תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 אוגוסט 2025, 16:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 14:22 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

ואגב ג׳וגבאנד, אתה מוזמן לברוקלין ולעוד עשרות קהילות חרדיות אוטונומיות בארה״ב, תראה איך הם מסתדרים יפה מאוד מבחינה כלכלית ובטחונית. בין הקהילות היחידות בארה״ב שאשכרה הקימו לעצמם ארגוני בטחון (השומרים) והצלה (איחוד הצלה) אוטונומיים ומתפקדים נפלא. אני בטוח שלא תהיה להם בעיה לנהל מדינה ואפילו נראה לי שהם יעשו את זה יותר טוב מהציונים.
הלוואי שהטפילים בארץ היו עשירית מיהודי ברוקלין או יהודי לוס אנג׳לס.
בארץ מדובר על חבורת פרזיטים שיודעים רק למצוץ כסף מהמערכת הציבורית ולא להעניק כלום בתמורה.
בברוקלין או בל.א. הם יודעים שאם הם לא מייצרים הם מהר מאוד מוצאים את עצמם מתחת לגשר.
ההשוואה המגוכחת שלך רק מוכיחה לי כמה המצב פה אבוד. אני כתבתי לך סור עם חברים הטפילים מהארץ, אלו שלא עובדים, לא משרתים בצה״ל, לא משלמים מסים ובאופן כללי מדירים עצמם משיח הזכויות כשנוח להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 15:53 
קומוניסים כתב:
"הבעיה המרכזית במדינה הזאת היא היעדר תחבורה ציבורית בשבת".

אתה באמת חושב כך?

כן, בצוותא עם רוכש להפועל ואכיבוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 16:49 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
Officer Barbrady כתב:
אז אני מבין שכל הביקורת של כותבי הפורום כלפי התקשורת הממוסדת והספינים הכל כך פופוליסטים והרדודים שלה, נעלמת כשמדובר בחרדים. כל ההתנגדות למיינסטרים הארצישראלי/ציוני נזרקת כשהמותקף לובש שחור לבן (אגב, צדיק אחד בסדום הוא אנטי-בית״ר). אף אחד לא מעלה על דעתו שכץ באופן מפתיע אישר 30 עבודות בשבת, שכשכל עבודה כזאת צריכה לקבל אישור מהחרדים. יתרה מכך, אף אחד לא מעלה על דעתו שאפשר להשבית רכבת פעם ב, ביום חול, על מנת לבצע עבודות. רחמנא ליצלן, החיילים יסעו באוטובוסים!! כשאני הייתי חייל, כדי לצאת הביתה הייתי צריך לקום ב4 בבוקר, לצחצח את המגורים ולתפוס את האוטובוס של 5 בבוקר, כי יש רק 3 אוטובוסים כאלה ביום. הייתי מגיע הביתה אחרי 5-6 שעות נסיעה. אבל חלילה שהחיילים יסעו עוד חצי שעה-שעה באוטובוס. אבל זה לא באמת החיילים או האזרחים, זה לא עומסי התנועה הזמניים, זה שינאה. זה שינאה למיעוט, שאפשר לשנוא אותו כי הוא לא מיעוט אתני, זאת שינאה שמוזנת ע״י התקשורת, שינאה לאוכלוסייה מוחלשת, מודרת (גם אם מרצון), דמוניזציה by the book. הרי הרבה יותר קל לשנוא מישהו שלא מגיב כשמכים אותו. הרבה יותר קל לאישה להטריד מינית חרדים מאשר לעשות דבר כזה למתנחלים, ערבים, חילונים. כי בחרדי אפשר לבעוט כשהוא על הקרקע, הוא כנראה לא יעשה כלום, ובדיוק בגלל זה אפשר לשנוא אותו יותר.

ואגב ג׳וגבאנד, אתה מוזמן לברוקלין ולעוד עשרות קהילות חרדיות אוטונומיות בארה״ב, תראה איך הם מסתדרים יפה מאוד מבחינה כלכלית ובטחונית. בין הקהילות היחידות בארה״ב שאשכרה הקימו לעצמם ארגוני בטחון (השומרים) והצלה (איחוד הצלה) אוטונומיים ומתפקדים נפלא. אני בטוח שלא תהיה להם בעיה לנהל מדינה ואפילו נראה לי שהם יעשו את זה יותר טוב מהציונים.

קח את זה ממישהו ששרף איזה 10-15 הודעות באחד האשכולות על הזכות שלכם לא ללמוד לימודי ליבה (ועל הדמוניזציה של החברה החרדית), אתה חרטטן בשקל.
הבעיה המרכזית במדינה הזאת היא היעדר תחבורה ציבורית בשבת, וכשהיא תתוקן אתה מוזמן להמשיך לשמור שבת כהלכתה ואולי גם לעבוד באגד תוך כדי שזכויותיך הדתיות נשמרות - אבל אם אפשר, בבקשה להפסיק להתקרבן כשהאדמורי"ם שלך מתעללים באוכלוסיות הכי חלשות בארץ.

מצטער, אבל האוכלוסיה החרדית היא האוכלוסיה הכי חלשה בארץ אחרי הערבים והאתיופים. באופן אירוני, אני די בטוח שאריה דרעי ומשה גפני הם בין חברי הקואליציה שפועלים הכי הרבה לטובת הערבים (גם כחלון, אגב). לא החרדים הם אלה שאשמים בכיבוש והם אפילו לא תומכים כל כך נלהבים שלו. להיפך, הם עזרו לממשלות השמאל והמרכז בהסכמי אוסלו ותכנית ההתנתקות. שמירת השבת במרחב הציבורי הוא חלק מהסטטוס קוו, במיוחד כשזה נוגע לגופים ממשלתיים וציבורים. אז החרדים ויתרו כבר המון בעניין מסחר ובידור בשבת, כי בד״כ זה נעשה על ידי אנשים פרטיים. החכים החרדים לא יכולים לשבת בממשלה שעושה שבתה חול. כן, יש מקרים אמיתיים שבהם יש פיקוח נפש שדוחה שבת, אבל עומסי תנועה ונוחות החיילים לא נכנסים תחת הקטגוריה הזאת. אם ביבי יכול לחבר ממשלה בלי החרדים, בבקשה. כל עוד החרדים חברים בממשלה, יש עקרונות שהם לא יכולים לחיות איתם. אחד החשובים שהם הוא השבת. השבת לא גורמת לתקריות דיפלומטיות, לא עלולה להביא להתלקחות בטחונית ולא מזיקה ליחסי ישראל ארה״ב. היא עושה קצת עומסי תנועה, דבר שהוא נורמלי במדינה מערבית שמפתחת תשתיות, ואני לא רואה סיבה אמיתית למחאה הכל כך חריפה שקמה בציבור החילוני. אבל היי, הרבה יותר קל להתנגח בציבור שקט מאשר בציבור של יהודה גליק, ששבירת הסטטוס קוו בהר הבית שהוא מוביל תביא למלחמת עולם. ולתקשורת המיינסטרים שזזה ימינה כל הזמן, לא אכפת להשתלח בחרדים כי הם בחיים לא יקללו את אמנון אברמוביץ בהפגנות. החיילים של הצל הרבה יותר מסוכנים למדינה אבל הם יאשימו אותה בשמאלנות יתר אז לא מתעסקים איתם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 16:54 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:
Officer Barbrady כתב:

בארץ מדובר על חבורת פרזיטים שיודעים רק למצוץ כסף מהמערכת הציבורית ולא להעניק כלום בתמורה.
בברוקלין או בל.א. הם יודעים שאם הם לא מייצרים הם מהר מאוד מוצאים את עצמם מתחת לגשר.
ההשוואה המגוכחת שלך רק מוכיחה לי כמה המצב פה אבוד. אני כתבתי לך סור עם חברים הטפילים מהארץ, אלו שלא עובדים, לא משרתים בצה״ל, לא משלמים מסים ובאופן כללי מדירים עצמם משיח הזכויות כשנוח להם.

אין לי נתונים, אבל ממה שאני מבין (וניסיתי להבין הרבה), החרדים האמריקאים לא פחות הדוקים מאלה בישראל. גם שם רובם נשארים בישיבות, גם שם יש הפרדה באוטובוסים, גם שם יש פסקי הלכה נוקשים ואפילו יש ציבור גדול שלא יודע אנגלית. גם שם אין לימודי ליבה וגם שם רחובות שלמים נסגרים בשבת. החרדים יודעים להתקיים לבד יפה מאוד, גם פה בארץ. אפילו י.ל, המתנגד הגדול שלהם, אמר שהתרומה שלהם לכלכלה ולהשכלה תהיה כמו של יוצאי ברה״מ. משתמע שהוא מבין את האיכות חסרת התקדים שיש בקהילה הזאת, פשוט האיכות הזאת לא מופנית כלפי עניינים גשמיים ומערביים כמו כסף והשכלה אקדמאית. היא מופנית כלפי שמיים. אם חלילה הייתה מופנית לעבר נושאי העולם הזה, אני כבר יכול לשער איזה מגזר היה כאן בראש הרשימה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 18:46 
בעשירונים התחתונים אין רק חרדים, אבל בפוליטיקה של המפלגות שלך מי שלא חרדי ועדיין עני יכול ללכת לחפש את החברים שלו בשבת, וישב בעוצר עם הילדים העניים שלו מעל ל-24 שעות כל שבוע ושבוע בשנה באופן סיזיפי ומבחינתך זה בכיף.
אתה מוזמן לשמור שבת, הם לא רוצים. מי שמכם להעניש את העניים והחלשים ביותר (שאינם חרדים, בסדר...) בחברה?
ההתעללות הזאת היא מעשה ידיכם והיא משהו שאתם צריכים להתבייש בו, בלי קשר לדמוניזציה ואגדות על חרדים שחיים על חשבוננו.
אגב זאת לא הזוועה החברתית היחידה שקשורה בהפרדת דת ומדינה שאתם חתומים עליה, וזה אנדרסטייטמנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 19:36 
סמל אישי של המשתמש
רוב העניים הם לא חרדים, ובגלל "הסטטוס קוו"(שנשבר על ימין ועל שמאל, אבל תמיד לכיוון של מדינת הלכה) הם במעצר בית של כ30 שעות, כל שבוע, שנופל על היום/יים החופשי/יים היחיד/ים שלהם(שגם את הזכות לימים חופשיים אחרים, אפילו כשזה טוב להם ולמעסיק שלהם, בגלל "הסטטוס קוו"), ובמקום לתקן את העוולה הנוראית הזאת, ראש הממשלה, שר התחבורה ונציגי החרדים מחליטים להחמיר את המצב עוד יותר, ולשתק את הקו הראשי של הרכבת בחצי היממה הכי עמוס בכבישים בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 19:39 
תמונה

מעניין. מהומה על שינוי שלא היה בסטטוס קוו.
כאמור, תודה לראש הממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 19:40 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר,
מצטער בשבילך לשמוע שאתה עדיין בעולם הזה. מאחל לך להגיע לגאולה שלמה בעולם הבא, ובמהרה. :ROSE:

בעולם הזה, בינתיים, גופים ציבוריים לא מפעילים תחבורה ציבורית בשבת וזה הסטטוס הקוו שנשמר במלואו. אם לא שמעת, תנועת האוטובוסים והרכבות מסתיימת כשעה לפני כניסת שבת/חג ומתחדשת כשעה אחריה במיוחד כדי שאף אחד שמשרת ישירות את הנוסעים לא יחוייב בחילול שבת. המהומה האחרונה נגרמה בגלל שהחליטו להפסיק להתעלם מכך שמבוצעות עבודות תשתית בשבת, כמו שקורה באינספור מקומות אחרים ברחבי המדינה.
מה עם השומרים של תחנות הרכבת וחניוני האוטובוסים? למה זה בסדר שהם יעבדו בשבת?
מה עם היהודים המסכנים שעובדים בכל שבת כדי לוודא שיהיה לך מים בברזים ותאורה ברחוב?
מה עם ההתאחדות לכדורגל שהיא גוף ציבורי לכל דבר ועניין? זה בכלל מותרות.

ואם כבר הוזכרה הקהילה החרדית בארה"ב, אז נכון - החליטו לסגור לתנועה כמה רחובות בשבת כצעד סמלי של התחשבות תרבותית. זה לא חוק או תקנה עירונית. בוא נראה מה יקרה אם תגיע דרישה של הקהילה לסגור עסקים או תחבורה ציבורית באזור...

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 20:24 
לא הבנתי
למישהו יש בכלל ספק שאם המצווה במקום "פרו ורבו" הייתה "תגדל פרפרים ואוגרים", המפלגות החרדיות לא היו נוקפות אצבע לטובת משפחות "ברוכות" ילדים, ואת כל הכסף הזה היו דורשים למשפחות ברוכות פרפרים?

דאגה לעניים עאלק. על מי לעזאזאל אתה חושב שאתה עובד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Jugband כתב:
Officer Barbrady כתב:

אין לי נתונים, אבל ממה שאני מבין (וניסיתי להבין הרבה), החרדים האמריקאים לא פחות הדוקים מאלה בישראל. גם שם רובם נשארים בישיבות, גם שם יש הפרדה באוטובוסים, גם שם יש פסקי הלכה נוקשים ואפילו יש ציבור גדול שלא יודע אנגלית. גם שם אין לימודי ליבה וגם שם רחובות שלמים נסגרים בשבת. החרדים יודעים להתקיים לבד יפה מאוד, גם פה בארץ. אפילו י.ל, המתנגד הגדול שלהם, אמר שהתרומה שלהם לכלכלה ולהשכלה תהיה כמו של יוצאי ברה״מ. משתמע שהוא מבין את האיכות חסרת התקדים שיש בקהילה הזאת, פשוט האיכות הזאת לא מופנית כלפי עניינים גשמיים ומערביים כמו כסף והשכלה אקדמאית. היא מופנית כלפי שמיים. אם חלילה הייתה מופנית לעבר נושאי העולם הזה, אני כבר יכול לשער איזה מגזר היה כאן בראש הרשימה.
אתה מסיט את הדיון למחוזות אחרים.
רוב היהודים בארה״ב; בברוקלין, בל.א. או במיאמי עובדים ומשלמים מסים- מי שלא עובד או שחי מכספי תרומות או שחי מתתת לגשר עם אי אלו קראקהדז.
החרדים הישראלים לא יכולים לנהל מדינה מפותחת, או לכל הפחות מתפתחת, אילולא היו כאלו אשר עובדים בעבורם בימי שבת, אפילו בעבודות שאינן בחזקת ׳׳פיקוח נפש׳׳, רחמנא ליצלן. בארץ הם פשוט מנסים לתפוס תחת על המנדט שנתנו להם ולהפר את הסטטוס קוו.

אדגיש בשנית, החרדים בארץ, כל אלו אשר אינם עובדים למחייתם; אינם משלמים מסים; אינם משרתים בכוחות הבטחון ואינם תורמים במאומה לקידום ופיתוח המדינה מבחינה גשמית, הינם בחזקת טפילים אשר אין להם מקום במדינה המגדירה עצמה כמתפתחת או כמפותחת. דין מדינה אשר מתעקשת לכלול אותם ולהעניק להם זכויות שוות ואף עודפות, לעיתים, יהא התדרדרות ללא מעצורים אל עבר מעמד של מדינת עולם שלישי, על אחת כמה וכמה כששמים דגש על קצב הרבייה של אותה אוכלוסיה.

זה לא משהו אישי, אופיסר, אתה אחלה בחור, אבל אתה מייצג קהילה שחלקים מסויימים ממנה גונבים כסף מהכיס לאוכלוסיות אחרות.
אני בטוח שאתה מכיר את עמדתו של הרמב״ם בנושא, וזו העמדה שרוב יהודי ארה״ב אימצו לחיקם. חבל שיהודי ציון לא דבקים בעמדה ומעדיפים להאכיל את ילדיהם בכסף שלקחו מכיסם של אזרחים מועילים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 ספטמבר 2016, 21:35 
מה אתם רוצים מהחרדים? הם קבוצת אינטרס שדואגת לעצמה, אם זה פיננסית ואם זה רוחנית. הם מצליחים לקבל כספים שבאופן מוסרי-אובייקטיבי לא מגיעים להם (אבל זה לא שונה מקבוצות אינטרס אחרות, כמו עובדי הנמלים או חברת חשמל) וגם חוקים דתיים שנעימים להם ובאינטרס שלהם.
כדאי לבוא בטענות למנהיגי ישראל החילונים לדורותיהם שנכנעו לאינטרסים הללו, ולא לחרדים עצמם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
מה אתם רוצים מהחרדים? הם קבוצת אינטרס שדואגת לעצמה, אם זה פיננסית ואם זה רוחנית. הם מצליחים לקבל כספים שבאופן מוסרי-אובייקטיבי לא מגיעים להם (אבל זה לא שונה מקבוצות אינטרס אחרות, כמו עובדי הנמלים או חברת חשמל) וגם חוקים דתיים שנעימים להם ובאינטרס שלהם.
כדאי לבוא בטענות למנהיגי ישראל החילונים לדורותיהם שנכנעו לאינטרסים הללו, ולא לחרדים עצמם.

האם בהיעדר סנקציה פלילית/אזרחית אל לי לבוא בטענות כלפיי גנבים? היעדר ענישה או לחילופין הסכמת השלטון הופכת את המעשים שלהם למוסריים יותר? חד משמעית לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 07:24 
Jugband כתב:
אדום מטלי כתב:

האם בהיעדר סנקציה פלילית/אזרחית אל לי לבוא בטענות כלפיי גנבים? היעדר ענישה או לחילופין הסכמת השלטון הופכת את המעשים שלהם למוסריים יותר? חד משמעית לא.

איזה גנבים? איזה ענישה? הם עשו משהו בניגוד לחוק שאתה מדבר עליהם ככה? להיפך, הם דאגו שיחוקקו חוקים שמפנקים אותם. מה שהם מקבלים זה על פי חוק. אני חושב שהחוקים האלה רעים, אבל הם עדיין חוקים והם כנראה טובים לחרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 09:04 
סמל אישי של המשתמש
על כל טענה נגד חרדים/דתיים לבוא ולהגיד שזה נובע משנאה זה מגוחך. אם אני בעד הפרדת דת ממדינה כי אני מאמין שככה צריך להיות במדינה מפותחת זה לא אומר שאני שונא חרדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 09:35 
סמל אישי של המשתמש
סעדון כתב:
על כל טענה נגד חרדים/דתיים לבוא ולהגיד שזה נובע משנאה זה מגוחך. אם אני בעד הפרדת דת ממדינה כי אני מאמין שככה צריך להיות במדינה מפותחת זה לא אומר שאני שונא חרדים

להיות בעד הפרדת דת מהמדינה, או בעד שינוי הסטטוס קוו או נגד הקצבות לחרדים וכו' וכו' זה באמת לא שנאת חרדים, זאת עמדה פוליטית.
לקרוא למאות אלפים בשמות כמו "טפילים", להגיד שהכסף שהם מקבלים הוא כסף גנוב, וכו' וכו' זה כבר קצת יותר שנאת חרדים.
(לא שעשית משהו כזה, אני רק מבהיר)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 09:47 
סמל אישי של המשתמש
Jugband כתב:
Officer Barbrady כתב:
Jugband כתב:
Officer Barbrady כתב:

אתה מסיט את הדיון למחוזות אחרים.
רוב היהודים בארה״ב; בברוקלין, בל.א. או במיאמי עובדים ומשלמים מסים- מי שלא עובד או שחי מכספי תרומות או שחי מתתת לגשר עם אי אלו קראקהדז.
החרדים הישראלים לא יכולים לנהל מדינה מפותחת, או לכל הפחות מתפתחת, אילולא היו כאלו אשר עובדים בעבורם בימי שבת, אפילו בעבודות שאינן בחזקת ׳׳פיקוח נפש׳׳, רחמנא ליצלן. בארץ הם פשוט מנסים לתפוס תחת על המנדט שנתנו להם ולהפר את הסטטוס קוו.

אדגיש בשנית, החרדים בארץ, כל אלו אשר אינם עובדים למחייתם; אינם משלמים מסים; אינם משרתים בכוחות הבטחון ואינם תורמים במאומה לקידום ופיתוח המדינה מבחינה גשמית, הינם בחזקת טפילים אשר אין להם מקום במדינה המגדירה עצמה כמתפתחת או כמפותחת. דין מדינה אשר מתעקשת לכלול אותם ולהעניק להם זכויות שוות ואף עודפות, לעיתים, יהא התדרדרות ללא מעצורים אל עבר מעמד של מדינת עולם שלישי, על אחת כמה וכמה כששמים דגש על קצב הרבייה של אותה אוכלוסיה.

זה לא משהו אישי, אופיסר, אתה אחלה בחור, אבל אתה מייצג קהילה שחלקים מסויימים ממנה גונבים כסף מהכיס לאוכלוסיות אחרות.
אני בטוח שאתה מכיר את עמדתו של הרמב״ם בנושא, וזו העמדה שרוב יהודי ארה״ב אימצו לחיקם. חבל שיהודי ציון לא דבקים בעמדה ומעדיפים להאכיל את ילדיהם בכסף שלקחו מכיסם של אזרחים מועילים אחרים.

ממתי תשלום מיסים זה קריטריון לשלילת אזרחות/טרנספר? אם היינו הולכים לשיטתך, גם פושעים היו צריכים להיות מסולקים מהמדינה. זאת לא הדרך ואין מדינה בעולם שנוהגת ככה.

ובוא רגע נעמוד על הטעות הראשונית שלך, כאילו שרוב החרדים בארץ לא עובדים. אחוז גבוה של נשים חרדיות (לדעתי קרוב מאוד לנשים החילוניות) עובדות וגם האחוז של הגברים החרדים שעובדים חצה את ה-50% לא מזמן. ואני לא חושב שזאת עמדה שרוב חרדי ארה"ב אימצו, כי יש שם הרבה קהילות סגורות שבהן יש חלק של אנשי עסקים שמממנים את השאר. אני מניח שאם לא יהיה מימון מהמדינה, זה מה שיקרה בישראל. בכל מקרה, "טפילים" זאת מילה טעונה. ברגע שהחרדים יתחילו להתנהג כמו הטאליבן כלפי חילונים, הכעס והשינאה של החילונים יהיה מוצדק. אז 30-40 אחוז מהחרדים לא עובדים ומקבלים כמה מאות שקלים עלובים מהמדינה כדי שיוכלו להתקיים, זה זה מקור הרוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 09:47 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
סעדון כתב:

להיות בעד הפרדת דת מהמדינה, או בעד שינוי הסטטוס קוו או נגד הקצבות לחרדים וכו' וכו' זה באמת לא שנאת חרדים, זאת עמדה פוליטית.
לקרוא למאות אלפים בשמות כמו "טפילים", להגיד שהכסף שהם מקבלים הוא כסף גנוב, וכו' וכו' זה כבר קצת יותר שנאת חרדים.
(לא שעשית משהו כזה, אני רק מבהיר)

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 09:50 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
בעשירונים התחתונים אין רק חרדים, אבל בפוליטיקה של המפלגות שלך מי שלא חרדי ועדיין עני יכול ללכת לחפש את החברים שלו בשבת, וישב בעוצר עם הילדים העניים שלו מעל ל-24 שעות כל שבוע ושבוע בשנה באופן סיזיפי ומבחינתך זה בכיף.
אתה מוזמן לשמור שבת, הם לא רוצים. מי שמכם להעניש את העניים והחלשים ביותר (שאינם חרדים, בסדר...) בחברה?
ההתעללות הזאת היא מעשה ידיכם והיא משהו שאתם צריכים להתבייש בו, בלי קשר לדמוניזציה ואגדות על חרדים שחיים על חשבוננו.
אגב זאת לא הזוועה החברתית היחידה שקשורה בהפרדת דת ומדינה שאתם חתומים עליה, וזה אנדרסטייטמנט.

זה הכל שאלה איך מסובבים את זה. ואם אני אגיד לך שהתעקשות על קביעת יום המנוחה דווקא שומרת על העניים, כי במקרה שבו השבת לא באמת תישמר כיום מנוחה, הם אלה שיעבדו (כי הם יצטרכו את הכסף והמעביד ינצל אותם) ולא יזכו ליום מנוחה בשבוע? אז זה יפה שאתה רוצה שכל העסקים יהיו פתוחים בשבת ובמקביל שהעשירונים התחתונים, שכנראה עובדים בעסקים האלה, לא יעבדו ויצאו לבלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 10:15 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:

זה הכל שאלה איך מסובבים את זה. ואם אני אגיד לך שהתעקשות על קביעת יום המנוחה דווקא שומרת על העניים, כי במקרה שבו השבת לא באמת תישמר כיום מנוחה, הם אלה שיעבדו (כי הם יצטרכו את הכסף והמעביד ינצל אותם) ולא יזכו ליום מנוחה בשבוע? אז זה יפה שאתה רוצה שכל העסקים יהיו פתוחים בשבת ובמקביל שהעשירונים התחתונים, שכנראה עובדים בעסקים האלה, לא יעבדו ויצאו לבלות.

קשקוש.
אפשר לקבוע בחוק שכל עובד זכאי ליום מנוחה גם בלי להחליט על יום שרירותי שבו כל העובדים צריכים להיות בחופש ועל כן כל המשק מושבת (ועל כן היום החופשי שלהם לא שווה כלום, כי אין תחבורה ציבורית ןהם תקועים בבית, ואפילו אם אפשר להגיע לאיזה מקום ברגל - כשהם יגיעו יהיה סגור).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:

קשקוש.
אפשר לקבוע בחוק שכל עובד זכאי ליום מנוחה גם בלי להחליט על יום שרירותי שבו כל העובדים צריכים להיות בחופש ועל כן כל המשק מושבת (ועל כן היום החופשי שלהם לא שווה כלום, כי אין תחבורה ציבורית ןהם תקועים בבית, ואפילו אם אפשר להגיע לאיזה מקום ברגל - כשהם יגיעו יהיה סגור).

ומה עם העובדה שהילדים בבתי הספר באמצע השבוע? אתה דואג להתניידות של אותם עובדים, אבל אם העובד הזה יוצא לחופש שלו ביום שלישי, ואשתו יוצאת ביום ראשון והילדים שלו בכלל בבית הספר, איזה מן יום חופש זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 10:34 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
Lion Den כתב:

קשקוש.

ומה עם העובדה שהילדים בבתי הספר באמצע השבוע? אתה דואג להתניידות של אותם עובדים, אבל אם העובד הזה יוצא לחופש שלו ביום שלישי, ואשתו יוצאת ביום ראשון והילדים שלו בכלל בבית הספר, איזה מן יום חופש זה?

במודל שלי אפשר לבחור יום חופש, וכיוון שמה שאתה אומר הגיוני, סביר להניח שהרוב באמת יבחרו בזה. אני מוכן אפילו לזרום איתך ושהחוק שלנו יקבע שאסור לסרב למי שמבקש לקחת יום חופש ביום המנוחה של הדת שלו (כלומר אי אפשר להכריח מי שרשום כיהודי לצאת לחופש דווקא ביום ראשון אם הוא לא רוצה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 11:57 
או שאפשר להמשיך עם איסור העבודה בשבת (הטיפשי בעיני), כי בינתיים בעלי העסקים מצאו גם לכך פתרון (רק שלצערי אני מניח שיסתמו את הפירצה הזאת)

http://www.ch10.co.il/news/308889/#.V81AszV8l6o
תופעה: מחתימים עובדים כ'חסרי דת' כדי שיוכלו להעסיקם בשבת

קואליציית 'שבת שוויון' מתריעה על תופעה מקוממת, במסגרת התרחבות חילולי השבת בתחום המסחר: כשבעלי עסקים קולטים עובד חדש, הם מציגים בפניו טופס 'חסר דת', ככלי שמגן עליהם מפני פקחי משרד הכלכלה • קואליציית שבת שוויון: "מדובר בהמרת דת אנטי חברתית. העובדים שהוחתמו על הטופס טרם העזו להתלונן מפחד המעסיקים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 12:27 
זה אחלה פתרון וחשבתי בזמן האחרון ללכת ולבקש להוריד את ה״יהודי״ מהת.ז, למרות שאין לזה השפעה ישירה על החיים שלי בשלב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 12:41 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
זה אחלה פתרון ו חשבתי בזמן האחרון ללכת ולבקש להוריד את ה״יהודי״ מהת.ז , למרות שאין לזה השפעה ישירה על החיים שלי בשלב הזה.

בהצלחה עם זה.
תנסה להזכיר להם שיש תקדים מחייב (בג"ץ פרופסור עוזי אורנן, אם זכרוני אינו מטעני), אבל זה לא יעניין אף אחד.
אני מכיר מישהו שהתייאש ופשוט גזר את המילה יהודי מהת"ז. כמובן שבמפגש הראשון עם שוטר הוא הסתבך, שלא לדבר על מה שקרה כשהוא הסביר לשוטר *למה* הוא גזר את החלק הזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 13:00 
באמת? זה כתוב בתעודת זהות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 13:02 
סמל אישי של המשתמש
כל מי שמוציא תעודת זהות חדשה, רשום לו כוכביות במקום לאום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 13:14 
Noam כתב:

עד 2002 זה היה כתוב, מאז שמים כוכביות במקום שמופיע הלאום.
אני יודע שב2012 אלי ישי רצה להחזיר את הלאום, אבל לא יודע מה נסגר בסוף ויכול להיות באמת כמו שאופיסר כתב שזה עדיין כך.

לשמחתי בתעודה שלי לא רשום דבר (והיות והיא מ2009 ולא מוגבלת בתוקף כמו התעודות החדשות, אז אאלץ לשמור עליה טוב)

טקנו : אני חושב שבסופו של דבר הבג"ץ דחה את בקשתו לשינוי הלאום לישראלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 13:24 
סמל אישי של המשתמש
למה זה עדיין תחת "בחירות 2015"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 13:35 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
Noam כתב:

אני יודע שב2012 אלי ישי רצה להחזיר את הלאום, אבל לא יודע מה נסגר בסוף ויכול להיות באמת כמו שאופיסר כתב שזה עדיין כך.

לשמחתי בתעודה שלי לא רשום דבר (והיות והיא מ2009 ולא מוגבלת בתוקף כמו התעודות החדשות, אז אאלץ לשמור עליה טוב)

טוב, מצאתי את שלי וגם אצלי יש כוכביות.
בטח האפלים האלה שמים מספר אחר של כוכביות לכל "לאום". קשה לי להאמין שככה ויתרו על האפשרות לסמן אנשים.
ולגבי הבג"ץ - אם הוא נכשל זה מסביר למה ה"תקדים" הזה לא מעניין אף אחד :SMOKE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2016, 14:24 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
pokara כתב:
Noam כתב:

טוב, מצאתי את שלי וגם אצלי יש כוכביות.
בטח האפלים האלה שמים מספר אחר של כוכביות לכל "לאום". קשה לי להאמין שככה ויתרו על האפשרות לסמן אנשים.
ולגבי הבג"ץ - אם הוא נכשל זה מסביר למה ה"תקדים" הזה לא מעניין אף אחד :SMOKE:

הבג"ץ התקבל אבל כמקרה פרטני של המגיש שאיפשר לו להרשם כחסר דת ולא להקבר בקבורה יהודית, ונדחה כפתח לכך שאזרחים נוספים יוכלו לעשות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: