יובל כתב:
el dudernio כתב:
יובל כתב:
ועדיין 2/3 מהעם ו-3/4 מהיהודים לא רוצים להחזיר לפלסטינים את מה שהם דורשים ומוסכם על כולם, כלומר הם לא רוצים שלום.
טקנו הזכיר את רצח רבין, אני לא חושב שהמספרים שהזכרתי בשורה למעלה היו גדולים יותר לפני 20 שנה (בעצם אני בטוח שלא, להפך).
יובל כמה אחוז מהפלשתינים מוכנים לוותר על זכות השיבה? לאפשר מגורים של יהודים במקומות הקדושים ליהודים (למשל חברון) וכו'?
כלומר הפלשתינים גם לא רוצים שלום? חלק מהרעיון של משא ומתן זה כאר לא מסכימים על הדברים עם הכל מוסכם לא צריכים לשאת ולתת.
א. לא יודע כמה פלסטינים מוכנים לוותר על זכות השיבה.
ב. לא יודע כמה פלסטינים מוכנים שיהודים יגורו בחברון. אם זה תחת ריבונות פלסטינית אז אני מניח שאין להם בעיה, אם זו התנחלות אז ברור ש-0.
ג. במקסימום, המסקנה שאני מוכן לקבל מהדברים שלך זה שגם הפלסטינים לא רוצים שלום (לא שאני חושב שממשלה שמאלנית לא יכולה לעשות היום שלום). אין שום משא ומתן, זה לא עסקים פה. אם רוצים שלום אז יש שלום, אבל לא רוצים אז רק אומרים שרוצים שלום אבל לא מוכנים להחזיר שום דבר שדרוש בשביל שלום.
יובל הדעה שלי ששני העמים לא "רוצים" שלום ושהם עסוקים בלחנך למי מגיע יותר ומי היה כאן קודם כאילו החיים של התושבים זה סוג של ארגז חול גדול בטרום חובה העירוני.
שלום לא יהיה כאן בעשרים שנה הקרובות כי לא מוכנים לזה משני הצדדים, זה עדין לא אומר שאנחנו צריכים לשלוט על עם אחר, להגביל לו את התנועה ולהגיד מה מותר
ואסור לו לבנות ובאילו ימים בשבוע יש לו מים בברז.
אין לי מה לחפש כריבון בחברון, כי זה עולה לי יותר ממה שזה נותן לי, כנ"ל בתפוח ובמאה ואחד אלף התיישבויות פרא אחרות. אין לי מה לעודד בניה ב E1 אם אני יכול לעודד בניה בקריית טבעון, שדרות ובאר שבע, לעשות דווקא זה לא ישרת אותי אלא רק יפגע בי ולכן אני נגד. אם שני העמים יפנימו את זה אז יהיה שלום מהר,
כרגע שניהם מאוד רחוקים מכך.