teknoboy כתב:
deep red כתב:
מה המקבילה בעיברית לmonday night quarterback?
מאחר וברור שכולם פה הגרסה הישראלית לג'ימס בונד הניחו לי לחלוק חויות בן אנוש: ברגעים מלחיצים אני נלחץ ועושה לפעמים דברים שבדיעבד לא הייתי עושה. זה למשל יכול לקרות בהחייאה, וכנראה גם אם הייתי נקלע לאירוע ירי.
יש מצב שהייתי יורה עוד 2-3 יריות, סתם מפחד ולחץ ואדרנלין.
ולגבי "הוצאה להורג" - אם 4-5 לוחמים ושוטר רצו להוציא את המחבלת מעפולה להורג ולא הצליחו, כנראה שהכשל ממש חמור.
או שלא רצו להרוג אותה, וזו סתם עוד דרך לנגח ימנים,אנשים לא שמאלנים מספיק, ואנשים שאיתרע מזלם ולא עברו לפורטוגל, אוסטראליה או גרמניה.
כולם עושים טעויות => אסור להעביר ביקורת על שום דבר
אכן, טיעון ברמה. קבל פרח
איך אומרים באמריקאית "אלי אוחנה"?
תודה על הפרח, אבל אני ממש לא צריך ציונים ממך.
כן, כולם עושים טעויות, ובמצבי לחץ נעשות אפילו יותר טעויות.
יותר מזה, מאחר ויתכן וחיילים ושוטרים לא מצפים לאירוע פח"ע באמצע עפולה, ולא ממש עברו תדרוך לפני האירוע הבלבול והפחד שלהם עצמם היו גדולים וזה מה שיצא. למשל שתי היריות שבאות אחרי הארבע הראשונות יכולות להיות בגגל ששמעת שמישהו יורה ואתה אפילו לא בטוח מי זה.
בתור יוצא חיל הים אם הייתי יורה במישהו חשוד כמחבל יש אפשרות שלא הייתי יורה בודדת אלא עד שהייתי מסיים מחסנית. למה? בגלל הרוצח הפנימי? הגזען הקטן? לא. פחד.
אני מבין שזה מפריע לטיעון שהשטן הוא כאן והגזענות היא מאפיין יחודי של הישראלים היהודים. בעסה.
הכי קל לשפוט בדיעבד וכשאתה יושב בקור רוח ליד מקלדת.
כל זה לא סותר שיש גזענות והקצנה בישראל, וזה מפחיד וכל אחד צריך לפעול בקהילה שלו ולפעול לשנות את זה. להצביע על כל דבר שקורה כאילו הוא גזענות מזיק למטרה. כי אם הכל גזענות וכולם גזענים אין מה ואין איך לתקן, ואז עדיף להרים ידיים וללכת.
גם יותר קרוב אליך הבייתה יש גזענות ועוני ואפלייה ממסדית (אני מניח שאתה מחלק את זמנך עם פורום דיונים פורטוגלי מקביל, כאדם שכל מעינייו בתיקון עוולות):
http://www.bbc.com/news/magazine-32419952וזה אחרי מאות של כיבוש, ניצול והרג בהודו, טימור, מקאו. לא ליד הבית, רחוק.
גם כרגע בארה"ב, אני נמצא בעיר שהיא אחת מהשחורות בארה"ב אחרי שהן נמלטו אליה מהדרום, אחרי 200 שנים עדיין יש פה אפלייה ממסדית חזקה. זה לוקח המון זמן ועבודה לטפל בבדלנות, והרבה אנשים עם כוונה להפוך את הסביבה שלהם ליותר טובה.