Officer Barbrady כתב:
Jugband כתב:
Officer Barbrady כתב:
ואגב ג׳וגבאנד, אתה מוזמן לברוקלין ולעוד עשרות קהילות חרדיות אוטונומיות בארה״ב, תראה איך הם מסתדרים יפה מאוד מבחינה כלכלית ובטחונית. בין הקהילות היחידות בארה״ב שאשכרה הקימו לעצמם ארגוני בטחון (השומרים) והצלה (איחוד הצלה) אוטונומיים ומתפקדים נפלא. אני בטוח שלא תהיה להם בעיה לנהל מדינה ואפילו נראה לי שהם יעשו את זה יותר טוב מהציונים.
הלוואי שהטפילים בארץ היו עשירית מיהודי ברוקלין או יהודי לוס אנג׳לס.
בארץ מדובר על חבורת פרזיטים שיודעים רק למצוץ כסף מהמערכת הציבורית ולא להעניק כלום בתמורה.
בברוקלין או בל.א. הם יודעים שאם הם לא מייצרים הם מהר מאוד מוצאים את עצמם מתחת לגשר.
ההשוואה המגוכחת שלך רק מוכיחה לי כמה המצב פה אבוד. אני כתבתי לך סור עם חברים הטפילים מהארץ, אלו שלא עובדים, לא משרתים בצה״ל, לא משלמים מסים ובאופן כללי מדירים עצמם משיח הזכויות כשנוח להם.
אין לי נתונים, אבל ממה שאני מבין (וניסיתי להבין הרבה), החרדים האמריקאים לא פחות הדוקים מאלה בישראל. גם שם רובם נשארים בישיבות, גם שם יש הפרדה באוטובוסים, גם שם יש פסקי הלכה נוקשים ואפילו יש ציבור גדול שלא יודע אנגלית. גם שם אין לימודי ליבה וגם שם רחובות שלמים נסגרים בשבת. החרדים יודעים להתקיים לבד יפה מאוד, גם פה בארץ. אפילו י.ל, המתנגד הגדול שלהם, אמר שהתרומה שלהם לכלכלה ולהשכלה תהיה כמו של יוצאי ברה״מ. משתמע שהוא מבין את האיכות חסרת התקדים שיש בקהילה הזאת, פשוט האיכות הזאת לא מופנית כלפי עניינים גשמיים ומערביים כמו כסף והשכלה אקדמאית. היא מופנית כלפי שמיים. אם חלילה הייתה מופנית לעבר נושאי העולם הזה, אני כבר יכול לשער איזה מגזר היה כאן בראש הרשימה.
אתה מסיט את הדיון למחוזות אחרים.
רוב היהודים בארה״ב; בברוקלין, בל.א. או במיאמי עובדים ומשלמים מסים- מי שלא עובד או שחי מכספי תרומות או שחי מתתת לגשר עם אי אלו קראקהדז.
החרדים הישראלים לא יכולים לנהל מדינה מפותחת, או לכל הפחות מתפתחת, אילולא היו כאלו אשר עובדים בעבורם בימי שבת, אפילו בעבודות שאינן בחזקת ׳׳פיקוח נפש׳׳, רחמנא ליצלן. בארץ הם פשוט מנסים לתפוס תחת על המנדט שנתנו להם ולהפר את הסטטוס קוו.
אדגיש בשנית, החרדים בארץ, כל אלו אשר אינם עובדים למחייתם; אינם משלמים מסים; אינם משרתים בכוחות הבטחון ואינם תורמים במאומה לקידום ופיתוח המדינה מבחינה גשמית, הינם בחזקת טפילים אשר אין להם מקום במדינה המגדירה עצמה כמתפתחת או כמפותחת. דין מדינה אשר מתעקשת לכלול אותם ולהעניק להם זכויות שוות ואף עודפות, לעיתים, יהא התדרדרות ללא מעצורים אל עבר מעמד של מדינת עולם שלישי, על אחת כמה וכמה כששמים דגש על קצב הרבייה של אותה אוכלוסיה.
זה לא משהו אישי, אופיסר, אתה אחלה בחור, אבל אתה מייצג קהילה שחלקים מסויימים ממנה גונבים כסף מהכיס לאוכלוסיות אחרות.
אני בטוח שאתה מכיר את עמדתו של הרמב״ם בנושא, וזו העמדה שרוב יהודי ארה״ב אימצו לחיקם. חבל שיהודי ציון לא דבקים בעמדה ומעדיפים להאכיל את ילדיהם בכסף שלקחו מכיסם של אזרחים מועילים אחרים.