מנסה לכפות דברים על הצד השני.
ב. ההצעה שלי מדברת על הכרזת עצמאות פלשתינית כאן ועכשיו ללא קשר למו"מ עתידי בין פלשתין לישראל.
ג. ההצעה שלי אומרת שמומ עתידי כזה יהיה מעמדות כוח שונות. של מדינה מול מדינה וכו'.

נ.ב מדהים איך אבירי הדמוקרטיה לא מסוגלים שמוע דעה שהיא קצת שונה משלהם. אפילו לא דעה ימנית אלא דעת שמאל שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 09:07 
סמל אישי של המשתמש
הבעיה היא לא עם הדעה שלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
אז עם מה?

הסברתי כאן בצורה מפורטת למה מה שאני חושב שעל הפלשתינאים לעשות זה דבר שהם לא עשו.

אתה עדין חושב שמה שקרה בדצבר 2014 זה אותו דבר? בסדר. שוב אין כאן באמת דיון.
אני חושב שהפלשתינאים התקפלו ויכלו ללכת יותר רחוק אתה חושב שהם הלכו הכי רחוק שאפשר. סבבה.

הסברתי גם למה האמירה שלך לגבי הכוח של ישראל היא לא רלוונטית. כי הרי ברור שיש פוליטיקה ומאזני כוחות באו"מ אבל בסופו של דבר ההצעה הפלשתינאית לא התקבלה למרות שרוב ההצעות הפרו פלסטיניות מתקבלות באו"מ.

כמו שכבר כתבתי מאחר ואתה כנראה מסכים איתי ל 90 אחוז מהדברים אני לא מבין את הרצון שלך להתווכח איתי ומה יוצא לך מזה. אם יש משהו שאתה לא מבין בהודעתי אפשר לשאול למה הייתה הכוונה, ובכל מקרה לענות עניני (ראה את ההודעה של גורדנה). אתה לעומת זאת שאלת עם אני רציני וטענת שהם הציעו את זה למרות שהם הציעו משהו שונה. טענתי שהסיבה שזה לא עבר זה המבנה העקום של האומ שלרוב פועל לרעת ישראל אך כאן לטובתה. שים לב שעניתי לענין. בכל ההודעות רק שתגובתי לא קיבלה את הנחת היסוד שלך שמדובר באותה הצעה. כנראה שהנחת יסוד זאת משותפת גם לאלפקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 13:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
הבעיה היא לא עם הדעה שלך

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 06 נובמבר 2016, 13:55 
סמל אישי של המשתמש
הא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: