תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 19 יוני 2025, 00:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:12 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
אתה יודע, במקום לחפש בציציות, אפשר להקשיב למהות ולהבין שדרך ביטוי מוקצנת היא אמצעי להעביר תחושות (זה לא שאנחנו באיזה במה פורמאלית שצריך לשקול מילים)

אני מבין את התחושה, אני מסכים שאנחנו מקצינים בכל גל אלימות, אבל הייתי חייב להרגיע את הרוחות. גם בארה"ב הדמוקרטית יש בעיה של ירי בשחורים חפים מפשע(במקרה שלנו, המחבלים הם אפילו לא חפים מפשע), וזאת דרך להגיד שגם אם רע כאן כרגע- אין צורך להפוך את ישראל לגהנום עלי אדמות ואת היהודים לשטן.

התפלגות ההרוגים מירי משטרתי בישראל מוטה לרעת הערבים הרבה יותר ממה שההתפלגות בארה"ב מוטה לרעת השחורים. וזה לא קל.

עריכה: אסמכתא - http://mekomit.co.il/15-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%91%D7%A8-2000-51-%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D/

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 11 אוקטובר 2015, 23:14, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
ברבריידי,פספסת לחלוטין. מילא השנאה כלפי ערבים, לגזענות הדוחה הזו כבר התרגלנו לצערי, מעגל השנאה הפעם הרבה הרבה יותר רחב. זה כבר מעבר לאמונה דתית, זו שנאה נגד כל מי שחושב אחרת ממך,מי שמעז להטיל ספק, מי שמעז לא להיכנע לגל המיליטינטי (שלא לומר הפאשיסטי) ששוטף את המדינה. אגב, אני לא מאשים את הבורים והבריונים והגזענים, יש כאן שלטון לא מתפקד בעליל שמפקיר את המרחב הציבורי לאותם מחרחרי ריב. תעבור על התגובות ותראה איזו שנאת חינם, בית שלישי אתה רוצה ? אנחנו הרבה יותר קרובים למבול מאשר לבית שלישי.

אתה חושב שאוטומטית, במסגרת ביקורת עצמית וכו', יש צורך להאשים את הצד שלך? אם נרד רגע לרמת גן ילדים, הם התחילו. ואם תנבור בסיבה שהתחילה את כל האלימות מצידם, תבין שהיא לא יותר מאשר גזענות טהורה ושלילת חופש דת מהיהודים(וביארנו באשכול שאני נגד עליית יהודים להר הבית). הגם במקרה הזה אין שום מקום לביקורת כלפי הערבים?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 11 אוקטובר 2015, 23:14, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
אגב, בארה"ב כששוטרים יורים סתם בשחורים קמה מהומת אלוהים והשוטרים מפוטרים מתפקידם, פה אם מישהו ירה בערבי חף מפשע הוא זוכה לתשבוחות מכל כיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:15 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
kobster כתב:
ברבריידי,פספסת לחלוטין. מילא השנאה כלפי ערבים, לגזענות הדוחה הזו כבר התרגלנו לצערי, מעגל השנאה הפעם הרבה הרבה יותר רחב. זה כבר מעבר לאמונה דתית, זו שנאה נגד כל מי שחושב אחרת ממך,מי שמעז להטיל ספק, מי שמעז לא להיכנע לגל המיליטינטי (שלא לומר הפאשיסטי) ששוטף את המדינה. אגב, אני לא מאשים את הבורים והבריונים והגזענים, יש כאן שלטון לא מתפקד בעליל שמפקיר את המרחב הציבורי לאותם מחרחרי ריב. תעבור על התגובות ותראה איזו שנאת חינם, בית שלישי אתה רוצה ? אנחנו הרבה יותר קרובים למבול מאשר לבית שלישי.

אתה חושב שאוטומטית, במסגרת ביקורת עצמית וכו', יש צורך להאשים את הצד שלך? אם נרד רגע לרמת גן ילדים, הם התחילו. ואם תנבור בסיבה שהתחילה את כל האלימות מצידם, תבין שהיא לא יותר מאשר גזענות טהורה ושלילת חופש דת מהיהודים. הגם במקרה הזה אין שום מקום לביקורת כלפי הערבים?

מעבר לרצף הטעויות במה שכתבת (שלילת חופש דת ? אנחנו הפאקינג ריבון) ,הערבים לא העניין פה. אנחנו שונאים אחד את השני והשנאה הזו גומרת אותנו מבפנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:17 
סמל אישי של המשתמש
בזה אין לנו וויכוח.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:18 
אני לא מקצין שום דבר, אני עומד מאחורי מילותיי.
דאע"ש זה לא עם, דאע"ש זה ארגון טרור. את העם הסורי והעיראקי אני לצערי קצת פחות מכיר, ולכן איני יכול במיוחד להעיד על הרצחניות שלהם. היחידה שאני מכיר ממדינות ערב היא מן הסתם החברה הפלסטינית, שבאופן יחסי למצבה מתנהגת בצורה סבירה ביותר. אחרי 50 שנה של כיבוש (חלק יגידו יותר, לא אכנס לזה כרגע) אפילו הפלגים הקיצוניים יותר (חמאס) בשיתוף פעולה חלקי עם ישראל, בלי לציין בכלל את ממשלת אוסלו.
ואצלנו, מאידך, אפשר כבר לומר שעקפנו אותם בסיבוב, אולי אפילו מבחינה אובייקטיבית. הקטע החדש והמדהים הוא שגל הטירוף הסופר-כהניסטי התחיל כבר לאכול חלקים מהימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:26 
סמל אישי של המשתמש
אומרים שאם הקדוש ברוך הוא לא עוזר ליהודי להתגבר על היצר שלו, הוא לא יכול לו. אני מעל בימת הפורום שולח בקשה קטנה לקב"ה, שיעזור לך ולו במעט להיאבק ביצר שהתחפש בדמות שינאת העם שלך. אני יודע שהכוונות שלך לא רעות ושאתה באמת מאמין במה שאתה אומר, בגלל זה אני לא מנסה להעמיד אותך על טעותך או להתווכח. ואין לי שום דבר אישי נגדך, שתדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:27 
סמל אישי של המשתמש
התחיל ? הם עושים תחרות ריצה ימינה. ריבלין עוכר ישראל, מרידור ובני בגין בכלל נשרו מזמן, שרון הוא סמולני שיצא מעזה, הם פאקינג מפגינים נגד הממשלה הכי ימנית בהיסטוריה של המדינה שהיא סמולנית מדי ביחס שלה לערבים. העניין שכל הפוליטיקאים מימין מבינים את זה וכדי לא להיות הסמולני התורן הבא הם הולכים ומקצינים את ההתבטאויות שלהם ומדליקים עוד יותר את ההמון שגם ככה מוסת ורק מחפש את מי להאשים.
מעגל של שנאה שרק הולך ומתרחב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:38 
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:45 
Officer Barbrady כתב:
אומרים שאם הקדוש ברוך הוא לא עוזר ליהודי להתגבר על היצר שלו, הוא לא יכול לו. אני מעל בימת הפורום שולח בקשה קטנה לקב"ה, שיעזור לך ולו במעט להיאבק ביצר שהתחפש בדמות שינאת העם שלך. אני יודע שהכוונות שלך לא רעות ושאתה באמת מאמין במה שאתה אומר, בגלל זה אני לא מנסה להעמיד אותך על טעותך או להתווכח. ואין לי שום דבר אישי נגדך, שתדע.

אני לא יכול לשנוא את העם שלי מכיוון שאין לי עם.
אני אזרח ישראל ששייך לדת היהודית, והאינטרס היחיד שלי הוא שהמדינה שבה אני חי תהיה מקום שאפשר לחיות בו.
כרגע, מדינה שבה תוקפים מזרחי שהולך ברחוב עם קרש כי חושבים שהוא ערבי (אמיתי לגמרי, מהשעות האחרונות), זאת דוגמא הפוכה בדיוק ל"מקום שאפשר לחיות בו". אני יכול לפרט יותר, אבל אני לא מעוניין.
אז כנופיות לה פמיליה ויואב אליאסי ששורפות ילדים ומרביצות לאנשים ברחוב הם אולי העם שלך, שלי לא. אני סיימתי עם הסיפור הזה. אז תפסיק למכור לי בולשיט על אחדות ו"כולנו אחים".
וקובי, אני קצת מקבל את מה שאתה אומר, אבל זאת לא לגמרי כוונתי. בפוליטיקה התהליך התחיל יותר מוקדם אבל הוא הרבה יותר איטי. החברה עוברת תהליך יותר מהיר ויותר בהמי בהרבה. אני די עוקב אחרי הרשתות החברתיות, ובשבוע האחרון נשברו על השיאים.

עריכה: תודה 19 שהקדמת אותי ונתת את הסטטוס של הבחור שדיברתי עליו. אני חושב שזה די מדבר בעד עצמו.
אני רק אוסיף שבסוף הסיפור הוא כותב שכשהוא פנה למשטרה הם סיפרו לו שיש להם מעל 300 מקרים כאלה בימים האחרונים.
עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:49 
:cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 אוקטובר 2015, 23:58 
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני אזרח ישראל ששייך לדת היהודית, והאינטרס היחיד שלי הוא שהמדינה שבה אני חי תהיה מקום שאפשר לחיות בו.
כרגע, מדינה שבה תוקפים מזרחי שהולך ברחוב עם קרש כי חושבים שהוא ערבי (אמיתי לגמרי, מהשעות האחרונות), זאת דוגמא הפוכה בדיוק ל"מקום שאפשר לחיות בו". אני יכול לפרט יותר, אבל אני לא מעוניין.
אז כנופיות לה פמיליה ויואב אליאסי ששורפות ילדים ומרביצות לאנשים ברחוב הם אולי העם שלך, שלי לא. אני סיימתי עם הסיפור הזה. אז תפסיק למכור לי בולשיט על אחדות ו"כולנו אחים".
וקובי, אני קצת מקבל את מה שאתה אומר, אבל זאת לא לגמרי כוונתי. בפוליטיקה התהליך התחיל יותר מוקדם אבל הוא הרבה יותר איטי. החברה עוברת תהליך יותר מהיר ויותר בהמי בהרבה. אני די עוקב אחרי הרשתות החברתיות, ובשבוע האחרון נשברו על השיאים.

עריכה: תודה 19 שהקדמת אותי ונתת את הסטטוס של הבחור שדיברתי עליו. אני חושב שזה די מדבר בעד עצמו.
אני רק אוסיף שבסוף הסיפור הוא כותב שכשהוא פנה למשטרה הם סיפרו לו שיש להם מעל 300 מקרים כאלה בימים האחרונים.

הציבור הוא המראה של ההנהגה. ההתבהמות הציבורית של ה"הנהגה" שלנו שמדרדרת בשנה האחרונה בקצב מפחיד מביאה עלינו את מה שקורה עכשיו משני הצדדים.
דווקא השתיקה שיש עכשיו היא, מבחינתי, השיא.
מייאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 02:37 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
deep red כתב:
מה המקבילה בעיברית לmonday night quarterback?
מאחר וברור שכולם פה הגרסה הישראלית לג'ימס בונד הניחו לי לחלוק חויות בן אנוש: ברגעים מלחיצים אני נלחץ ועושה לפעמים דברים שבדיעבד לא הייתי עושה. זה למשל יכול לקרות בהחייאה, וכנראה גם אם הייתי נקלע לאירוע ירי.
יש מצב שהייתי יורה עוד 2-3 יריות, סתם מפחד ולחץ ואדרנלין.
ולגבי "הוצאה להורג" - אם 4-5 לוחמים ושוטר רצו להוציא את המחבלת מעפולה להורג ולא הצליחו, כנראה שהכשל ממש חמור.
או שלא רצו להרוג אותה, וזו סתם עוד דרך לנגח ימנים,אנשים לא שמאלנים מספיק, ואנשים שאיתרע מזלם ולא עברו לפורטוגל, אוסטראליה או גרמניה.

כולם עושים טעויות => אסור להעביר ביקורת על שום דבר

אכן, טיעון ברמה. קבל פרח :ROSE:
איך אומרים באמריקאית "אלי אוחנה"?

תודה על הפרח, אבל אני ממש לא צריך ציונים ממך.
כן, כולם עושים טעויות, ובמצבי לחץ נעשות אפילו יותר טעויות.
יותר מזה, מאחר ויתכן וחיילים ושוטרים לא מצפים לאירוע פח"ע באמצע עפולה, ולא ממש עברו תדרוך לפני האירוע הבלבול והפחד שלהם עצמם היו גדולים וזה מה שיצא. למשל שתי היריות שבאות אחרי הארבע הראשונות יכולות להיות בגגל ששמעת שמישהו יורה ואתה אפילו לא בטוח מי זה.
בתור יוצא חיל הים אם הייתי יורה במישהו חשוד כמחבל יש אפשרות שלא הייתי יורה בודדת אלא עד שהייתי מסיים מחסנית. למה? בגלל הרוצח הפנימי? הגזען הקטן? לא. פחד.
אני מבין שזה מפריע לטיעון שהשטן הוא כאן והגזענות היא מאפיין יחודי של הישראלים היהודים. בעסה.
הכי קל לשפוט בדיעבד וכשאתה יושב בקור רוח ליד מקלדת.
כל זה לא סותר שיש גזענות והקצנה בישראל, וזה מפחיד וכל אחד צריך לפעול בקהילה שלו ולפעול לשנות את זה. להצביע על כל דבר שקורה כאילו הוא גזענות מזיק למטרה. כי אם הכל גזענות וכולם גזענים אין מה ואין איך לתקן, ואז עדיף להרים ידיים וללכת.

גם יותר קרוב אליך הבייתה יש גזענות ועוני ואפלייה ממסדית (אני מניח שאתה מחלק את זמנך עם פורום דיונים פורטוגלי מקביל, כאדם שכל מעינייו בתיקון עוולות):
http://www.bbc.com/news/magazine-32419952
וזה אחרי מאות של כיבוש, ניצול והרג בהודו, טימור, מקאו. לא ליד הבית, רחוק.
גם כרגע בארה"ב, אני נמצא בעיר שהיא אחת מהשחורות בארה"ב אחרי שהן נמלטו אליה מהדרום, אחרי 200 שנים עדיין יש פה אפלייה ממסדית חזקה. זה לוקח המון זמן ועבודה לטפל בבדלנות, והרבה אנשים עם כוונה להפוך את הסביבה שלהם ליותר טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 02:54 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
Officer Barbrady כתב:

לא הבנתי מה אתה מנסה לומר? שעם, לאומיות וקהילה הם המצאה?
מהכיוון שאתה מסתכל ממנו אין לאף אחד עם או קהילה. ואם אתה רוצה להפוך את המקום שאתה חי בו לטוב יותר, יעזור אם תתן לכולם אתוס משותף, אחרת המרקם החברתי מתפורר ואדם לאדם זאב. הפתרון המקובל הוא קהילה ועם.
או שתהפוך ל"אזרח העולם" והכל פרט למשפחה הגרעינית על הזין. זו גם אפשרות, אבל מרגישים נורא בודדים וזה לא מתאים לכל אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 03:00 
יכול להיות שלא התנסחתי בבירור, אבל נכנסת לעומק של טענה מאוד פשטנית.
אם מה שהעם שלנו שווה זה לשרוף ילדים, לשנוא ערבים ולא לפחד מדרך ארוכה, אז אני לא חלק מהעם הזה.
אני אזרח במדינה, אני חלק מהדת (חילוני אמנם, אבל לחלוטין מגדיר עצמי כיהודי), אבל שאף אחד לא יבלשט אותי על "העם היהודי" ועוד יאמר לי איך אני אמור להתנהג בתור חלק מהעם הזה.
אם תרצה לצלול לעומק הפילוסופיה תוכל לשאול אם אני ציוני, ולזה באמת אין לי תשובה חד משמעית. לפי ההגדרה המקובלת של ציונות אני לא ציוני, אבל אני חושב שההגדרה הזאת חוטאת למציאות. אם תרצה אוכל להרחיב על זה בבוקר, עכשיו אני עם הטלפון וזה קצת ארוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 04:05 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
יכול להיות שלא התנסחתי בבירור, אבל נכנסת לעומק של טענה מאוד פשטנית.
אם מה שהעם שלנו שווה זה לשרוף ילדים, לשנוא ערבים ולא לפחד מדרך ארוכה, אז אני לא חלק מהעם הזה.
אני אזרח במדינה, אני חלק מהדת (חילוני אמנם, אבל לחלוטין מגדיר עצמי כיהודי), אבל שאף אחד לא יבלשט אותי על "העם היהודי" ועוד יאמר לי איך אני אמור להתנהג בתור חלק מהעם הזה.
אם תרצה לצלול לעומק הפילוסופיה תוכל לשאול אם אני ציוני, ולזה באמת אין לי תשובה חד משמעית. לפי ההגדרה המקובלת של ציונות אני לא ציוני, אבל אני חושב שההגדרה הזאת חוטאת למציאות. אם תרצה אוכל להרחיב על זה בבוקר, עכשיו אני עם הטלפון וזה קצת ארוך.

לא נראה לי ש"מה שהעם שלנו שווה זה לשרוף ילדים, לשנוא ערבים, ולא לפחד מדרך ארוכה".
קל להתייאש ולחשוב שזה מה שכולם שווים בגלל שהפייסבוק שלך מותף באנשים שצועקים הכי חזק.
אני מסתכל מסביבי ומבין שאלו שטויות, המחלקה שלי שאנחנו שם מעורבבים כדבעי.פשוט גוש מותך (למרות שה"צעקה האחרונה" אמורה להיות סלט פירות ולא כור היתוך). וזה העם, וזו הדרך לחתור קדימה. כי אם הבת שלי גדלה כשמבחינתה חברים יש בוואדי ניסנאס ועכו ודלית אל כרמל, אז לא יכול להיות שכל הערבים רעים. זו הרבה עבודה וכל אחד עושה משהו קטן או גדול, ומי שהקים את הפנימיה שאני הייתי בה עם מוסלמים ודתיים וחילוניים עשה בשביל ילד ממגדל העמק שמעולם לא היית הלו אינטראקציה עם ערבי דבר עצום.
ואגב, לאן שלא תעבור תגלה גזענות ובורות ואלימות. אם לא בסביבתך המיידית אז יותר בשוליים. ואני כרגע יכול להעיד על ארה"ב (למרות שיש פה יוזמות מדהימות ומאמצים לתקן) ויש לי פה חברים לעבודה מאנגליה, מאוסטראליה ומאירלנד שמעידים על אותו דבר. אין ספק שכרגע זו תקופה חשוכה במיוחד בישראל, אבל זה לא כולם ולא משהו באוויר או באוכל או בתרבות. שוב, אפשר לעבור למדינה אחרת ולהרגיש שכל זה לא מזיז לך והשסעים החברתיים במקום החדש על הזין. זה לא מעלים אותם. אבל היאוש בהחלט יותר נח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 07:14 
סמל אישי של המשתמש
אל תיעלב כן, אבל זה מאוד נוח לשבת בארה"ב ולהסביר לנו שאנחנו סתם היסטריים ובעצם הכל פה בסדר כשבפועל המדינה יורדת מהפסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 08:05 
סמל אישי של המשתמש
deep red, לא יודע איך זה נראה מבחוץ אבל זה בדיוק המצב.
שמחה על מות ילדים רק כי הם ערבים ומחבלים פוטנציאלים , כנופיות בריונים שמסתובבים ברחובות ומחפשים ערבים כדי להיכנס בהם, לינץ' בערבי בנתניה, דקירה של ערבים בדימונה, השיח ברשת שהפך להיות מזמן אלים בצורה קיצונית והזליגה של השיח הזה גם למציאות היומיומית. זה הכל ביחד, וזה הולך ומחמיר מדי יום ובאין שלטון מתפקד אני גם לא ממש רואה לזה סוף בקרוב, או בכלל.
אני לא אוהב את גישת ה "אתה לא פה אז אתה לא מבין", יכול להיות שבגלל שאנחנו עמוק בחרא הזה אז הכל נראה יותר מוקצן ודטרמניסטי כי אירוע רודף אחרי אירוע וכל אירוע יותר קיצוני מזה שבא לפניו. אלו כבר לא היבבות הרגילות על כמה חרא פה וזה, בהרגשה שלי אנחנו באמת במדרון תלול בלי אף נהג ליד ההגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 08:22 
שאלה שיא הרצינית:

אני מאמין בכל ליבי שהרוב הערבי בארץ בעד דו קיום ולא שוחר מלחמות והרג, אבל אני חייב שמישהו יסביר לי למה לא שומעים מצידם כמעט כל גינוי על מעשי הרצח השפלים שעשבים שוטים אצלהם מבצעים.
האם הם מפחדים מתגובת הרחוב הערבי?
אם הם כזה רוב גדול שמתנגד לאירועים האלה, איך קולם לא נשמע בכלל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 08:44 
מה זה אומר "קולם"?
הקולות שמגיעים לידיעות אחרונות וערוץ 2?

עם כמה ערבים מרמלה ולוד דיברת השבוע? כמה ערבים מיפו יש לך בפייסבוק?
ולא כל מי שבעד דו קיום רץ לגנות. אנשים מנסים גם להתקיים ולהביא פרנסה הביתה, וזה מספיק כאב ראש אצלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון,
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 09:11 
kobster כתב:
שמחה על מות ילדים רק כי הם ערבים ומחבלים פוטנציאלים , כנופיות בריונים שמסתובבים ברחובות ומחפשים ערבים כדי להיכנס בהם, לינץ' בערבי בנתניה, דקירה של ערבים בדימונה, השיח ברשת שהפך להיות מזמן אלים בצורה קיצונית והזליגה של השיח הזה גם למציאות היומיומית. זה הכל ביחד, וזה הולך ומחמיר מדי יום ובאין שלטון מתפקד אני גם לא ממש רואה לזה סוף בקרוב, או בכלל.
אני לא אוהב את גישת ה "אתה לא פה אז אתה לא מבין", יכול להיות שבגלל שאנחנו עמוק בחרא הזה אז הכל נראה יותר מוקצן ודטרמניסטי כי אירוע רודף אחרי אירוע וכל אירוע יותר קיצוני מזה שבא לפניו. אלו כבר לא היבבות הרגילות על כמה חרא פה וזה, בהרגשה שלי אנחנו באמת במדרון תלול בלי אף נהג ליד ההגה.

יותר מזה, הפוך: רק כשיצאתי החוצה וחייתי במקום אחר הבנתי עד כמה המצב כאן קשה, עד כמה אנחנו רחוקים מדמוקרטיה אמיתית, כמה הגזענות טבועה עמוק בחברה הישראלית, אפילו בזרם המרכזי.
ונכון מה שאדום עמוק אומר, גזענות יש בכל מקום. כנראה שטבע האדם הוא לא לאהוב את הזר, לפחד ממנו. אבל יש הבדל בין מה שבתוך הלב פנימה או בבדיחות בין חברים, לבין התנהלות מוצהרת, על ידי הציבור ועל ידי נבחריו.
וגם, אני מסתכל על השיפוע הגרף: בעוד במדינות כמו ארה״ב ואוסטרליה שהיו גזעניות באופן ממוסד המצב הולך ומשתפר לאורך השנים, כאן השיפוע הפוך, וזה מה שמפחיד. ציבור הולך וגדל נהיה קיצוני גזעני, ובנוסף ציבור כביכול מרכזי לא נזעק על תופעות שהוא עד להן, שהוא חי לצידן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון,
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 09:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
kobster כתב:

יותר מזה, הפוך: רק כשיצאתי החוצה וחייתי במקום אחר הבנתי עד כמה המצב כאן קשה, עד כמה אנחנו רחוקים מדמוקרטיה אמיתית, כמה הגזענות טבועה עמוק בחברה הישראלית, אפילו בזרם המרכזי.
ונכון מה שאדום עמוק אומר, גזענות יש בכל מקום. כנראה שטבע האדם הוא לא לאהוב את הזר, לפחד ממנו. אבל יש הבדל בין מה שבתוך הלב פנימה או בבדיחות בין חברים, לבין התנהלות מוצהרת, על ידי הציבור ועל ידי נבחריו.
וגם, אני מסתכל על השיפוע הגרף: בעוד במדינות כמו ארה״ב ואוסטרליה שהיו גזעניות באופן ממוסד המצב הולך ומשתפר לאורך השנים, כאן השיפוע הפוך, וזה מה שמפחיד. ציבור הולך וגדל נהיה קיצוני גזעני, ובנוסף ציבור כביכול מרכזי לא נזעק על תופעות שהוא עד להן, שהוא חי לצידן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 09:30 
NARKOTIKA כתב:
מה זה אומר "קולם"?
הקולות שמגיעים לידיעות אחרונות וערוץ 2?

עם כמה ערבים מרמלה ולוד דיברת השבוע? כמה ערבים מיפו יש לך בפייסבוק?
ולא כל מי שבעד דו קיום רץ לגנות. אנשים מנסים גם להתקיים ולהביא פרנסה הביתה, וזה מספיק כאב ראש אצלנו.

תשובה הזויה נתת.

"קולם" זה כבר מזמן לא ידיעות אחרונות וערוץ 2, אלא הרשתות החברתיות והמדיה האינטרנטית על כל סוגיה.
יש לי ערבים מיפו וגם כמה מצפון הארץ בפייסבוק לידיעתך, אבל זה לא האישיו.

גם אתה מנסה להתקיים ולהביא פרנסה הביתה ועדיין מוצא מקום לגנות את התנהלות המדינה כלפי ערביי ישראל.
למה הצד הזה לא נשמע אצלם? איפה הם? למה יש פחד כל כך גדול להביע את דעתם? או שאולי זה באמת בגלל שהם עובדים כל היום ואין להם זמן להתעסק בשטויות כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 09:37 
בכל הקשור לערבים ישראלים, הם יורים לעצמם ברגליים עם ההפגנות האלו.
הבעיה היא שהדור הצעיר מוסט והולך לעשות בלגן בזמן שמי שנפגע מזה כלכלית זה הם עצמם ומשפחותיהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 09:57 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
הבעיה היא שהדור הצעיר מוסט והולך לעשות בלגן בזמן שמי שנפגע מזה כלכלית זה הם עצמם ומשפחותיהם.

אתה יודע שאפשר לומר בדיוק את אותו דבר גם על יהודים ישראלים.

גם פה הדור הצעיר מוסת והולך לעשות בלגאן. בזמן שגם הכלכלה שלנו נפגעת מהמצב (וגם השלטון גונב לנו את הסוסים מהאורוות בזמן שאנחנו מתעסקים בלריב אחד עם השני)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 09:59 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:

אם במקום לדבר על ערבים באוטובוסים מישהו היה דואג להפסיק את האפליה והיחס הגזעני הבלתי פוסק כלפיהם, אולי זה היה יותר טוב. זה לדעתי הרקע האמיתי להפגנות והגברת הסולידריות עם הפלשתינים בשטחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 10:11 
סומך כתב:
לירון האדום כתב:

גם פה הדור הצעיר מוסת והולך לעשות בלגאן. בזמן שגם הכלכלה שלנו נפגעת מהמצב (וגם השלטון גונב לנו את הסוסים מהאורוות בזמן שאנחנו מתעסקים בלריב אחד עם השני)

אבל פה יש קול שפוי והקול הזה נשמע בכל מקום.
איפה הקול הזה מצידם? למה הם מורידים את הראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 10:14 
סמל אישי של המשתמש
the worker כתב:
סומך כתב:
לירון האדום כתב:

אבל פה יש קול שפוי והקול הזה נשמע בכל מקום.
איפה הקול הזה מצידם? למה הם מורידים את הראש?

אם לא שמת לב, אנחנו בעיצומו של תהליך.
מי שמשמיע ביננו את הקול השפוי, מקבל מקלחת של איומים, נאצות ושלל ברכות.
אנשים כבר מתחילים לחשוש לבטא את הקול השפוי הזה.
עוד שניים שלושה סבבי אלימות (ולאור המצב זה עניין של שנה-שנה וחצי) וגם פה תתקשה למצא קולות כאלה בפומבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 10:19 
סומך כתב:
לירון האדום כתב:

הכלכלה שלנו נפגעת בגלל מדיניות ממשלה לא בגלל מה שקורה בתוך העם.
הערבים הישראלים נפגעים כלכלית יש היהודים ותיירים לא מגיעים לקנות מהם סחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2015, 10:19 
כמה יהודים מגנים הריסות בתים? מעצרי ילדים? התנייה של מעבר לבית חולים בשת"ף? אלפי מעצרים מנהליים ללא משפט? הרג שיטתי שנמשך כל הזמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: